גננת לילד אפילפטי עם צורך בהנשמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גננת לילד אפילפטי עם צורך בהנשמה
    מיכל
    06/09/2010

שלום וברכה.
    אני גננת ל 25 ילדים בני 3. בתום היום הראשון לשנת הלימודים, ביקשה ממני אם אחת ליצור איתה קשר על מנת לשוחח על בנה. בשיחתי איתה הסתבר שבנה סובל מהתקפי אפילפסיה חזקים המלווים באיבוד הכרה וקיים הצורך להנשימו. כמו כן, הוא אינו יכול להירדם בגן ולא לדקות ספורות שכן עליו להיות מחובר בשעת שינה למכונת הנשמה. הרופא של הילד כתב כי על הילד להיות תחת השגחה אישית. ברצוני לדעת האם מוטלת עלי אחריות כגננת במקרה של הסתבכות וחס וחלילה, אובדן חיים.
    אומנם עשיתי קורס החייאה אך הידיעה כי ככל הנראה יהיה עלי לבצע החייאה מדירה שינה מעייני. בנוסף, הרופא כתב השגחה אישית, האם גננת ל 25 ילדים בני 3 היא "השגחה אישית"? האם אני חייבת להשאיר ילד כזה בגן למרות שאינו בגיל חוק חינוך חובה? האם ניתן למצוא לילד זה דמות שתלווה אותו בכל אגע בשהותו בגן?
    אשמח לתשובה, מערכת החינוך איננה נותנת מענה ואני חסרת אונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיכל שלום

ד``ר שי מנשקו
    07/09/2010

אינני מכיר כול מיקרה דומה - בטח שלא על ילד "אפילפטי" הזקוק להנשמה בכול שינה הנמצא בגן "רגיל". לדעתי כפי שאת מתארת את המצב כלל אינך מוסמכת לנהל מצב מורכב מאין זה וכמוכן לא ניתן לתת תמיכה רפואית [ או התפתחותית- קוגנטיבית] לילד שכזה כאשר בנוסף יש לך עד 25 ילדים בגן.
    ממליץ כי תפני בדחיפות להורים / מפקחת הגן לצורך קבלת הנחיות מתאימות למיקרה יחודי זה!

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו