פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` אלון בן נון
פרופ' אלון בן נון
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' אלון בן נון ללא פרסום בפורום
 
  • תוצאות מיפוי כל גופי לאחר טיפול ביוד
    יאלי
    27/03/2018

    יבת הבדיקה:
    הערכה סיסטמית בחולה עם שאת תירואיד.
    מצב לאחר כריתת תירואיד.
    הבדיקה בוצעה עד כ-6 ימים לאחר טיפול ביוד–131) 30 מיליקיורי) לאחר מתן תירוג'ן.
    ממצאים:
    הודגמו ריכוזי קליטת חומר בצוואר תחתון דו-צדדי ובצוואר עליון האמצעי ככל הנראה מדובר בשארית קליטה
    במיטת הבלוטה ובאונה הפירמידלית.
    לא הודגמו ריכוזים אקטופיים ברורים בשאר אזורי הגוף שנבדקו, החשודים לפעילות ומעורבות המחלה הבסיסית.
    על פי ה-CT הודגמו הצללות בלתי ספציפיות בבסיסי הריאות דו-צדדית, ללא ממצא פוקלי .
    ללא עדות לתפליט פלאורלי .
    ממצא נוזלי מאורך במיצר פראווסקולרי פראטרכיאלי מימין ללא קליטת חומר. לקורלציה קלינית ולהמשך בירור.
    לסיכום:
    קליטת חומר במיטת בלוטת התריס דו-צדדי ובאונה פירמידלית.
    ללא ממצאים יודופיליים בשאר אזורי הגוף, החשודים לפעילות ולמעורבות המחלה הבסיסית.
    למעקב קליני, מעבדתי, US צווארי ומיפוי יוד – 131 ביקורת בהתאם.
    השאלה מנו הממצא שדורש בירור לאיזה תחום שייך
    בת 37
    תודה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • יאלי

    פרופ' אלון בן נון
    03/05/2018

    יאלי שלום
    מסיבה טכנית כנראה רואה את פנייתך רק כעת.
    הממצא המתואר מצריך הערכה של רופא ריאות או כירורג חזה על מנת לשקול האם צריך בירור נוסף כגון MRI של בית החזה ולקבוע תוכנית מעקב.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הסבר האבחנה מאנגלית לעברית
    גילה מאור
    02/05/2018

    בת 73 במעקב אדנו קרצינומה 5 שנים בריאה עברתי כריתת אונה ונאמר לי שזה נקרא אדנו קרצינומה. אחרי שנתיים קיבלתי 5 הקרנות בגלל קשריותת עד עכשיו בסדר .עברתי פט סיטי והיה החמרה במצב הקשיות ויש קליטה בחלק גבוהה . עברת י ביופסיה מהמקום החשוד וגם בציתולוגיה נאמר שזה גרנולומות ובפתולוגיה עשו מספר צביעו. מצוין שיכול להיות שזהמבנה של הגרנומות מתאים לסרקואידוזיס עם התאמה קלינית סרולוגית.מה הפרוש לnon necrotizing garnulomatous lesion מה פרוש אבחנה זו בעברית?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • גילה

    פרופ' אלון בן נון
    03/05/2018

    גילה שלום
    המינוח מתאר מראה פתולוגי של הממצאים בביופסיה והתיאור מתאים למחלה הנקראת סרקואידוזיס.
    לרוב מדובר במחלה קלה וכמעט חסרת משמעות אך זה יכול להיות שונה מאוד ממטופל למטופל.
    את צריכה לפנות לרופא הריאות שלך במידה ותרצי לקבל הסבר מעמיק יותר על מצב המחלה אצלך.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם ממאירות? צילום חזה וסי טי
    סיגלית
    24/04/2018

    שלום רב
    אימי בת 80. בסריקת ct בטן ואגן שנעשה בעבר נמצא ממצא lmr בריאה ימנית.בעקבותיו נעשה ct חזה.
    תוצאות -
    ב LMR תהליך ידוע מכיל הסתיידות בתוכו בקוטר 1.3 סמ ללא שינוי.
    לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר באקסילות ובשערי הריאות.
    הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים.
    אין עדות לתפליט פלואורלי או פריקדיאלי .
    התהליך בריאה ימנית ללא שינוי יכול להתאים להמרטומה או לתהליך שפיר אחר.
    צילום חזה שנעשה לאחרונה עקב דלקת ריאות -
    צל סמיך בקוטר 0.5 סמ מוטל על קצה צלע 5 משמאל - גרנולומה מסויידת ככל הנראה.
    גם הפעם הודגם צל בסמיכות רקמה רכה בקוטר 1.5 סמ באונה אמצעית מימין - ללא שינוי מ2014.- המררטומה.
    פרט לכך ללא תסנין תפליט או גודש.
    צל הלב והמדיאסטינום בגדר הנורמה.
    הסרעפת בעמדה תקינה.
    הסינוסים הקוסטופרניים חופשיים.
    ללא שינוי מהותי.
    מה דעתך?
    האם יש להמשיך בירור מחשש לממאירות??? או שמא תהליך שפיר וניתן להסתתפק במעקב בלבד?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיגלית

    פרופ' אלון בן נון
    03/05/2018

    סיגלית שלום
    התשובה תומכת בכך שמדובר בתהליך שפיר שלא השתנה מספר שנים אבל צריך להגיע עם האמא והבדיקות עצמן למכון ריאות הקרוב למקום המגורים על מנת שרופא הריאות יראה את הבדיקה בעיניים ויוכל לתת תשובה ברורה ממראה עיניים ולא מתשובה מודפסתו

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאת סיטי חזה ללא חומר ניגוד ברזולציה גבוהה
    ורד
    22/04/2018

    להלן תיאור הבדיקה והממצאים:
    לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות,והדיאסטינום או ו שערי הריאות.
    כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין,הלב תקין בגודלו,לא הודגם תפליט פריקרדיאלי,הסתיידויות בעורקים הכליליים ,לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אוויר.
    פרנכימת הריאות:ללא תסנין.
    נודולים:
    נודולים עד 4 מ"מ בסדק האופקי מימין{חתך 179 סדרה 3}.
    נודול בקוטר 4 מ"מ ו-2 מ"מ ב-190 rml.
    נודול בקוטר 3 מ"מ ו-201 rml
    נודול בקוטר 4 מ"מ ב-178 rll
    נודול תת-פלאורלי בקוטר 2 מ"מ ב-113 lul} יתכן קשר לימפה.
    נודול בקוטר 3 מ"מ בלינגולה {80}
    נודול בקוטר 3 מ"מ בלינגולה,תת-פלאורלי{187}.
    נודול תת-פלאורלי בקוטר 2 מ"מ ב-218 lll}/
    נודול בקוטר 5 מ"מ ב-llln על הסדק האלכסוני{143}.
    שינויים פיברוטים קלים למדי בפסגות הריאות.
    ללא עדות לברוכיאקטיזיות או מחלה אינטרסטיציאלית.
    מעבר בטן -אדרנלים תקינים.

    סיכום:נודולים ריאתיים קטנים דו"צ עד 5 מ"מ ,אלו שעל הסדקים ותת-פלאורלים יכולים להתאים לקשרי לימפה,האחרים אינם ספציפיים,אין עדות למחלת ריאות אינטרסטיציאלית.

    מאוד מבקשת התיחסותך למימצאים ודרכי טיפול,מה פשר ריבוי הנודולים בבדיקה,לציין שאף פעם לא עישנתי בת 64 ופעילה ספורטיבית ,תודה על מענה מהיר לפנייה זו


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ורד

    פרופ' אלון בן נון
    03/05/2018

    ורד שלום
    בכללי נודולים זעירים מסוג זה אינם מסוכנים ומצריכים מעקב בלבד אבל תשובה כזו מבלי לראות את הבדיקה בעיניים כללית מאוד ואינה מדוייקת.
    יש צורך לפנות עם הבדיקה למכון ריאות קרוב למקום מגוריך על מנת לקבל תשובה מלאה וברורה ולא תשובה כללית.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאב ממוקד צדק שמאל
    inbal
    20/04/2018

    יש לי כבר שבועיים כאב ממוקד מאוד,מעט שמאלה ממפתח הלב,כואב בלחיצה,בקימה משכיבה לעמידה,כואב גם קצת בישיבה נמוכה(לא על כסא).כואב בעט השתעלות ונשימה עמוקה.לאהכואב כלל בעמידה,ישיבה רגילה,הליכה.אני בתו 45,שוקלת 80 קילו,לא עשיתי לאחרונה פעילות פיזית.הרופאה נתנה לי אתופן,לא עוזר.תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ממוקד צדק שמאל

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאב

    פרופ' אלון בן נון
    03/05/2018

    שלום
    כאבים מסוג זה נובעים לרוב ממתיחת שריר רצועה או גיד ובאמת במרבית המקרים אצופן מסייע לכאב.
    במידה ואין שיפור צריך לרוב להמשיך את הבירור עי צילום חזה ובדיקה במרפאת ריאות או כירורגית חזה.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פנאומוטורקס ספונטני ופרופיל צבאי
    סארי
    14/04/2018

    הבעיה הרפוית הזאת הייתה לי ב2016 . הייתי מאושפז ליום ואחרי זה עשיתי צילומים והכל תקין, בגלל בעיה זאת הורידו לי את הפרופיל הצבאי ל 45, עכשיו השאלה האם אני יכול עכשיו להעלות את הפרופיל ולעבור לתפקיד קרבי ?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פניאומוטורקס

    פרופ' אלון בן נון
    14/04/2018

    הבעיה אינה רק בעיה רפואית אלא בירוקרטיה צבאית. מבחינה רפואית עליך לעבור בדיקות כולל בדיקות מעבדה, צילום חזה, תפקודי ריאות מורחבים ומבחן מאמץ
    במידה וכל אלה יהיו תקינים אין מניעה רפואית להעלאת הפרופיל לפרופיל קרבי.
    יהיה צריך לבקש וועדה רפאוית על מנת לעשות זאת
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תופעות של כאבים בבית החזה
    אבי
    16/08/2017

    אל פרופסור בן נון שלום לאחר כחצי שנה של כאבים בחזה כולל הקרנה ליד שמאל הייתי במיון פעמיים בהפרש של חודשיים ובשניהם עשיתי צילום חזה בראשון היה תקין ובשני גם היה תקין אבל נרשם שיש ניפוח יתר קל ובזמן הצילום השני הייתי מצונן כמו כן אני מעשן ומזה כחודש יש לי קצת שיעול המון נזלת ואף סתום עכשין לפני שבועיים עשיתי צינטור וירטואלי שכלל את בית החזה ולא נרשם שם כלום לגבי ניפוח יתר היה רשום שהכל תקין מה זה אומר אם אפשר לדעת אני בן 37 איך בצילום רנטגן המתמחה החליטה שיש ניפוח יתר קל ואילו בסיטי זה לא הוזכר בתודה מראש אבי בן נון בפיענוח סיטי של החזה נכתב ציור ריאתי שמור מבנה גרמי תקין וללא ממצא

    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות של כאבים בבית החזה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ניפוח יתר

    פרופ' אלון בן נון
    17/08/2017

    אבי שלום
    הסיטי בדיקה מדוייקת בהרבה ולכן סביר להניח שתשובה זו מייצגת נכון יותר את המצב. בכל מקרה בכדי לקבל תשובה מקצועית טובה כדאי לך לפנות לרופא ריאות קרוב למקום מגוריך ולהבדק. תראה לו את הצילומים ותקבל תשובה ברורה לשאלתך
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ביצעתי סיטי אנגיו ויש לי 2 שאלות בבקשה.
    אביבית
    25/03/2018

    שלום,
    קיבלתי תוצאות של סיטי אנגיו.
    ויש לי מספר שאלות:
    מה הכוונה:
    הצללה קלושה זעירה בתבנית זכוכית מט קדמית ב lul 81.
    מודגמת גם האדרה לא אחידה של וריד הריאה השמאלי התחתון.

    תודה רבה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיטי אנגיו

    פרופ' אלון בן נון
    26/03/2018

    שלום
    צר לי אבל אין לי אפשרות לסייע לך כי מדובר בממצאים שצריך לראות בעיניים על מנת להבין האם יש להם משמעות ומה לעשות איתם. מציע שתיגש למרפאת ריאות באזור מגוריך עמ שיראו אותך ויסבירו מה המשמעויות.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הצללה פסיתעדינה בבסיס הריאה הימנית
    לי
    03/03/2018

    שלום, בת47 , עקב קוצר נשימה ומעט ליחה צהובה בשבועיים אחרונים, הופניתי לצילום חזה בו נמצאה'הצללה פסית עדינה בבסיס הריאההימנית
    רופא ריאות מהקופה אליו פניתי, טען כי אין מדובר בממצא מדאיג ואין צורך בבדיקות נוספות. עדיין מודאגת מאוד . האם יש בדיקות נוספות מומלצות במקרה כזה? תודה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לי

    פרופ' אלון בן נון
    06/03/2018

    לי שלום
    אכן על פי התיאור אין מדובר בממצא מדאיג.
    בדכ במצב מסוג זה כדאי להמתין עוד כשבועיים שלשה ולאחר החלמה מהמחלה החריפה לחזור על צילום חזה ובמידה והוא עדיין אינו תקין לשקול ביצוע סיטי במינון קרינה נמוך להשלמת התמונה.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סרטן בחזה והחמרת המצב
    שירה
    05/03/2018

    לאמי יש סרטן בחזה גוש גדול . התחילו לעשות טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכה והחמרה שגרמה לא טוב לסרטן והחלישנאותה ופגע בהרבה מדגים חיוניים בגוף אושפזה וכרגע עדיין באשפוז ומיוצבת פחות או יותר ללא טיפול אונקולוגי. הרופא אמר שכנראה הדבר היחיד שאולי יעזור שם זה הקרנות מה דעתך ומה הסיכוי להחלמה באיזור החזה בעזרת הקרנות והאם יכול להיות עוד משהוא שיכול לעזור ממש מחפשים מישהואה שיעזור לנו שתחלמים , האם הקרנות בדרך כלל עוזרות למצב זה למרות שלא אופטימים במיוחד ואם כן אחרי כזה זמן רואים שהקרנות משפיעות על המקום ויש חיוביות שזה יעזור ?

    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בחזה והחמרת המצב

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שירה

    פרופ' אלון בן נון
    06/03/2018

    שירה שלום
    קשה מאוד לענות על שאלה כה חשובה בלי שיהיה בידי מידע מדוייק ובלי לראות את הממצאים עצמם בבדיקות הדימות ולדעת במדוייק את ההיסטוריה של הטיפולים. המצב אותו את מתארת מעציב מאוד ואינו שכיח. הקרנות יכולות בהחלט לסייע לפחות זמנית בעצירת המחלה והקלה על תופעות כמו כאב שיעול וקושי בנשימה. אני מניח כי הרופאים המטפלים עושים כל מאמץ לעזור וכנראה שאין אפשרויות טיפול טובות יותר.
    במידה ואת רוצהבכל זאת לבחון יותר לעומק האם יש אפשרויות טיפול נוספות עליך לפנות לקבלת חוות דעת שניה מאונקולוג בכיר נוסף ולשמוע מה דעתו.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סרטן בחזה גוש גדול
    שירה
    01/03/2018

    לאמי יש סרטן בחזה גוש גדול . התחילו לעשות טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכה והחמרה שגרמה לא טוב לסרטן והחלישנאותה ופגע בהרבה מדגים חיוניים בגוף אושפזה וכרגע עדיין באשפוז ומיוצבת פחות או יותר ללא טיפול אונקולוגי. הרופא אמר שכנראה הדבר היחיד שאולי יעזורבשם זה הקרנות מה דעתך ומה הסיכוי להחלמה באיזור החזה בעזרת הקרנות והאם יכול להיות עוד משהוא שיכול לעזור ממש מחפשים מישהוא שיעזור לנו שתחלים ויקרה הנס כבר שנה עם סרטן שהתחיל במקומות אחרים עזר והחמיר בבית החזה?

    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בחזה גוש גדול

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכה
    שירה
    28/02/2018

    לאמי יש סרטן בחזה גוש גדול . התחילו לעשות טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכה והחמרה שגרמה לא טוב לסרטן והחלישנאותה ופגע בהרבה מדגים חיוניים בגוף אושפזה וכרגע עדיין באשפוז ומיוצבת פחות או יותר ללא טיפול אונקולוגי. הרופא אמר שכנראה הדבר היחיד שאולי יעזורבשם זה הקרנות מה דעתך ומה הסיכוי להחלמה באיזור החזה בעזרת הקרנות והאם יכול להיות עוד משהוא שיכול לעזור ממש מחפשים מישהוא שיעזור לנו שתחלים ויקרה הנס כבר שנה עם סרטן שהתחיל במקומות אחרים עזר והחמיר בבית החזה?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שרה

    פרופ' אלון בן נון
    01/03/2018

    שרה שלום
    צר לי לקרוא על מצבה של אמך.
    אינני יכול לייעץ כי אין לי נתונים מדוייקים על המצב.
    קרינה בהחלט יכולה לעתים להקל ולסייע בטיפול.
    אני מניח שזו כוונת הרופאים המטפלים בה.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בהמשך להתכתבותנו הקודמים שיתוק סרעפות
    רעות
    20/02/2018

    שלום פרופ
    ככה מקווה שאתה זוכר את המקרה שלי
    ככה לגביי שיתוק הסרעפות לא הסתדרו עדיין יש שיתוק סרעפות עדין קשה לי להאמין שזה בעיה נוירולוגית כפי שטוענים ..
    לענין בלוטת התריס עברתי קומפליישן תאירדקטומיה השלמה של הניתוח הקודם
    כעת ממתינה לטיפול אבליטיבי ביוד רדיואקטיבי תחת טירוגין
    האבחנה היא follicular ca thyroid
    נוטלת מאז הניתוח תוספי סידן ואלפא די 3 יוטירוקס
    השאלה מה זה טיפול אבלטיבי ???
    תודה רבה וסליחה על האורך


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רעות

    פרופ' אלון בן נון
    21/02/2018

    טיפול אבלטיבי הוא טיפול ״הורס״
    הכוונה שהיוד הרדיואקטיבי יקלט בשאריות הגידול אם יש כאלה
    ויהרוס אותם.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה

    רעות
    21/02/2018

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התייעצות לגבי המשך ברור וטיפול
    ד"ר רוני שפר
    06/02/2018

    מבוטחת בת 60 במסגרת ברור שיעול ללא חום נמצא חשד לגוש בריאה הימנית.
    בבדיקת טומוגרפיה ממוחשבת לא חומר ניגוד, נמצא ממצא עגול, מוגבל היטב, היפודנסי, אחיד בפסגת ההמיטורקס הימני, גודלו 32/27 מ"מ
    אודה על עצתכם כיצד להמשיך ברור, לאן להפנות.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דר שפר

    פרופ' אלון בן נון
    21/02/2018

    דר שפר שלום
    עקב בעיות טכניות לא ברור האם התשובה נשלחה אליך.
    במידה ולא ניתן להתקשר לגלית מזכירת המחלקה
    ונסייע

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם עלי לחשוש מסרטן ריאות
    אביטל
    13/01/2018

    שלום רב. בת 40 מעשנת כבדה בעברי ובשנים אחרונות מעשנת 5 סיגריות ליום. לפני חודשיים התקררתי מאד. ההתקררות הייתה מלווה ללא חום ללא שיעול אך עם הרבה נזלת ירוקה. זה נמשך כחודש ועבר אך לפני חודש החלו פתאום ציפצופים בעת שאיפה עמוקה (לא בנשיפה). וכן שוב חזרה ההתקררות עם נזלת וליחה בצבע ירוק. כמו כן האוזניים סתומות כל הזמן. בליחה מופיעות נקודות שחורות. הלכתי לרופאה. היא הקשיבה לריאות ואמרה שהן נקיות לחלוטין ללא חירחורים/ צפצופים מהריאות. כמו כן נשלחתי לצילום חזה שיצא תקין. לאחר שבוע נבדקתי שוב עקב הציפצופים ועדיין הריאות נשמעו נקיות ולכן הרופאה הניחה שמדובר בסינוסיטיס. אין שיעול ואין קוצר נשימה. קיבלתי אנטיביוטיקה ואכן כל הנזלת והליחה פסקו. אך מה שלא פסק זה הציפצופים בעת שאיפה עמוקה וכן עדיין יש נקודות שחורות בליחה. הרופאה טוענת שבשום אופן הליחה והציפצופים לא מגיעים מהריאות. אז ממה זה? היא טוענת שהנקודות השחורות בליחה זה מדם קרוש שמגיע מהנזלת ויורד לגרון . אם צילום החזה תקין והריאות נשמעות נקיות, האם עדיין עלי לחשוש מסרטן בריאות? יש לציין שכבר שנה יש לי כאב בשכמה השמאלית בעת שאיפה עמוקה. יש קשר?

    לקביעת תור
    סגירה
    האם עלי לחשוש מסרטן ריאות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • משהו ששכחתי לציין

    אביטל
    13/01/2018

    אובחנתי בעבר עם ריפלוקס. יש קשר?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אביטל

    פרופ' אלון בן נון
    13/01/2018

    אביטל שלום
    קשה מאוד לענות על שאלה מסוג זה בלי לראות בעיניים את הצילומים.
    בעיקרון צילום חזה תקין מרגיע מאוד ומאידך ליחה עם מעט דם מדאיגה בכל זאת.
    מציע כי תבקשי הפניה למרפאה ריאות על מנת שרופא הריאות יעבור שוב על הצילום ישמע את הסיפור יבדוק את הריאות ויוכל להמליץ האם יש צורך בבירור נוסף כגון CT של בית החזה והריאות או שהדבר אינו נחוץ.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה על המענה אבל...

    אביטל
    14/01/2018

    אין לי ליחה דמית. יש ליחה "מלוכלת" בנקודות כהות. זה אותו הדבר?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
