פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה בבית לאחר מבחן תיגר
    כנרת
    04/09/2010

שלום ד"ר,
    בני בן שנה -11 חודשים, אובחן כאלרגי לחלב. בשל תוצאה שלילית של בדיקת ראסט וחשיפה בשוגג לחלב ללא תופעות לוואי, ביצענו את מבחן התיגר תחת השגחה בבי"ח. המבחן בוצע כך: בני קיבל כל רבע שעה כמות של סימילק במזרק. תחילה 2CC ולבסוף היה אמור להגיע ל- 80CC. כשקיבל את ה-5CC הופיעה בפניו נקודה אדומה גדולה (כפי שהייתה לו בעבר) אך לאט לאט היא נעלמה. פרט לתופעה זו לא הופיעו סימנים נוספים. ולמעשה נשלחנו הביתה כשבני שתה כ-50CC (לא הסכים כבר לשתיית הסימילק מהמזרק) וקיבלנו הוראה לחשוף אותו בבית במשך שבוע ימים למוצרי חלב בכמות של 100CC. אתמול נתתי לו מעדן מילקי וכשסיים אותו, לאחר מס' דקות, התחילו להופיעו כ-3 נקודות אדומות מסביב לפיו שנעלמו אחרי כ-45 דקות. למחרת נתתי לו מעדן גמדים ושוב הופיעו הנקודות האדומות אך הפעם הם נעלמו יותר מהר וככל הנראה היו פחות אדומות. פרט לכך לא נראו שום תופעות נוספות. לאור המצב המתואר האם אני יכולה להמשיך לחשוף את בני למוצרי החלב או שיש להפסיק ולהימנע כבעבר? האם האדמומיות תעלם בשלב מסויים או שהחשיפה יכולה רק להחמיר את האלרגיה? תודה מראש ושבוע נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה בבית לאחר מבחן תיגר

הוספת תגובה

• חשיפה בבית לאחר מבחן תיגר

ד``ר ולרי טפליצקי
    05/09/2010

שלום רב, כנרת,
    על פניו נראה שבנך לא אלרגי לחלב, הוא עבר טסטים אלרגיים שהיו שלילים ומסוגל לאכול כמויות גדולות של מוצר חלב ללא בעיה רצינית. הופעת נקודות אדומות סביב הפה בלבד אינה מעידה בהכרך על אלרגיה לחלב, יתכן וזה תגובת גירוי בלבד של העור.
    "בשלט הרחוק" ובלי להכיר את בנך אינני יכול להמליץ לך באופן חד משמעי על להמשיך או להפסיק לתת מוצרי חלב.
    ההחלטה היא בידיים שלך ושל רופא אלרגולוג המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לפי בדיקת רופא עור
    חסויה 11
    01/09/2010

שלום רב

מי זה כשבועיים יש לי פריחה שהלכה והתגברה באחר עוצמתה בהתחלה ראיתי עיגול לבן ונפוח וחם וא"ח"כ זה אדום הפריחה התחילה בכף היד והתפשטה בכול הגוף כולל אוזניים ופנים עם עיקצוצים מעצבנים

יש לי מידי פעם עדין פריחה שעולה אך אנני יודעת מה גורם לה ?
    במקביל ממדוע הפריחה הזו משאירה סימן לבן עגול ?
    והאם מתישהו זזה יחלוף קיבלתי לורסטין זה עזר לא ביוחד

האם יכול להיות ששמפו שהשמשתי בו המון שנים יגגרום לפריחה?

האבחנה של הרופא עור היא אורקיטריה חריפה ועקצוצים אמרה שזה יחולוף וזה עדייין לא חלף

מה דעתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לפי בדיקת רופא עור

הוספת תגובה

• רעות

ד``ר בן רנר
    04/09/2010

שלום רעות.
    צודק רופא העור.אורטיקריות חריפות חולפות .טיפול באנטיהסטמיניקה עוזר . התעלמי מתשובות של "ידענים" שאינם רופאים הפורצים תדיר לאתר כל אימת שההגדרה חרלת מופיעה .מעבר לפרסום אין בהמלצות דבר וחצי דבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד וספק אלרגיה
    עמית
    31/08/2010

שלום לך .אני בן 35 ולעולם לא היה לי אלרגיה או בעיה עם מאכל מסויים או תרופות .לפני חצי שנה בערך התחיל גירוד חזק מאוד בירך מלווה בכאבים חזקים ואודם חזק מאוד באזור חשבתי אולי עקיצה של יתוש או משהו אחר שיחלוף אבל הסיפור חזר למחרת בלילה בכפות רגליים ויום לאחר מכן בבית השחי .ניגשתי לרופא מומחה שבדק ולא מצא אלרגיה ונתן לי לי במשך חודשיים לקחת זילרגי אני חייב לציין שתתקופה הזאת הכדורים האלה הצילו אותי כי כשגירוד היה מתחיל זה היה יכול להמשך שעות מלווה בכאבים והיה מתפשט בכל הגוף .לאחר התקופה הזאת התחלתי להוריד במינון של הכדורים בהתאם להתקפות בחודשיים האחרונים זה בערך פעפ בשבוע אבל נשאר לי דבר אחד מאוד מוזר שחשבתי שיחלוף כמו הגירודים וכאבים בהדרגה .יש לי מאז המקרה אור רגיש מאוד שזה אומר מכה עדינה בכל חלק בגוף תגרום לאיזור להאדים ולהתחמם כאילו נשרפת ממש שלא לדבר על זה שאני יכול בליטוף עדין עם הציפורן לרשום או לצייר מה שבא לי על הגוף ואחרי שלוש דקות זה מופיע כאילו ציירו על הגוף עם דיו אדום .וזה חולף כעבור 20 דקות בערך אשמח לקבל חוות דעת או הכוונה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד וספק אלרגיה

הוספת תגובה

• גרד ופריחה

ד``ר ולרי טפליצקי
    31/08/2010

שלום עמית,
    אתה מבריא בהדרגה ממחלת אורטיקריה, או סרפדת.
    כעת נשארה רגישות של העור למגע. זאת תופעה ידוע, דרמוגרפיזם.
    זאת תופעה שיכולה להימשך זמן רב.
    ניתן להשתלת על זה על ידי המשך נטילת זילרג'י.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ענת
    30/08/2010

אני בהריון
    עקב פריחה וגרד בעור נשלחתי ע"' רופא משפחה לבדוק דם
    תפקודי כבד תקינים.מה שיצא מוזר בבדיקות זה:
    Eosinophils %=14.7 כאשר הטווח עד 6
    WBC צא 7.4

1.האם זה מרמז על אלרגיה כלשהיא בגוף? או משהו אחר
    2.האם כדאי לבצע בדיקות נוספות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• פריחה וגרד

ד``ר ולרי טפליצקי
    30/08/2010

שלום ענת,
    נכון , אוזינופילים גבוהים מרמזים על אלרגיה.
    כדאי לפנות לאלרגולוג ולצע בירור. מותר בהיריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לתבלינים או מזון
    ענת
    30/08/2010

שלום, אבקש עזרתכם,
    מתנפחות לי השפתיים בפה וגם הלשון מספר שעות לאחר אכילת - קרטיבים, או שניצל שאותו
    אני מכינה בעצמי ומוסיפה פרורי לחם ומטגנת בשמן.
    אתמול אכלתי תפוחי אדמה עם ציפוי כורכום צהוב, סלט חצילים טבעי, וכבד קצוץ, הכל מזון קנוי
    ומוכן.
    בכללי, אני בת 58 , יש לי לשון מחוספסת, ואני בדרך כלל משתמשת רק בהוספת מלח לאוכל
    או אבקת מרק. בלי פלפל שחור שלא חסר לי. קשה לי לאכול חריף.
    האם לקיחת אהיסטון למשל יכולה למנוע את התופעות בעתיד. וממה עלי להמנע.
    תודה על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לתבלינים או מזון

הוספת תגובה

• ענת

ד``ר בן רנר
    30/08/2010

שלום.
    אין מניעה להשתמש האהיסטון אך אעדיף שתבדקי במרפאה אלרגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Hydroxychl sulfate
    אלון
    30/08/2010

שלום,

אני סובלת מאורטיקריה שהופיעה לפני כ- 5 שנים והופיעה שוב לפני מספר חודשים.
    טופלתי באנטי היסטמנים שונים (כגון אריוס) ופרדיזון. כשהמצב החמיר קיבלתי זריקה שהעלימה את התופעות למספר שבועות.
    לפני כשבועיים התופעות שוב צצו ובביקור אצל הרופא המומחה קיבלתי גם מרשם לתרופה שמיועדת לטיפול למלריה ??!!
    מדובר ב- פלאקווניל סולפאט . האם נטילת התרופה הזו בטוחה? האם יש עדויות מחקריות שהתרופה הזו אכן עשויה לעזור ?

אשמח לתובנות בענין

תודה,

אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    Hydroxychl sulfate

הוספת תגובה

• Hydroxychl sulfate

אלון
    30/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילנה

ד``ר בן רנר
    30/08/2010

שלום אילנה
    היות ואורטיקריה היא מחלה אוטואימונית אחת מהתרופות הלא שגרתיות הניתנות לעיתים למחלה בשלב כרוני היא פלאקוניל.התרופה בטוחה אם ניתנת תחת מעקב .למה בחר הרופא המטפל דווקא בתרופה זו עליך לשאול אותו ישירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לפנצילין צפורל ודלצין
    es
    29/08/2010

שלום רב
    בשנה וחצי האחרונות חליתי מספר רב של פעמים בסטרפטוקוקים. לאחר כל הדבקה וביום טיפול באנטיביוטיקה תמיד חיכיתי כשבוע וביצעתי משטח נוסף-שיצא שלילי (כמו כן, בכל פעם, גם בדקתי את בני משפחתי-כולל שני ילדי הקטנים בכדי לוודא שאינם חולים)
    לפני כ 10 חודשים פיתחתי אלרגיה לפנצילין שבאה לידי ביטוי בפריחה נודדת לאחר שימוש בראפאפן (ביצעתי אבחון בהדסה). גם שימוש בצפורל עקב זיהום בעור גרם לי לתחושה מאוד לא טובה ללא פריחה-אך לא בוצע אבחון. לפני כשבועיים שוב חליתי בסטרפטוקוקים ונטלתי דלצין כ 10 ימים. הפעם, בניגוד לפעמים קודמות בהן נטלתי דלצין, הופיעה לאחר 7 ימים פריחה חזקה ובולטת כמעט בכל הגוף (אובחנה כ - URTICARIA) וטופלתי בסטרואידים ואנטיהיסטמינים אותם אני נוטלת עד היום.

מה עושים?
    כמובן שארצה לבצע בדיקת אלרגיה לדלצין-האם יש כזו? כיצד נמנעים מסטרפטוקוקים? ואם אדבק שוב מה אוכל לקחת? (רוקסו גרם לי בעבר לבחילות קשות) .

בברכה

עינת

הוספת תגובה

• ES

ד``ר בן רנר
    30/08/2010

שלום.
    אם אמנם את רגישה לתרופות יש בעיה.אציע לעבור את המבחן לדלצין .אין אפשרות להמנע מזיהום אלא אם נוטלים תרופה באופן פרופילקטי .בד"כ תרופת הבחירה היא היא זריקת פניצילין אחת לחודש .מכיוון שאת רגישה יש בעיה. בכל מקרה פני שוב למרפאה אלרגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת שקופה
    אייל
    29/08/2010

אני סובל מזה 3 שנים מנזלת כרונית שקופה ומימית וכן עיטוש מרובה.

ביצעתי מס' תבחיני אלרגיה (עוריות) - ללא ממצאים. האם יש מקום לבצע בדיקת

RAST (בדיקת דם) ?

ע"פ אבחנת רופא א.א.ג יש לי נזלת ווזומוטרית...קיבלתי מס' תרסיסים אנטי היסטמינים שלרוב פותר את הבעייה נקודתית למס' שעות..האם יש טיפול ראוי יותר כדי למנוע את הסבל היום יומי שאני עובר ?

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת שקופה

הוספת תגובה

• אייל

ד``ר בן רנר
    30/08/2010

שלום.
    היות ואתה סובל מנזלת שאינה אלרגית המקום הוא אאג .בדיקת הRAST תהיה שלילית קרוב לוודאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורטדין
    דלית
    29/08/2010

האם ניתן לקחת לורטדין במקרה של אי ספיקת כליות קלה

לקביעת תור
    סגירה
    לורטדין

הוספת תגובה

• דלית

ד``ר בן רנר
    30/08/2010

שלום .ניתן לקחת בהפחתת המינון .תלוי בתפקודי הכליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה?
    גליה
    29/08/2010

בני בן 5.
    מעולם לא חווה תופעה אלרגית כלשהי.
    בטיול בחו"ל אכל פיצה עם פטריות. לאחר כחצי שעה שלשל פעם אחת ויצאה לו מעין פריחה שחלפה תוך כמה שעות.
    האם אלרגיה?
    איך ניתן לדעת למה?
    האם יש טעם בבדיקה כלשהי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה?

הוספת תגובה

• גליה

ד``ר בן רנר
    30/08/2010

שלום
    אם הכל חלף שכחי מזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DRS
    רותי
    29/08/2010

שלום לך בחודש האחרון אני סובלת מגרד נוראי שמלווה בנקודות אדומות על העור אני חייבת לציין שהגרד מופיע רק לאחר שהיה בים או שחיה בנחל אני לא יושבת בשמש ולא מישתזפת נ.ב הגרד רק על הידים והרגליים דחוף עזרה הגרד מוציא אותי מדעתי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    DRS

הוספת תגובה

• DRS

ד``ר בן רנר
    30/08/2010

שלום
    קחי כדור לורסטין אחת ליום או שניים .ניתן לקנות ללא מרשם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה חוזרת
    מישהי
    29/08/2010

אני בת 24, סטודנטית. ב 3 חודשים האחרונים התחילה לשגע אותי אלרגיה לא ברורה. כלומר כל שבועיים- שלוש נהייתי חולה, כשהדגש על עיניים אדומות ומגרדות, אף מנוזל, והתעטשויות והרבה עייפות כללית עם זה. הלכתי לרופאה וכמה פעמיים קיבלתי אף אנטיביוטיקה (למרות שאין כאבי גרון או משהו דלקתי כזה) ולא עזר וכל פעם עברנו לזילרגי וזה עבר עם זה ועזר מאוד אבל לאחר כשבועיים חזר. זה מאוד נראה אלרגיה, במיוחד לאור העובדה שכדורי הזילרגי הם שעזרו לי כל פעם. הלכתי לרופא אלרגיה שגם אמר שזה נראה אלרגיה ועשיתי בדיקות במקום וגם בדיקות דם אח"כ והכל תקין. אתמול שוב אותו סיפור ואני שוב חולה בדיוק באותו אופן, זה משגע אותי ומאוד מחליש וזה חוזר על עצמו כל פעם, נראה שאני צריכה לקחת זילרגי כל שבועיים שלוש בערך למשך 10 ימים. מכיוון שהבדיקות בכל זאת יצאו תקינות אני תוהה מה זה יכול להיות, האם יש אלרגיות שלא נבדקות? לחזור לרופא אלרגיה? האם מצבי לחץ יכולים לגרום לאלרגיה זו? אני בתקופה מאוד לחוצה בעבודות ותהיתי אולי זה מחליש אבל עדיין זה מוזר מאוד כי לא סבלתי בעבר מאלרגיות וכעת זה מופיע לי באופן קבוע. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה חוזרת

הוספת תגובה

• אלרגיה חוזרת

ד``ר ולרי טפליצקי
    30/08/2010

שלום יעל,
    מומלץ לבצע תבחיני עור חוזרים ואיבחון נוסף של אלרגיה.
    בנוסף לבצע צילום סינונים כדי לשלול סינוסיטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לביצים
    יעל
    28/08/2010

שלום רב,
    בתי בת שנה עוד מעט
    השבוע ערכנו לה במרפאת אלרגיה טסטים על העור לביצים, חלב, שוקולד, בוטנים ושומשום כי כבר כמה זמן אני חושדת שהיא אלרגית לאחד מהמזונות הללו (בעקבות אכילת עוגה/עוגיות הופעת פריחה ולאחר 10 דקות הקאה ללא שום ממצא נוסף).
    הבדיקות הראו אלרגיה לחלבון הביצה - ברמה גבוהה (לשאר המוצרים לא נראתה אלרגיה).
    קיבלנו הוראה להמנע ממתן ביצים עד גיל שנתיים ועריכת טסט חוזר אז
    חשוב לציין כי בגיל חצי שנה אובחנה בתי כסובלת מאסטמה קלה מאוד של העור (לא היה צורך בשום טיפול רפואי - היובש חלף מעצמו).
    מספר שאלות לי אליך:
    1. מה הסיכוי שהאלרגיה לביצים תעלם ככל שהילדה תגדל?
    2. לגבי החיסון של גיל שנה - נאמר לנו לעשות אותו בהשגחה רפואית בבית החולים - מה הסיכוי לחטוף התקף אנאפילקטי כתוצאה מהחיסון? והאם היית ממליץ לחסן?
    3. מה הסיכוי שאם היא תאכל בטעות מוצר המכיל חלבון ביצה היא תחטוף התקף אנאפילקטי או שאם לא חטפה עד היום טין סיכוי?
    4. אם הטסטים הראו כי לא קיימת אלרגיה למזונות האחרים - למשל בוטנים - האם זה בטוח לנסות ולתת לה לטעום מהם? (למשל במבה)?
    5. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לביצים

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר בן רנר
    28/08/2010

ערב שוב
    הרגישות לביצים חיבת להיות מוכחת בתגובה קלינית לביצים אחרת אין לה ערך.אם עשו בדיקת דם בלבד יש לחזור על תבחיני עור ואם אין סיפור של רגישות לביצה יש לבצע מבחן תגר!
    בוטניפ אינם ביצים ואם לא נצפתה בעיה אין חשש.
    אין מניעה לתת חיסון MMR הסיפור של התקף אנפילקטי לא נכון בלשון המעטה .החיסון ניתן בהשגחה רק לילדים שפתחו אנפילקסיס לביצים בעבר ואו נמצאים בהתקף אסטמטי כל השאר יכולים לסבול את החיסון ללא בעיה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה מלווה בגרד חזק ונפיחות
    ד``ר בן רנר
    27/08/2010

הייתי בטיול אופניים ביער אורנים וכמה פעמים נפלתי. ופיתחתי תגובה אלרגית בצורה של פריחה מלווה בגרד חזק ונפיחות. הרופאה אמרה לי שזה יכול להיות אלרגיה לתוואי התהלוכה. אחרי טיפול של שבוע בסטירואידים מקומית ואנטיהיסטמינים דרך הפה זה עבר. האם זה באמת יכולה להיות תגובה לתוואי התהלוכה?

הוספת תגובה

• נטלי

ד``ר בן רנר
    28/08/2010

ערב טוב
    אני לא מזהה את האיבר הפגוע.טוואי התהלוכה גורם לתפרחת באזורים חשופים.במידה והכל חלף תשכחי ותמשיכי לרכב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחלב אחרי מס' ימים
    כנרת
    27/08/2010

שלום,
    בני בן שנתיים אלרגי לחלב, ובטעות שתה כמות קטנה של חלב. לאחר החשיפה לא קרה לא כלום, בעבר כשנחשף לחלב הופיעה פריחה והקאות. האם ייתכן כי רק לאחר 3 ימים מהחשיפה התחילו כאבי בטן (לא רצה כל כך לאכול) וביום הרביעי הופיעו שלשולים? או שאין קשר בין הדברים?
    השלשולים נמשכו יומיים ולא היו רבים (כ-3 ביום), וביום השלישי והרביעי פסקו, אך חום (38 מעלות) הופיע ביום הרביעי ולא היה לבני כל כך תאבון. אתמול, היום החמישי השלשולים חזרו ועדיין נמשכים היום. האם אתה חושב שכאבי הבטן/שלשולים קשורים לחשיפה? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לחלב אחרי מס' ימים

הוספת תגובה

• כנרת

ד``ר בן רנר
    28/08/2010

ערב טוב
    אם היה לילד חום לא מדובר במחלה אלרגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה