פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים חריפה
    עדי
    25/04/2013

רופאת השיניים אבחנה כי יש לי דלקת חניכיים חריפה- הן מדממות צבען ורוד עז ומבריקות. התחלתי להקפיד על צחצוח חוט דנטלי ומי פה.בימים האחרונים שמתי לב כי איזור השיניים התחתונות האחוריות מאד כואבות במגע במיוחד בלעיסה ומתחת לשן אחת עם כתר מעליה החניכיים קיבלו החניכיים גוון סגלגל כמו מלחץ. האם זה כתוצאה מהדלקת והלעיסה רק מחריפה זאת?האם מסוכן? מה מומלץ לעשות להקלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים חריפה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים חריפה - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    25/04/2013

דלקת חניכיים חריפה צריכה להיות מטופלת קודם כל בניקוי מקצועי במרפאה . הקפדה על הצחצוח גם היא חשובה ולעיתים יש לתת גם אנטיביוטיקה(תלוי באבחנה המדויקת) . תהליך הריפוי הוא הדרגתי ולוקח כשבוע עד 10 ימים. המשיכי בצחצוח ואם תוך כמה ימים לא תראי שיפור גשי שוב לרופאה להמשך טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים בעקבות אורתודנטיה
    אלי
    24/04/2013

שלום רב. אני בן 42 והומלץ לי ע"י האורתודנט על ביצוע הליך יישור שיניים לצורך סגירת רווחים בין הניבים העליונים לבין השיניים הסמוכות להם וכן לצורך שיפור נסיגת חניכיים שקיימת בניבים. הבנתי ממנו שיש לקחת בחשבון שטיפול, כזה בגיל כמו שלי ,יכול להביא לידי התפתחותה של מחלת חניכיים.

אודה לכם באם תוכלו לפרט על מקרים דומים שהיו בעבר,מידת הסיכון לכך מבחינה סטטיסטית וכדומה..

בתודה רבה מראש

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים בעקבות אורתודנטיה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/04/2013

רווחים בין השיניים יכולים להיות מולדים- כאשר ממדי השיניים קטנים ביחס לממדי הלסת, או נרכשים- בעיקר כתוצאה ממחלת חניכיים. יישור שיניים איננו גורם למחלת חניכיים אבל הוא עלו לגרום להחמרה משמעותית במצב החניכיים אם קיימת ברקע מחלת חניכיים לא מטופלת. לכן, מומלץ שמבוגרים המעוניינים ביישור שיניים ייפנו לבדיקת מומחה למחלות חניכיים טרם הטיפול. אם קיימת מחלת חניכיים יש לטפל בה ולהשיג רמה גבוהה של ניקיון השיניים לפני שמתחילים בטיפול אורתודונטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    יולי
    22/04/2013

שלום, כנראה שיש לי נסיגת חניכיים מתקדמת, די מזניחה את השיניים עקב פחד לטפל, ונהיה כבר רווח בין השיניים מקדימה. ניקוי שיניים מאוד כאב לי פעם אחרונה. האם אפשר לתקן את הרווחים האלה? מדוע כאב לי ניקוי, זה לא אמור לכאוב. כנראה שהגיע הזמן לטפל..

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    25/04/2013

מסקנה נכונה, כדאי לטפל לפני שיצטברו עוד נזקים שרק יהפכו את הטיפול למסובך יותר. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון מעניין

שימי
    12/06/2013

יש לי המלצה מאד חמה על מוצר טבעי לבליעה שעזר לי מאד ושווה לנסות, הייתה לי נסיגת חניכיים די מתקדמת והתוודעתי למוצר ע,י הנטורופטית שלי, ועל אף שהתלבטתי נטלתי, ולבסוף ראה זה פלא תוך חודש אחד הרגשתי כבר נסיגה של הנסיגה,
    כמעט שכחתי, המוצר נקרא וונדר G וקניתי אותו בחנות טבע בנתניה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום בחניכיים
    גילה
    22/04/2013

