פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים כרונית
    יעל
    30/01/2013

שלום,

יש לי דלקת חניכיים כרונית בין שן 46 לשן השמאלית.(סוכרת החמירה את הדלקת והרווח הגדול שיש בין 2 השיניים).
    אין כיסים, אך ישנה דלקת שלא עוברת עם קורסידול ג'ל ולאחר ניקוי אבן יסודי.
    עברתי טיפול שורש בשן 46 והוא הצליח, ועשיתי CT תלל מיימד כדי לדעת בוודאות.
    עכשיו אני אמורה לעשות כתר בשן 46 וזה הכתר הראשון אצלי אי פעם.
    האם הכתר אמור לגעת בחניכיים שבין שן 46 לשן השמאלית?
    אני פשוט חוששת שהכתר יחמיר לי את הכאב ושכל הזמן יהיה לחץ או מגע במקום המודלק בחניכיים.
    ושאלה נוספת:אני חוששת מדלקות חניכיים עתידיות.
    האם ישנן דרכים למנוע דלקות חניכיים מלבד ניקוי אבן כל 4 חודשים,
    ניקוי יסוגי עם חוט דנטלי, מי פה, צחצוח ומנקה לשון?
    האם כדאי לעבור עם מברשת שיניים חשמלית עם החניכיים בלי משחה ולגרום
    לזרימת דם יותר טובה כל יום?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים כרונית

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים כרונית - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    31/01/2013

אפרת שלום רב,
    כתר שנעשה בצורה מדוייקת וטובה לא אמור להחמיר את דלקת החניכיים שאת מתארת.
    שימוש נכון במכשור לניקוי בין השיניים בהחלט מספק לצורך שמירה על בריאות החניכיים. מברשת שיניים חשמלית היא כלי מעולה לשמירה על בריאות החניכיים. תחזוקה על ידי שיננית אחת ל4 חודשים נשמעת גם כתדירות טובה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח רגנרטיבי או בלימה?
    מורן
    27/01/2013

שלום רב,

אני חייל בן 21.
    הגעתי לרופא השיניים הצבאי בשל כאבים ודימום מהחניכיים שהחל בפתאומיות. הוא הפנה אותי לפריודונט צבאי, שם אובחנו כיסים עמוקים (לצערי איני יודע כמה מ"מ). הוחל טיפול שמרני (הקצעת שורשים + אנטיביוטיקה סיסטמית), ולאחר בדיקה נוספת עלה הצורך בניתוח רגנרטיבי בחמישה מוקדים.

בתור אדם שאוהב לשמוע חוות דעת נוספת, בייחוד לפני הליך כירורגי, הלכתי לפריודונט אזרחי מוכר בתחומו שהמליץ על ניתוח בלימה (דילול כיסים) בארבעה מוקדים ואמר שלטעמו אין טעם בניתוח רגנרטיבי.

היתרון של טיפול בצבא הוא כיסוי מלא של הניתוחים, ובאזרחות - מקצועיות לטעמי גבוהה יותר (כמובן ללא סבסוד).
    ממה יכול לנבוע ההבדל בין הטיפול הנדרש?

מה דעתכם? מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח רגנרטיבי או בלימה?

הוספת תגובה

• ניתוח רגנרטיבי או בלימה? - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    29/01/2013

ע"פ התיאור שלך עד כה קיבלת את הטיפול ע"פ כל כללי העבודה המקובלים.
    רק כדי לסבר את דעתך המומחים בצהל הם מומחים לכל דבר שעברו את הכשרתם במוסדות המוכרים בארץ בדיוק כמו כל פריודונט אזרחי.
    באשר לתוכנית הטיפול: ניתוח רגנרטיבי מתאים במקרים שהנגעים הם אנגולרים ובמילים עממיות "אלכסונים:" ואז לאחר ריפוי יש מילוי של הכיסים. בדרך כלל במחלת חניכיים בגיל צעיר כשלך אילו הנגעים הנפוצים יותר. צמצום כיסים אינו מוסיף תמיכה אלא רק עוזר לתחזוקת הכיסים בעתיד. לכן אם המקרה שלך מתאים לרגנרציה זוהי התוכנית החדשנית והמועדפת מבחינתך. אני במקומך הייתי מבקשת יחד עם הרופא להביט בצילומים ולקבל הסבר על התהליך וכך תוכל להגיע להחלטה הנכונה מבחינתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפולה שלום עליכם 28
    יהודית בללי
    25/01/2013

האם ניתן להשתיל לאחר שהיתה דחיה של שתלים והם יצאו עקב נסיגה קשה של חניכיים?

לקביעת תור
    סגירה
    עפולה שלום עליכם 28

הוספת תגובה

• עפולה שלום עליכם 28 - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    29/01/2013

בהשתלה חוזרת, לפי הספרות המדעית, אחוזי ההצלחה נמוכים יותר, עם זאת אין פירושו שאי אפשר לבצע שתלים וגם להצליח. אבל, הסטוריה של מחלת חניכיים וכן מחלת חניכיים לא מטופלת עלולה לגרום לדחייה של שתלים. לכן אני ממליץ לך לפנות לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים לצורך אבחון וגם טיפול במחלת חניכיים, אם קיימת. לאחר סיום שלב זה אפשר בהחלט לשקול ביצוע שתלים חוזרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחיצות ניתוח חניכיים
    ליאל
    23/01/2013

האם כיסים בעומק 8 / 9 מ"מ מחייבים ניתוח ?
    אני בת 35 ולמעט שיננית / סתימות , מעולם לא היו לי בעיות בשיניים . לצערי יש לי מחלת חניכיים גנטית . כיום המצב הוא ששיני הבינה של פוגעות ביכולתי לנקות את הטוחנות שעומק כיסיהן מגיע ל - 8 מ"מ . אין התנדנדות שיניים , אין לי דימומים בצחצוח , אני מקפידה על שיננית כל 3 חודשים וכן על ניקיון עם חוט דנטלי כו' ...
    יש לי 2 מוקדי ניתוח בפה . רופא החיניכיים טוען כי יש לעקור את שן הבינה למטה במקביל עם נתוח החניכיים ולאחר זמן מה לעקור גם את שן הבינה המקבילה לה באותו צד למעלה . לאחר חודש יש לחזור על הטיפול בצד השני של הפה . שאלותיי :
    1) האם אני חייבת לנתח או שניתן קודם לעקור את שיני הבינה ולהמתין שהמצב יסתדר או לפחות תיעצר הנסיגה ? אני די חוששת מעקירה וניתוח בו זמנית במיוחד לאור העובדה שאין לי
    כאבים /דימומים .
    2) האם ניתן לנתח מוקד ראשון ולהמתין פרק זמן של שנה כדי לראות אם זה עזר בטרם אנתח את המוקד השני ? אני חוששת שהניתוח יחמיר את המצב
    במידה ולמרות ההקפדה שלי הכיסים ישארו באותו
    עומק .
    בתודה
    ליאל .

לקביעת תור
    סגירה
    נחיצות ניתוח חניכיים

הוספת תגובה

• נחיצות ניתוח חניכיים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    23/01/2013

ליאל שלום רב,
    על פי הנתונים אותם את מציגה, תוכנית הטיפול שאת מתארת נשמעת בהחלט הגיונית ומתאימה. טיפול חניכיים כירורגי, היינו ניתוח חניכיים, הינו כלי טיפולי שנותן את התוצאות הטובות ביותר דווקא כשהחניכיים בריאות - ללא דלקת ולכן ללא דימום, כי מטרתו היא לא לטפל בדלקת אלא לנסות ולתקן את נזקי המחלה - הכיסים העמוקים וליצור אנטומיה שהיא קלה יותר לתחזוקה. אם יש מעורבות של שיני בינה במחלה, בהחלט מקובל לוותר על השיניים הללו יחסית בקלות, משום שלרוב קשה מאד לתחזק אותן. בהחלט הגיוני לעבור את הניתוח בצד אחד ולהמתין זמן מה לתוצאות הניתוח לפני שעוברים לצד השני.
    נשמע שאת בידיים טובות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחזור טיפול שורש
    נעימה
    19/01/2013

בת 55 לפני כ- אולי 30 שנה עשו לי סתימה שהפך לטיפול שורש שהפך לבורג עם טיפול שורש ולכתר. מזמן נוצר לי זיהום מתחת לכל זה. ופשוט פחדתי לטפל בזה מהכאבים. היום הזיהום כבר על פני השטח, וזה כואב לי וקשה לי לאכול. הלכתי לרופא שיניים שלא יכל לטפל בזה, אבל רשם לי אנטיביוטיקה שאני לא מעוניינת בכלל לקחת . רופא משפחה המליץ לעשות שטפול עם מי מלח. זה מה שעשיתי , המצב יותר טוב, אבל עדיין כואב. לפני שאני נגשת לרופא, האם אני חייבת לקחת אנטיביוטיקה או שיש משהו מקומי שיכול להקטין את הכאב?

