תינוקת בת 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 3 חודשים
    ענבר
    11/11/2010

שלום רב,
    ביתי תינוקת בת 3 חודשים כמעט, כאשר הייתה בת כמה שעות עשתה כמה אירועי אפנאות(הפסקות נשימה) ונמצאה כחלחלה ע"י האחיות. בבדיקת EEG שעשו לה באשפוז גילו מוקד בעייתי ולאחר מכן בדיקת MRI ונמצא שיש "דמם תת עכבישי עם הפרעה רסטרקטיבית המערבת את האונה הטמפורלית השמאלית". מטופלת ב"לומינל" פעם ביום. כיום ברוך השם אין אירועים יוצאי דופן בבדיקת EEG יצא שהכל תקין, בבדיקות דם הבודקות את רמת הלומינל בדם יצא שהרמה נמוכה( שאם אני מבינה נכון זה דבר טוב).כמו כן נלקחו בדיקות דם לבדיקת קרישות יתר, ואני ממתינה לפגישה עם נראולוג.
    כמה שאלות ברשותך,
    מה פרוש הממצא: "דמם תת עכבישי עם הפרעה רסטרקטיבית המערבת את האונה הטמפורלית השמאלית"?
    על מה אחראית האונה השמאלית?
    האם תהיה השפעה התפתחותית בטווח הרחוק? (כרגע היא מהממת ואף מפותחת יותר מתינוקות רגילים)
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 3 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 3 חודשים - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    11/11/2010

שלום ענבר

ראשית מזל טוב להולדת הבת

לעתים במהלך הלידה יש דימומים במוח הגורמים לפרכוסים ביילוד שחולפים אחר כך.
    מתוך הכתוב בתשובת ה-MRI (בלי לראות את התמונות עצמן) קשה להבין אם יש נזק ומה חומרתו. דמם תת-עכבישי הוא דימום במעטפות המוח ונוטה לגרום לגירוי המוח ולפרכוסים אשר חולפים כשהדם נספג.
    קשה מאוד לנבא מה יהיה או אם יהיה נזק לטווח ארוך בתינוק מאוד צעיר היות ולמוח של תינוק יש יכולות תיקון מדהימות.
    מוטב להמתין ולראות כיצד היא מתפתחת.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה חיזקת אותי מאוד!! שבת שלום

ענבר
    12/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו