מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות בלי כתר זמנישירה14/04/2018
אני אחרי הניתוח הבינו שאין ברירה חייבים לעשות את הניתוח וגם לאחריו בלי כתר זמני שואלת רק שאלה בגלל שאני בלי כתר זמני היום עדיין לא כי עדיין רק כמה ימים אחרי והמקום רגיש האם כדאי יהיה לצחצח את המקום לפני החזרת/כתר זמני חדש כי זה יוצא 3 שבועות מהניתוח כדי שבטוח לא ייעשה נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי15/04/2018בדר"כ לא מצחצחים את המקום כל עוד יש תפרים. בשל כך מבצעים שטיפות פה עם כלורוהקסדין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח הארכת כותרת
שירה15/04/2018הבעיה ששמו תפרים נמסים ואמרו שבין שבוע לשבועיים ימסו וחזרה לסדר הכתר הזמני לאחר 3 שבועות במדרה כזה מה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרים נמסים
ד``ר גיא לוי15/04/2018לאחר שהתפרים נמסים/נופלים יש להתחיל לצחצח בעדינות את המקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה ארוכה שניתן להזיז ממקום עם לשון מעל שן של בת 7 שמקורה בחניכיים תחתונות בשן טוחנת.מריה13/04/2018
לילדה היתה סטומטיטיס של כשבוע וחצי.
אחרי שנגעים עברו נשארה בליטה לא רגישה במיוחד מעל שן מין קפוצ'ון מעל שן.
האם יש צורך ללכת לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי13/04/2018כדאי להיבדק. ע"י. רופא י שיניים, לילדים לראות מה המקור של התוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין דלקת לבין גראס?גל12/04/2018
זה נכון שיש קשר בין מחלות חניכיים לבין עישון גראס? אם זה נכון יש דרך למנוע את הדלקת בלי להפסיק לעשן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות חניכיים
ד``ר גיא לוי12/04/2018יש קשר מבוסס בין עישון לבין מחלת חניכיים. אין עבודות לגבי גראס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבר של דלקות חניכייםאופיר10/04/2018
יש לי חניכיים רגישות ובמשך שנים הייתה לי דלקת בחניכיים. שיננית המלצה על פרודונטקס, חבר הביא לי משחה טבעית. התחלתי להשתמש במשחה הטבעית (יותר אבקה) ואני ממש מרגישה שיפור, החניכיים לא מדממות ואין רגישיויות, אבל אני תוהה אם זה לא מזיק לשיניים ואם צריך לחזור לפרודונטקס או למשחה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חניכיים
ד``ר גיא לוי10/04/2018בגדול אין משחה שיותר מומלצת מאחרת בטיפול בדלקת חניכיים. אני לא יודע איזה משחה טבעית קיבלת אבל יש לבדוק את זה כי ישנם כמה משחות טבעיות שהורדו מהמדפים בגלל השפעות לא רצויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבר של דלקות חניכיים - המשך
אופיר10/04/2018המשחה, או יותר נכון אבקה, היא טבעית שהחבר שהביא לי רוקח אצלו בבית. האבקה היא על בסיס חמר והוא מוסיף לה מלח, מנתה, לבנדר וציפורן. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר גיא לוי10/04/2018אין אף מחקר שמראה יתרון לחומר מסויים. המלח קצת מוריד את הדימום אבל לא מטפל. כדאי להיבדק מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מטפלים בנסיגת חניכיים?סמדר08/04/2018
איך אפשר לטפל בנסיגת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד``ר גיא לוי08/04/2018שלום
קודם חשוב להבין שנסיגת חניכיים היא סימפטום ולא מחלה. היא יכולה להיות הביטוח של מחלת חניכיים אך גם של צחצוח אגרסיבי, יישור שיניים וביטוי גנטי. חשוב לבצע בדיקה ולמצוא את הסיבה ולפי זה את הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים עליונות שורפות ונפוחותדור05/04/2018
שלום,
מזה כמה ימים שהחלו להתנפח לי החניכיים מסביב לשיניים העליונות בפה... זה הולך ומתפשט לעוד ועוד שיניים.. זה התחיל ממש לשרוף לי, בעיקר בחך הפנימית וכשאני אוכל משהו זה ממש שורף כאשר אוכל נוגע בחניכיים, ממש מרגיש כמו עור חשוף..
אני עושה שטיפות פה עם קורסידול, אבל מרגיש שזה רק יותר שורף אחכ ולא עוזר.
יש לציין שאני השבוע היייתי חולה בדלקת גרון ואני על אנטיביוטיקה והבעיה המתוארת התחילה במקביל למחלה..
האם הבעיה מוכרת ? מה אפשר לעשות בנדון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים שורפות
ד``ר גיא לוי05/04/2018ישנם מספר דברים שיכולים לגרום לתופעה בניהם גורמים ויראלים, חיידקיים ואלרגיות. יש להיבדק על מנת למצוא. את הגורם. שטיפות של קורסודיל שורפות אך מונעות זיהום נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה של כתר זמנישירה02/04/2018
שלום הולכת לעשות ניתוח הארכת כותרת שנדחה כמה פעמים מפאת בעיות בריאותיות במשפחה וקרה המצב שהשן שאמורה לעבור הארכת כותרת הורדנו את הכתר הזמני האם משפיע על הניתוח ובמיוחד שכל כך הרבה זמן בלי איזה 5 וחצי חודשים והאם זה משפיע זמן כה רב בלי כתר הזמני על מסובכות ומורכבות הניתוח וכן על ההחלמה ? האם צפויים כאבים רבים אחרי הניתוח לקחתי רק יום אחד חוץ מהניתוח כדי להתאושש ולהחלים האם מספיק ? יש לי כתר קבוע ליד השן שעוברת ניתוח אמרו לי שרוב הסיכויים שיפגע הניתוח גם בשן הנ"ל וכנראה אצטרך כתר מחדש האם זה נכון ואפשר להבין למה מה קורה בניתוח שמשפיע גם על הכתר הקבוע מגובר בשן של הניתוח והשן לידה בטוחנת עליונה אם זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת
ד``ר גיא לוי03/04/2018שלום. שאלת הרבה שאלות, אנסה. להתייחס לכולם. ראשית חשוב שיהיה כתר זמני לאחר הניתוח, אין השפעה לזמן, שעבר כל עוד יש מבנה, יום חופש הוא מספיק, בהורדת גובה החניכיים מהשן גם השן, הצמודה מושפעת ומכאן ההשפעה על הכתר ליד. ברוב המקרים מנתח מוכשר יצליח להימנע מזה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדה של כתר זמני
שירה04/04/2018תודה על התשובה אבל הרבה אמרו שבגלל שמתקצר הכתר בשן ליד כבר לא יושב אותו דבר וכן יצטרכו להוריד כדי להתאים ששני הכתרים ישבו בנוחות שאי אפשר אחד שיהיו בגובהים שונים , והכתר הזמני יוכל לחזור רק אחרי החזרה למשקמת שבועיים אחריי הניתוח בזמן זה בלי הכתר הזמני מה אפשר לעשות כדי שלא יהיה בזמן הזה נזק ואם עבר זמן כה רב חצי שנה האם לא מומלץ לעשות כבר כתר זמני חדש במילא זה כבר זמן רב לעבוד בחדש ובלרפד כתר זמני שעברתי ניתוח ולא היה חצי שנה בפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בויטמין b12 וכיבים בחיךריקי01/04/2018
האם יש קשר בין מחסור בווטמין b12 להופעת כתמים או כויות אדומות שורפות בחיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב בחך
ד``ר גיא לוי01/04/2018העבודות לגבי ויטמין בי 12 לא חד משמעיות. במצב של כיב בחך יש להיבדק ע"י מומחה לרפואת הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים שורפים בחיךריקי31/03/2018
היי לפני מספר ימים הרגשתי צריבה ותחושה שורפת בחיך העליון כמו כוויה ואחרי כמה ימים זה עבר באותו מקום אבל התחיל לכאוב בחלק אחר בחיך, שורף וקשה לאכול דברים חמים וכל מגע כואב שם.
אני נוטלת פולקנול לטיפול ומניעה בקנדידה ולקחתי בעבר ולא היו תופעות לוואי אבל קראתי בעלון שזו תופעת לוואי חמורה של זה
האם הגיוני שפתאום אפתח תופעת לוואי כזו? או שאולי אין קשר?
אני ממש מודאגת ואין לי מושג מאין "הכויות" האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה בחך
ד``ר גיא לוי01/04/2018פצע בחך אשר מופיע ללא גורם כמו אוכל חם או פציעה מחייב בדיקה של רופא שיניים. באם זה דבר חוזר יש להיבדק ע"י מומחה לרפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים אדומים שורפים בחיך
ריקי01/04/2018תודה על תשובתך
יש לי מחסור בויטמין b12 בעקבות נטילת אומפרודקס כבר עשור.
האם יתכן קשר בין הכיבים האלו לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בלשון ואדמומיות בחיך עליוןחזי28/03/2018
שלום רב,
כבר בערך 4-5 ימים שיש לי תחושת של כוויות בחיך העליון ופצעים בלשון
אשמח אם תוכלו להרגיע ולראות שזה לא משהו חמור יותר
זה מציק מאוד בזמן כל פעולת בליעה/יניקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בחך
ד``ר גיא לוי28/03/2018ישנם מספר רב של גורמים בינהיהם כוויה ממשהוא חם, גורם ויראלי ומחלות שונות. במידה ולא עובר יש להיבדק ע"י מומחה לרפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחיך העליון לאחר ביופסיהאחת26/03/2018
שלום,
עברתי ביופסיה בחייך העליןו שבוע שעבר, אני עושה שטיפות
במי פה רפואיים, יש לי עדיין כאבים במקום הטיפול וקשה לי לאכול
האם אני צריכה לקחת טיפול תרופתי או ללכת לרופא?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד``ר גיא לוי26/03/2018לפצע לאחר ביופסיה לוקח כ 6 שבועות להתרפא כך שהגיוני שיהיו כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים הרפטיים בחלל הפה?אא26/03/2018
שלום רב,
אני בן 32 ובשבוע האחרון הופיעו לי נגעים כואבים בחך.
האם הנגעים השלפוחיתיים בחך נראים הרפטיים?
כיצד ניתן לטפל בהם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים
ד``ר גיא לוי26/03/2018יש לבצע בדיקה מסודרת במרפאה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחניכיים סביב שן בינהסרגיי25/03/2018
מסביב לשן הבינה התחתונה הימנית יש לי נפיחות ואדמומיות בחניכיים. לא כואב ולא מדמם, פשוט שמתי לב לזה הבוקר כשצחצחתי שיניים. האם תקין או דורש בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות סביב שן בינה
ד``ר גיא לוי25/03/2018נפיחות ודימום מחייבים בדיקה צעיר רופא שיניים או מומחה לחניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים שחוזרת שוב ושובאורטל22/03/2018
דלקת חניכיים כרונית, טיפולים ביתיים לא עוזרים, מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד``ר גיא לוי22/03/2018בשלבים מסוימים של, דלקות חניכיים ובמחלות חניכיים טיפול ביצי לא מספיק. יש להיבדק ע"י מומחה למחלות חניכיים ולבדוק מה מקור הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בפתיחת הפה לאחר סתימהעדי20/03/2018
היי, אני בת 36, אתמול עברתי סתימה לבנה די פשוטה בשן 26. בשלב זה כבר אין כאבים ממש באזור אבל קשה לי וכואב לי עדיין לפתוח את הפה פתיחה מלאה. זה נורמלי? כמה זמן לוקח לזה לעבור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר גיא לוי03/04/2018יתכן שהכאב שרירי ונובע, בגלל פתיחת פה ממושכת בזמן הטיפול. ניתן לטפל ע"י קומפרסים חמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)