מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יכול להיות שזה אפילפסיה?לי16/05/2011
הבת שלי בת 4.5
ב-4 חודשים האחרונים יש לה התקפים של כאבים במצח בתדירות של פעם בשבוע-שבועיים. (בזמן האחרון התדירות יותר קרובה).
תיאור ההתקף:
היא אומרת שכואב לה המצח ואז היא בוכה שכואב, מפהקת הרבה ורוצה ישר לישון. אם זה למשל בשעה 1600 היא ישר נשכבת במיטה לשעה-שעתיים ואז כשמעוררת כאילו שכלום לא קרה, היא משחקת, משתוללת ולא מתלוננת יותר. אם ההתקף בערב אז היא הולכת לישון ואז קמה בבוקר.
יש התקפים יותר חלשים שבהן היא רק מתלוננת שכואב לה המצח אבל היא לא בוכה, רק נחה או שממשיכה בפעילות וכנראה זה עובר.
תדירות ההתקפים:
רשמתי את ההתקפים במשך חודשיים ויצא שזה קרה אחרי 8 ימים, פעם אחרי שבועיים,אחרי שבוע, אחרי 5 ימים, אחרי שבועיים, 3 ימים רצוף אבל יותר חלש...
-ביצעתי לה בדיקת קרקעית העין+ראייה ויצא תקין. אני הולכת לחזור על הבדיקה שוב בעוד שבוע.
-קבעתי תור לנוירולוגית אבל התור רק ביולי.
-ביקשתי הפניה לבדיקת EEG וכנראה שאקבל ואבצע בקרוב את הבדיקה
אבל בינתיים אני ממש ממש לחוצה, אני לא יודעת ממה יכולים לנבוע ההתקפים האלה, זה לא ממש מתאים למיגרנה כי היא לא מקיאה ואני ובעלי בכלל לא סובלים ממיגרנה, ואני ממש כבר מיואשת ולא יודעת איזה עוד בדיקות לעשות.
מה זה יכול להיות, האם נשמע כמו משהו מסוכן? איזה עוד בדיקות לעשות? צריך CT או MRI? אולי בדיקות דם מסוימות?האם זה סוג של אפילפסיה?
תודה,
אמא לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות שזה אפילפסיה? - תגובה
ד``ר טל גלבוע18/05/2011שלום לי
למרות שאפילפסיה יכולה להתבטא בהרבה דרכים, התקפים של כאבי ראש זה לא ביטוי שגרתי של אפילפסיה.
ההתקפים דווקא נשמעים טיפוסיים למיגרנה בילדים קטנים.
את עושה עבורה את הבירור הדרוש, ובהתאם לממצאים הנוירולוג ישוחח איתך על האבחנה האפשרית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)