מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגת חניכיים - לא ניתן לשינוי?א.24/03/2013
כך אמרה השיננית לגבי נסיגת החניכיים שלי (ככל הנראה עקב צחצוח חזק מן הראוי). האם זה באמת נכון? אני הבנתי שיש ניתוחים לכך...
כרגע היא אמרה לי פשוט לעבור לצחצח במברשת חשמלית, כדי שהמצב לא יחמיר. השאלה היא, האם זה הדבר היחיד שאפשר לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים - לא ניתן לשינוי? - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא24/03/2013אכן נסיגת חניכיים יכולה להגרם מצחצוח אגרסיבי והדבר החשוב והראשון שיש לעשות הוא באמת להיפטר מההרגל.
מברשת חשמלית או מברשת ידנית רכה במיוחד יעשו את העבודה.
ניתן לתקן את נסיגות החניכיים בחלק מהמקרים .
אם יש הפרעה אסטטית או הפרעה של רגישות בשיניים לחום וקור ניתן להתיעץ עם מומחה לחניכיים באשר להתכנות ותוצאות הפרוצדורה.
תיקון הנסיגה מבוצע ע"י פעולה כירורגית בשיטות שונות עליהן תוכל לקבל הסבר ממומחה לחניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
א.04/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה כלואהטל19/03/2013
שלום,
אני בת 23 וסובלת ממחלת חניכיים (שני הורי . לאחרונה החלפתי פריודונט (עקב מעבר דירה) והוא תיאר לי מצב קשה משחשבתי, בעוד אני הייתי בטוחה שמצבי משתפר מאד עקב הקצעות שורשים שעברתי (לפני זמן דיי רב), טיפולים תכופים אצל השיננית וטיפול בבית.
הוא רוצה לעשות לי שוב סבב של הקצעות שורשים, אח"כ אנטיביוטיקה. בנוסף הוא רוצה לעקור לי שן בינה כלואה (בצד השני אין לי) כי הוא טוען שזה יכול ליצור כיס עם השן הצמודה לה. זה הגיוני?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה כלואה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין21/03/2013כן, זה נשמע הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חניכיים לחולה אונקולוגיתויקטור16/03/2013
שלום לך דוקטור. אישתי חולה בסרטן הריאות שלב 4 למעלה משנה והיא מטופלת בכימוטרפי -אלימטה-ואווסטין ב3 חודשים האחרונים היא סובלת מבעיות חניכיים קשות וכאבים .אחרי טיפול כימי למשך שבוע וחוזר חלילה .יש לציין שאישתי בגיל 55 והיא עקרה את רוב השיניים בהמלצת האונקולוג ומחלקת פה ולסט בשיבא על מנת שתוכל לקבל תרופה בשם =זומרה.אני שואל איך אפשר לעזור לה? כמו חומרי שטיפת פה-או לחלופין גם תרופות מתאימות. תודה ויקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חניכיים לחולה אונקולוגית - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין18/03/2013ויקטור שלום,
אני מאד מצטער לשמוע על מצבה של אשתך. אני מכיר לצערי מקרוב את הסבל שהטיפולים שציינת עלולים לגרום בצורת פצעים ונגעים מכאיבים בחלל הפה. למיטב ידיעתי הטיפול שניתן לעשות הוא טיפול תומך ומקל. להשתדל מאד שלא יתפתחו זיהומים ברקמות הפה ולכן עם כל הקושי לשמור על היגיינת פה טובה. לעשות שטיפות עם תמיסות לא כימיות - לא שטיפות פה קנויות, אלא עם נוזלים כמו תה בבונג פושר, או מי מלח מדוללים.
אני מציע לך להציג את השאלה בפורום אחר באתר - פורום "רפואת שיניים לחולים בסיכון" או להתייעץ עם מרפא בצמחים.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
ויקטור18/03/2013אני מאוד מודה לך על תשומת הלב שהקדשתה בתשובתך ושוב תודה רבה על העצות נקווה שיהיה בסדר תודה.ויקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםמור15/03/2013
יש אפשרות לבצע הלבנת שיניים גם אם יש מלא סתימות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ17/03/2013כן בהחלט, אם כי החומר אינו מסוגל להשפיע על צבע הסתימות. לכן יש לקחת בחשבון שלאחר פעולת ההלבנה יהיה צורך בהחלפת סתימות כדי להתאים אותן לצבע החדש של השיניים המולבנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מור22/03/2013להחליף סתימה זאת אומרת לפתוח אותה ולהחליף ? או פשוט לשים מעל הסתימה הנוכחית
ועוד שאלה ברשותך , האם אפשרי לעשות הלבנת שיניים גם כשיש דלקת חניכיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ23/03/2013לצורך הלבנת השיניים משתמשים בחומר המכיל פראוקסיד (כמו מי חמצן), אשר עושה פעולה שדומה לחימצון שיער. בבואו במגע עם החניכיים החומר עלול לגרום לגירוי. חניכיים דלקתיות רגישות יותר לגירוי זה ולכן מומלץ לרפא את דלקת החניכיים לפני ביצוע הלבנת שיניים.
להחליף סתימה פירושו להוציא את הקיימת ולעשות חדשה. לא מדובר בהדבקת משהו חדש על הסתימה הישנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל07/03/2013
האם דלקת חנייכים זה גרוע יותר מנסיכת חניכים שנגרמת בעקבות צחצוח חזק וכדומה?
אם הבעיה בנסיגה היא בצחצוק חזק ומפסיקים דבר זה אז הנסיגה מפסיקה לעמות דלקת חניכים שהיא ממשיכה?
ורציתי לדעת האם יש טיפול טבעי שאתם ממליצים עליו לריפוי החניכים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא07/03/2013כל תופעה שאיננה נורמלית הקשורה בבריאות החניכיים אינה טובה כשלעצמה .(ללא דירוג).
וכל תופעה זקוקה לטיפול בפני עצמו.
כאשר מדובר בטיפול לכל המופעים של מחלת החניכיים יש להקפיד על צחצוח נאות כולל צחצוח בין השיניים . אין תכשיר "טבעי" המשקם את החניכיים בעל הוכחות מדעיות אבל הטיפול עצמו אינו חמערב בדר"כ חומרים "לא טבעיים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היינועה07/03/2013
כשהחנייכים שתומכות בשן (אלה שבין שן לשן )
יכולות לזוז טיפה , האם זה מצב שאפשר לטפל בו ?
ואיך קוראים לסוג זה של בעיה? זה מוכר ?
(תמיד הייתה לי דלקת חניכיים שלא הצלחתי להיפטר ממנה , חנייכים אדומות ונפוחות)
(בת 16 וחצי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצורפת תמונה
נועה07/03/2013מדובר על אחד מהלסת העליונה , ו2 מהלסת התחתונה (אלה שאני יכולה להזיז.. הם גם אלה שנפוחות .. )
והאם יש לי תדבר הזה שנקרא נסיגת חניכיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורפת תמונה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין07/03/2013נעה שלום,
"צמיחת" רקמת החניכיים מעבר לגבולותיה הטבעיים אצל מטופלים העוברים טיפול אורתודונטי - יישור שיניים, היא נפוצה למדי. אחת הסיבות היא גרוי חיידקי קבוע ומתמשך לרקמת החניכיים, שנובע מצחצוח לא מספק.
בהחלט אפשר לההפחית את מידת הנפיחות וגדילת הרקמה בטיפול חניכיים אצל רופא חניכיים. ישנם מצבים בהם לאחר סיום יישור השיניים צריך לבצע התאמה כירורגית על מנת להחזיר את החניכיים לקווי המתאר הנכונים.
בקיצור - כדאי להתייעץ עם רופא מומחה לחניכיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא07/03/2013כאשר מבצעים תנועות אורתודונטיות לעיתים יש גדילת יתר של החניכיים.
מצב זה דורש אבחון וטיפול אצל רופא מומחה לחניכיים במקביל לרופא האורתודונט המיישר את השיניים.לעיתים יש אפילו הנחייה להפסיק לזמן מה את היישור שיניים על מנת לא לגרום לנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חניכיים חוזרותהדס06/03/2013
עד גיל 25 בערך היו לי שיניים נהדרות, חניכיים בריאות ולא היתה שום בעיה. לפתע התחילה להצטבר כמות גדולה של אבנית ודלקות חניכיים חוזרות שגורמות לי לדימומים בציחצוח ולכאבים. אני מקפידה על טיפולים אצל שיננית אבל מתחילה לשים לב לשינוי במראה וזה מפריע לי. מה ניתן לעשות בשלב הזה מעבר לתחזוקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה בבקשה?
הדס10/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות חניכיים חוזרות - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין10/03/2013היי הדס,
מה לעשות? מה שהיית עושה אם היו מתפתחים לך כאבים בברכיים - הולכת לאורטופד שמתמחה בבעיות ברכיים. פשוט לכי להתייעץ עם רופא שתחום מומחיותו הוא מחלות חניכיים, היינו מומחה במחלות חניכיים.
רשימת המומחים מצויה באתר האיגוד הישראלי למחלות חניכיים ובאתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות חניכיים
גליה12/03/2013יכולות לגרום גם לנסיגה. אני סבלתי מדלקות חוזרות, השתמשתי בכל משחה שהמליצו לי, הקפדתיעל ניקיון וציחצוח נכון, הלכתי לשיננית פעם בשלושה חודשים ועדיין הדלקת הייתה חוזרת כל הזמן. החניכיים היו נפוחות וכואבות! בשךב מסויים בהמלצת חברה הלכתי לטיפול אצל נטורופתית והיא המליצה לי על סלדרין שזה איזשהו תוסף מזון שמטפל בדלקות חניכיים, השיפור היה משמעותי! עד עכשיו אני נוטלת את התוסף ובינתיים לא חזרו הסימפטומים (4 חודשים) אז אני מניחה שאין גם דלקת. בכל אופן כמעט בכל בית מרקחת במחלקת טבע יש יועצת שתוכל לעזור לך, אולי שווה לך לנסות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה,תודה.טל05/03/2013
שלום, רציתי לדעת ממה נובע הריח הרע בפה בנסיגת חניכים? איך אפשר למנוע אותו, ריח מאוד חזק שגורם להתרחק מהאנשים, ומדוע נסיגת חניכים זה נזק בלתי הפיך? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה,תודה. - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ06/03/2013ריח פה רע נובע מתוצרי פירוק גפריתיים הנוצרים על ידי חיידקים. אלו נוצרים הן בכיסי החניכיים והן בשליש האחורי של הלשון.
כדי למנוע את ריח הפה יש לבצע:
1. טיפול חניכיים לריפוי מחלת החניכיים ולצמצום בעומק הכיסים.
2. הברשה וניקוי נאותים כל יום של השיניים.
3. ניקוי והברשה כל יום של החלק האחורי של הלשון.
נסיגת חניכיים היא הנזק שנגרם לגוף על ידי החיידקים המזיקים ועל ידי התהליך הדלקתי שנועד להילחם בהם. החיבור הקיים בין השן לבין העצם והחניכיים ניתק, העצם והחניכיים נספגים לאט לאט ונסוגים. נזק זה הוא בלתי הפיך בגלל שהגוף איננו מסוגל לייצר מחדש את החיבור הטבעי שהיה קיים בין השן לבין העצם והחניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתגובה מהירה ביותר,תודהטל04/03/2013
שלום, אני בן 16 וחצי ונודע לי מהשינינית שיש לי נסיגת חניכים מצחצוח חזק ומישימוש יתר במשיחת שיינים.
אני מודאג מאוד כי זה גיל צעיר לבעיה זו ועוד כמה שנים זה יכול להחמיר.
קראתי באינטרנט על שיטה שעוזרת שקוראים לה אוייל פולינג שבה צריך לגרגר שמן חמניות ולהעבירו בין השינים, רשום שדבר זה לעיתים עוזר אפילו בהתחדשות החניכים.
רציתי לדעת האם דבר זה נכון וכדי לנסות אותו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה מהירה ביותר,תודה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא04/03/2013אין הוכחה שגרגור שמן כלשהו גורם לחניכיים להתחדש . ראשית עליך להפסיק עם סגנון הצחצוח החזק ושנית עליך לפנות לבדיקה מקצועית אצל מומחה למחלות חניכיים כדי לקבל אבחנה מסודרת והמלצות לעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהנועה19/02/2013
היי , אני בת 16 וחצי
צחצחתי עכשיו שיניים וחתיכה מהחניכיים (זאת שתומכת בשן) נראה שעומדת להיקרע לי, ובכללי אני יכולה להזיז אותה היא נפרדת מהשן כזה..
(אגב זה לא רק בשן הספציפית הזאת, שמתי לב שבעוד כמה אפשר להזיז כזה )
קראתי על זה פה בגוגל , ניסיתי לברר מה זה
ראיתי שזה חלק ממחלות חניכיים וכל זה..
(אגב בכללי יש לי חניכיים אדומות ונפוחות ומאז ומתמיד אמרו לי שיש לי דלקת חניכיים, ותמיד ניסיתי להיפטר ממנה ולא הצלחתי )
מה לעשות ? זה דחוף? ללכת לרופא כמה שיותר מהר?
אין לי הורים שכ'כ דואגים לי הם נורא אדישים אליי . ואני מאוד נלחצת מדברים כאלה
ואפשרי לפטור את בעיית ההפרדה של החניכיים מהשן ? או שצריכים ניתוח או משהו כזה
ויש לציין שיש לי במקביל גשר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ25/02/2013הסימנים שתיארת עלולים להצביע על מחלת חניכיים. במקרה שלך מומלץ לפנות לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים ללא דיחוי. אם את מטופלת אצל אורתודונט (מומחה ליישור שיניים), על אחת כמה וכמה כדאי שתפני את תשומת ליבו וגם את זו של הוריך לבעיה שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים עקב נסיגת חניכייםשיר19/02/2013
שלום וברכה, לפני מס חודשים הופיעו לי כאבים חזקים סביב אחת השיניים האחוריות,הלכתי לרופא שיניים הוא בצע צילום ואמר שיש נסיגת חניכיים קלה, הוא שם חומר והכאבים חלפו.
לפני מספר ימים שבו הכאבים סביב אותה שן, כאבים חזקים מאוד והשן מאוד רגישה, הלכתי שוב לרופא שיניים, יש לציין שאני שבוע 13 להריון אז הרופא לא רצה לבצע צילום, אבל אמר שככל נראה זה מהנסיגה ושם פלואוריד בריכוז גבוה. בנוסף הוא אבחן דלקת חניכיים סביב אותה שן ובשיניים קדמיות. עברו מספר ימים, אני מטפלת בדלקת כפי שהודרכתי, אין שום שיפור בכאבים אני סובלת מאוד ולא יודעת מה לעשות, אשמח מאוד לעזרתכם. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים עקב נסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא19/02/2013כיוון שאת בהריון אפשרויות הטיפול הן מוגבלות.
כדאי שוב שהרופא יוודא שאין שם עששת או בשיניים סמוכות. בנוסף כדאי שתשתמשי באחת ממשחות השיניים המטפלות ברגישות (כמו סנסודין או קולגייט פרו רליף).
לאחר הלידה מומלץ כי תיגשי לבדיקה מסודרת אצל מומחה לרפואת חניכיים על מנת שיאבחן את המצב ויטפל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חניכייםדניאל18/02/2013
שלום, אני בת 22 לפני שנתיים אובחנתי כבעלת מחלת חניכיים, איבוד אחיזה בכמה מקומות.. כיום אני עושה ניקוי אבן כל 3 חודשים וכל 6 חודשים הולכת לביקורת אצל הפריודונט.
לאחרונה התחיל להפריע לי הרווח שנוצן בין החניכים לשיניים בשן הקדמית..רציתי לשאול אם ניתן לעשות עם זה משהו..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ19/02/2013אפשר לבצע השתלת חניכיים, השתלת עצם או שילוב של שתי הפעולות. אפשר גם לשקול הוספת טיפול אורתודונטי לצמצום המרווחים בין השיניים.
מומלץ לשאול את הפריודונט, המומחה לחניכיים, האם אחד הפתרונות האלו מתאימים במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר לשן טוחנת שנראה ארוךאלון12/02/2013
עקרו לי את שן 26 (סדק בשן) ועברתי הרמת סינוס ואחרי כמה זמן שתל ולפני שבוע (אחרי שבעה חודשים) עשו לי חשיפה ושמו לי כיפת ריפוי.
ליד השן הזו (זאת בין הניב ל26) הייתה שן שעברה טיפול שורש לפני שנים והיה עליה כתר.
כבר בניתוח הרמת הסינוס נחשף קצת חלק מקצה הכתר (שחור - גם הייתה מעט נסיגה לפני ) ואחרי החשיפה נהיה רווח קצת גדול יותר. את הכתר הזה החלפתי וכרגע אני עם זמני. ובקרוב יעשו לי כתר קבוע לשתל וכתר קבוע גם לשן השניה. הבעיה שהשן נראית גדולה יותר מהשן בצד השני של הלסת (בגלל גובה חניכיים). נכון שמדובר בשן טוחנת (אבל קרובה לניב) וזה מציק לי. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר לשן טוחנת שנראה ארוך - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין12/02/2013אני חושש שלא ניתן לעשות הרבה. עם עקירת השן נספגה עצם, ואיתה חלה נסיגה של החניכיים. לא ניתן להחזיר את החניכיים למיקומם קודם לעקירת השן באופן פרדקטאבילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםעמית08/02/2013
שלום.
אני בן 22 ואני שם לב שהחניכיים שלי "מתכווצים" היום גם קמתי וראיתי שבשן הקדמית נעלם איזה חצי סמ' של חניכיים וממש רואים את ההבדל בגובה בין השן לשכנות שלה.
חשוב לי לציין שיש במשפחה בעיות בלסת.
יש לזה פתרון או שכבר נגזר עלי הדין? אני מנסה לעשות הכל, אני מנסה לצחצח עדין יותר אך מצד שני זה מרגיש לי כאילו אני לא מנקה טוב את השיניים, השתמשתי בנוזל פה מיוחד למניעת דלקות חניכיים (בהמלצת הרופא למשך שבועיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא09/02/2013אם אתה מבחין בהבדל בגובה בין השיניים השונות כדאי שתפנה לבדיקה וחוות דעת אצל מומחה למחלות חניכיים (פריודונט).
לפי המצב יהיה אפשר להתאים לך טיפול על מנת לשמור על השן .
האפשרויות שונות מטיפול שמרני ועד טיפול כירורגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה - דחוףדנה02/02/2013
שלום,
היום התחיל לי כאב חזק ונפיחות בחניכיים ליד השן האחורית בתוך הפה. מה אפשר לעשות באופן מיידי כדי להקל על כאב(טיפול טבעי). האם שטיפת פה עם סודה,מלח ויוד יכולה להקל על כאב והאם יש עוד משהו טבעי שיכול לעזור לי באופן מיידי כדי שאולי להירדם היום בלילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - דחוף - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ03/02/2013שטיפה במי מלח פושרים, שטיפה עם מי סודה לשתיה, שטיפה עם תה בבונג פושר. כל אלו יכולים לעזור לכאב שאת מתארת.
מחר בבוקר פני לבדיקה אצל רופא השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)