מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השלכות של פנאומטורקס ספונטנירענן09/07/2018
הבן שלי משרת בצבא, קיבל פנאומטורקס ספונטני
היה חודש בבית ואמור להופיע לפני וועדה רפואית שכנראה תוריד את הפרופיל שלו ל-24
לא מבין מהם ההשלכות העתידיות שיכולות להיות והאם יש עילה לתבוע את הצבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניאומוטורקס
פרופ` אלון בן נון09/07/2018ההשלכות לעתיד אינן רבות. בעיקרון סיכון לאירוע נוסף במידה ואינו מעשן עומד סביב 10-15 אחוזים. עליו להמנע מצליחת מיכלים ומעישון לצמיתות. מעבר לכך חיים כרגיל. במידה ויהיה אירוע נוסף יהיה צורך בהתערבות ניתוחית למנוע את האירועים הבאים. אין מה לתהוע מצהל כיוון שזה לא תלוי בשירות הצבאי אלא במטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פנאומוטוריקס ספונטני שניאור ירושלמי03/07/2018
היי, בת 27, בריאה.
אשמח לדעת מה ההליך וההחלמה אחרי ניתוח פלאורודזיס. (סוג ההרדמה, משך ההחלמה, תופעות לוואי וכד..)
הופיע לי פנאומוטוריקס ספונטני שני ואני מיועדת לניתוח.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניאומוטורקס
פרופ` אלון בן נון05/07/2018כמובן שהמצב שונה בין מטופל למטופל בהתאם לחומרת המחלה הריאתית ויכולת ההחלמה של המטופל. בכללי מדובר בניתוח טורקוסקופי שאורך כשעה וחצי.
אשפוז כחמישה ימים והחלמה כשלשה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של סיטי חזהיאלי02/07/2018
היי
ככה ביצעתי סיטי חזה ואילו התוצאות
גרנולומה מסוידת בריאה שמאלית
יש pericardial recess בולט ימנית לטרכיאה ללא שינוי כנראה הממצא המדובר
השאלה מה עושים לא יודעת אם הדמיית סיטי תורמת למשהו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאלי
פרופ` אלון בן נון03/07/2018יאלי שלום
הדמיית הסיטי תרמה הרבה כי זה ממצא נורמלי ואין צורך לעשות שום דבר נוסף.
על פי מה שציינת אין ממצא חריג וזה מצויין
צריכה להמשיך מעקב רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור אנמיה,החזה הבטן והאגן נסרקו לאחר שתיית TELEBRIX ולאחר הזרקת 100 סמ"ק של אומניפק תוך ורידי ו-20 סמ"ק של סלייןאורי26/06/2018
שלום! בבדיקה התגלו הממצאים הבאים:
1. קשרית קטנה בהיקף RLL משולשת 6 מ"מ
2. קשרית קטנה נוספת RML על הסדק
3. פס פיברואטלקסטי בבסיס מימין
4. קשרית זעירה בהיקף LLL בקוטר 3 מ"מ
אשמח לתשובה על הממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
פרופ` אלון בן נון29/06/2018אורי שלום
אין אפשרות לתת תשובה מלאה רק על סמך הכתוב וצריך לראות את הממצאים בעיניים.
על פניו לפי הכתוב נראה כי מדובר בממצאים לא מסוכנים שאינם מצריכים התערבות אלא מעקב בלבד.
בכל מקרה עליך לפנות למרפאת ריאות במקום מגוריך על מנת שרופא הריאות שלך יראה את הממצאים בעיניים ויתן את דעתו איך להמשיך את המעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה במצב שהגג לא בשלמותו?רינת25/06/2018
שלום רב , אשמח להתייחסות . הבנתי שגגות אסבט מסוכנים , היום עשיתי סיור בשכונה שלי ולצערי גילתי מס גגות אסבסט, הבנתי שהם מסוכנים במידה ומנסרים אותם או מפרקים אותם , אך מה קורה במצב שהגג לא בשלמותו ? זאת אומרת שיש חתיכה שחסרה בגג, ? בכל הגגות שהסתכלתי ובחנתי לא היה גג שלם , בכל הגגות היתה חתיכה חסרה או שבחלקו היה שבור .האם זה גם מצב מסוכן לנו ? האם אפשר להסיק מכן שנחלה בעוד מס שנים , ? אני תוהה מה היה בזמנו שרוב הבתים היו עם גגות כאלה האם היו הרבה מקרים של סרטן כתוצאה ממגורים ליד גגות כאלה ? , , האם יש לזה ביסוס? האם הפאניקה שלי מיותרת? יש לי ילדים קטנים בבית וכבר כמה ימים שאני לא ישנה ואני בחרדות זה מאוד פוגע באיכות חיי ! בניתי בית לגור פה כל החיים . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת
פרופ` אלון בן נון26/06/2018רינת שלום
אכן בחשיפה לסיבי האסבסט טמונה הסכנה לגידולים מסוג מזותליומה.
במרבית המוחלטת של המקרים מדובר בחשיפה משמעותית כגון עבודה מתמשכת עם אסבסט ולא מגורים בשכונה שיש בה גגות כאלה אך על מנת לברר את המצב בשכונה טוב יותר עליך לפנות למשרד לאיכות הסביבה ולברר איתם את המצב בשכונה ומה אפשר לעשות בנדון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה אויר - ניתוח פלאורודזיסרוני25/06/2018
שלום רב,
אני לאחר פנואמוטרקס ספונטי. הומלץ לי לעשות ניתוח פלאורדזיס.
הצילומים והסיטי שאחרי הראו מצב תקין ובריא.
אני בת 40 (ללא ילדים), ספורטאית - בעיקר שחייה.
בעברי הרחוק - לפני כ8-10 שנים עישנתי.
מצד אחד הרופא המליץ. מצד שני קראתי פה ושם שהנטייה היא לעשותניתוח כזה אחרי אירוע שני.
הפנאומוטרקס התגלה ממש במקרה - כשהלכתי למרפאה בתחושה ששוב יחזירו אותי הביתה כי אולי איזה שריר תפוס - אני מציינת זאת כי הכאבים בחזה היו נסבלים וזעזע אותי לחשוב שיכולתי לסחוב ככה עוד לא מעט זמן.. ולכן אני תוהה מה יקרה בפעם הבאה?
אשמח לחוות דעתך ונסיונך בהתחשב שאכן מדובר בפורום ולא פגישה וייעוץ רשמיים.
תודה מקרה לב
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניאומוטורקס
פרופ` אלון בן נון26/06/2018רוני שלום
ההמלצה אכן לבצע ניתוח רק אחרי הפעם השניה.
המלצה זו מבוססת על סטטיסטיקה המראה כי מבחינת היחס בין המחיר הגופני של הניתוח לבין היתרון מבחינת הפחתת הסיכון זהו התזמון הנכון ביותר.
אנחנו ממליצים לעשות את הניתוח אחרי פעם ראשונה בקבוצה קטנה של מטופלים הכוללת
אנשי צוות אויר שצריכים לחזור לטוס
אנשי עסקים או מטיילים שטסים הרבה
מטופלים שהאירוע הראשון היה מאוד גדול וממציע על פוטנציאל לסיכון חיים.
לפי מה שכתב אין לך את המאפיינים האלה ולכן נראה עקרונית שאין סיבה לנתח אלא להמשיך את החיים ולקוות כי לא יהיה אירוע נוסף. הסיכוי לכך שלא יהיה אירוע נוסף הוא כ 90%.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורציתי להוסיף על הראותיאלי22/06/2018
כמו כן גם יש את הנושא של הצצלות דו צדדים בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכוסקופיה
פרופ` אלון בן נון23/06/2018הברונכוסקופיה יכולה בהחלט לסייע בהבנת הסיבה להצללות ולכיח הדמי.
יתכן ויש קשר בין הממצאים. זה אינו קשר ישיר אך יכול להיות שמייצגים את אותה הבעיה. זה יהיה ניתן לדעת אחרי הברונכוסקופיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יאלי23/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון לגביי הממצא ובירוריאלי21/06/2018
שלום רב
בביקורת רופא ראות החליט ללא קשר לממצא לבצע לי סיטי חזה וכן ברונכוסקופיה
מה זה יכול לראות והאם את המצא יראו??? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאלי שלום
פרופ` אלון בן נון22/06/2018בבדיקת סיטי של בית החזה יהיה אפשר להתרשם מהממצא ולאפיין אותו עוד. ברנכוסקופיה צפויה להיות תקינה ולא תראה את הממצא הזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT בית חזהארז18/06/2018
שלום פרופסור בן נון,
גבר בן 53, בריא ובכושר, מעשן לשעבר.
אודה לך אם תסייע בפענוח ממצאי הריאות בסי.טי (ממצא בלוטת התריס כבר הוברר לפני הסי.טי והוסר חשד למאירות):
החזה נסרק באינספיריום מלא מגובה הכניסה לבית החזה ועד גובה האדרנלים.
עובי חתך משוחזר 3 מ"מ. כמו כן בוצע שיחזור של הראות ברזולוציה גבוהה.
אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה.
אונת התירויד השמאלית מוגדלת עם איזור היפודנסי בתוכה בקוטר של כ3.5 ס"מ, דחיקה קלה של הטרכאה לימין. לקורלציה סונוגרפית.
לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום
או בשערי הריאות.
כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין בהתחשב בהיעדר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.
הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי.
לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר.
פרנכימת הריאות:
שינויים אמפיזמטיים צנטרי-לובולריים.
עיבוי רקמתי בפסגה הימנית עם התבהרות בתוכו, קרוב לודאי שינוי צלקתי בלבד, מומלץ מעקב בקרינה נמוכה בעוד שלושה חודשים.
שינוים צלקתיים בפסגה השמאלית.
מספר נודולים בלתי ספציפיים-
נודול בקוטר 5 מ"מ על הסדק הרוחבי מימין )סדרה 205 חתך 166(.
נודול תת פלאורלי בקוטר 3 מ"מ בLUL )חתך 63(
נודול פריפרי בקוטר 3 מ"מ בLUL )חתך 113(.
ללא עדות לברונכיאקטזיות או מחלה אינטרסטיציאלית
הערכת אברי הבטן העליונה מוגבלת בהיעדר הזרקה ובשל קרינה מופחתת
מעבר בטן חזה:
אדרנלים תקינים
מרקם גרמי ללא תהליך הרסני.
סיכום:
ממצא באונת התירויד השמאלית כמפורט, לקורלציה סונוגרפית.
עיבוי רקמתי בפסגת הריאה הימנית, קרוב לודאי שינוים צלקתיים בלבד.
נודולים ריאתיים זעירים בלתי ספציפיים כמפורט.
למעקב בקרינה נמוכה בעוד 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי חזה
פרופ` אלון בן נון19/06/2018כמובן שלא ניתן לצת תשובה רק לפי הכתוב אבל מעשית מדובר בבדיקה שאינ. לגמרי תקינה אך ללא ממצא מסוכן. יש מספר ממצאים בדרגת סיכון נמוכה שמצריך מעקב כפי שנכתב בבדיקת סיטי במינוי קרינה נמוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצילום רנטגן חזה 1ליאתליאת10/06/2018
היי , כשבתי היתה בת שנה עשו לה צילום חזה 1 , העניין הוא כזה שלא זכור לי אם שמו לה מגן עופרת על הבטן ומאז אני מאוד מוטרדת מההשלכות של זה..במידה ולא שמו לה מגן האם יכול להיות שנגרם לה נזק בלתי הפיך לשחלות כתוצאה מהקרינה ? האם זה משתווה לקרינה שבטיסה ארוכה ? ( הרי בטיסה ארוכה אין מגן עופרת , האם ניתן להשוות בין המקרים ) אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
פרופ` אלון בן נון12/06/2018ליאת שלום
הקרינה בצילום חזה אחד לא תגרום לנזק.
בכל מקרה נכון לכסות את מה שלא מצלמים ואני מניח שהטכנאים עשו זאת על מנת למנוע חשיפה מיותרת.
אכן כמות הקרינה בטיסה דומה בכללי לכמות הקרינה בצילום אלא שזו שבצילום מכוונת יותר.
בכל מקרה אם מדובר בצילום בודד אין לך סיבה לדאגה.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי כל גופי לאחר טיפול ביודיאלי06/06/2018
שלום
אני שלחתי לך בדוא"ל הבוקר את מספר הזהות בתקוה שראית
האם ראית את התוצאה?? לגביי הממצא שדורש בירור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאלי
פרופ` אלון בן נון12/06/2018ראיתי את הבדיקה ולהערכתי לא מדובר בממצא מסוכן אך בהחלט ראוי להשלמת בירור ומעקב.
בדיקת הבחירה במצבים מסוג זה היא בדיקת mri של בית החזה.
עליך לבקש מהאונקולוג שלך הפניה לביצוע הבדיקה.
רצונ לעשות את הבדיקה בשיבא על מנת שהמבצע יוכל לראות את המיפוי ולהבין מה בעצם מבררים. כך איכות הבדיקה והתשובה יהיו אופטימליים
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא של צילום חזהחלי06/06/2018
ביצעתי צילום חזה לקראת ניתוח , הממצא לפי מה שכתוב בתשובה .
צל הפיסגה של ריאה ימנית עם רושם שעובר ונמצא בחלקו מעל צלע 2 בצד ימין מחוץ לבית החזה ( חיצוני ? שיער?)
ללא עדות לתסמין ריאתי
סינוסים קו סטופר נעים חופשיים
צל הלב אינט מורחב
אין צילום להשוואה.
1. מה דעתך ?
2. האם אפשר לבצע עם ממצא זה ניתוח?
אודה עבור תשובתך , וזמנך היקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בצילום
פרופ` אלון בן נון06/06/2018צריך לוודא שאין על העור משהו חיצוני ולחזור על הצילום באותו מקום ולראות אם רואים את הממצא. במידה וכן צריך סיטי להשלמת בירור.
לגבי הניתוח זה כמובן תלוי בדחיפות הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בן נון בבקשהיאלי05/06/2018
שלום וברכה
הבדיקה מיפוי כל גופי בוצעה בשיבא והיא במערכת המחשב שניתן להיתרשם וליראות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי יוד
פרופ` אלון בן נון06/06/2018אראה ואנסה לסייע.
מה מספר תז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי כל גופי לאחר טיפול ביודיאלי03/06/2018
שלום רב
סליחה על האיחור בתגובה לנין רופא ראות בכלל לא היתייחסות לממצא אמר זה בעיה של אנדוקרינולוג כאשר אנדוקרינולוג אמר שזה בעיה של ראות... הבנתי מתשובתך שצריך בירור השאלה אם אני מחליטה להגיע אליך באופן פרטי איך עושים את זה בשיבא התורים לרוב רחוקים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי כל גופי
פרופ` אלון בן נון04/06/2018במידה ורוצה תשובה ספציפית צריך להעביר את החומר הרפואי הרלבנטי לגלית מזכירת המחלקה בפקס
לרשום טלפון למי לחזור ונשתדל לסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק סרעפות דו צדדירעות03/06/2018
היי
האם יש טיפול לשיתוק סרעפות מלבד ל ביפאפ או שזה המצב מאחר ומכשיר מגביל בכול מיני דברים ביניהם נסיעות טיסות זה לא נוח
תודה בת 37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק סרעפות
פרופ` אלון בן נון04/06/2018בעיקרון זה הטיפול. במצבים מיוחדים יש אפשרות להשתלת קוצב סרעפת. מבוצע לרוב בשיתוק ״טרי׳ מסיבה עצבית כשהשריר עדיין תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)