מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיות בעיניים לילד בן 6 עזרה!!ליזה17/10/2010
שלום
אני אמא לילד בן 6 ולפני כשנתיים וחצי התחילו לו אלריות בעיניים כל חודש יש ביקור אצל מתמחה בעיניים, כל חודש וחצי בערך הוא משתמש בסטרואידים כי אין דבר אחר שמועיל לדלקות שבעיניים שלו שנוצרות מאלריות. במשך הזמן כאשר הדלקת עוזבת אני מטפטפת לילד זדיטן שלא ניראה בכלל שזה עוזר, כי הדלקת גם ככה חוזרת.
בבקשה אני כבר חא יודעת מה לעשות , הילד כל כך סובל ואני מפחדת שהסטרואידים יפגעו לו בעיניים, בבקשה אם ידוע לכם על משהוא טיבעי או משהו דומה או אמופאטי שמועיללדלקות ולא פוגע בעיניים אני מאוד אודה לכם אם תמצאו לי פתרון, ביקרנו אצל המון רופאים ומומחים וכולם אומרים שאין פיתרון ושזה יעבור בגיל 15-16 פחות או יותר, הילד מאוד סובל כל היום עם כובע אני מתחננת אליו כל פעם שירכיב משקפי שמש כל הזמן שטיםת עינים הילד כבר השתגע, בקושי פותח את עיניו בבוקר,לא יכול להסתכל בשמש ממש סובל הילד
בבקשה עיזרו לי
ובתודה אמא שמודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיות בעיניים לילד בן 6 עזרה!! - תגובה
ד``ר בן רנר17/10/2010שלום .כולם לדאבוני צודקים.יש להצמד לרופא העיניים ולשמוע בעצתו.במקביל רצוי לבצע טסטים לאלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב?ש17/10/2010
בני בן 3 חודשים וניזון מהנקה מלאה.
בגיל חודש ניסיתי לתת לו מטרנה והקיא.
בגיל חודשיים ניסיתי סימלאק אדוונס והקיא.
הרופאה קבעה שהוא אלרגי לחלב ונתנה מרשם לנוטרמיגן.
בעוד חודש אני צריכה לחזור לעבודה והוא לא כ"כ מוכן לאכול את הנוטרמיגן.
בנוסף, בשבועיים האחרונים יש לו לפחות 3 יציאות נוזליות בעלות ריח די חמוץ (אין דם).
שאלותיי:
1. האם ניתן לנסות לו תמ"ל חלבי מסוג אחר (לדוגמא : אופטימיל) ?
2. במידה ואנסה לתת לו פעם נוספת תמ"ל חלבי ,
האם זה יכול לעשות לו נזק כלשהו ?
3. האם ניתן לבצע בדיקה שתוכיח שאכן אלרגי לחלב ?
4. במידה ואכן אלרגי לחלב, מה הסיכוי שהאלרגיה תחלוף עד גיל שנה ?
(האלרגיה , אם בכלל, מתבטאת בהקאה בלבד).
5. האם קיימים תחליפי חלב לאלרגיים לחלב שאינם נוטמיגן ואינם מבוססים על סויה?
(הבנתי שסויה נחות יותר מבחינה תזונתית)
6. האם יכול להיות שהיציאות הנוזליות נגרמות בגלל שאני אוכלת מוצרי חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב? - תגובה
ד``ר בן רנר17/10/2010שלום.בצעי תבחיני אלרגיה ואחר כך נאבחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרדסיגל16/10/2010
לפני כ 8 ימים יצאה לי פריחה מתחת לשד והיא התפשטה לכל איזור החזה ולבטן וגם בבית השחי וגם בירכיים בהתחלה הפריחה יוצאת פצעים קטנים שהם גדלים ומתחברים וחלק גם פצעים קטנים בירכיים זה נראה כמו שטף דם אדום מהגירוד הפריחה עצמה מגרדת מאוד, הייתי אצל הרופא עור ואמר לי שזו מחלה וירלית. עליי לציין שלא היו לי תסמינים נוספים לפני הפריחה אבל אני במשך שנתיים מתעטשת בעיקר בבוקר ויש לי כלב כבר שנה בבית מה זה יכול להיות אלרגיה או אכן מחלה וירלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה וגרד - תגובה
ד``ר בן רנר17/10/2010שלום קשה לאבחן והזמן יעשה את שלו.רצוי לפנות לברור אלרגי בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לא ידועהעדי16/10/2010
שלום!
אני אמא לילדה בת שנה ו 10 ח', בארבעה ימים האחרונים מפתחת פריחה בכל הגוף(צואר,ידיים,רגליים,בטן וגב) הפריחה באה לידי ביטוי בשטחים בכל בצבע ורוד ועליהם מעין נגעים יותר בולטים, הפריחה עוברת תוך כמה שעות מלבד כמה מקומות בודדים וקטנים. היא אינה אכלה משהו חדש ואינה נוטלת תרופות.
אנא עזרו לי, ממה זה יכול להיות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לא ידועה - תגובה
ד``ר בן רנר17/10/2010שלום.לתופעה קוראים חרלת שבילדים חולפת.בצעי בכל מקרה טסטים אלרגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה הדרגתית לאלרגית לחלבענת15/10/2010
שלום רב
בתי בת שנה ו- 11 חודש. בגיל חמישה חודשים אובחנה כאלרגית לחלב לאחר שכשטעמה תחליף חלב הופיעה פריחה בפניה, מאז נחשפה מספר פעמים לחלב: בחלק מהפעמים הופיעה פריחה על עורה, אולם כשנחשפה לכמות קטנה לא נצפתה כל תגובה. בגיל שנה וחצי עברה טסט נוסף שהעלה כי היא עדיין אלרגית. מאז היא נחשפה מספר פעמים, בדר"כ בטעות - פסטה מבושלת בחלב גרמה לפריחה וגירוד בפנים בלבד - משולש פיצה - גירוד ופריחה בפנים, אולם ביתר הפעמים לא הופיעה תגובה כלל גם כשאכלה - שוקולד מריר חלבי, מעט חלב שלגמה, מעט פיצה ביתית, מעט גבינה צהובה ומעט גבינה לבנה. ההרגשה שלי היא שכדאי להתחיל לחשוף אותה בהדרגה למוצרי חלב, שכן מעולם לא פיתחה תגובה שהיא מעבר לפריחה, ואולי דווקא החשיפה ההדרגתית תוביל לשיפור. האם אני צודקת? איך מבצעים חשיפה הדרגתית? תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה הדרגתית לאלרגית לחלב - תגובה
ד``ר בן רנר17/10/2010שלום .בעקרון את צודקת ועל סמך נתון זה מבצעים חיסונים לאלרגיות למזון .אני מציע לעשות את ה"חיסון, בלוית רופא לאלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחתוליםניב15/10/2010
אני בעל אלרגיה לפרוות בעלי חיים (עברתי בדיקות לפני שנים) וכעת אנחנו מאוד רוצים לקחת גור חתולים (פרוותי). האם יכול להיות שאתרגל אליו עם הזמן והאלרגיה תפחת? האם כדאי לסמוך על חיסון או כדורים? או שאין שום דרך להתגבר על הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחתולים - תגובה
ד``ר בן רנר17/10/2010לא !אין לקחת חתול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לשמשא14/10/2010
בס"ד
שלום,
אני בן 24, לפני כשנה וחודש בערך התחילה אצלי אלרגיה לשמש קשה - מספר דקות של חשיפה לשמש והעור מתנפח, גירודים, ומתקשה.
אני נוטל אריוס + טלפסט באופן קבוע לפני יציאה לשמש (לפעמים גם ביחד ויותר מאחד כשאחד או יותר אינם מספיקים).
משתדל לצאת כמה שפחות.
האם ישנם מחקרים בארץ בנושא שיכולים לעזור?
הרופא המטפל בי אמר לי שאין פיתרון כרגע לבעיה , ולכן אשמח לכל הפנייה ועצה.
המון תודה מראש,
ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
א14/10/2010שרמת הIGE בדם שלי הינה מעל ל2000...
כן כן..2000.
:-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר באלרגיה ?שלי12/10/2010
בשנה האחרונה, בתקופות מסוימות, אני סובלת מהסימפטומים הבאים :
1. התעטשויות מרובות + נזלת שקופה בשעות הבוקר בלבד ( לעיתים גם בשעות הלילה)
2. כאבי ראש - באיזור שבין 2 הגבות + כאבי עיניים ( בקצוות העיניים ליד האף)
יש לציין ששני הסימפטומים לא מופיעים יחדיו .
האם הסימפטומים הנ"ל ( כל סימפטום בפני עצמו) יכולים ללמד על אלרגיה כלשהי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מדובר באלרגיה ? - תגובה
ד``ר בן רנר12/10/2010שלום.ע"מ לקבוע אלרגיה יש לבצע טסטים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שלי אלרגי לחתולים.דנה11/10/2010
חבר שלי אלרגי לחתולים. אני מסרתי לתמיד חתול לאנשים טובים. כמה אמור לעבור מרגע שחתול לא יהיה בבית עד שחבר שלי יוכל לבוא עליי בלי לפחד מאלרגיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר שלי אלרגי לחתולים. - תגובה
ד``ר בן רנר12/10/2010שלום
לדאבוני אלרגני החתול נשארים בבית לנצח אמנם פחות מאשר כשהחתול נמצא אך להוציא את האלרגנים בלתי אפשרי.במידה והקשר יהיה ממוסד ניתן לחסן את החבר לשיער חתולים במרפאה אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב - בדיקה בחדר כושראנה10/10/2010
שלום רב,
שמי אנה ואני בת 25 במשקל 48 ק"ג גובה 164 ס"מ
התחלתי להתאמן היום בחדר כושר.
בבדיקה של המאמן בחדר כושר הכוללת מדדים, הוא הסתכל לי על היידים ואמר שיש לי אלרגיה לחלב.
הוא שאל אם יש לי תחושת עייפות וכאבי ראש לפעמים - דבר שקורה לפעמים.
על פי השאלות האלו ובדיקת כף היד הוא טען שיש לי אלרגיה לחלב.
האם יש הגיון בדבריו?
האם כך ניתן לקבל אינדיקציה לרגישות לחלב?
יש לציין כי מעולם לא היו לי סממנים חריגים כאשר צרכתי מוצרי חלב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - בדיקה בחדר כושר - תגובה
ד``ר בן רנר12/10/2010שלום אנה.
התשובה שטוטית בלשון המעטה.אם אפשר היה לעשות כך היה מקבל פרס נובל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעור כבר 3 שניםרחל10/10/2010
משנת 2007 אני סובלת מגירודים איומים ובלתי נסבלים כל הזמן בכל חלקי הגוף הגורמים לי לנפיחות בעור, פצעים שהופכים אח"כ לצלקות, סימנים כחולים כמו מכות יבשות ופריחה באזור המגרד. בשנת 2008 הרופאה החליטה לשלוח אותי לבית חולים כדי לבצע בדיקות מעמיקות ולגלות את פשר הגירודים, ערכו לי בדיקת אלרגיה שבו גילו שאני אלרגית ל-2 סוגי מתכות: ניקל וקובלט. הטיפול בבעיה זו היה באמצעות משחות, כדורים וניסיתי למנוע כמה שיכולתי מגע עם מתכות למינהים כגון תכשיטים. עשיתי את המירב שיכולתי אך ללא הועיל, המצב נשאר כמו שהוא. 2 סוגי המתכות הנ"ל נמצאים בהמון המון דברים או מאכלים.
בתקופות שאני נמצאת בלחץ נפשי או מעט מוטרדת, הגירודים נהיים בלתי נסבלים, תדירים יותר ומתחזקים וגם יש לי קשיי נשימה. הגירודים גורמים לי להיות עצבנית מכלום (אני לא טיפוס שמתעצבן מהר), בנוסף זה מקים אותי באמצע שנת לילה למקלחת כדי שהגירודים ירגעו מעט אחרת אני לא מצליחה לחזור לישון. אגב לפני שבוע פצעתי את עצמי בכף הרגל כתוצאה מגירוד, הפצע הפך למוגלה ומיד לדלקת שהקשתה עליי לדרוך והוצרכתי ליטול אניביוטיקה.
אשמח מאד אם תמצאו מרוגע לנפשי אני כבר מתחרפנת מהגירודים כל הגוף שלי מצולק ולרוב אני פותחת פצעים ישנים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בעור כבר 3 שנים - תגובה
ד``ר בן רנר10/10/2010שלום רחל .קשה לי לאבחן לפי התאור.חייבים לראות בפועל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחל שלום
תמר02/11/2010גם אני סובלת מאלרגיה לקובלט כלוריד ורגישות לניקל. באילו מאכלים החומרים הנ"ל נמצאים? אם יש לך כתר או סתימה כסופה כדאי שתבדקי אולי יש קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבגדים מהארוןדן10/10/2010
אני סובל מניזול רב, התעטשויות וגירוי בגרון כאשר אני לובד בגדים שהיו בארון זמן רב.
מה הסיבה? האם קרדית האבק?
כיצד ניתן לטפל בקרדית בארון?
האם יש ריסוס מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לבגדים מהארון - תגובה
ד``ר בן רנר10/10/2010שלום.כן יש ריסוס מתאים .התקשר לחברת תרופארם בנתניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזמה בכף הידענת09/10/2010
אני סובלת מאקזמה קשה בכף יד ימין. זה מתבטא בגרד חזק שהולך ומתייבש עד היסדקות העור וחתכים רבים.
אני לא מסוגלת לבצע את תבחין המטלית כי מבחינה חושית המדבקות על הגב לא נותנות לי מנוח.
מצאתי את רשימת האלרגנים בתבחין אך בבדיקה מעמיקה שניסיתי לעשות בבית עם התכשירים שאני משתמשת בהם הלכתי לגמרי לאיבוד בבחינת מוצרי הקוסמטיקה והטואליטיקה שאין בהם את האלרגנים שבתבחין. מה גם שלחומרים רבים ישנם שמות נוספים.
אודה לך מאוד אם תוכל להמליץ לי על סידרת מוצרי טואלטיקה וקוסמטיקה שהיית ממליץ למי שנמצא אלרגי לכל האלרגנים הרלוונטים בתבחין.
אני רוצה לפתוח דף חדש ולנסות לנטרל את גורמי הסיכון. בנוסף, אני משתמשת בסבון נוזלי של ד"ר פישר לרחוץ את הבת שלי ונראה לי שאני אלרגית גם אליו.
אנא, ייעץ לי במה אני יכולה להשתמש לשיער לפנים ולגוף כדי לנטרל כמה שיותר חומרים אלרגנים נפוצים.
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקזמה בכף היד - תגובה
ד``ר בן רנר10/10/2010שלום
הבדיקה היחידה היא בדיקת המטלית ואין כל אי נעימות בבדיקה.לא ניתן להמליץ ללא הבדיקה.זיהוי החומרים קשה ללא ספק בגלל השמות השונים והקשר בן החומרים אבל זה המצב .היצרים פתרו את עצמם בהמצאה של"חומר היפואלרגי" אבל זה לא המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לקבל חיסון לאלרגיה לכלבים?שחר פירסטטר09/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אפשר לקבל חיסון לאלרגיה לכלבים? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי09/10/2010שלום שחר,
כן, אפשר לקבל חיסון כזה, אבל לא אצל כל הרופאים. אני עושה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצת לימוןאילנה07/10/2010
היי, האם חומצת לימון יכולה לגרום לאלרגיות או תופעות לוואי בעור או בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצת לימון - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי07/10/2010שלום אילנה,
חומצת לימון זאת חומצה חלשה, יתכן ויכולה לגרום לצריבה קלה בלבד של העור,
כל דבר יכול לגרום לאלרגיה, אבל אלרגיה לחומצת לימון ולימון בכלל זה נדיר ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיימת תופעה כזו של אלרגיה ללימון!!
שירלי25/10/2010גיליתי בגיל 30+ את הסיבה למס' פעמים שקיבלתי פריחה שנקראת "אורטיקריה" והיא- שתיית מיץ לימון סחוט טרי. בתחילה הקשר הפתיע אותי, אך כשהתופעה חזרה על עצמה הבנתי בוודאות שזו הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)