דמום בחניכיים שהתחיל במקומות מסוימים בצורה מסיבית אחרי הקצעת שיניים האם זה קשור? ומה לעשות ?
    וכן אם יש דימום במקומות מסוימים האם ניתן לקחת קיסם רגיל ולעזור לדימום לצאת מתחת לחניכיים שכן הצחצוח בלי העזרה הזאת מאוד כואב

לקביעת תור
    סגירה
    דימום בחניכיים

הוספת תגובה

• דימום בחניכיים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    27/04/2013

דימום מהחניכיים בזמן צחצוח ושימוש באביזרים בין שיניים בצורה טובה בהחלט שכיח וסביר. הוא לא נובע מפגיעה ברקמה אלא מהדלקת שיש בחניכיים, לכן חשוב להתמיד ולנקות כפי שהודרכת, למרות אי הנוחות והדימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות קלה בחניכיים
    רינה
    21/04/2013

שלום!!כבר כ-3 שבועות יש לי נפיחות קלה בחניכיים. יש לציין שגיליתי אותה רק בגלל שהרגשתי עם הלשון ולא בגלל דימום או כאב. גם בעת צחצוח ושימוש בחוט אין לי דימום בכלל .אני חוששת שאולי זו "התפתחות שקטה" של משהו לא טוב?הלכתי לשאול 2 רופאי שיניים כאשר אחד אמר שזה לא משהו ואולי זה מאלרגיה או כוויה . הרופאה השניה שהלכתי אליה אמרה שהחניכיים בסדר ממה שהיא רואה והציעה לי לגרגר מי מלח.
    אני חוששת שאולי הנפיחות היא מזה שאני משתמשת הרבה מידי או באגרסיביות עם החוט ולכן חשבתי שאולי עד שהנפיחות תעבור לא אשתמש בכלל בחוט- אבל אז ישארו לי שאריות מזון וחס וחלילה יווצרו חורים..(וכמובן שאתחיל להשתמש בחוט בצורה עדינה יותר בעתיד..)
    השאלה שלי היא האם עליי לדאוג ובאמת יש פה משהו חריג ומסוכן? -כגון התפתחות של "פריודנטיס" -מחלת חניכיים...ובנוסף, איך להתנהל בעדינות עם החניכיים כרגע ?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות קלה בחניכיים

הוספת תגובה

• נפיחות קלה בחניכיים - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    21/04/2013

אם קיימת נפיחות זו בהחלט סיבה לבדיקה.
    ניתן לחכות מספר ימים ואם זה עדיין לא עובר לפנות שוב לרופא שיניים ולהתעקש גם שיצלמו את האיזור.
    בקשר לצחצוח בין השיניים לא מומלץ לוותאר עליו אבל מומלץ לנהוג בעדינות או לעבור לקיסמי שיניים במקום החוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו..

רינה
    21/04/2013

תודה רבה על התשובה.. בעקרון הנפיחות היא לא באזור מסויים- אלא בשיניים תחתונות ועליונות קידמיות עד הטוחנות הראשונות... כך שזה אולי לא משהו אזורי- אלא משהו בכלל הפה.. האם בכך שזה לא אזורי זה אומר שזו אולי בעיה נרחבת ומסובכת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו.. - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    21/04/2013

אולי דוקא כי זה משהו כללי אומר שאולי זהו משהו הקשור במבנה החניכיים והלסת ולאו דוקא פתולוגי.
    אם אינך שקטה גשי והיבדקי אצל מומחה/ית למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים ושטיפות
    ערן
    20/04/2013

שלום רב.
    עקב דלקת באיזור של כתר ניתנה לי אנטיביוטיקה לאחר שבצילום ובבדיקה אצל רופא שיניים לא נמצא ממצא חריג אך היה לי דימום וכאב ולאחר שימוש של 3 ימים יש שיפור משמעותי גם בעניין הדימום וגם בעניין הכאב.רציתי לשאול האם שטיפה עם כוס מים מעורבבים עם מלח שאני עושה אותה כעת גם לשיפור מצב החניכיים-לאורך זמן יש בזה נזק או שזה בסדר?נוסף על כך בעבר המליצה לי השיננית על שטיפה בג'ינג'י לייסר לחניכיים האם בזה ניתן להשתמש לאורך זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים ושטיפות

הוספת תגובה

• חניכיים ושטיפות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    20/04/2013

שטיפה במי מלח פושרים (כפית מלח בכוס מים פושרים) תורמת להקטנת הנפיחות בחניכיים. אם אינך סובל מיתר לחץ דם הרי שאין בזה כל נזק לאורך זמן. צריכה מופרזת של מלח אינה בריאה ועלולה לתרום לעליה בלחץ הדם, לכן חשוב לא לבלוע את מי המלח. גם בשטיפות פה הנמכרות בבקבוקים, דוגמת ג'ינג'י לייסר, ניתן להשתמש לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכים
    דני
    18/04/2013

נוטל תרופות לדילול דם, לחץ דם גבוה, כולסטרול ובעבר נטלתי דנטואין. אני חושב שהדנטואין הסיג לי את החניכיים. החלפתי ללמיקטל. עושה ניקויים אצל שיננית, אבל החניכיים על הפנים. ובמיוחד ריח רע ודימום. לציין שרוב הזמן אני עם פה סגור. יש תקווה?

לקביעת תור
    סגירה
    חניכים

הוספת תגובה

• חניכים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    18/04/2013

בוודאי! מציע לך להתייעץ עם מומחה לחניכיים בעניין.
    רשימת המומחים באתר "האיגוד הישראלי לפריודונטיה".
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מברשות בין שיניות
    שוש
    14/04/2013

מה תפיקדן של המברשות הבין שיניות האם הם מחליפים את החוט הדנטלי והאם כשיש כיסים בחניכיים (אחרי טיפול פריוצי'פ) זה עוזר מכיון שכשאני משתמשת יש מקומות שלא מרגישים כלום והאם המברשת בכל זאת עושה את תפקידה

לקביעת תור
    סגירה
    מברשות בין שיניות

הוספת תגובה

• מברשות בין שיניות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    14/04/2013

מברשות בין שיניות, spiral brushes, הדומות למברשות בקבוקים, נועדו לניקוי משטחי השיניים ה"מסתכלים" זה מול זה. אלו האזורים שבין השיניים, האיזורים האינטרדנטליים. לעיתים ממדי המרווח שבין השיניים הם גדולים והמברשת יכולה להכנס ולצאת בחופשיות. במקרים אחרים המרווח הזה קטן, המברשת בקושי נכנסת ואז מרגישים היטב את החיכוך בין התייל המרכזי של המברשת לבין השיניים. מומלץ שתייל זה לא יבוא במגע עם השיניים כדי לא לגרום לשיפשוף וחריצה שלהן. לכן, דווקא המקומות בהם כמעט לא מרגישים כלום הם המקומות בהם השימוש במברשות יותר יעיל.
    בכל אופן, מומלץ להתייעץ עם רופא שיניים, מומחה למחלות חניכיים או שיננית כדי לוודא שאכן את מבצעת את הפעולה נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוט דנטלי יכול לפגוע בחניכיים?
    דינה
    13/04/2013

שלום

יש לי נסיגת חניכיים כתוצאה מצחצוח אגרסיבי.
    האם שימוש בחוט דנטלי (כאשר יש דלקת חניכיים או לא) יכול לגרום להחמרת מצב החניכיים ?
    כי אני ממש נוגעת בחניכיים עם החוט הדנטלי ולפעמים אפילו יורד קצת דם...

הוספת תגובה

• חוט דנטלי יכול לפגוע בחניכיים? - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    13/04/2013

חוט דנטלי יכול לגרום לנזק בשימוש לא נכון.
    לאנשים שמצחצחים באגרסיביות יש נטייה גם להשתמש בחוט גם באגרסיביות לכן אני ממליצה שתשמש/י בקיסמים או במברשות בין שיניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדימום הפסיק אחרי שבוע שימוש בחוט

דינה
    16/04/2013

כבר שבוע שאני מתשתמש בחוט דנטלי ועכשיו כבר אין דימום כשאני משתמשת בחוט.
    האם זה אומר בהכרח שהצורה שבה אני משתמשת בחוט לא תפגע לי בחניכיים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדימום הפסיק אחרי שבוע שימוש בחוט - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    17/04/2013

אם הדימום הפסיק זה מרמז על כך שאין דלקת כעת וזה דבר טוב.
    אבל כדאי לשים לב שהניקוי הוא מוקפד ולא אגרסיבי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי שימוש בזה במקום חוט דנטלי?

דינה
    04/05/2013

הזכרנו תחליפים לחוט דנטלי.
    אז אם דיברנו על קיסמים או המברשות הקטנות האלו
    מה לגבי מה שיש לי בתמונה ? גם זה יכול להיות אלטרנטיבה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת יתר של חניכיים
    לימור
    11/04/2013

איך מטפלים בצמיחת יתר של החניכיים ? הן נפוחות , ואדומות
    והם יכולים להתנועע במקום להיות מוצקים וצמודים לשן
    (בת 16 וחצי)
    ויש לומר שיש לי גשר , ואגב עוד שבוע מורידים לי אותו ..

לקביעת תור
    סגירה
    צמיחת יתר של חניכיים

הוספת תגובה

• צמיחת יתר של חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    12/04/2013

צמיחת היתר אותה את מתארת מעידה על דלקת בחניכיים. הגשר מהווה מכשול בפני ניקוי והברשה נאותים של השיניים ובכך תורם להגדלת כמות רובד החיידקים על השן ולהחמרה בתגובה הדלקתית של החניכיים.
    מזל טוב על הורדת הגשר. זו הזדמנות טובה לבקש מן האורתודונט המלצה והפנייה לקבלת ניקוי שיניים והדרכה אצל שיננית או, אם המצב חמור במיוחד, הפנייה למומחה לחניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול. הברשה וניקוי נכונים בבית, סילוק אבנית ותרגול במרפאת השיניים, כל אלו ביחד יביאו לריפוי החניכיים והתכווצותם לממדים הנכונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטיפת פה
    שוש
    09/04/2013

על איזה סוג שטיפת פה את/ה ממליץ מאחר ויש דימום בחניכיים (לאחר הקצעת חניכיים) והאם מים ומלח עושים את אותה הפעולה של שטיפות שנקנות בסופר

לקביעת תור
    סגירה
    שטיפת פה

הוספת תגובה

• שטיפת פה - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    09/04/2013

כל נוזל שטיפת פה על בסיס של כלורהקסידין, שמות מסחריים כמו תארודנט, פארו, לאסר, קורסודיל ועוד, יעשו את העבודה. השימוש מומלץ ללא יותר מ 10 ימים ברצף ולאחר צחצוח שיניים מאד יעיל אחרת יש סכנת הכתמה של השיניים (שיורד בטיפול של שיננית). את התמיסות ניתן לרכוש בבתי מרקחת, לרוב באזור שאצל הרוקח ולא על המדף. בטח לא בסופר.
    תמיסת מי מחל ביתית - לא מזיקה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריוצי'פ
    גאולה
    07/04/2013

מהו פריוצי'פ מה הוא עושה לחניכיים ( האם הוא גורם לעידוד צמיחת החניכיים) לפי מה קובע רופא החניכיים להכניסו לחניכיים ( האם מכניסים אותו רק לכיס שנוצר או שניתן להכניסו לכל מצב של נסיגת חניכיים )

לקביעת תור
    סגירה
    פריוצי'פ

הוספת תגובה

• פריוצי'פ - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    09/04/2013

פריוצ'יפ הינו תכשיר המכיל חומר אנטיספטי שהורג חיידקים המעורבים במחלת חניכיים.
    מקובל להכניס אותו לכיסים מעל 5 מ"מ לאחר שעברו ניקוי יסודי.
    החומר משוחרר בכיס במשך 10-14יום בצורה מקומית בכיס והקפסולה מתכלית מעצמה.
    היתרון של התכשיר בכך שהחומר נמצא באתר בו הוא צריך להשפיע והורג חיידקים ובכך עוזר לצמצם את הכיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים ורגישות
    לירון
    05/04/2013

שלום,
    אני עשיתי יישור שיניים, עד אמצע היישור הכל היה בסדר,
    אבל לקראת סוף היישור שיניים התחיל להיות לי נסיגת חניכיים וכאבים.
    לא ידעתי את זה שיש לי נסיגת חניכיים.
    אחרי היישור שיניים כל הזמן שהייתי מצחצחת היה כואב לי ולא ידעתי למה.
    במרפאה אמרו לי לעשות ניקוי וזה יעזור.
    עשיתי ולא עזר.
    שלחו אותי למומחה, והוא אמר לצחצח עם מברשת חשמלית.
    לא עזר לי. שלחו אותי למומחה אחר ורק הוא אמר לי שיש לי דלקת בחניכיים.
    וגם אמר נסיגת חניכיים.
    הוא טיפל לי בדלקת ואמר למרוח פעם בשבוע ג'ל אלמקס למניעת רגישות
    ולצחצח עם מברשת רכה.
    והרבה שטיפות פה.
    הדלקת הלכה, אבל יש לי בעיה בנסיגה ועדיין כואב לי שאני מצחצחת.
    והמומחה אמר שלא כדאי לי להתחיל עם טיפולים בחניכיים כי לא תמיד זה מצליח,
    וגם אין צורך ואני יכולה להמשיך לחיות עם זה.
    איך אני יכולה להמשיך לחיות עם זה, אם אני סובלת שאני מצחצחת?
    הוא אמר לי לעשות כל חודשיים ניקוי שיניים, אבל זה לא עוזר כי יש לי נסיגת חניכיים.
    מה עוד אפשר לעשות?
    וממה בא נסיגת חניכיים? מדלקת או מיישור שיניים? או שגם וגם?
    והאם זה נכון שלפעמים טיפולים של נסיגת חניכיים לא תמיד מצליח?
    אשמח לקבל תשובות לגבי השאלות ופתרונות איך אפשר עוד לטפל בזה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים ורגישות

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים ורגישות - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    09/04/2013

שלום לירון,
    מהפוסט שלך ניתן להתרשם שאת חסרת סבלנות ומבקשת לראות תוצאות מיידיות. לצערנו, זה לא תמיד עובד ככה. בגדול, נשמע שאת מקבלת עצות והכוונות נכונות. תעקבי אחר ההמלצות שקיבלת בצורה מדוייקת ותני לזה צ'אנס לפני שאת מחליטה שזה לא עובד.
    נסיגת החניכיים שיש לך סביר שנובעת משילוב של טיפול אורטודונטי ודלקת בחניכיים שהתפתחה במהלך הטיפול, לצערנו זה מצב שכיח למדי. ברור שלפעמים טיפולים כירורגיים לא משיגים פתרון מלא, ככה זה בכל טיפול, אין 100% הצלחה.
    שוב, עצתי לך, התעזרי מעט בסבלנות ותני זמן להמלצות שקיבלת לפעול. אם לאחר פרק זמן של מספר חודשים את מרגישה שהבעיות שלך לא נפתרו, לכי לשמוע דעה נוספת מפריודונט נוסף.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה...

לירון
    11/04/2013

תודה רבה על התשובה.
    אני הורדתי את הגשר בשנת 2011, ולפני שהורדתי את הגשר,
    זה כבר התחיל נסיגת חניכיים.
    אני כבר שנתיים סובלת שאני מצחצחת בגלל נסיגת חניכיים.
    הנסיגת חניכיים שיש לי זה עם כמה שיניים למטה וגם למעלה.
    והייתי אצל מומחה לחניכיים בשנת 2012,
    והוא טיפל לי בדלקת חניכיים ואמר לי למרוח ג'ל אלמקס פעם בשבוע,
    לעשות ניקוי שיניים כל חודשיים ולאט לאט הרגישות בחניכיים זה יעלם.
    עבר שנה מאז ועדיין יש לי רגישות ועדיין אני סובלת שאני מצחצחת.
    אני חיכיתי שנה מאז שהייתי אצל המומחה ועשיתי מה שאמר לי זה לא עזר לי.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות, התייאשתי ואני סובלת עדיין שאני מצחצחת.
    אני ממש רוצה שהכל יחזור להיות כמו בהתחלה.
    זה אפשרי לטפל בחניכיים ושהכל יחזור להיות כמו שהיה?
    ויש מצבים שניתוחים להשתלות חניכיים לא תמיד מצליח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה... - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    11/04/2013

אני חושב שאת פשוט צריכה לחזור לביקורת והמשך טיפול אל הפריודונט שלך, על מנת שתתאימו ביחד טיפול יותר יעיל.
    לחזור להיות כמו בהתחלה...גם אני הייתי רוצה שיצמח לי שוב שער על הראש...
    וכן, ניתוחי חניכיים לא תמיד מצליחים. אבל הרבה פעמים הם כן.
    פשוט תמשיכי בטיפול אצל הרופא שלך או שתנסי אחד אחר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים
    תודה
    02/04/2013

שלום רב,
    אני כבר בערך 5 שנים בטיפול אורטודנטי ליישור השיניים עם גשר, הצחצוח עם הגשר מאוד מקשה על צחצוח טוב כמו שצריך ולכן יש לי דלקת חניכיים תקופה אחרי תחילת הטיפול ועד היום, בערך 5 שנים.
    השאלה שלי האם דלקת חניכיים כל כך הרבה זמן יכולה להשפיע על מערכות שונות בגוף, התרגשות שונות בגוף לדוגמה מערכת החיסון. כאבים בפנים או אפילו עייפות?
    אשמח לתשובה מפורטת
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    02/04/2013

דלקת חניכיים אכן מערבת את מערכת החיסון של הגוף אך לא בהכרח גורמת לתופעות אותן תיארת.
    השאלה הנשאלת מדוע אינך מטפל /ת בדלקת החניכיים ?!
    האם שקלת לפנות למומחה /ית לרפואת חניכיים ולהתיעץ מהו הטיפול המועדף במקרה שלך?
    אני ממליצה בחום לעשות זאת. טיפול אורתודונטי על רקע של דלקת חניכיים אינו מומלץ ואף יכול לגרום לנזקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה !

שלום
    02/04/2013

קודם כל תשובה על התשובה המהירה.
    והשאלה שלי מה זה אומר שדלקת חניכיים מערבת את מערכת החיסון, מה זה יכול לגרום ?
    אני הורדתי את הגשר בשנה האחרונה, והאורטודנטית שולחת אותי כל הזמן לשיננית שעושה לי ניקוי ואומרת לי לשטוף את הפה עם מי פה פעמיים ביום. זה הטיפול היחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ! - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    02/04/2013

כאשר יש דלקת בגוף יש תגובה של מערכת החיסון . זה באופן כללי ולא ספציפי לתחושות שלך.
    אני ממליצה בחום לפנות למומחה לחניכיים כדי שיאבחנו את מצבך וימליצו על טיפול בהתאם עד לפתרון הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירה על הגיינת הפה היא בסיס למניעה

מישל
    04/04/2013

שלום,
    בני בן 30 סבל מהתופעה הזו גם,הוא ניסה משחות וג'לים שמכילים חומרים מאלחשים אך זה פיתרון סימפטומי בלבד. בשנתיים האחרונות הוא התחיל להשתמש בסלדרין (סולגאר) לטיפול בדלקת חניכיים וזה עוזר לו וכמובן שהוא מקפיד גם על תזונה נכונה אז הכל ביחד משלים.
    ויש שיפור מבחינת העייפות, הזיכרון וגם הוא לא אפאתי כל כל אחד זה כנראה משפיע בצורה שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלורקסידין ג'ל
    אלינה
    30/03/2013

שלום רב
    ברצוני לשאול האם לאחר מריחת המשחה כלורקסידין ג'ל יש לשתוף את הפה או שאין צורך?

לקביעת תור
    סגירה
    כלורקסידין ג'ל

הוספת תגובה

• כלורקסידין ג'ל - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    30/03/2013

אין צורך לשטוף את הפה. להיפך. המטרה היא לאפשר לג'ל את מכסימום זמן הפעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה