מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- eeg לא תקיןאמא מודאגת03/11/2010
לדבריכם אפילפסייה מאבחנים רק אם היה פרכוס גם לא בזמן חום.
הבת שלי עוד מעט בת 6 שנים
לפני כשנה וקצת היה לבתי פירכוס חום ,עלה לה החום בבת אחת ליותר מ- 40 חום ובעקבות כך היא פירכסה ,ובזמנו גם לא בוצע לה EEG.
כעת לפני כחודש וקצת בזמן מחלת "דיזנטריה" שנדבקה מאח שלה הקטן שנדבק מהגן, היא התעלפה כ- 3 פעמים לסירוגין לכמה שניות וללא תופעות נוספות,היא היתה עם חום ושילשולים ומאוד חלשה.
לאחר המקרה הנ"ל החלטנו על כל מקרה לבצע בדיקת EEG
שתשובתה להלן:
בוצעה בדיקה לאחר חסך שינה בעירות ובשיתוף פעולה תקין רקע מעט לא סדיר,סימטרי,מורכבת מפעילות אלפא 10 מ/ש,הנחסמת בפקיחת עיניים.
בהמשך נרדמה ובנוסף למרכיבי שינה פיזיולוגיים נרשמו התפרקויות כלליות של
קומפלקסים זיז ורב זיז וגל, בגיררוי אור התעוררה ונרשמו 3 התפרקויות דומות נוספות.
לסיכום: תרשים לאחר חסך שינה בעירות ובשינה לא תקין עקב הפעילות האפילפטיפורמית כפי שתוארה.
ד"ר מה דעתך ? האם הדבר מצביע בוודאות על אפילפסיה? ואם כן , האם
יש סיכוי שהיא תעבור מתי שהוא?
אני רק רוצה לציין שבדיקת הEEG בוצעה בסמיכות למחלת הדיזנטריה
האם המחלה יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה האם כדאי לחזור על הבדיקה שוב?.
האם בעיה של פוליפים משפיעה על תוצאות בדיקת האי.אי.גי.?
אני מתנצלת עם ההודעה הארוכה,אני פשוט מאוד מודאגת ולחוצה מהנושא.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר eeg לא תקין - תגובה
ד``ר שי מנשקו03/11/2010תרשים ה EEG כפי ציינת איננו תקין. אולם לא ניתן בהכרח לקשר זאת לתאור ההתעלפיות.
בכדי למנוע את כול חוסר הוודאות בו את נימצאת , ממליץ כי תפני לנוירולוג ילדים אשר יבנה את התמונה בכללותה ויציע לכם את דרך הברור והטיפול הנכונים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)