לקביעת תור
    סגירה
    שחזור טיפול שורש

הוספת תגובה

• שחזור טיפול שורש - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    19/01/2013

אם ישנה נפיחות ומוגלה היוצאת מן החניכיים כדאי לקחת את האנטיביוטיקה כדי להוריד את מסת החיידקים באזור.
    במקביל כדאי לפנות למומחה לטיפולי שורש (אנדודונט) כדי להמשיך לטפל. "משיכת הזמן במקרה זה עלולה להיגמר באיבוד השן וחבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום ללא כאב
    נלי
    17/01/2013

שלום רב,
    למרות שאני מקפידה לצחצח את שיני בעדינות לעיתים אני רואה דם בכיור או על המברשת. אני לא מזהה את המקור לדימום ונראה לי שאין לי דלקת חניכיים. אם למשל מספר ימים אני מצחצחת רק פעם אחת ביום ולא פעמיים הדימום נעלם. במה מדובר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום ללא כאב

הוספת תגובה

• דימום ללא כאב - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    17/01/2013

דימום על מברשת השיניים מעיד על דלקת חניכיים. אמנם צריך להבריש את השיניים בעדינות אך גם ביעילות. אם ההברשה איננה יעילה, החניכיים פוגשים ברובד החיידקים על השיניים, נוצרת תגובה דלקתית וזו מתבטאת בדימום.
    לכן, אני ממליץ לך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול אצל רופא השיניים שלך או אצל מומחה לחניכיים. אם אכן ההברשה שלך איננה מביאה לתוצאות הרצויות, תוכלי לקבל הדרכה וטיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים וריח מהפה
    משה
    09/01/2013

לפני חצי שנה התחילה אצלי דלקת חניכיים, ירד לי דם בצחצוח, אפילו ביס בלחם היה מוריד לי דם והיו רואים דם על הלחם, הלכתי לרופאה והיא עשתה לי ניקוי שיניים, הביאה לי לגרגר מי פה ששכחתי את שמם (אמרה לא לגרגר יותר מ10 יום כי זה משחיר את השיניים) ולאחר ה10 יום לצחצח אך ורק עם מרידול.
    עכשיו שמתי לב שנפיחות ממש ירדה, יורד לי דם ממש לעיתים רחוקות אבל עדיין אני מרגיש טעם לא טוב בפה ולפעמים מעירים לי על ריח לא טוב.
    אני מצחצח עם מרידול ומגרגר עם ליסטרין כל בוקר וערב, והריח והטעם מחזיקים בקושי 10 דקות ואז מתחיל להיות טעם רע בפה!
    אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים וריח מהפה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים וריח מהפה - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    09/01/2013

חשוב ללכת לבדיקת חניכיים מסודרת כדי לבדוק את מצב דלקת החניכיים והאם צריך טיפול נוסף.
    כמו כן יש חשיבות לצחצוח יסודי כולל צחצוח בין השיניים פעמיים ביום על מנת לסלק את מירב החיידקים מהפה.
    שטיפת פה לבדה לא תואיל בפני עצמה. כמו כן הטיפול אינו חד פעמי אלא חייב להיות המשכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים
    יעל
    09/01/2013

שלום,

יש לי דלקת חניכיים בין שן 46 לשן שלידה מצד שמאל שלי.
    הדלקת היא בין בחניכיים בין השיניים ומאוד כואב כאשר אני מעבירה קיסם,
    גם קצת למטה בחניכיים.
    הדבר גורם לי לכאבים בלעיסה בשן 46 למרות שרופא שיניים איבחן שהיא בסדר, ומקור הכאב הוא דלקת החניכים, וכאב בלילה כשאני שוכבת במיטה.
    עברתי ניקוי אבן וכיסים, אני מקפידה לנקות עם קיסם, ובמשך שבועיים שמתי עם קיסם ועם האצבע קורסידול ג'ל
    בין השיניים בחניכיים, אך המצב לא ישתפר.
    רופא השיניים אמר שבגלל שיש רווח די גדול בין שן 46 לשן שלידה, אז ישנה הצטברות מזון ודחיסת מזון ושאם יהיה לי כתר בעתיד שם אפשר יהיה לפתור את העניין של הרווח.
    אבל מבחינת דלקת החניכיים הוא לא ידע מה לומר...
    האם לקיחה של אנטיביוטיקה בכדורים תוכל לעזור?
    והאם כדאי להמשיך עוד עם הקורסידול ג'ל בלי הפסקות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    10/01/2013

שלום אפרת,
    הייתי מציע לך ללכת ולשמוע חוות דעת נוספת מרופא חניכיים שיבדוק את נסיבה לתופעה הדלקתית שאת מתארת. בכל מקרה, אין לקחת אנטיביוטיקה ללא הוראת רופא, ושימוש בחומרים על בסיס כלורהקסידין אינם מומלצים לשימוש קבוע.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ששווה מליון דולר מנסיוני

סימה דרור
    10/01/2013

סבלתי זמן רב, וניסיתי הכל הכל, כולל דברים שלא כדאי ליטול אותם זמן ממושך ברצף, עד שהגעתי לאחרונה למוצר חדש בשם " וונדר G " שהוא מכיל מס' 'מרכיבים טבעיים והוא לבליעה. הרוקחת אמרה לי שהמוצר חדש והתגובות החיוביות עליו מדהימות גם את היצרנים. שמעי לי שווה לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ששווה מליון דולר מנסיוני - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    10/01/2013

לא הייתי ממליץ להשתמש במוצר שלא ברורים רכיביו והשפעותיהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלות שיניים
    רונית
    08/01/2013

האם ניתן לעשות השתלות ברמבם?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלות שיניים

הוספת תגובה

• חניכיים אדום-סגול ומדממות אצל הנכדה
    רינה מרקו
    05/01/2013

לנכדה שלי בת שנה וחצי יש אזור בלסת עליונה שנפוח בצבע אדום כהה-סגול. יש לה 4 שיניים עליונות קדמיות ואחד יותר אחורי. נראה ששן חדש יוצאת מהאזור אבל זה נמשך כבר יותר מ3 חודשים בערך. כל יום יש דימום מהאזור ביום ובבוקר היא מתעוררת עם כתם על הסדין.. זה לא כואב לה. היינו אצל רופאת שיניים שנתנה טיפול אנטיביוטיקה במחשבה של זיהום. ללא שינוי במצב. היינו אצל רופא פה ולסת שצילם את הלסת. השיניים במקום והוא לא יודע את הסיבה. ביקש לראות אותה בעוד חודש. בינתיים הילדה עדיין מדממת ואני דואגת. האם התופעה מוכרת לכם?

הוספת תגובה

• חניכיים אדום-סגול ומדממות אצל הנכדה - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    06/01/2013

הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לפנות לרופא מומחה לילדים (פדודונט) רק מומחה כזה יתן לך תשובה מוסמכת על הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכים שחורות
    מור
    04/01/2013

שלום, לפני כמספר ימים שמתי לב לכך שהחניכיים שלי השחירו מעל 4 השיניים הקדמיות והתחתונות שהכי בולטות בפה. אני מעשנת כבר כמה שנים ורציתי לדעת אם יש קשר ובגלל זה הם השחירו? או שמה זה מראה על מחלה כולשהיא ועלי לבדוק זאת. תודה מראש מור

לקביעת תור
    סגירה
    חניכים שחורות

הוספת תגובה

• חניכים שחורות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    04/01/2013

צבע כהה בחניכיים יכול להיות כתוצאה מפיגמנטציה אתנית- אצל בעלי עור כהה מוצאים לפעמים גם חניכיים כהים. הצבע יכול להיות גם השתקפות של שורשים שהשחירו לאחר טיפול שורש.
    בכל מקרה, מומלץ שתפני לבדיקה אצל רופא שיניים כדי לקבל אבחנה מדוייקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מחלת חניכיים חמורה
    סמוי
    29/12/2012

שלום
    אני בת 16 וחצי, ויש לי כבר מחלת חניכיים חמורה ביותר..
    יש לי ממש את כל הסימנים, דימום, נפיחות, נסיגת חניכיים, ריח רע, הפרשה מוגלתית, רגישות לטמפ' והכל
    שהייתי פעם אחרונה אצל הרופאה עשו לי שיננית ואני לא יודעת בדיוק איך קוראים למחלה אבל היא אמרה שהיא מאוד מתקדמת ושאי אפשר להחזיר את המצב למצב הקודם שהיה (זאת אומרת לרפואה שלמה) אבל אפשר לעצור את זה .
    אני הולכת שוב עוד שבועיים בערך, אבל אני ממש מפחדת הרופאים כל הזמן נותנים לי מי פה ומסבירים לי לצחצח ואני באמת מנסה עם מלח מים גם, מצחצחת פעמיים-שלוש ביום, משתמשת באביזר דנטלי וזה פשוט לא עובר לי, לפחות הנפיחות היא לא עובר, והריח הרע בעיקר מפריע לי אני כל היום עם מסטיקים ואני מרגישה שאני לא יכולה לדבר ליד אנשים אם אין לי מסטיק או משהו מרענן בפה.

אני חושבת שאני צריכה לעבור ניתוח או משהו כזה, הבנתי שזה אפשרי אבל הרופאים כל הזמן רק מביאים לי מיי פה ומסבירים לי איך לצחצח וכו', וכל כמה חודשים אני עושה שיננית
    אבל הבעיה לא עוברת ויש לי את הבעיה הזו בין שנתיים לשלוש, אני לא יודעת בדיוק מתי הנסיגת חניכיים התחילה אבל הייתה לי את הבעיה הזו בזמן שהיה לי גשר גם והורדתי אותו לפני כמעט 3 שנים..
    אני ממש מתוסכלת, נמאס לי מהריח בפה ואם צריך ניתוח אני רוצה לעבור אותו אבל אני מרגישה שהרופאים לא עוזרים לי, אני צריכה אולי לפנות בעצמי להגיד שאני רוצה ניתוח?! אני באמת לא יודעת כבר מה לעשות אז אני ילך לשם עוד שבועיים ויתנו לי שוב מיי פה וילמדו אותי לצחצח וזהו כלום לא יפתר.. בבקשה תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי מחלת חניכיים חמורה

הוספת תגובה

• סדקים לאורך השיניים
    רן
    26/12/2012

שלום, לאחרונה רכשתי את crest whitning strips להלבנת שיניים..
    ואין לי שמץ של מושג אם זה בגלל השימוש בזה, אך שמתי לב לסדקים לאורך השיניים הקידמיות, גם העליונות וגם התחתונות.

אני צריך לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    סדקים לאורך השיניים

הוספת תגובה

• סדקים לאורך השיניים - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    26/12/2012

יתכן ולפני תחילת הלבנה היו לך סדקים עם כתמים שההלבנה אינה מגיעה אליהם וכעת הם בולטים יותר.
    הרצועות אינן גורמות לסדקים בכותרות
    אני מציעה שתפסיק את השימוש לזמן מה ותלך לבדוק את מצב השיניים אצל רופא שיניים בטרם תמשיך הלאה בתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים.
    אביטל
    25/12/2012

אני בתחילת של מחלת חניכיים.
    הציעו לי לעבור את הטיפול כנגד המחלה במרפאת שיניים הוליסטית.
    שבה עובדים כל הזמן ע"פ מקרוסקופ שמלווה את הטיפול ודרכו רואים את כמות החיידקית בחניכיים ומצבם.ובעוד שני מכשירים:
    sonicflex- מכשיר הדומה לאולטרסאונד ומונע כאב.
    perioscan- רדאר מסויים המזהה ביסודיות כל גרגיר אבן אפילו מאוד עמוק.

א. האם לדעתכם הטיפול אמין ועוזר?
    ב. המחיר של הטיפול מאוד גבוה באזור 5500 ש"ח.
    האם זה שווה ומוצדק לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חניכיים.

הוספת תגובה

• השיטה נקראת "פריונודטיה"

אביטל
    25/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים. - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    26/12/2012

שלום אביטל,
    לא לגמרי ברור לי הקונספט של טיפול חניכיים הוליסטי. המכשור שציינת דומה מאד למכשור שקיים בכל מרפאת חניכיים, אולי של חברות מעט יוקרתיות יותר שמייחסות למכשור שלהם יכולות גבוהות, אבל לעניות דעתי ללא הבדלים דרמטיים. שוב אני מוצא את עצמי מציע, ברגע שחוות הדעת שקיבלת מרופא אחד לא שכנעה אותך עד הסוף, לכי לשמוע דעה שנייה אצל פריודונט מומחה. זה תמיד שווה את הכסף לשמוע דעה נוספת ולקבל אפשרות טיפולית אחרת. בכל מקרה, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום מהחניכיים
    אבי
    25/12/2012

האם כדורי אומניק לערמונית יכןלים להיות הגורם לדימום מהחניכיים. הדימום הוא בעיקר בלילה דהיינו מידי כמה לילות,גורם לי ליקיצה משינה טובה ובריאה.הדימום הוא מהשתלה שנעשתה לפני כמה שנים.אני בן 68 ללא לחץ דם גבוה.הרופא שיניים אמר שיש לי דלקת חמורה ואין לו מלבד סילונית טיפול.בצילום פנורמי לא רואים משהו חריג.מה אתם מציעים?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום מהחניכיים

הוספת תגובה