מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא דואגת, עזרה בבקשהאמא דואגת....01/05/2011
עזרתכם בבקשה מתחננת, יש לי ילדה בת 8 שנים מזה כמעט שנתיים לילדה שלי יש ניתוקים ובהייה למשך מספר שניות אולם בחצי שנה האחרונה הבהיות התלוו גם בסטיית הראש כלפי מעלה ובהיה למספר שניות. הבדיקות שבוצעו לילדה הן כלהלן:
12/2009 נישום יתר של 120 שניות --ולא נצפו ניתוקים ובהייה.
01/2010 בדיקת קשב וריכוז --תוצאה חסרת מנוחה ואין עדות להפרעות קשב וריכוז והמדדים תקינים וציון מסכם היה 1.45.
01/2010 EEG בעירנות --תרשים יצא פעילות רקע ערנות רציפה וסימטרית בקצב 7-8 הרץ מתארגן אחורית. ולא נרשמו התפרצויות אפילפטיות./תקין וללא רישום התפרצויות אפילפטיות.
09/2010 EEG בחוסר שינה --התרשים בערנות נמנום ושינה טבעית בלתי תקין עקב התפרצויות אפילפטיות כלליות במהלך השינה בעיקר בשלב 2 של השינה בתבנית של רב זיז/גל איטי. בהתאמה עם הדיווח הקליני והממצאים האלקטרו גרפיים יש לחשוד בכפיון כללי ראשוני מסוג של absence.
10/2010 בדיקת פונדוס לעיניים --ללא עדות לבצקת דסקות עצבי הראיה או תפליטים בקרקעיות העיניים/ בדיקה תקינה.
11/2010 MRI מח תהודה מגנטית --מבני מוח בגדר נורמה ואין עדות לדיספלזיה והפרעות מיגרציה או מזיוסקלרוזיס.
הומלץ והתחילה בטיפול של depalept פעמיים ביום על פעם 3 CC.
01/2011 הועלה המינון ל 4 סמ"ק ואיכשהו ירדה כמות הבהיה
03/2011 הוחלפ טיפול ל valporal הועלה מינון ל 5 סמ"ק * פעמיים ביום -עקב המשך הניתוקים ובזמן הבהיה נטיית הראש והמבט כלפי מעלה.
עד היום יש ניתוקים ובהיות, הציונים שלה בבית הספר מעולים 100% ילדה פעילה וחכמה, אך היא מאוד מעונייניית שזה יפסק כל הניתוקים האלה אך זה לא בידיים שלה.
בבקשה עזרו לה ולי תמליצו לי המשך טיפול יעיל יותר אנא עזרתכם, וסליחה ושוב סליחה שלא קיצרתי בהסברי, אני מתחננת תעזרו לה ולי כדי לראותה בריאה ...בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא דואגת, עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר שי מנשקו11/05/2011תודה על הפרוט הרב. לא ברור לי מדוע בוצע החלפה בין דפלפט לולפוראל היות ומדובר באותה תרופה רק בשם שונה [ המכילה חומצה ולפוארית].
בכול אופן באם גם תחת הטיפול הנ"ל [ בהנחה שניבדקה רמת התרופה ונימצאה בגבול הנורמה] ניתן להחליף או להוסיף תרופה נוספת כגון זרונטין [ ETHOSUXIMIDE] המיועדת בעיקר לסוג זה של אפילפסיה ולרוב מביאה לשליטה טובה יותר על הפירכוסים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)