מהי הסיבה ל - Infantile spasms

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהי הסיבה ל - Infantile spasms
    אפרת
    25/11/2010

ד"ר מנשקו שלום רב,

ביתי נולדה פגית בשבוע 32 במשקל 2 ק"ג ללא סיבוכים אחרים. בגיל 9 חודשים אובחנה ב - infantile spasms עקב התכווצויות ו - EEG שהראה היפסריתמיה. טופלה בזריקות של ACTH במינונים 30 ועד שהגענו ל - 0. היום היא בת שנה וחצי. היא קצת מעוכבת התפתחותית ( מתאימה מוטורית ושכלית לגיל שנה וקצת ). מטופלת היום בלמיקטל פעמיים ביום במינון של 25 מ"ג. EEG נקי . שוקלת 10.200 ק"ג וגובהה 80 ס"מ. הייתי רוצה לשאול מס' שאלות לגורמים לכך:

1. אני (אמה) סובלת מלופוס מגיל 13. היום ובזמן ההריון הייתי מאוזנת עד שבוע 32 - שם החלה עלייה בלחצי דם + חלבון בשתן. לכן יילדו אותי. האם יש קשר למחלתי זו למחלת ביתי?

2. ביתי "בילתה" בפגייה במשך 3 שבועות עד אשר הגיעה לגיל שאיפשר לה להשתחרר מביה"ח. באחד הימים בפגייה היתה לה הפסקת נשימה למס' שניות עד אשר קיבלה חמצן דרך האף והמשיכה הלאה - האם יש קשר לדבר?

3. אחיו של בעלי עבר תאונת דרכים בגיל 50 ובעקבות חבלת ראש קיבל אפילפסיה. - האם ישנו קשר למחלת ביתי?

אני יודעת שאלו שאלות קצת מוזרות , אך הייתי מאוד רוצה לשמוע את דעתך,

אילונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מהי הסיבה ל - Infantile spasms

הוספת תגובה

• מהי הסיבה ל - Infantile spasms - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    26/11/2010

ל Infantile spasm סיבות רבות, אולם לרוב מחולק ל 2 קבוצות עיקריות כאשר ה I ניקראת אידיופטית [ כלומר הסיבה למחלה האפילפטית איננה ידוע ] וה II ניקראת סימטומטית [ כלומר הסיבה ידוע - כגון תינוקות עם תיסמונת דאון, טוברוסקלרוזיס וכ"ו ]. ככול הידוע לי לא דווח על הקשר הישיר בין תיסמונת לופוס אצל האם להופעת IS אצל העובר. כמו כן הפסקות הנשימה הקצרות [ בהנחה שאלה לא היו פירכוסים ] ללא קשר ישיר להתפתחות האפילפסיה וכמובן ללא כול קשר לחבלת ראש, ועד אצל הדוד.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו