מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהי הסיבה ל - Infantile spasmsאפרת25/11/2010
ד"ר מנשקו שלום רב,
ביתי נולדה פגית בשבוע 32 במשקל 2 ק"ג ללא סיבוכים אחרים. בגיל 9 חודשים אובחנה ב - infantile spasms עקב התכווצויות ו - EEG שהראה היפסריתמיה. טופלה בזריקות של ACTH במינונים 30 ועד שהגענו ל - 0. היום היא בת שנה וחצי. היא קצת מעוכבת התפתחותית ( מתאימה מוטורית ושכלית לגיל שנה וקצת ). מטופלת היום בלמיקטל פעמיים ביום במינון של 25 מ"ג. EEG נקי . שוקלת 10.200 ק"ג וגובהה 80 ס"מ. הייתי רוצה לשאול מס' שאלות לגורמים לכך:
1. אני (אמה) סובלת מלופוס מגיל 13. היום ובזמן ההריון הייתי מאוזנת עד שבוע 32 - שם החלה עלייה בלחצי דם + חלבון בשתן. לכן יילדו אותי. האם יש קשר למחלתי זו למחלת ביתי?
2. ביתי "בילתה" בפגייה במשך 3 שבועות עד אשר הגיעה לגיל שאיפשר לה להשתחרר מביה"ח. באחד הימים בפגייה היתה לה הפסקת נשימה למס' שניות עד אשר קיבלה חמצן דרך האף והמשיכה הלאה - האם יש קשר לדבר?
3. אחיו של בעלי עבר תאונת דרכים בגיל 50 ובעקבות חבלת ראש קיבל אפילפסיה. - האם ישנו קשר למחלת ביתי?
אני יודעת שאלו שאלות קצת מוזרות , אך הייתי מאוד רוצה לשמוע את דעתך,
אילונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי הסיבה ל - Infantile spasms - תגובה
ד``ר שי מנשקו26/11/2010ל Infantile spasm סיבות רבות, אולם לרוב מחולק ל 2 קבוצות עיקריות כאשר ה I ניקראת אידיופטית [ כלומר הסיבה למחלה האפילפטית איננה ידוע ] וה II ניקראת סימטומטית [ כלומר הסיבה ידוע - כגון תינוקות עם תיסמונת דאון, טוברוסקלרוזיס וכ"ו ]. ככול הידוע לי לא דווח על הקשר הישיר בין תיסמונת לופוס אצל האם להופעת IS אצל העובר. כמו כן הפסקות הנשימה הקצרות [ בהנחה שאלה לא היו פירכוסים ] ללא קשר ישיר להתפתחות האפילפסיה וכמובן ללא כול קשר לחבלת ראש, ועד אצל הדוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)