אמרו לי להעביר לכאן את שאלתי,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמרו לי להעביר לכאן את שאלתי,
    תות
    16/11/2010

(ע"י תגובה בפורום אפלפסיה כללי)

תינוקי בן 4 חודשים
    עושה הפסקו נשימה מגיל חודש
    ולאחרונה התווסף אירוע שהרופא אמר שנשמע כמו "פרכוס טוני קלוני"....
    (לי זה כמובן נשמע כמו סינית מדוברת...מעבר להבנה של התאור הפיזי, לא ברור לי מה המשמעות האמיתית של אירוע בודד כזה)
    באשפוז ראו שהEEG תקין וגם מעבדת שינה- על אף שהיו הפסקות נשימה מתועדות- יצאה בגדר הנורמה (0.7)

עלה לחלל האויר החשד כי מדובר בהתקפים אפלפטיים (פרכוס אחד נחשב מספיק לאבחון? הפסקות הנשימה נחשבות גם התקפים או שחייבים תנועה מוטורית ע"מ שזה יחשב התקף?)

קצת מעציב ומרגיז אותי שאפ'חד לא מדבר איתי בגובה העיניים, כי חוששים להלחיץ אותי ולא מבינים שחוסר אונים מלחיץ הרבה יותר מהסברים- "שלילים" ככל שיהיו..

אשמח לשמוע מה הבדיקות שצפויות להיות לנו לשם איבחון או שלילת אפלפסיה
    מה רצוי לבקש/ להתעקש/ להמנע?
    בקיצור- בפני מה אנחנו עומדים?
    וכל פרט מידע שיכול לעזור- יתקבל בברכה
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמרו לי להעביר לכאן את שאלתי, - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    18/11/2010

שלום תות,

מומלץ מאוד שתגיעי לייעוץ פנים אל פנים על מנת שאפשר יהיה לענות על כל שאלותייך.

נדיר שהתקף אפילפטי מתבטא רק בהפסקות נשימה ללא שום תנועות אך זה יתכן. מעבדת שינה לא תמיד נותנת תשובה לגבי הפעילות האפילפטית בעת הפסקת הנשימה. האם מדובר בהפסקות נשימה מסוג חסימתי? מסוג מרכזי?
    אם הפסקות הנשימה קורות כל לילה או כמעט כל לילה מומלץ לבצע ניטור וידאו-EEG ממושך ולבקש גם ניטור נשימה תוך כדי וכך לענות על השאלה האם אלו פרכוסים או לא.
    בדרך כלל, אם יש התקף בודד, רוב הרופאים אינם מאבחנים אפילפסיה אלא מחכים להתקף נוסף.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך, עונה לשאלותייך

תות
    18/11/2010

הילד מנוטר במוניטור קרדיו-רספרטורי שקבלנו הביתה
    יש לנו תור לוידאוEEG
    הפסקות הנשימה מתרחשות לרוב בלילה,
    (אפשר אפילו להגיד רק...כי רק פעם אחת זה קרה ביום)
    במעבדת שינה תועדו 4 אירועי אפנאות- אחת מרכזית אחת חסימתית ושתי היפואפנאות

לא הבנתי איך ניטור נשימתי יענה על השאלה אם אלו פרכוסים...יש ניטור נשימתי שמצפצף במקרה של אפניאה - מה זה אומר על פרכוס? פיזית לא ראיתי פרכוס כשבאתי אליו בעקבות צפצוף אפנאי :-/

בנוסף לוידאוEEG
    האם יש מקום לבקש MRI?

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך, עונה לשאלותייך - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    19/11/2010

שלום תות

רק אם ניתן להראות שיש קשר בין הפסקת הנשימה לבין הפעילות ב-EEG ניתן יהיה לקשור את השניים ולכן ניטור הוידאו-EEG לא מספיק ודרושה גם חגורת נשימה.

אם ישנן אפניאות מרכזיות מומלץ לבצע MRI

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו