מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הטיפול במצב כזה?שירה19/03/2018
היי, זה המצב הקיים כרגע בשן. לאחר פגישה עם פריודונט הוא אמר כי יש לבצע אינטרוזיה אצל אורתודנט. לאחר הכנסת השן (באופן חלקי) הכיס קטן מ-4 מ"מ. האורתודונט התחלף, והאורתודונט החדש מסרב לטפל בשן מכוון שלטענתו יש לבצע הזרקה של אמדוגין. מה הטיפול במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד``ר גיא לוי19/03/2018על מנת לקבוע טיפול יש לבצע בדיקה קלינית. אין דבר כזה הזרקה של אמדוגן אלא ניתוח שכולל השמה דל החומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקה של אמייל השןמאיה19/03/2018
היי
אני בת 33 ולדעתי יש לי שחיקת אמייל חמורה בשיניים.
כל פעם שאוכלת פרי (אפילו לא חמוץ) או כל מאחר חומצי אחר, יש לי כאבי צורמים בשיניים..
(אציין שבעברי שתיתי המון דיאט קולה)
האם יש דרך לשקם את האמייל? חוץ מהשתלות שיניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת אמייל
ד``ר גיא לוי19/03/2018ישנם, מספר גורמים שיכולים לגרום לתחושות אותם את מתארת. יש להיבדק. ולבדוק מה הסיבה. ישנם, חומרים לטיפול בשחיקה הרבה. לפני השתלת שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך שאלה קטנה נוספת
מאיה19/03/2018תודה!!
בהנחה שזה נובע משחיקת אמייל.. על איזה חומרים אתה ממליץ והאם זה באמת עוזר? הרי האמייל בשן זה לא משהו שחוזר אחרי שנשחק.
תודה שוב מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקה
ד``ר גיא לוי19/03/2018יש חומר בשם tooth mouse שיכול לעזור לרגישות ולשחיקה עתידית. רופא שיניים יכול לבצע שחזורים. שוב כדאי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מאיה20/03/2018נבדקים אצל רופא שיניים רגיל? כל רופ שיניים יודע לאבחן או שיש בדיקה או מכשור מיוחד? תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא שיניים
ד``ר גיא לוי20/03/2018רופא שיניים רגיל מספיק כדי לאבחן את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום רווחים של נסיגת חניכיםיפית18/03/2018
יש דרך לצמצם את הרווחים שנוצרו בגלל נסיגת חניכיים. האם שתלים יכולים להוות פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמצום רווחים
ד``ר גיא לוי18/03/2018אם הכוונה למשולשים שנפתחו בין השיניים אז. שתלים, הם לא הפתרון. ראשית, יש לבדוק את הסיבה לרווחים שנוצרו ולפי זה לנסות, למצוא. פתרון אסתטי( קיימים מספר פתרונות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מנסיגת חניכיים עקב עגיל סמיילירונה17/03/2018
שלום. אני ממש לחוצה לגבי הנושא הזה אז אני באמת אשמח לקבל תשובה. לא מזמן עשיתי עגיל שנקרא סמיילי. קראתי הרבה על הסכנות שבאות עם העגיל הזה ובמיוחד על הנסיגת חניכיים. אני הבנתי שהנסיגה נגרמת בגלל החיכוך של העגיל עם החניכיים שנמצאות על השיניים. העגיל שהיה לי היה בצורת פרסה והסוגרים שלו ישבו בדיוק על השיניים שלי, לכן החלפתי אותו לעגיל ישר וקצר. הוא לא נוגע בשיניים שלי בכלל אף פעם, אבל הוא כן מן הסתם יושב לי על החניכיים. לפעמים כשאני לא מזיזה אותו הרבה זמן, אחרי זה אני שמה לב שהסוגר העגול שלו משאיר מן גומה קטנה בחניכיים שלי. רציתי לשאול אם יש איזה שהוא סיכון בלהשאיר את העגיל? חשוב לי לציין שהשיניים והחניכיים שלי הרבה יותר חשובות לי מהעגיל, ואם אני אדע בוודאות שהעגיל מהווה סכנה אני אוריד אותו מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגיל
ד``ר גיא לוי03/04/2018עגילים בחניכיים ופרסינגים לסוגיהם יכולים לגרום לנסיגת חניכיים בשל טראומה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון מונע לנסיגת חניכייםאודליה15/03/2018
האם יש טיפול מונע לנסיגת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד``ר גיא לוי15/03/2018חשוב להבין שנסיגת חניכיים אינה מחלה את תוצאה של גורמים רבים. יש לזהות את הגורם אצלך ולפי זה למנוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים בזמן הריוןנוית13/03/2018
איך מטפלים בדלקת בחניכיים בזמן הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים בהריון
ד``ר גיא לוי13/03/2018בהריון רמת הדלקת גדולה יותר בשל קולטני הורמונים בחניכיים. צריך להיבדק אצל מומחה חניכיים להבנת היקף הבעיה ולטפל בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממשיך אחרי שינניתדני13/03/2018
הייתי אצל שיננית וירד הרבה דם, אבל הדימומים המשיכו גם אחרי. פעם ראשונה שזה קורה לי, האם הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר גיא לוי03/04/2018ככל הנראה יש לך דלקת חניכיים או מחלת חניכיים. יש להיבדק אצל מומחה למחלות חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחניכיים בגלל טיפולים הורמונלייםמישל11/03/2018
אני בטיפולי IVF שאני לוקחת כמויות גדולות של הורמונים, אחרי זריקות במשך כמה ימים החניכיים שלי ממש מתנפחות וכואבות, זה עובר כשאני בהפסקה, אני מניחה שיש קשר בין הדברים, השאלה היא למה זה קורה ומה אפשר לעשות נגד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי11/03/2018בחניכיים ישנם קולטנים להורמוני מין. במצב של דלקת יחד עם טיפול הורמונלי הדלקת תהיה ברמה גבוהה יותר. יש לטפל בחניכיים על מנת לטפל במצב הדלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחינכיים באוזר קטןרום08/03/2018
שלום, שמתי לב שנוצרה לי נפיחות בחניכיים אבל באזור נורא ספציפי וקטן . לא יודעת להצביע אם זה מעל שן ספציפית.
אין כאב שמקרין לשאר החניכיים או השיניים בכלל ורק אם אני לוחצת כל האזור זה טיפה כואב .
מזה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד``ר גיא לוי08/03/2018נפיחות בחניכיים היא אחד הסימנים, לדלקת חניכיים. הדלקת יכול להיות ממוקדת במידה ויש גורם מגרה. ממליץ להיבדק ע"י מומחה למחלות חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בדיסק בזמן אכילה בלבדאני06/03/2018
שלום רב.
אני בן 66.
רופא השיניים שלי בדק ששתל צד שמאל עליון אצלי בפה קבוע היטב.
לאחרונה התחילו קליקים רק בצד שמאל בעת אכילה בלבד. קראתי מעט לגבי "הדיסק" המחבר באזור האוזן ובדקתי בלחיצת אצבע על הדיסק בזמן האכילה ,ואז הקליקים נפסקו. מכאן אני מבין שזה מוקד הבעיה. שאלתי: האם יש טיפול לשינוי המצב שתיארתי, או שהוא מחייב התערבות כירורגית בלבד ? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק
ד``ר גיא לוי08/03/2018שלום
בדר"כ בשלב. הראשון הטיפול בבעיות של, המפרק הארטיקולרי הם תרופתיות ופיזיותרפיה. ממליץ להיבדק ע"י מומחה פה ולסת, או רפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפה בצד אחדלימור05/03/2018
מזה כשבוע וחצי יש לי טעם רע בפה אבל רק בצד אחד בלבד (צד ימין), לא ברור לי מקור הטעם מאחר ורק לאחרונה עשיתי ניקוי אבנית אצל שיננית ובביקור אל רופאת השיניים וידאתי שהכתרים במקום ושטיפולי השורש שבוצעו בהן תקינים.
מה יכול להיות מקור הטעם המר? ומדוע בצד אחד בלבד?
האם ייתכן כי הטעם בכל זאת מאחד הכתרים וזה מעיד על התרופפות למרות שאין תחושה כזו?
אציין כי לפני כחצי שנה נפל לי כתר עליון והודבק שנית לדברי הרופאה עם דבר חזר יותר אולם בפעם זו הרגשתי את הכתר זז והיה לי טעם מוזר בפה אך לא מר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר
ד``ר גיא לוי05/03/2018ישנם, מספר גורמים לטעמים בפה. אחד מהם הוא שולי שחזורים וכתרים. יש לבדוק תחילה שהמקור הוא לא דנטלי ע"י רופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות סביב שן בינהמיכאל04/03/2018
סביב שן בינה אחת בחת התחתון יש אדמומיות, לא כואב ולא מדמם. האם זה תקין או שזה סוג של דלקת או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר גיא לוי04/03/2018אודם סביב שן בדר"כ מעיד על דלקת חניכיים. כדאי להיבדק כדי, לבדוק מה הגורם ולטפל בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של שיניים לא יציבותעומר01/03/2018
לפני כמה ימים הייתה לי תחושה כאילו כמה שיניים לא יציבות. עכשיו זה עבר, אבל זה מוזר. למה זה קורה ולמה זה עבר מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים לא יציבות
ד``ר גיא לוי02/03/2018קשה לבחון את יציבות, השיניים, בצורה אובייקטיבית לבד. יש להיבדק ע"י רוםא חניכיים כי זה יכול להצביע על מחלת, חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן כלואה, ציסטה וביופסיהאילת26/02/2018
שלום
במסגרת בדיקה שגרתית אצל רופא השיניים הוא טען כי יש לי חור בשן בינה ימנית למטה ושלח אותי לפנורמי. כשחזרתי עם תוצאות הפנורמי הוא התקשר מודאג, אמר שהוא רואה איזורים רדיולוצנטיים ושלח אותי למומחה פה ולסת.
אותו מומחה טען כי הצילום נעשה באיכות ירודה, שלח אותי לצילום חוזר והפנה אותי לכירורג פה ולסת לצורך עקירה.
הכירורג שיצאתי עימו קשר טען שבנוסף לעקירה הוא מזהה ציסטה שיש לבצע בה ביופסיה ולשלוח לבדיקה.
מאז איני ישנה בלילה מחשש לגידול ממאיר.
אציין כי אותו חור וכי גם הציסטה אינם סימפטומטיים ומכאן השאלות :
1. עד כמה דחופה העקירה?
2. האם תמיד מבוצעת ביופסיה, או שרק במידה וקיים חשד לגידול?
3. מה הסיכוי שמדובר בגידול והאם הוא ממאיר?
4. האם העקירה תרפא גם את הציסטה, או שמדובר בשתי פעולות נפרדות?
אודה לך על סדר בדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי28/02/2018קודם, כל צריך להירגע ו בדר"כ לגידולים ממאירים וציסטות מראה רנטגני שונה. אני לא יודע אם בתהליך הרדיולוצנטי קשור לשן אז. לא אוכל להגיד לך אם אלה פעולות שונות. כל תהליך אשר מוצא מהגוף נשלח לביופסיה כשגרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תור לריפוד כתר זמנישירה25/02/2018
עומדת לעבור ניתוח הארכת כותרת , הבעיה לאחר הניתוח תור לריפוד הכתר הזמני מצאו לי לאחר 3 שבועות ולא שבועיים האם זה נורא ויש הבדל משמעותי או שזה עדיין בגדר הזמן הסביר? ועוד שאלה יעבור איזה שנה מאז שעשו את הצילום במקום ועד שהחלטנו שצריך ניתוח האם סביר להניח שנצטרך שוב צילום , הפחד בגלל רפלקס ההקאה אבל אם חייבים בגלל הזמן שעבר אז ייעשו אבל מה דעתך האם הסיכוי לצילום גם גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת
ד``ר גיא לוי25/02/2018בגדול אין, בעיה להמתין מעל שבועיים. יש להשתמש בתפרים מתאימים. נראה שיהיה צורך בצילום חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)