איזה אפילפסיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה אפילפסיה?
    איילת
    19/10/2010

שלום רב,
    ביתי בת 3.8 סובלת מאפילפסיה שעדיין לא יודעים לזהות איזה סוג. עד כה נטלה דפלפט 280 מ"ג פעמיים ביום. לאחר ביקורת חוזרת של EEG כך נכתב:
    התפרקויות צנטרוטמפוראלוית בדו"צ בתדירות נמוכה בעירות והתפרקויות כלליות בתדירות בינונית- גבוהה בשינה.
    מה שהסבירו לי זה שיש החמרה בשינה ב- EEG שהוא מאוד פעיל הוחלט להוסיף תרופה אוספולוט 100 מ"ג בערב וכעבור שבועיים להוסיף עוד 100 מ"ג בבוקר. נאמר לי לרדת בדפלפט ל- 260 מ"ג 2 ביום. ולשוב לביקורת EEG בעוד חודשיים.
    שאלתי היא:
    לאיזה סוג של אפילפסיה לדעתך זה מתאים? מתי כבר נדע איזה אפילפסיה זו האם ילדות?או משהו אחר? (לפני שנה בידיוק גילו את המחלה לאחר 3 נפילות פיתאומיות ללא אובדן הכרה).
    2. אמרו לי אתמול משהו לגבי אפילפסיה רודומנית? האם ניראה לך?חשוב לציין כי לא רשמו כלום בסיכום מחלה בעניין הזה?
    3. מה התופעות הלוואי של אוספולוט? האם השילוב של 2 תרופות מהוות בעיה?
    תודה רבה אמא שממש בלחץ!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזה אפילפסיה?

הוספת תגובה

• איזה אפילפסיה? - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    19/10/2010

ע"פ תאור המימצאים ש EEG וההחלפה לטיפול ב אוספולוט - נראה כי מדובר באפילפסיה הנקראת "רולאנדית" והמציינת את מקור הפעילות החריגה במוח ולא בהכרח את היותה אפילפסיה שפירה של גיל הילדות [ וזאת כי בין המיקום לסוג האפילפסיה אין תמיד קשר ישיר ] . לרוב לטיפול באוספולוט תופעות לוואי מועטות אשר בין השכיחות יותר ניתן לציין נישוף יתר , עיפות כללית ושינוי במלחים בדם. תופעות אלה לרוב חולפות לבד או בהורדה קלה של המינון. בנוגע לשילוב בין התרופות - ללא כול מניעה או השפעה שלילית בין השניים.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו