מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן בחזה והחמרת המצבשירה05/03/2018
לאמי יש סרטן בחזה גוש גדול . התחילו לעשות טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכה והחמרה שגרמה לא טוב לסרטן והחלישנאותה ופגע בהרבה מדגים חיוניים בגוף אושפזה וכרגע עדיין באשפוז ומיוצבת פחות או יותר ללא טיפול אונקולוגי. הרופא אמר שכנראה הדבר היחיד שאולי יעזור שם זה הקרנות מה דעתך ומה הסיכוי להחלמה באיזור החזה בעזרת הקרנות והאם יכול להיות עוד משהוא שיכול לעזור ממש מחפשים מישהואה שיעזור לנו שתחלמים , האם הקרנות בדרך כלל עוזרות למצב זה למרות שלא אופטימים במיוחד ואם כן אחרי כזה זמן רואים שהקרנות משפיעות על המקום ויש חיוביות שזה יעזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה
פרופ` אלון בן נון06/03/2018שירה שלום
קשה מאוד לענות על שאלה כה חשובה בלי שיהיה בידי מידע מדוייק ובלי לראות את הממצאים עצמם בבדיקות הדימות ולדעת במדוייק את ההיסטוריה של הטיפולים. המצב אותו את מתארת מעציב מאוד ואינו שכיח. הקרנות יכולות בהחלט לסייע לפחות זמנית בעצירת המחלה והקלה על תופעות כמו כאב שיעול וקושי בנשימה. אני מניח כי הרופאים המטפלים עושים כל מאמץ לעזור וכנראה שאין אפשרויות טיפול טובות יותר.
במידה ואת רוצהבכל זאת לבחון יותר לעומק האם יש אפשרויות טיפול נוספות עליך לפנות לקבלת חוות דעת שניה מאונקולוג בכיר נוסף ולשמוע מה דעתו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללה פסיתעדינה בבסיס הריאה הימניתלי03/03/2018
שלום, בת47 , עקב קוצר נשימה ומעט ליחה צהובה בשבועיים אחרונים, הופניתי לצילום חזה בו נמצאה'הצללה פסית עדינה בבסיס הריאההימנית
רופא ריאות מהקופה אליו פניתי, טען כי אין מדובר בממצא מדאיג ואין צורך בבדיקות נוספות. עדיין מודאגת מאוד . האם יש בדיקות נוספות מומלצות במקרה כזה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי
פרופ` אלון בן נון06/03/2018לי שלום
אכן על פי התיאור אין מדובר בממצא מדאיג.
בדכ במצב מסוג זה כדאי להמתין עוד כשבועיים שלשה ולאחר החלמה מהמחלה החריפה לחזור על צילום חזה ובמידה והוא עדיין אינו תקין לשקול ביצוע סיטי במינון קרינה נמוך להשלמת התמונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכהשירה28/02/2018
לאמי יש סרטן בחזה גוש גדול . התחילו לעשות טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכה והחמרה שגרמה לא טוב לסרטן והחלישנאותה ופגע בהרבה מדגים חיוניים בגוף אושפזה וכרגע עדיין באשפוז ומיוצבת פחות או יותר ללא טיפול אונקולוגי. הרופא אמר שכנראה הדבר היחיד שאולי יעזורבשם זה הקרנות מה דעתך ומה הסיכוי להחלמה באיזור החזה בעזרת הקרנות והאם יכול להיות עוד משהוא שיכול לעזור ממש מחפשים מישהוא שיעזור לנו שתחלים ויקרה הנס כבר שנה עם סרטן שהתחיל במקומות אחרים עזר והחמיר בבית החזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
פרופ` אלון בן נון01/03/2018שרה שלום
צר לי לקרוא על מצבה של אמך.
אינני יכול לייעץ כי אין לי נתונים מדוייקים על המצב.
קרינה בהחלט יכולה לעתים להקל ולסייע בטיפול.
אני מניח שזו כוונת הרופאים המטפלים בה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להתכתבותנו הקודמים שיתוק סרעפותרעות20/02/2018
שלום פרופ
ככה מקווה שאתה זוכר את המקרה שלי
ככה לגביי שיתוק הסרעפות לא הסתדרו עדיין יש שיתוק סרעפות עדין קשה לי להאמין שזה בעיה נוירולוגית כפי שטוענים ..
לענין בלוטת התריס עברתי קומפליישן תאירדקטומיה השלמה של הניתוח הקודם
כעת ממתינה לטיפול אבליטיבי ביוד רדיואקטיבי תחת טירוגין
האבחנה היא follicular ca thyroid
נוטלת מאז הניתוח תוספי סידן ואלפא די 3 יוטירוקס
השאלה מה זה טיפול אבלטיבי ???
תודה רבה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
פרופ` אלון בן נון21/02/2018טיפול אבלטיבי הוא טיפול ״הורס״
הכוונה שהיוד הרדיואקטיבי יקלט בשאריות הגידול אם יש כאלה
ויהרוס אותם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רעות21/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי המשך ברור וטיפולד"ר רוני שפר06/02/2018
מבוטחת בת 60 במסגרת ברור שיעול ללא חום נמצא חשד לגוש בריאה הימנית.
בבדיקת טומוגרפיה ממוחשבת לא חומר ניגוד, נמצא ממצא עגול, מוגבל היטב, היפודנסי, אחיד בפסגת ההמיטורקס הימני, גודלו 32/27 מ"מ
אודה על עצתכם כיצד להמשיך ברור, לאן להפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר שפר
פרופ` אלון בן נון21/02/2018דר שפר שלום
עקב בעיות טכניות לא ברור האם התשובה נשלחה אליך.
במידה ולא ניתן להתקשר לגלית מזכירת המחלקה
ונסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עלי לחשוש מסרטן ריאותאביטל13/01/2018
שלום רב. בת 40 מעשנת כבדה בעברי ובשנים אחרונות מעשנת 5 סיגריות ליום. לפני חודשיים התקררתי מאד. ההתקררות הייתה מלווה ללא חום ללא שיעול אך עם הרבה נזלת ירוקה. זה נמשך כחודש ועבר אך לפני חודש החלו פתאום ציפצופים בעת שאיפה עמוקה (לא בנשיפה). וכן שוב חזרה ההתקררות עם נזלת וליחה בצבע ירוק. כמו כן האוזניים סתומות כל הזמן. בליחה מופיעות נקודות שחורות. הלכתי לרופאה. היא הקשיבה לריאות ואמרה שהן נקיות לחלוטין ללא חירחורים/ צפצופים מהריאות. כמו כן נשלחתי לצילום חזה שיצא תקין. לאחר שבוע נבדקתי שוב עקב הציפצופים ועדיין הריאות נשמעו נקיות ולכן הרופאה הניחה שמדובר בסינוסיטיס. אין שיעול ואין קוצר נשימה. קיבלתי אנטיביוטיקה ואכן כל הנזלת והליחה פסקו. אך מה שלא פסק זה הציפצופים בעת שאיפה עמוקה וכן עדיין יש נקודות שחורות בליחה. הרופאה טוענת שבשום אופן הליחה והציפצופים לא מגיעים מהריאות. אז ממה זה? היא טוענת שהנקודות השחורות בליחה זה מדם קרוש שמגיע מהנזלת ויורד לגרון . אם צילום החזה תקין והריאות נשמעות נקיות, האם עדיין עלי לחשוש מסרטן בריאות? יש לציין שכבר שנה יש לי כאב בשכמה השמאלית בעת שאיפה עמוקה. יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו ששכחתי לציין
אביטל13/01/2018אובחנתי בעבר עם ריפלוקס. יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביטל
פרופ` אלון בן נון13/01/2018אביטל שלום
קשה מאוד לענות על שאלה מסוג זה בלי לראות בעיניים את הצילומים.
בעיקרון צילום חזה תקין מרגיע מאוד ומאידך ליחה עם מעט דם מדאיגה בכל זאת.
מציע כי תבקשי הפניה למרפאה ריאות על מנת שרופא הריאות יעבור שוב על הצילום ישמע את הסיפור יבדוק את הריאות ויוכל להמליץ האם יש צורך בבירור נוסף כגון CT של בית החזה והריאות או שהדבר אינו נחוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה אבל...
אביטל14/01/2018אין לי ליחה דמית. יש ליחה "מלוכלת" בנקודות כהות. זה אותו הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כאב בשכמה יכול להעיד על סרטן ריאה?רינת20/12/2017
שלום רב דוקטור... האם כאב בשכמה יכול להעיד על סרטן ריאה? אני בת 33 ומעשנת לצערי...אין לי שיעול כלל לא ליחות ולא קוצר נשימה...רק כאב בשכמה שמאלית ובכתף...משום מה יש בי חשש שזה קשור לריאות...אני ביצעתי צילום ריאות רגיל הוא יצא תקין לחלוטין...אבל קראתי שבצילום כזה לא רואים אם חלילה יש משהו לא תקין בריאות...הרופאה שלי לא מאשרת לי סיטי ואני מיואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת
פרופ` אלון בן נון21/12/2017רינת שלום
כאב בשכמה אינו מהסימנים השכיחים של גידולי ריאה ובגיל 33 עם צילום חזה תקין הסבירות נמוכה עוד יותר.
נכון שצילום החזה אינו מדויק מספיק ובדיקת סיטי טובה בהרבה.
אינני בטוח כי הדבר מוצדק אך במידה ואת רוצה לבצע בדיקת סיטי על מנת להיות שקטה יותר את לא חייבת את אישור רופאת המשפחה. את יכולה לפנות לאחד ממכוני הסיטי הפרטיים ולבצע סיטי סקר בקרינה נמוכה בעלות של כמה מאות שקלים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום חזה האם אפשר להסתמך עליו
רינת21/12/2017צילום ריאות רגיל לא אמור להרגיע אותי? האם זה לא נותן שום אינדיקציה כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת
פרופ` אלון בן נון21/12/2017בהחלט מרגיע לפחות חלקית.
אינדיקציה טובה אבל לא מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגול בצבע לבן בצד ימיןשמעון10/12/2017
ביצעתי צילום חזה היום עקב שיעול מתמשך.
בצד ימין (של התמונה) ישנו ממצא עגול בצבע לבן. אודה לך מאד אם תואיל לתת לי אבחנה משוערת האם יש סיבה להילחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמעון
פרופ` אלון בן נון11/12/2017שמעון שלום
לצערי לא ניתן לפענח צילומים ברמת איכות תמונה כזו. עליך לגשת לרופא המשפחה על מנת שיעבור על הצילום והפענוח.
אני יכול רק לומר כי בהסתייגות רבה לאור האיכות הירודה אינני רואה ממצא מדאיג
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנות בבדיקת סיטי פטיעל27/11/2017
שלום.כשעוברים בדיקת סיטי פט לחולה שהיה סרטן ריאה וטופל ועכשיו ברמיסיה ניתן לדעת אים יש פוליפ במעי הגס? וגם אם אפשר לדעת לגבי השד אם יש ממצא חשוד או שזה מתייחס רק לשאלה שהרופא שואל למשל אם יש פיזור של המחלה? הפט קולט במעי ובשד?.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
פרופ` אלון בן נון28/11/2017יעל שלום
בדיקת הpet הינה בדיקת דימות והיא רק נותנת אינדיקציה לפעילות חשודה באיזור מסויים אך אינה נותנת תשובה מלאה במה מדובר.
במידה ויש ממצאים בשד ובמעי הגס את צריכה לעבור בדיקה מסודרת במכון שד ובמכון גסטרואנטרולוגי על מנת לקבל תשובה מה טיב הממצא ומשמעותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במינון משאף סימבקורטיעל26/11/2017
שלום.ידוע לי כשרוצים להפסיק סטרואידים דרך הפה יורדים במינון בהדרגה .האם זה אותו דבר גם כשמקבלים משאף קבוע של סימבקורט או שסימבקורט ניתן להפסיק בבת אחת.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
פרופ` אלון בן נון27/11/2017יעל שלום
ברמת העיקרון מותר להפסיק סימביקורט בבת אחת אבל זה גם תלוי במספר גורמים כולל
מינון
משך זמן הנטילה
המצב מבחינת תפקודי הריאה לפני המתן והמצב הנוכחי
לאור משתנים אלה כדאי תמיד להוועץ ברופא הריאות המטפל לפני הפסקה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בריאה אחרי ניתוחחנה23/11/2017
שלום אני בת 38 לפני חודש עברתי ניתוח להסרת גידול שפיר בריאה הימנית שאלתי היא האם הגיוני שאני עדיין סובלת מכאבים כאשר אני נושמת עמוק ממש מרגישה את הכאב בריאה כאב שאי אפשר להתעלם ממנו והאם הגיוני שיש לי כאב גם בצד האחורי של הריאה (בגב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בריאה אחרי ניתוח
חנה23/11/2017לא ציינתי שזה היה ניתוח זעיר פולשני חתך מתחת לחזה וחתך בין הצלעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנה
פרופ` אלון בן נון23/11/2017חנה שלום
בהחלט סביר לחוש בכאבים אחרי ניתוח מסוג זה.
בכל מקרה כדאי להיות בביקורת של הצוות המנתח על מנת לוודא שהכל תקין ולהתאים את הטיפול התרופתי בכאבים לפי הצורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק סרעפות אקג לא תקין לברעות22/11/2017
שלום
כזכור הייתי מועמדת להשלמה של ניתוח בלוטת התריס ובביקור אצל רופא מרדים לפני 3 חודשים נאמר שהאק״ג לא תקין גל T שלילי v1-v6 הניתוח בוטל עד לבירור קרדיאלי בינתיים ביצעתי הולטר לב שהדגים inverted T waves myocardial chronic ischemia
אקו דובוטאמין ניכתב לא אבחנתי לאיסכמיה הבדיקה הופסקה בשל תופעות לוואי
בגדול אני אכתוב מה ראו ככה אורטה עולה מורחבת 4.2ס״מ
חדר ימין במגבלות איכות ההדמיה טרובולקציות באפקס מעט
כמו כן עדות לירידה בתיפקוד איזורי
הבדיקה לא בוצעה במלואה כמו שכתבתי אך ממצאים אילו מעולם לא היו והאם יש מצב שקשורים בקוצר נשימה בנוסף לבעיות הנילוות אני ממש בבעיה ולא יודעת מה לעשות
והאם כדאי לבצע MRI לב שיתכן ויתקבל אינפורמציה מעודכנת
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
פרופ` אלון בן נון22/11/2017רעות שלום
לא ברור לי האם היית אצל קרדיולוג מומחה על מנת לקבל הסבר ברור על המצב.
את מציינת מגוון נתונים שכל אחד מהם בפני עצמו אינו מהווה בעיה. גלי T הפוכים באופן קבוע אינם בהכרח סימן לבעיה (אם כי עלולים להיות). אקו שלא הושלם הוא כמעט כמו אקו שלו בוצע...
יתכן ותזדקקי למיפוי לב או MRI אבל ההצעה הטובה ביותר שאוכל לתת לך היא לפנות לקרדיולוג כללי בכדי שיוכל לראות את כל התמונה ולהסביר לך מה לעשות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע נודלרי ב LMR בריאהסיגלית20/11/2017
שלום רב
אימי בת 80 עברה ct בטן ואגן עקב תלונות על כאבי בטן.
בct מצאו באיזור הריאה נגע נודולרי .
תוצאת ct-
באזור מעבר חזה/בטן-
נצפו שינויים אינטרסטציאליים בבסיסי הריאות ונגע נודולרי בקוטר של 14 ממ עם הסתיידות מוקדית בתוכו ב LMR.
אין עדות לתפליט פלוארלי ...המרטומה?
התור לרופא מומחה עדיין רחוק. האם אוכל לקבל הסבר על הפענוח? האם גדול שפיר ? או חלילה סרטני?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית
פרופ` אלון בן נון22/11/2017סיגלית שלום
אין אפשרות לתת תשובה רצינית לשאלתך מבלי לראות בעיניים את הסיטי אך המאפיינים המתוארים בתשובה מתאימים יותר לתהליך שפיר ולא לגידול סרטני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיגלית25/11/2017על המענה המהיר והמרגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבורה - באיזה סוג של דלקת מדובר- דלקת בהניראת לכאורה כסרטן הריאות.דבורה דיין19/11/2017
שלום שמי דבורה. לפני כשלושה חודשים , התגלו ממצאים חשודים באונה הימנית. נשלחתי לבדיקת פט סיטי. והרופאים חשדו שמדובר בסרטן הריאה.
נותחתי ב-3.10.17 לקחו לי ביופסיה לפתלוגייה והתשובה הייתה שזו היתה דלקת גודל הגושים 2.5 ס"מ ו3. מ"מ
כששאלתי איך יתכן שאבחנתם זאת כסרטן הריאות בגלל פעילות גלוקוז שריאתם בבבדיקת פט סיטי וכעת מדובר בדלקת. שאלתי איזו סוג של דלקת מדובר ומהן ההשלכות . ענו לי שזו דלקת ואין צורך בטיפולים למרות שנותרו לי בראה עוד 5 נקודות קטנטנות בגודל מלימטר. האם אוכל לקבל הסבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבורה
פרופ` אלון בן נון19/11/2017דבורה שלום
לצערי לא אוכל להסביר לך את הממצאים.
יש חשיבות גדולה לראות את ממצאי הבדיקות לפני הניתוח, לדעת בדיוק מה היה המראה בניתוח עצמו, מה היה בתרביות ומה התשובה הפתולוגית המדוייקת ואיך נראה הסיטי כעת לאחר הניתוח.
רק מי שניתח אותך ומכיר את כל הפרטים יוכל לענות במדוייק על שאלותיך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולומה וקבלת סימבקורט במשאףיעל18/11/2017
שלום. עברתי לובקטומי לפני 4 שנים בגלל אדנו קרצינומה. עברתי לאחרונה סיטי פט ראו קשרית עשו ביופסי ואמרושסה גרנולומה. השאלה היא שאני כבר שנתיים מקבלת במשאף סימבקורט 164/4.5 2 פעמים ביוןם.יש ליצריגות ואז הרופפא אמר תפסיקי את הסימבקורט ואם הצרידות עוברת אל תמשיכי ואם לא אז תמדיכי.האם זה לא מסוכן להשאר בלי המשאף הסימבקורט שאני מקבלת שנתיים? ודבר נוסף שאני רוצה לשאול : קיבלתי השבוע זריקת פרבנר 13האים הסימבקורט שאני חזרתי לקחת לא מפריעה לזריקת החיסון הזה שקיבלתי כלומר לא מבטל את השפעת החיסון? תודה.
פרופ` אלון בן נון18/11/2017יעל שלום
לגבי הצורך בסימביקורט בוודאי שלא אוכל לענות.
זו שאלה לרופא הריאות שעל פי בדיקות תפקודי נשימה חוזרים עם ובלי המשאף יוכל לקבוע את חשיבותו.
לגבי החיסון ניתן לומר שאין השפעה מהותית לטילת המשאף על איכות החיסון
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)