מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, אם זה נשמע לך כ..נחל15/11/2007
שלום (כתבתי הודעה ארוכה והיא נמחקה)
אני בת 25 היום.
מספר חודשים לאחר שעלינו לארץ (גיל 7, בערך) הייתי בביה"ס ובשיעור מחשבים (מסכים בשחור/ ירוק) אני זוכרת שהייתה לי תחושה שאני "חייבת" להביט במסך. התקרבתי, הבטתי, נמשכתי, ומה שאני זוכרת הוא שהצוואר שלי "נתפס" ובלי שליטה פשוט "עלה למעלה" והראש שלי עלה למעלה, העיניים עלו למעלה- הביטו לתקרה (המשכתי להביט ולראות אבל לא שלטתי על לאן ולאיזה כיוון). כאילו פשוט כל הצוואר, עיניים- היה תפוס. וכך הייתי דקות או שניו. לא זוכרת מה היה אז ומאז.
אני רק זוכרת שישבתי אח"כ עם הראש למעלה, מפוחדת והרגיעו אותי. זה נשמע כמו משהו אפילפטי?
שנה אח"כ, בערך, הייתי בבית, מול הטלוויזיה. היה לי תמיד רצון להתקרב אליה, להביט פנימה. כאילו נמשכתי ללהביט לתוכה, כאילו התהפנטתי מהתמונה ורציתי להביט בה שעות- ממש תחושה של בהיה כאילו אני לא שולטת על זה. ופשוט התקרבתי, היה שם "שלג", ופשוט ישבתי ובהיתי. אני זוכרת שהראש עלה למעלה, העיניים התגלגלו ואני זוכרת הכל- עד הרגע שהראש שלי פיזית פגע ברצפה כולל זה ששמעתי את ה"בום". הדבר הבא היה שהתעוררתי על הספה, עם קצף בפה ואנשים מעליי. התחילו לטפל בי בדפלפט- ואולי זה היה קשור לכאבי הראש, במיגרנו שהיו לי. איומים, של ימים על גבי ימים, עם הקאות וכמעט עלפונות, עד רצון פשוט לתקוע משהו חד בתוך העין.. או ברקה.
לאחר כמה שנים החליטו שאפסיק עם הדפלפט.
בשנים הבאות (גילאים 16- 22+, בערך), אני לא יודעת האם אתה מכיר, האם זה נשמע כמשהו אפילפטי או קשור לכאן- אבל היו לי טיקים מטורפים בידיים. הרמתי משהו? הרמתי מגש? היד שלי פשוט "קפצה". והמגש זז. הכוס פשוט עפה לה. ואני לא שלטתי על זה.
וזה נורא, פשוט נורא. פחדתי להיות ע"י אנשים. פחדתי שאני לא שולטת על מה שאני אומרת, אולי מתוך שינה. שאני אעשה צרכים מתוך שינה. שאני לא שולטת על מה שאני אומרת ע"י אנשים. שיעופו לי דברים או שאני לא אשלוט על התנועות שלי. זו הרגשה נוראית, פשוט נוראית.. וההורים שלי מעולם לא ייחסו שום יחס לכלום שקשור אליי.
אז גם האכילו אותי בהרבה SSRI.
אני עדיין מפחדת, אגב. זה לא שחווים התקף וזה נגמר. וזה לא שיוצא קצף מהפה והרגש שוכח את זה.. (הפעם הראשונה שאני כותבת את זה כזה פתוח).
הייתי אז מאושפזת בביתן 69 בתה"ש, אבל מעולם לא אמרו לי שכדאי/ שווה לבדוק את הטיקים.
בגיל 22 עברתי תאונה, פגעו בי בצליפת שוט מאחור ושבוע אח"כ פרכסתי. אבא שלי ניסה לפתוח לי את הפה בכוח שזה היה רע בפני עצמו. בEEG שבוע אח"כ פרכסתי שוב בגירוי פוטי.
היום אני מטופלת, תרופתית.
אני לא יודעת האם ענין הצוואר, הטיקים, הקפיצות של הידיים- זה קשור לאפילפסיה?
אלו היו דברים קשורים?
יש לי עדיין קפיצות של הראש, תחושה שאני מתעלפת, אי נוחות.
בעיתה פשוט מטיקים ותוזה לא רצונית של הידיים- כשאני עייפה.
כשאני לא ישנתי- תמיד עפו לי הידיים לכל מקום.
זה קשור?
סליחה על האורך:)
ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.....
ד''ר אלי שחר16/11/2007המקרה מורכב בכדי שניתן לענות עליו תשובה מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה, מקבלת לגמרי
נחל16/11/2007מבינה גם שזה לא מקצועי לענות כך ברשת..
א- האם ניתן להיפגש איתך היום, כבוגרת? (חשוב לי אולי כדי להבין דברים על עצמי, בכלל שאת רוב חיי אני לא זוכרת היום)
ב- יתר מדויק- האם ענין הצוואר, שתיארתי, שהיום מפחיד אותי כ"כ..
וענין הידיים שפחות משמעותי לי, אבל גם מפחיד אותי- נשמעים כקשורים לאפילפסיה?
הידיים שקפצו היו כמעט רק כאשר לא ישנתי (מספיק) וכאשר הייתי מאוד עייפה/ עצבנית. רוב אותה התקופה הייתי אנורקטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנב-
נחל16/11/2007רק היום אני מבינה כמה ה"חוויות הללו" משפיעות עלינו, עליי, בעצם.
ז"א כמה מפחיד זה.
כמה היום אני מפוחדת שאני לא אשלוט על המעשים שלי, על תנועות ידיים. שאני יכולה סתם כך תזרוק משהו, לפגוע בעצמי (אני מפחדת להחזיק חפצים חדים ע"י עצמי, ע"י אנשים..).
מתכווץ לי הבל כאשר אני קוראת כאן הורים שמבררים, שואלים, חוקרים תופעות לוואי של תרופות- אני פשוט רוצה לחבק כל אחד מהם.
מעבר לכך, בבקשה תדברו עם הילדים שלכם, תדרבנו הורים לדבר על הילדים, להסביר, לדבר על התחושות. להבין שזה מפחיד- ולא לבטל פחד. לא לבטל אלא להבין מה הילד מרגיש. ולהבין מה גם ההורה חווה.
רק היום אני מבינה כמה החוויות הללו, כולל זה שאבא שלי פתח לי את הפה בכוח- חוזרות אליי היום בסיוטים, בפחדים..
זה שהוא לא בדק, מתחילת המחלה. מהגיל הצעיר- מהם הסימנים הראשונים?
מה מופיע אצלך ילדים? מה כואב ברמות שלא תתוארנה.. באמת.. כמה כאב יכול היה להיחסך ממני. וכמה הקשר ביננו יכול היה להיות שונה.
כל קפיצות הידיים, הפחדים שלי בלילות. אולי זה שהרטבתי עד גיל 15 בלילות גם קשור לזה. לא יודעת.
ואם יש הורים שקוראים את ההודעה הזו-
אם לא יצנזרו אותה.. אנחנו מרגישים המון. גם אם אנחנו לא מדברים. תודה לכם, שאתם מבררים. מעומק הלב, פשוט תודה. ותודה לך, ד"ר, על המקום הזה.
נחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)