מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שני סרטני ריאה ראשונייםיהודה30/07/2021
שלום רב
בגלל ממצא חשוד בריאה של 1.7 סנטימטר עברתי כריתה של חלק מאונה ימנית עליונה ונמצא אדנוקרצינומה .כעת יש ממצא נוסף בגודל של 1 סנטימטר באונה ימנית תחתונה .שאלתי היא במידה וזה ימצא גם סרטני האם הדירוג יעשה בנפרד כך שיש לי שני גידולים ב stage 1A או שזה יהפך ל stage יותר גבוה .נאמר לי בוודאות שזה שני פרימרי שכן הנגע השני של ה 1 סנטימטר שלא נכרת היה בהתחלה GGO בזמן שכרתו את הראשון ורק ב CT האחרון הוא הפך לסולידי כך שברור שזה לא גרורה אלא 2 פרימרי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודה
פרופ` אלון בן נון30/07/2021יהודה שלום
זהו מצב שהתשובה עליו אינה חד משמעית תמיד אך בעיקרון במידה ומדובר בשני נגעים שונים, כל אחד מהם יחשב בנפרד לפי המצב שלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולומות מסוידותקלינגר יהושע16/07/2021
עברתי קריטה של עונה האמצעית ואחשב בפטסיטי ניתגלה גרנולומות מסוידות מה זה אומר מה אני צריך לעשות זה מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליגר יהושע
פרופ` אלון בן נון17/07/2021גרנולומות מסויידות לרוב אינן מסוכנות כלל ולכן לא נראה כי יהיה צורך לעשות משהו. מאידך כמובן שתשובתי מבלי לראות את הצילומים עצמם אינה מלאה ואני בהחלט ממליץ לחזור לרופא המנתח להמשך המעקב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרנולומות מסוידות
קלינגר יהושע17/07/2021תודה רבה אלוהים יברך אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרנולומות מסוידות
קלינגר יהושע17/07/2021תודה רבה לך אלוהים יברך אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליגר
פרופ` אלון בן נון17/07/2021בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור יקר , תודה רבה בבקשה עוד שאלה,ליאן02/07/2021
פרופסור אלון תבורך ותודה על התשובות והרגישות שבך, התקשרה אלי הרופאה היום ואמרה לי שרשמו לי לעשות mri ללא יוד, שאלתי אותה מה זה יכול להיות בגב אמרה או הגיל , או גידול שבא פתאם או גנטי, היא לא יכולה לדעת בלי mri, ולעיתים גם לא נוגעים בזה, השאלה שלי אליך כי אני מאד מעריכה את המקצועיות שלך, מה זה : נוירנומה? שוואנומה? זה גידול הבנתי אבל יש מצב שאולי גידול סרטני. ואם לא מוציאים יכול להתפתח לסרטן במשך הזמן,,, מפחדת לעשות ניתוח שאשאר נכה עדיף לא להתעסק ולגעת?ואם חס וחלילה לא תהיה לי ברירה אלא להוציא את זה אז לא כל כירורג מומחה לזה שלא יעשה לי עוד יותר נזק ואהיה משותקת אני מתה מפחד עדיף לא לגעת או שישנם רופאים מעטים שספציפית מומחים רק לזה אתה בטח יודע ומבין,, ועוד שאלה ממה זה בא פתאם אני כבר לא צעירה זה הגיל או משהו אחר. כל כך מודה לך מלב אל לב על תשובתך שזה גם קצת מרגיע אותי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכירורגית בית החזה ביגאל אלון
ליאן02/07/2021שבוע הבא לכירורגית בית החזה ביגאל אלון ת"א, לדעתך זה גם בסדר או שחייבת כמו שכתבת לי לעמוד שדרה נוירוכירורגית או אורתופדית ואז אבטל את התור לרופא הכירורג בית החזה. מה אתה חושב? תודה רבההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה גידול שפיר ולרוב באמת לא צריך לגעת בו
פרופ` אלון בן נון03/07/2021ליאן שלום
לפי התיאור זה אכן נשמע כנוירינומה (שוונומה זה אותו הדבר).
זה גידול שפיר ולרוב באמת לא צריך לגעת בו אלא רק לעקוב.
הטיפול בגידולים מסוג זה תלוי מאוד במיקום שלהם. לפי תיאור המיקום, כנראה ניתוח יצריך מומחיות בניתוחי חזה ועמוד שדרה אך חשוב לציין כי במרבית המקרים אין צורך בניתוח בכלל אלא במעקב ב MRI.
בבדיקת MRI לא משתמשים ביוד אלא בגדוליניום ולדעתי את זקוקה לבדיקה בלי ועם חומר ניגוד..
אין לנו הסבר מדובר מופיעים גידולים כאלה אך חשוב לזכור כי במרבית המקרים אין בהם סכנה וחשוב לעקוב באופן מסודר בבדיקות CT או MRI חוזרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה ממך דחוף בהול לגבי הסיטי שקיבלתיליאן01/07/2021
פרופ' שלום, קיבלתי את הסיטי האם זה סרטן ?
מבוא לבית החזה תקין.
מרכיבי המדיאסטינום תקינים.
שינויים אמפיזמטיים, בולות אמפיזמטיות באונות העליונות דו"צ.
שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות, ללא שינוי.
עיבוי דפנות הסימפונות, ללא שינוי.
שינויים אינטרסטיציאליים תת פלאורליים בהיקף של שתי הריאות, ללא שינוי.
לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות.
הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים.
אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות.
כבד, טחול, לבלב, כליות אשר נכללו לסריקה ללא שינוי.
מבנה גרמי - שינויים ניווניים בע"ש.
סקוליאוזיס ימני, ללא שינוי.
בגובה 12-D11 בפורמינה נוירלית מימין תהליך מרחיב את הפורמינה מעוגל בקוטר 1.1 ס"מ. נוירנומה? שוואנומה? לקורלציה
עם בדיקת MRI.
בקע היאטלי קטן
מה זה אומר פרופסור נכבד, האם זה קטלני. כולי רועדת. תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאן
פרופ` אלון בן נון01/07/2021ליאן שלום
כמובן שאינני יכול לומר בוודאות משהו מוחלט מבלי שראיתי את הבדיקה בעצמי אך התשובה בהחלט אינה בכיוון של סרטן.
את צריכה לקבוע בדיקת במרפאת עמוד שדרה נוירוכירורגית או אורתופדית לממצא שמתואר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה דחופה בהולה, תודה מראשליאן26/06/2021
תודה מראש, לפני שבועיים הרופאה בדקה אותי ואמרה שיש לי ברונכיטיס. נתנה לי אוגמנטין ולקחתי 5 ימים מוקסיפן , שלשום עשיתי ct ללא יוד ממתינה לתשובה והתחלתי שלשום אוגמנטין 500. אני רועדת מפחד כי כשאני מתעוררת מהשינה יש לי דם ולא מעט בליחה , אני לא משתעלת, אלא מוציאה ליחה. זה כבר כמה ימים. לפני שבועיים היה לי כמה טיפות דם שאמרתי לרופאה אמרה שזה אלח דם ולא אמור להיות. בבקשה ממך דוקטור האם זה סרטן? אני בטראומה. מעשנת כבדה 50 שנה שהפסקתי לפני עשרה ימים ולא אעשן יותר לעולם, האם זה מאוחר מדי ? האם זה אמיתי שאני מסיימת את החיים. תודה על תשובה כנה. תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאן
פרופ` אלון בן נון26/06/2021ליאן שלום
מאוד הייתי רוצה לעזור לך אבל אני מניח שברור לך כי על סמך נתונים אלה לא ניתן באמת לקבוע כלום.
מה שכן אפשר לומר הוא שהסיבה הנפוצה ביותר לכיח עם דם היא תהליך דלקתי בריאה ורק במקום השני תהליך גידולי אך בהחלט יש מקום לקוות כי מדובר בתהליך דלקתי ולא גידולי.
מה שכן כדאי לעשות הוא לקחת את הדיסק של הבדיקה שעשית ולקבוע תור לרופא ריאות או לכירורג חזה בהקדם על מנת שיבדוק את הדיסק וידריך אותך מעשית מה צריך לעשות.
כך תוכלי לדעת מה המצב ומה צריך לעשות.
צריך לזכור כי גם אם מדובר בגידול יש טיפולים ואפשר לצאת מהמצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים אינטרסטיציאלים קלים בבסיסים.גרגורי מובססיאן19/06/2021
שלום רב,
אני בן 50
הגעתי לרופא משפחה עם חום, כאבי גרון, נזלת, המון ליחה ושיעול. לאחר צילום חזה ראיתי שכתוב שינויים קלים. מקבל אנטיביוטיקה. רופא ביקש לחזור על צילום בעוד כמה זמן.
אין לי קוצר נשימה, הולך המון יום יום.
בעבר לא היו ממצאים כאלה בצילומים.
בנוסף יש לי רפלוקס קשה עם בקע סרעפתי כאשר אני לא לוקח nexium יש החמרות.
השאלה שלי האם יש קשר בין רפלוקס ושינויים כאלה?
אני מאוד מודאג מתוצאה. עד כמה מצב מסוכן, מה עלי לעשות ?
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרגורי
פרופ` אלון בן נון19/06/2021גרגורי שלום
לא ניתן לקבוע במדויק משמעות של ממצא מבלי לראות את הצילום עצמו אך מה שמתואר אינו נראה משהו מדאיג. יכול להיות קשר למחלת הרפלוקס אם כי יכול להיות ממצא לא קשור.
העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא לפנות (בלי לחץ) למרפאת ריאות במקום מגוריך ולקבוע תור לבדיקת רופא ריאות.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה
גרגורי19/06/2021אם תוכל בבקשה להגיד האם שינויים אלה זהים לשינויים פיברוטיים, כלומר זה אותו דבר?
האם אפשר להגיע אליך לייעוץ עם צילום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך בענין ממצא סיטי חזהיאלוש03/06/2021
שלום
אז ככה לפי הפיענוח של הסיטי חזה
כתוב מיבנה ציסטי במיצר אמצעי בגודל 2.3*3.6ס״מ רטרוקווליות בבדיקה קודמת היה 1.5*3.1 ס״מ גדל באינטרוול
ברקע מחלת ריאה אינטרסיצאלית ניסוג NSIP
השאלה
מה נכון לעשות ונזכיר שאני עברתי כריתה של בלוטת התריס בשל קרצינומה פוליקולרית ויוד רדיואקטיבי
מה מציע לעשות בענין
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאלוש
פרופ` אלון בן נון19/06/2021העובדה כי הממצא גדל מצריכה התייחסות רצינית יותר ויש לשקול אולי אפילו התערבות ניתוח ובוודאי לפחות מעקב מסודר. תלוי כמובן גם מה היה מרווח הזמן שבו בוצעו הבדיקות.
מציע לגשת למרפאת ניתוחי חזה או לרופא הריאות העוקב אחרי מחלת הריאות על מנת לעשות רביזיה מסודרת של הממצאים ולתת המלצה מושכלת.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגע אסבסט גדול ליד הביתמני01/06/2021
שלום,
מתנצל אם זה יוצא לא קצר, פשוט גיליתי משהו די מלחיץ ליד הבית.
אני גר בירושלים, כ 300 מטר מעמק שבו היו פעם הרבה ביתני אזבסט (ואדי אזבסטונים).
הרוב פונה לפני שנים, אך יש שם עוד אזבסט קבור בקרקע (מניח שרובו צמנט, אין לי מושג איזה סוג אזבסט (איזה?)) וגם חתיכות שמבצבצות מהקרקע מדי פעם.
כמו-כן, היו כמה פעמים עבודות עם דחפורים בקרקע, מה שמן הסתם פיזר אזבסט באוויר.
בשנה וחצי האחרונות, טיילתי בעמק הזה, כמה עשרות פעמים (מניח בין 50 ל 100) בדרך כלל כ 15-20 דק, היו מקרים בודדים של שעה, ורצתי שם פעמים בודדות.
חושב שלא בימים שאחרי עבודות, אבל אולי יצא פעם או פעמיים.
עד כמה סביר ששאפתי כמויות משמעותיות של אזבסט? עד כמה סביר ש"נדפקתי" ודבר כזה יגרום נזקים בריאותיים משמעותיים בעתיד?
האם לריאות יש יכולת כלשהי הלתנקות מאזבסט במהלך החיים?
בנוסף, המפגע בעמק ואני גר כ 300-400 מטר ממנו, על ההר (30-40 מטר גובה) מאחורי שורה אחת של בניינים.
האם לשם הבריאות כדאי לעבור משם בקרוב? (גר שם שנה וחצי).
תודה רבה על הסבלנות והמענה,
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מני
פרופ` אלון בן נון01/06/2021מני שלום
מה שאתה מתאר אינו באמת חשיפה לאסבסט באופן מסוכן.
בעיקרון עבודה עם אסבסט כגון קדיחה שיוף וכו' לאורך זמן, נחשבת חשיפה מסכנת.
טיול במקום כמה דקות מדי יום מבלי לחפור באסבסט אינו מסכן אותך וגם מבחינת מגורים אינני רואה בכך בעיה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, רק עוד שאלה קטנטנה
מני01/06/2021עצם זה שיש חתיכות (לא שלמות) של אסבסט בנות עשרות שנים שמבצבצות מהקרקע, ויש רוח (לעיתים) לא מספיק כדי למלא את האוויר בחתיכות באופן מסוכן?
*המסות הגדולות קבורות, או נאספו ע"י תושבים מודאגים (מקווה שעם מיגון) אבל לא צריך לחפש שעות כדי למצוא חתיכה.
תודה רבה,
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמני
פרופ` אלון בן נון01/06/2021שאלה בהחלט במקום.
בעיקרון האסבסט אמור להיות מכוסה וקבור.
כנראה שמי שלא מתעסר איתו באופן מתמשך אלא רק עובר במקום
לא נמצא בסיכון מוגבר אך בהחלט עם מזיזים ומפזרים אבק של האסבסט יש סיכון גבוה יותר
בהחלט יש עניין כמותי של מידת החשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך אם לא נוגעים בו
מני02/06/2021תודה רבה,
רק במידה ואנשים לא נוגעים או מזיזים, אך יש כמה חתיכות קטנות על הקרקע פה ושם (מעט, כאמור, אבל יש).
הרוח לבדה יכולה למלא שטח (די ענק) באופן מסוכן או שזה אינו סביר?
או בקיצור, הם אתה חושב שיש סיבה לחשוש או להבדק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה במיצר שגדלה בשל מחלה אינטרסיצאליתיאלוש30/05/2021
שלום רב
אני במעקב ריאות בשל מחלה אינטרסיצאלית
בסריקות סיטי שאני עושה יש ממצא ציסטי כל אחד מפענח אחרת ...
בסריקה מלפני שבוע הציסטה הזו גדלה וכתבו למעקב
הוסיף שאני עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס בשל פוליקולר
קרצינומה שטופלה ביוד רדיואקטיבי
מה עושים בממצא שגדל ולדעתי לא יודעים בודאות מהו
ואיך מטפלים בדבר כזה
אשמח להסבר בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאלוש
פרופ` אלון בן נון31/05/2021שלום
לצערי אין באפשרותי לסייע מבחינת התשובה מבלי לראות את התהליך עצמו. תלוי מאוד היכן נמצאת הציסטה, מה המאפיינים שלה ובכמה היא השתנתה. בחלק מהמקרים MRI יכול לסייע בהבהרת המצב, בחלק אחרי צריך להמשיך מעקב ובחלק מהמקרים צריך לנתח ולהוציא.
הדבר הנכון ביותר יהיה לפנות למומחה בכירורגית בית החזה ולשמוע את דעתו ומשם להתקדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לפענוח ריאות ct ממצא מוקד תת פלאורליחן26/05/2021
היי
קיבלתי תשובה עם ממצא מוקד תת פלאורלי מסויד זעיר באונה העיליונה מימין
מזה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן
פרופ` אלון בן נון26/05/2021חן שלום
בלי לראות את הממצאים אין אפשרות לענות באופן מדויק
כללית נגעים כאלה אינם מסוכנים ואינם מצריכים התערבות כלשהי
על מנת לקבל תשובה מלאה יש לחזור לרופא המטפל שהפנה אותך לבדיקה
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חן26/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לפעוח ct והמלצות לטיפול מתאיםתמר01/05/2021
פרופ' אלון בן נון שלום רב,
שמי תמר בת 53 בריאה בדרך כלל, לא מעשנת וללא מחלות רקע .
לאימי היה סרטן שד לפני 30 שנה.
בעקבות שיעול חוזר ונשנה הומלץ לי לבצע בדיקת ct ריאות.
בתאריך 19.6.20 ביצעתי ct ריאות ללא חומר ניגודי ובו נמצא "קשר תת פלואורלי בריאה שמאלית עליונה בגודל כ 7-8 ממ"
לאחר ייעוץ עם רופא ריאות הומלץ לי לבצע ct ריאות חוזר על מנת לברר אם הקשרית גדלה.
בתאריך 17.11.20 בוצע ct חוזר ובו נמצא "קשרית תת פלאורלית בLUL בגודל 8 ממ"
לאחר ייעוץ נוסף הוחלט לבצע בדיקת pet ct ובנוסף ct חוזר לאחר מספר חודשים.
בוצע pt ct שלילי, ללא קליטה.
בתאריך 25.3.21 בוצע ct נוסף ובו נמצא "קשר תת פלאורלי בLUL בקוטר 10.5 ממ בעל גבולות לא סדירים".
לאחר התייעצות עם רופאת ריאות נאמר לי כי להערכתה יש חשד מינורי שזהו גידול סרטני,מאחר שבדיקת הpet שלילית אך לא ווידאית שהרי ישנם סוגי גידולים סרטניים דיי נדירים שלא מתגלים בבדיקת הpet.
מבקשת את חוות דעתך המקצועית בנושא;
1. בהתייעצות עם כירורג נאמר לי שכדאי להוציא את הגוש בניתוח. מיקום הנודול בעייתי ואי אפשר להגיע אליו עם צינורית אלא רק בצורה כריתה כירורגית. האם כדאי לקחת את הסיכון בכניסה לניתוח מסוכן מסוג זה כדי להוציא גידול מסויים מסוג זה שכרגע אינו נראה ממאיר?
2. האם גידולים מסוג זה נפוצים והאם ישנם מקרים שגידולים כאלה נשארים בריאות ומפסיקים לגדול/להתפתח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר
פרופ` אלון בן נון08/05/2021תמר שלום
מצטער על העיכוב בתשובה עקב בעיות טכניות.
הגדילה של הקשרית כפי שתיארת איטית מה שמרגיע במידה מסוימת אך בלי לראות את הבדיקות עצמן אינני יכול באמת לתת לך עצה טובה מה לעשות כי אין כמו מראה עיניים על בדיקת ה CT עצמה.
לאור זאת ממליץ לך לפנות לכירורג חזה באזור מגוריך או במידה ותרצי להגיע אלי לתאם זאת טלפונית עם מאיה ב 03-7644140.
צריך להביא לפגישה את כל בדיקות ה CT וה PET שעשית על מנת שיהיה אפשרי להתרשם מהשינוי בגודל ובצורה ולתת המלצה מבוססת להמשך הבירור / טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום חזה בת 71צבי11/02/2021
בת 71 מזה כמה ימים מרגישה כאבים בחזה בזמן בליעה עשתה צילום חזה והתוצאה: צילום חזה ללא תסנין
הצללות שטוחות בודדות מעל הסרעפות דו צדדי,ככל הנראה פסים פיברואטלקטטים , מה זה אומר ומה המלצתך,,, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבי
פרופ` אלון בן נון12/02/2021צבי שלום
על פניו תוצאת הצילום אינה מספקת הסבר לכאבים.
במידה ויש כאבים מתמשכים בבליעה יש צורך לגשת לרופא המשפחה לבדיקה ויתכן לבצע גסטרוסקופיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום ריאות אחרי קורונהשיר01/02/2021
3שבועות לאחר קורונה עדיין נושמת בכבדות וחלושה צילום ריאות הודגמו צלליות בבסיסיס וחלק עליון של אטנה ימנית,בנוסף לא נשלל תהליך גלקתי וכו המדיאסטנום נהיה צר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
פרופ` אלון בן נון01/02/2021שיר שלום
התופעות שציינת לצערנו שכיחות אחרי מחלה משמעותית של קורונה.
בכל מקרה אין ביכולתי לסייע בעצה בלי בדיקה מסודרת ולכן את זקוקה לטיפול במרפאת ריאות הקרובה למקום מגוריך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה אוויר פנאומטורקס ספונטני- חיילתשירה10/01/2021
שלום,
אני חיילת. לפני כשבועיים עברתי מקרה של פנאומטורקס ספונטני אחרי הכנסה של נקז אני מרגישה בריאה וכרגיל. הבנתי שניתוח כזה מוריד את הפרופיל שלי אוטומטית ל24. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה
פרופ` אלון בן נון10/01/2021שירה שלום
אכן זה המצב
יזמנו אותך בהמשך לועדה רפואית ויסבירו לך מה הלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולומה בחזה- צילום חזה וריאותאורי28/12/2020
עשיתי צילום חזה + צילום רעות בעיקבות דקירות קטנות מידי פעם בחזה : המימצאים היו:
"צילום חזה:.
אין חזה אוויר.
מוקד סמיך עם גבולות סדירים באונה תחתונה משמאל: גרנולומה?
אין עדות לתסנין, תפליט או גודש.
צל הלב אינו מוגדל.
.
צילום צלעות דו"צ:
מבנה גרמי נראה שמור."
אני עושה 3-4 פעמיים בשבוע פעילות גופנית ומרגיש טוב . מה אתה ממליץ ? מה זה גרנולומה? לאיזה רופה עלי ללכת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
פרופ` אלון בן נון28/12/2020אורי שלום
צריך לגשת לרופא הריאות באזור מגוריך על מנת שיראה את הצילום ויחליט האם יש מקום ל CT חזה להשלמת הבירור או מעקב בלבד.
לא יכול לענות על כך בלי לראות את הצילום עצמו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)