הילדה שלי לא מאוזנת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילדה שלי לא מאוזנת
    א ש
    17/06/2011

בתי בת שנתיים ו3 חוד' לפני כארבעה חודשים התחילו טיפול בדפלפט בעקבות פרכוסים ללא חום (בתי מפרכסת מחום מגיל 4 חוד') הדפלפט לא עזר והיה לה התקף של חצי שעה שבעקבותיו נוסף טרילפטין שגם לא עזר וקפרה שעבדה שבועיים.
    בינתיים חזרו ההתקפים והוחלט על טיפול בפריזיום שאחרי שימוש של שבוע היה פרכוס של שעה הוחלף ללמיקטל שגרם לפריחה דומה לסטיבן ג'ונסון עברנו לריווטריל שגם הוא לא עזר והתחלנו דיאטה קטוגנית לאחר שבועיים מהדיאטה קיבלה התקף של שעתיים שדוכא ע"י דורמיקום מנה אחת ולאחר יומיים קיבלה עוד התקף הפעם של שעה שדוכא הפעם בשלוש מנות דורמיקום תוך כדי הדיאטה התחלנו טופמקס שהיום זה המנה האחרונה שהיא תקבל, כמובן לאחר שהתיאשנו גם ממנו.
    כרגע היא מפסיקה גם עם הקפרה ונשארת עם דפלפט ודיאטה נכון להיום יש לה כל יום התקף אחד משמעותי בבוקר לפני שהיא קמה ואנחנו מחכים לתוצאות eeg ממושך שברור שיצא לא תקין לא ידוע עד כמה
    כרגע אחנו אובדי עצות לאחר אשפז של חודש בשניידר ולאחר ניסוי רוב התרופות המוכרות הילד הפסיקה לדבר הולכת כמו ברווז ולא מצמיחה שיניים
    אם יש למישהו רעיון או מקרים דומים שיכול לספר לנו עליהם כי אנכנו כבר לא יודעים מה לעשות ויש לנו הרגשה שג הנוירולוגית כבר לא כ"כ סגורה על המשך טיפול תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילדה שלי לא מאוזנת

הוספת תגובה

• הילדה שלי לא מאוזנת - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    17/06/2011

הדבר העיקרי הוא לא להתיאש - ישנם עד מיגון תרופות הבאות בחשבון בתאור האפילפסיה שציינת כגון זוניאמיד,פלבמט, לקוזאמיד ,רופניאמיד ..[ התרופות סודרו גם לפי זמינותם היחסית בארץ ]. החלק החשוב באותה מידה הוא המידע שלא ציינת , והוא ברור הסיבה לאפילפסיה [ איזה ברור גנטי- מטבולי עברה, מימצאי ה MRI, מימצאי ה EEG ועד] אשר יכולים לכוון אולי אף לטיפול תרופתי טוב יותר , היות ובתאור של פירכוסים בחום אשר בהמשך הופכים להיות פירכוסים ללא חום עד אפילפסיה עמידה לתרופות יש לשקול את התיסמונת ע"ש DRAVET'S [ניתן לבדיקה ואישוש גנטי] אשר בה דווקא ניתנת תרופה יחסית ספציפית לסוג זה של אפילפסיה הנקראת STRIPENTOL.

אשמח לעזור גם בהמשך

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה שלי לא מאוזנת

א ש
    19/06/2011

החשד של הרופאים הוא יותר בכיוון gef+ מכיוון שיש סיפור משפחתי של אפילפסיה אבל בתי קיבלה את המחלה בצורה הכי קשה
    יש לציין ששלחנו בדיקות מטבוליות והן יצאו כולם תקינות כרגע מרצפים את הגן glut1 ומחכים לתוצאות eeg ממושך בדיקת mri יצאה תקינה
    היום אחרי חודש של דיאטה קטוגנית הפסקנו את הדיאטה מכיוון שהיא פשוט לא הועילה להפך המצב רק החמיר והילדה סבלה מסטאטוסים ארוכים חוץ מהסבל הנוראי של הדיאטה כרגע פשוט עזבנו את כל התרופות ואנחנו נשארים רק על דפלפט בלבד (יש לציין שאנחנו נמצאים כבר חודש בשניידר ולא רואים את האור בקצה המנהרה)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר שי מנשקו
    20/06/2011

נסו לבקש את אחת התרופות שציינת- גם בGFF+ רושם של יעילות . האם ניבדקה לתסמונת DRAVET?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה שלי לא מאוזנת

א ש
    23/06/2011

תודה רבה דר' האמת שבעקבות התגובה שלך בדקתי את התסמונת לעומק ובאמת מסתבר שיש לילדה את אותם התסמינים אחד לאחד
    כרגע גן scn1a בבדיקה במעבדה והאמת שאין לנו מושג מה המחלה יכולה לגרום אם תוכל קצת לכתוב על זה אשמח.
    השאלה האם יש ילדים שמתגברים על זה?
    האם יש מחקרים מסודרים בנשא שמסתכלים על טווח ארוך ז"א בגיל 30 או 40 ?
    בעצם מה ההשפעות שיכולות להיות על הילדה באופן כללי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר שי מנשקו
    25/06/2011

באם הגן בבדיקה כעת - כדי להמתין לתוצאות ובאם חיובי אז נוכל לדבר שוב על ההשלכות הנובעות מכך. צריך רק לציין כי באותם תסמינים יכולים להיות גנים נוספים הדורשים ברור [ בעלי השלכה שונה] , ולכן באם הבדיקה ל SCN1A שלילית ניתן לבדוק דברים נוספים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו