מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי עדיף מברשת קשהמאור10/06/2018
מתי עדיף מברשת שיניים קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת קשה
ד``ר גיא לוי13/06/2018מומלצת, במקרים מסיימים שבהם יש חוסר יכולת ניקוי, או הגעה לאזורים, בעייתיים. לרוב מומלץ, בינוני, ומטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיצוב של החניכיים בלייזררפאל10/06/2018
הבנתי שאפשר לעשות ניתוח חניכיים לעיצוב החיוך, מה ההליך כרוך ומהן תופעות הלוואי שיכולות להיות עקב הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
ד``ר גיא לוי10/06/2018ניתן לבצע חיוך של, החניכיים בלייזר כמו שניתן לבצע עם סכין. אין קשר. לעיצוב החיוך רק למקרים של עודף חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחך ומעל השיניים בחלק הפנימי-שקרוב לחךמ07/06/2018
שלום, יש לי כאבים באיזור החך ולמטה עד לשיניים, הכאבים הם לא בשיניים אלא רק בעור
יש לי גם חוטים כאלה
בעבר בתקופה שהיה לי גשר בשיניים היו חוטים מחיכוך של הקוביות עם העור אבל עכשיו זה שונה וגם לא באיזור שיש חיכוך עם משהו.
בנוסף לחך יש צבע מאוד מוזר, כתום כזה
אשמח לדעת אם זה משהו חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר גיא לוי09/06/2018מומלץ להיבדק. ע"י מומחה לרפואת הפה. קשה. לי לראות את הנגע אבת לפי האור יכול להיות קשור למספר דברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לנסיגת חניכייםשירה05/06/2018
היי, אני בת 26 אצל רופא שיניים פרטי..בבדיקה האחרונה אמר כי יש לי נסיגת חניכיים קלה בשן הקדמית בלסת התחתונה והפנה אותי לרופא מומחה שככל הנראה עובד איתו להמשך טיפול(ביקש שלא אזניח ואדחה את הטיפול)-בבדיקה עם הרופא מומחה המליץ לבצע את הטיפול הפרנקטומי שיכול לסייע ואם לא יהיה שיפור אחרי כמה חודשים אז השתלה..השאלה שלי היא כזאת: מה הסיכון בטיפול זה? האם ביצוע הקצעת שורשים קשור ויכול לסייע בנושא או מיותר וכדאי ללכת עם המלצתו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנקטומי
ד``ר גיא לוי09/06/2018נסיגת חניכיים יכולה להתרחש ממספר גורמים. הקצעת שורשים מיועדת, רק למצב של מחלת חניכיים ולכן לא בהכרח קשורה לנסיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בחניכיים כתוצאה משן בינהקטיה04/06/2018
שלום,
לפני מספר ימים חשתי כאב בשיניים האחוריות, מתברר שזה עקב בקיעת שן בינה,
החניכיים טיפה הפריעו לה אז הרופא שיניים הציע לבצע חתך מסביב ולהוריד את שכבת החניכיים על מנת לא להפריע לבקיעת השן
יום למחרת אני חשה כאבים חזקים וניתן לראות מוגלה מסביב לחתך
כיצד ניתן לטפל והאם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר גיא לוי13/06/2018סביר שלא מדובר ב מוגלה. אלה ב פיברין כחלק מהריפוי. עם זאת חיתוץ בדר"כ לא עוזר והאזור יתכסה בשנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים מהחניכיים אחרי שינניתאודי03/06/2018
הייתי אצל שיננית ומאז יש לי דימומים קלים מנקודת מסוימת כשאני מצחצח שיניים, זה לא היה לפני הטיפול. יכול להיות שהיא פצעה לי את החניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר גיא לוי04/06/2018סביר שהיה שם, גורם מגרה כמו אבן שהוצא בטיפול. כדי להיבדק ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות אחר הקצאת שורשיםאושרת30/05/2018
עברתי היום הקצאת שורשים בצד ימין של הפה, למעלה ולמטה. ההרדמה, ככל הנראה התפוגגה, אבל יש עוד מעט נפיחות בצד ימין של הפנים, שם נעשה הטיפול. זו תופעה ידועה? ובמידה ולא האם יש דרכים להעלים אותה? תודה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד``ר גיא לוי30/05/2018נפיחות היא תגובה רגילה בטיפול. לרוב הנפיחות, מתחילה אחרי הטיפול ונמשכת ל 48 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלה של נסיגת חניכיים - צורך בניתוחיריב29/05/2018
יש לי התחלה של נסיגת חניכיים, בשינוי הרגלים החניכיים יכולים לצמוח מעצמם או שחייב ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד``ר גיא לוי29/05/2018בגדול לא כל נסיגה דורשת ניתוח. לעיתים הפסקה של גורם יכול לשפר את הנסיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס עקב סדק בשןדלית27/05/2018
שלום רב,
לפני כשנה וחצי נוצר לי מעין נפיחות (כמו אבצס קטן) ליד שן טוחנת תחתונה. אחרי שלקחתי אנטיביוטיקה האבצס נעלם. לאחר כ-10 חודשים הופיע עוד פעם אבצס באותו המקום וגם הוא נעלם אחרי לקיחת אנטיביוטיקה במשך מספר ימים. ואז לפני כחודש חזר האבצס ליד אותה השן אך מהצד השני. רופא שיניים אמר שכמעט 100% שזה סדק בשן ויש לעקרה. צילום הראה שיש איזו דלקת במקום אבל לא כתוצאה של טיפול שורש. השן עברה טיפול שורש לפני 15 שנים ויש עליה כתר. המבנה בתעלה מאוד רחב והרופא אמר שגם בגלל המבנה של המבנה השן מועדת לסדקים ולעקירה. יש לי 3 שאלות בנוגע לכך:
1) אם אכן יש סדק בשן, מדוע אחרי לקיחת אנטיביוטיקה האבצס נעלם? אם האבצס הינו כתוצאה מסדק, איך בדיוק האנטיביוטיקה מעלימה את הדלקת?
2) אם יש אבצס עקב סדק בשן, מדוע איני חשה שום כאב במקום? טרם נטלתי אנטיביוטיקה והנפיחות ליד השן עדיין קיימת.
3) מה יקרה אם לא אעקור את השן? מה הנזק שעלול להגרם לטווח רחוק?
בברכה,
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק
ד``ר גיא לוי30/05/2018שלום. סדק בשן לא ניתן לראות בצילום. הדלקת לא עוברת מאנטיביוטיקה זה רק. מצב זמני, של, הורדת, עומס חיידק. במצב כזה יש הרס. עצם שנמשך, אחריו יהיה קושרי רב לשקם את האזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בועה מדאיגה על החניכייםאיוב26/05/2018
אני בן 28, עקב התפתחות ציסטה בלוע, עברתי השתלת עצם מעל החינכיים, לאחרונה נפצעתי בשפה העליונה וגדלה לי מעיין שלפוחית גדולה- בדמות בועה על הכניכיים - ומיקומה בדיוק מעל השן (חותכות מרכזיות), כרגע יורד משם דם לסיורגין ולדאבוני השן הקדמית מאוד כואבת.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בועה
ד``ר גיא לוי27/05/2018נשמע כמו אבסס. יש צורך להיבדק ע"י רופא שיניים. לעבור צילום ולבדוק את מקור הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב כאב עקב נסיגת חניכיםאני24/05/2018
סליחה קודם לא עבר הצילום עכשיו עבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד``ר גיא לוי26/05/2018שלום, לא מצורף צילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם צהבהב בחיך העליוןעומר22/05/2018
יש לי חלק מסויים בחיך העליון שאין לי בו תחושה כל כך כאילו כאילו נשרף לי החלק הזה בפה ממשהו חם
בנקודה הספציפית הזו יש לי נקודות צהובות כאלה
זה כך שלושה ימים בערך אשמח לדעת במה מדובר
נ.ב. בתמונה זה הנקודות הצהובות בחיך משמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות, צהובות
ד``ר גיא לוי24/05/2018קשה. לי לראות בצילום על מה מדובר. יתכן שמדובר על כוויה. עם זאת כל נגע בפה יש לבדוק במידה ולא עובר תוך כמה ימים. אפשר. אצל רופא שיניים או אצל מומחה לרפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולומה יכולה לחזור בשנית?עינב22/05/2018
האם גרנולומה היא מצב כרוני שיכול לחזור שוב ושוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרנולומה
ד``ר גיא לוי24/05/2018ישנם, מצבים שיכולים לחזור. יש לזהות את הסוג בהיסטלוגיה אחרי הוצאת הנגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקור וחיטוי של המכשיריםטל21/05/2018
לפני יומיים הייתי אצל השיננית. בתום הטיפול היא פינתה את הציוד בו השתמשה פירקה את ראשי הניקוי/הסרת אבנית שיש לה בתופסנים,
חוץ משני ראשים שהיא השאירה מחוברים-השיננית טרחה להעביר מגבון לח - אחד מהם ממנו יוצא לחץ אוויר/מים לא ברור (אני לא מתכוונת למכשיר הסקשיין שזה פלסטיק אותו היא השליכה לפח. ).
האם מצב זה תקין? כי כמו שזה נראה כל המכשור צריך לעבור עיקור לא כן?
במיוחד כאשר הוא בא במגע עם דם.
הסתכלתי והייתי קצת המומה וישר נכנסה המטופלת הבאה והיא החלה את הטיפול בה.
התקשרתי לבירור במרפאה והם ענו לי שככה הם עושים עם מגבון בלבד. נשמע לי לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשור
ד``ר גיא לוי30/05/2018לפי הוראות משרד הבריאות יש לעקר חלקים שבאים במגע עם פה הפציינט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח ועיכוב בשיקוםשירה18/05/2018
אני אחרי הארכת כותרת בגלל אילוצים ושינויים נאלצים לעשות את התור לאחר 3 חודשים המקום חודשיים האם זה משנה משהוא בעניין ההחלמה אציין שגם החלטנו בלי כתר זמני עד המדידות . וחוץ מזה מרגישה הרבה פעמים שכמו הרגשה של נגיסה בכתר הנל ועוד כתר זמני פוחדת שזה מצביע על גובה לא מתאים או בעיה אין מצב שיש סוג של שחיקה בכתר הזמני? ויש ליד המקום כתר קבוע יכול להיות שהרגישות ים הגובה פשוט לא מתאימים הכתר הקבוע והמקום של הניתוח שהם אחד ליד השני כי שמעתי שיש מקרים שצריך להחליף גם את הכתר הנ"ל האם זה נכון ובאיזה שלב יודעים והאם ההרבשה הנל יכולה להצבינ על בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת
ד``ר גיא לוי19/05/2018אין בעיה להמתין 3 חודשים. מומלץ להיות עם כתר זמני כך התקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)