פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה עונתית לפריחה,אלרגיה לחתולים
    פסטרנק סטניסל
    23/09/2010

שלום רב ! הנני סובל מאלרגיה מגיל 4 , כנראה לאחר ניתוח הכריתה של ????????? ?????? . טופלתי במשך מספר שנים רב ברוסיה בעזרת חיסוני אלרגיה , ללא שיפור . בגיל 14 , לאחר חיסון ???? חליתי ב ????????? ??????? , החלמתי לאחר כחודש . לאחר עליה לארץ ב 1991 הסימפטומים של אלרגיה התחזקו והתווספה אלרגיה לפרווה של חתולים וכלבים . ניסיתי טיפול הומאופטי אך זמן קצר לאחר תחילתו התחתלתי לסבול מאורתיקריה שנמשכה כ 18 חודשים . כשהתחלתי לסבול מאורתיקריה פניתי שוב לטיפול ע"י חיסונים , טופלתי מספר שנים , לדעתי - ללא שיפור בסימפטומים . ניסיתי גם דיקור וטיפול קראניוסקרלי . בסה"כ המצב לא השתפר , מישהו הציע לי לעשות ניקוי כבד בעזרת שתיית מים עם סוכרזית וחימום האזור בעזרת "בקבוק סבתא" . האם תוכלו לתת לי איזשהו כיוון ? אשמח אם ד"ר טפליצקי יענה לי כי לא ידעתי איך לתרגם חלק מהדברים . תודה רבה ושנה טובה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה עונתית לפריחה,אלרגיה לחתולים

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/09/2010

שלום רב, סטניסלב,
    ? ???????? ???? ????????.
    ניקוי כבד זה לא טיפול רציני ומדעי.
    לצערי אלרגיה זה מחלה כרונית בגוף האדם.
    הטיפול התרופתי הקונבנציונלי צריך להיות כרוני ממושך או קבוע.
    חיסונים לא עוזרים לאורטיקריה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בילדה בת שנה ותשעה חודשים
    מאי
    23/09/2010

שלום רב!
    בתי בת השנה ותשעה חודשים התמלאה בפריחה שנראית כמו כוויות (אדום מסביב ובפנים מין גבעה לבבנה גדולה)
    לאחר ביקור הן אצל רופא ילדים ואצל רופא עור נאמר לנו שזוהי אלרגיה לא ידוע למה עם חשש לאלרגיה לנורפן שהיא קיבלה חודש לפני שהתחילה לפרוח בפעם הראשונה.
    הפריחה נראית נורא היא באה וחולפת כבר במשך שבוע ימים.
    האם יכולה להיות אלרגיה לנורופן לאחר מספר שבועות?
    כמה זמן עד שזה יעבור?
    אנחנו מאוד מודאגים, תודה וחג שמח.

הוספת תגובה

• מאי

ד``ר בן רנר
    23/09/2010

חג שמח.
    מדובר בתופעה הנקראת חרלת חריפה.אציע לבדוק במרפאה אלרגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה
    יעל
    21/09/2010

בסביבות גיל שנה חוררו את האוזניים שלי וכתוצאה מאלרגיה, כנראה, הופיעה פריחה והמקום הזדהם.
    מספר פעמים לאחר מכן ניסיתי סוגים שונים של עגילים - זהב (14, 16 ואף 22 קארט) , כסף וסתם מתכות ובכל אותן הפעמים האוזניים כאבו לאחר מספר שעות והופיעה פריחה מסביב לאוזן.
    עם זאת, אני עונדת תכשיטים באופן חופשי - מכל סוג שהוא.

בזמן האחרון אני מאד רוצה לעשות פירסינג באף, אני תוהה אם הפריחה תופיע גם שם והאם מדובר באמת באלגריה שכן לא מופיעים סימנים על העור במקומות שאינם האונייםן.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי.
    בתודה מראש,
    יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה

הוספת תגובה

• פירסינג

ד``ר בן רנר
    23/09/2010

חג שמח
    ע,פ התאור פתחת אלרגיה למתכת מסוימת.לכן הבדקי במרפאה אלרגית כח פריחה באף לאחר פירסינג עלול להיות מסוכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לצבע שיער
    נטלי
    21/09/2010

שלום,
    צבעתי את שיערי לשחור ולאחר כמה שעות החלה נפיחות בראש ובפנים באופן חמור וכן בעיניים שנסגרו לגמרי הלכתי למיון וקיבלתי סטרואידים ולאחר כשבועיים הנפיחות נעלמה וחזרתי לעצמי. במיון נאמר לי שהאלרגיה נובעת מאלרגיה שפיתחתי לקעקועי חינה( שאכן שעשיתי בעבר קעקוע חינה הוא התנפח והיו לי שלפוחיות במקום הקעקוע).
    השאלה שלי היא האם זה אומר שאני אלרגית רק לצבע השחור? כי בבית החולים אמרו שאין צורך לערוך בדיקות אלרגיה שזו הסיבה ובפעם הבאה שאני לא יצבע לשחור
    אשמח לתשובה,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לצבע שיער

הוספת תגובה

• נטלי

ד``ר בן רנר
    23/09/2010

חג שמח.אני מתפלא מי אמר שאין צורך לבדוק.כנראה שאת רגישה לצבע מסוג פרפנילנדיאמין הנמצא בחומרים כהים ושחורים.בלונד זה בטוח אךכל השאר בעיתיים.לכן אוצי רוצי להיבדק.וגם תחליפי בית חולים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לטימרוסל
    זהבה
    21/09/2010

בבדיקת אלרגולוג התגלתה רגישות לטימרוסל.
    ידוע לי שמשתמשים בו בתעשיית הקוסמטיקה והרפואה. (אין לי מגע עם החומרים האלה).
    היכן עוד החומר הזה נמצא?
    תודה. זהבה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לטימרוסל

הוספת תגובה

• זהבה

ד``ר בן רנר
    21/09/2010

שלום זהבה
    זה חומר משמר הנמצא כמעט בכל מוצר .בן השאר בחיסוני שפעת טיפות עינים ועוד.אם קבלת חיסון שפעת ללא בעיה סביר שאין בעיה כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים טבעיים ומשאף מלח
    עוז
    21/09/2010

אני אלרגי בן 28 שהאלרגיה שלי באה לידי ביטוי בעיקר פעמיים בשנה ואז אני סובל מנזלת בעיקר. באביב האחרון לראשונה תפסתי את האלרגיה עוד בחיתוליה מה שנקרא והחלטתי לנסות טיפול טבעי. הגעתי לכמה סשנים בחדר מלח ונוכחתי לגלות שהתופעות המעיקות נקטעו וחזרתי לעצמי במהירות מפתיעה (למי ששנים סובל מאלרגיה חוזרת ונשנת בעונות המעבר). אני ממליץ בהחלט לנסות את הטיפול!אם מישהו התנסה רציתי לשאול לגבי משאף המלח? הבנתי כי זה מוצר נלווה, טבעי ומאושר על ידי משרד הבריאות.אשמח לשמוע עצות בנדון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולים טבעיים ומשאף מלח

הוספת תגובה

• ניסים

ד``ר בן רנר
    21/09/2010

שלום ניסים.
    הטיפול במלח עוזר בעיקר למפעילי חדרי המלח וליצרנים.תמיסת מלח טובה מאד כחומר מכייח וזה שימושה.כל השאר הטבות אישיות ללא סטטיסטיקה מוכחת לכלל האוכלוסיה.אין כל תופעות לוואי או התוויות נגד והשימוש בטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטופיק סימן לאלרגיה?
    ליאת
    20/09/2010

שלום רב,
    ביתי בת כ6 חודשים ינקה באופן מלא עד לאחרונה שמקבלת 1-2 מנות סימילאק ביום
    לאחר שינוי בתזונה התחלתי לשים לב לכתמי יובש על העור כמו פטריות, היא לא מתלוננת ולא נראה כי מציק לה האם זה יכול להראות על רגישות לחלב? או שלא תמיד יש קשר.
    אני שואלת מכיוון שבשנה הראשונה לחיי בני היה רגיש לחלב והיה לו אטופיק בדרגה קצת יותר גבוהה ולכן היה ניזון ממזון צמחי.כיום יש לו אטופיק רק במעברי עונות ולא אלרגי

לקביעת תור
    סגירה
    אטופיק סימן לאלרגיה?

הוספת תגובה

• ליאת

ד``ר בן רנר
    21/09/2010

שלום ליאת
    יש ראות את הפריחה לפני הבעת דיעה.אם היא לא מגרדת סביר שזו לא אטופיק דרמטיטיס. בצעי תבחיני עור במרפאה אלרגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שני
    20/09/2010

האם מותר לבצע טסטים לאלרגיה -אלו ששמים טיפות על היד ודוקרים .בזמן הריון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שני

ד``ר בן רנר
    21/09/2010

שלום שני
    בהחלט כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצות
    דנה
    19/09/2010

שלום
    כשאני נעקצת ,כנראה מיתושים, ובד"כ ברגל מתחת לברכיים, חוץ מההתנפחות המוגזמת , קשה לי לדרוך על הרגל, כמו כאב בשריר.
    רציתי לדעת האם כדאי לבדוק זאת? האם מדובר באלרגיה?.
    כי מי שרואה את זה נחרד ממה שהעקיצה עושה לי.
    כשהלכתי לרופאת המשפחה עם עקיצה שהתנפחה בכף הרגל(שזה קצת חריג כי זו הפעם הראשונה שנעקצתי שם) טענה שזו דלקת קיבלתי משחה אנטיביוטית וגם אנטיביוטיקה לבליעה, מה זלא עזר בכלל.
    יש לציין שבד"כ רק לאחר 5-7 ימים זה נעלם.

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצות

הוספת תגובה

• דנה

ד``ר בן רנר
    21/09/2010

שלום דנה
    רצוי להבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופא
    חסויה 11
    17/09/2010

שלום רב

כאשר אני אוכלת עוגה בבית קפה יוצא לי פריחה זה מתחיל בעקצוץ ואז מתחיל לצאת

בנוסףי גם כאשר אני אוכלת חטיף כמו ביסלי הפריחה יוצאת

אני עדיין לא מצליחה לאתר מה גורם לפריחה שלי החלפתי סבון ושמפו ועדיין יש כמו כן יש לי איזור עם עיגולים ורדרדים בהירים מאוד תת עורי משך הפריחה כבר חודש

החלפתי אבקת כביסה כרגע מנסה להחליף אוליי מרכך לא טוב

יש לציין שלפני שנה היתה לי פריחה מאוד דומה לשל עכשיו אך היא היתה באיזור הירכים וכעט יש לי אותה כמעט בכול הגוף עם עליות וירידות

הייתי אצל שני רופי עור אחד אמרה אורטיקריה חריפה ואחר אמר שהוא לא רואה כלום

פריחה ברורה עדינה איזוריה מוגבלים היטב

לרופא אלרגיה יש לי רק בעוד חודש

בנוסף בוצעו בדיקות דם ונימצאה חוסר בויטמינים B12 וחומצה פולית

מה דעתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    לרופא

הוספת תגובה

• פריחה

ד``ר ולרי טפליצקי
    18/09/2010

שלום רעות,
    מאוד יכול להיות שיש לך סרפדת, זאת תופעה שלא קשורה בכלל לאלרגיה למשהו ספציפי.
    חשוב לפנות לאלרגולוג כדי לגלות או לשלול אלרגיה ספציפית.
    במקרה ואין אלרגולוג זמין יותר, גשי לרופא משפחה או רופא עור ותקבלי טיפול ראשוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

חסויה 11
    18/09/2010

קיבליתי לפני חודש לורסטין למנות שך שבוע ימים וזה לא עזר במיוחד תררופות אחרות בקטגוריה שלאנטי היסטמינים אסור לי לקחת מסיבות שונות

האם זה יחלוף לבד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב - חשיפה לפיצה
    ענת
    16/09/2010

שלום, בתי בת שנה ועשרה חודשים, אובחנה בטסטים כאלרגית לחלב בגיל חמישה חודשים ושוב לפני שלושה חודשים. הסיבה לטסטים הייתה הופעתך פריחה על גופה בכל חשיפה לחלב. היום אכלה בטעות גבינה של פיצה - משולש שלם - והופיעה פריחה וגירודים בפניה. האם נעשה נזק והאלרגיה תוחמר בשל כך? האם ייתכן ואפשר לחשוף אותה באופן כלללי ומדובר באלרגיה קלב ולכן אפשר לייצר סבילות אליה? האם יש סיכוי שהאלרגיה תעבור לאור העובדה שנחשפה לחלב מספר פעמים והגוף לא הספיק לשכוח? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב - חשיפה לפיצה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב

ד``ר ולרי טפליצקי
    18/09/2010

שלום ענת,
    בת שלך אלרגית לחלב ולא מומלץ לנסות בבית לתת לה מוצרי חלב. למזלה ומזלכם היא לא מאוד אלרגית לחלב, אם היא אכלה משולש שלם של פיצה ופתחה רק פריחה.
    ניתן לקוות שאלרגיה תעבור לה עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה בעפעפיים
    אפרת
    15/09/2010

שלום רב
    לפני שנה בביקור שנתי אצל רופא עיניים (אני מרכיבה עדשות מגע כ12 שנה) הרופא הפך את העפעף ואסר עלי להרכיב עדשות מגע כיוון העפעף שלי מחוספס וישנה תגובה אלרגית, בהתחלה הרופא סבר כי הדבר האלרגיה היא תוצאה של אי סבילות לעדשות מגע. יש לציין שלא חשתי בשום דבר מטריד בעת הרכבת העדשות, אלא רק לאחר הסרתן הרגשתי מעין תחושה של "חול" בעיניים. שמעתי בעצת הרופא ולא הרכבתי עדשות ל3 חודשים חזרתי אליו על מנת לשאול האם ניתן להרכיב עדשות ושוב הוא אמר שהאלרגיה לא חלפה! וכך כל השנה האחרונה, אני לא מרכיבה עדשות כלל (פרט לאירועים נקודתיים במרווחי זמן גדולים ולשעות בודדות לעיתים העדשות מפריעות לעיתים לא ) והאלרגיה נשארת, לעיתים מפריעה ומרגדת ולעיתים לא כשרק העפעף נשאר מחוספס ולא ניתן מאפשר הרכבת עדשות מגע. לפני שבועיים הרכבתי עדשות באופן חד פעמי תוך דקות העפעפיים התנפחו והייתה תגובה אלרגית קשה שטופלה ב טיפות סטרואידים ואופטילסט. חל שיפור אך לא לחלוטין ונשארתי עם הגרד והפרשה שקופה (בעיקר בבוקר). חזרתי לרופא שאישר כי האלרגיה התלקחה שוב, כעת כיוון שאני לא מרכיבה עדשות המון זמן (פעם אחרונה הייתה באופן חד פעמי לפני כשבועיים למעט זמן) והאלרגיה נשארת, הרופא סובר כי האלרגיה אינה מעדשות המגע אלא מגורם חיצוני כלשהוא ושהעדשות רק מגבירות את התופעה... איך אפשר לדעת את מקור האלרגיה האם עדשות או גורם חיצוני? מה ניתן לעשות והאם אוכל להרכיב שוב עדשות מגע אי פעם?
    בתודה מראש,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בעפעפיים

הוספת תגובה

• אפרת

ד``ר בן רנר
    15/09/2010

שלום אפרת
    נתחיל מהסוף.היות ויש דלקת כרונית של לחמית העין לא תוכלי להרכיב עדשות מגע בכלל.הגורם לתופעה כנראה החיכוך עם העדשה ולמעשה היום כבר לא משנה.לא נראה לי לחפש גורם אחר כי העדשות גורמות לכך יש לתת לחיספוס להיעלם לאט אחרת החיספוס ישרוט את הלחמית השקופה המכסה את העין וזו צרה צרורה.כל עוד זה לא קורה והרגשת החול נעלמה?(זה השפשוף)מצבך טוב.את חייבת להשאר במעקב של רופא העיניים ולהתאזר בסבלנות.ואל תתפתי להרכיב את העדשות!!!!אפילו אם זה ייקח כמה שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אפרת
    15/09/2010

תודה רבה על התשובה המהירה... לרוב אין תחושת "חול" (עפ"י שהפפילות היו ועדיין קיימות גם שאין כל גירוי והפרעה כלל!) , פרט להתלקחות האחרונה מלפני שבועיים שרק החמירה (למרות הטיפול בסטרואידים) עד שנטלתי לורטדין בעקבות אלרגיה עונתית אחרת שמגיעה פעמיים בשנה בחילופי עונות בד"כ, כיוון שהאלרגיה זניחה וניתנת לפיתרון ע"י לורטדין לא הופנתי לבדיקת מקור האלרגיה. 
    האם אפשר לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לפני שהחיספוס נעלם?, נראה לי שאני עם הסיפור הזה כמה שנים... (לפני שלוש שנים היה לי גירוי קל בעין פניתי לרופא עיניים אחר, שהפך את העפעף נתן אופטילסט אסר להרכיב עדשות לשבועיים וזהו, כיום אני יודעת שאופטילסט ניתן לטיפול בדלקת הלחמית) האם קיים טיפול לסילוק או הפפילות העקשניות הללו? מבחניתי להימנע באופן גורף מעדשות זו גזרה שלא ניתן לעמוד בה....
    שאלה נוספת אך חשובה: כפי שציינתי, כרגע אני משתמשת בטיפות טאליויסט ל-3 חודשים. ובעקבות אלרגיה עונתית (שעימה הגיעה ההתלקחות האלרגיה בעיניים) המתבטאת בשיעול ונזלת אני נוטלת לורטדין (שהעלים את ה"חול" בעיניים באורח פלא ממש!) האם מותר ליטול טביליות לורטידן עם טלאיויסט לעיניים יחדיו? והם יש קשר בין האלרגיות השונות?
    בתודה,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על שאלתי השניה...

אפרת
    16/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורטדין

ד``ר ולרי טפליצקי
    18/09/2010

אפשר לשלב טילויסט ולורטדים. שאלה: האם לא מספיק לורטדין בלבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת

ד``ר בן רנר
    21/09/2010

שלום אפרת.ניתן לקחת את כל התרופות יחדיו.
    לא ניתן לעבור ניתוח עינים בליזר ואין אפשרות לנתח ביעילות את הפפילות. הפפילות יקטנו ללא הגירוי במשך הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד בראש
    י
    15/09/2010

אני בת 18, בשלושה שבועות האחרונים אני סובלת מגירודים מטורפים בקרקפת. בדקתי אם יש לי כינים כמה פעמים ואין לי. אני חופפת כל יום את השיער בשמפו קבוע. אני לא אלרגית לכלום. אני לא יודעת למה זה קורה אבל זה מחרפן אותי!!! בחיים לא גירדתי ככה גם כשהיו לי כינים לפני שנים. הגירודים התחילו להתפשט גם לעורף ומאחורי האוזניים. אין לי סימנים אדומים ולא קשקשים.
    מישהו בבקשה יכול לעזור לי?!? אני כבר לא יודעת מה לעשות... ולקבוע תור לרופא עור יקח לפחות חודש...

לקביעת תור
    סגירה
    גרד בראש

הוספת תגובה

• גרד בקרקפת

ד``ר ולרי טפליצקי
    15/09/2010

שלום רב,
    מבחינה אלרגית תתכן אלרגיה לשמפו, גם אם את משתמשת בו בקביעות.
    כדאי לפנות לרופא אלרגיה לבדיקת תבחיני מטלית.
    וזה לאחר בדיקת כינים אצל רופא משפחה קודם כל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה בהנקה
    שיראל
    15/09/2010

שלום,
    לפני חודש ילדתי ואני מניקה את תינוקי מאז לפני יומיים התחילה להופיע לי פריחה וגרד בכל הגוף הלכתי לרופא עור והוא נתן לי טלפסט במינון של כדור ליום כבר עברו יומיים וזה לא עזר יש לציין כי האלרגייה מופיעה בלילה ובבוקר היא נעלמת כמעטלחלוטין .
    מה ניתן לעשות?
    האם יש תרופה אחרת שאוכל לקחת בזמן זה או שזה אומר שאני צריכה להפסיק להניק על מנת להשתמש בתרופה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בהנקה

הוספת תגובה

• אלרגיה בהנקה

ד``ר ולרי טפליצקי
    15/09/2010

שלום שיראל,
    לפי תאור יתכן ומדובר באורטיקריה, סרפדת.
    ניתן להתאים טיפול תרופתי ולהמשיך להניק.
    לבירור אלרגי והתאמת טיפול תפני לאלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה על השדיים
    אנונימית
    14/09/2010

היי,
    באופן מוזר התחילה לי פריחה על השדיים, מן נקודות קטנות ממש ומגרדות, חלקן נראות כמו עקיצות יתוש.

אני חושבת שאולי זה נגרם כתוצאה מרחצה בבריכה מאחר והפריחה ממוקמת באיזורים אותם עטף בגד הים.

האם יש משחה ללא מרשם שתוכל לעזור כרגע עד שאראה רופא עור?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה על השדיים

הוספת תגובה

• אנונימית

ד``ר בן רנר
    14/09/2010

הידרוקורטיזון 1% ניתן לקנות ללא מרשם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה