פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מזהים מזון חלבי לילד אלרגי ?
    גיא
    07/10/2010

שלום לכולם,
    בני אלרגי לחלב ולפי הרופא מדובר באלרגיה חריפה לכל סוגי החלב- בקר, צאן, עזים - הכל. אין לנו בעיה עם זה והאפיפן מוכן תמיד בתיק למקרה חרום.
    אבל, כשיוצאים למסעדות אנחנו נאלצים לסמוך על המילה של המלצר שאין שום דבר חלבי באוכל וזה לא תמיד משקיט את המצפון.
    האם קיים חומר אותו ניתן לטפטף על מזון כדי לראות אם הוא מכיל חלב ? אני מחפש משהו בסגנון נייר לקמוס לחלב. מזמינים אוכל- לפני שאוכלים מטפטפים כמה טיפות ואם אין שינוי בצבע זה בסדר ואם הצבע של החומר משתנה יש חלב באוכל ואסור לתת.
    האם קיים חומר כזה ?
    תודה מראש למגיבים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך מזהים מזון חלבי לילד אלרגי ? - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/10/2010

שלום גיא,
    לא קיימת בדיקה כזאת.
    מומלץ לבקש אוכל פרווה כשניתן. 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גיא
    07/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לכלבים
    שחר פירסטטר
    06/10/2010

אני אלרגי לכלבים, אבל רוצה מאוד לקנות כלב. לאחרונה הבנתי שהזן כלב מים פורטוגלי אינו גורם לאלרגיה. האם זה נכון? האם יש זנים נוספים שאוכל לרכוש?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לכלבים

הוספת תגובה

• אלרגיה לכלבים - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/10/2010

שחר, שלום רב,
    לפני שתכלית לקנות כלב כדאי לקחת אותו לניסיון ולראות איך הוא משפיע עליך,
    כלבים היפואלגנים הם בעלי פרווה חד שכבתית כמו פודל, למשל. אך אם אתה מאוד אלרגי לכלבים, אתה יכול להגיב גם לפודל.
    ראה מאמר בוולה על כלבים היפואלרגניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך למצוא את המאמר בוואללה?

שחר פירסטטר
    07/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטפי דם מגירודים
    לי
    06/10/2010

אני סובלת מאלרגיות רבות מזה הרבה שנים, ואחת מהן היא גם אסתמה של העור. בשנה האחרונה שמתי לב שכאשר אני מתגרדת, ולא משנה מאיזו סיבה, מופיעים לי שטפי דם אדומים וכחולים מאוד גדולים באותו אזור. (זה ממש נראה כאילו חטפתי מכה קשה)!זה נראה ממש מפחיד. בדקו לי תפקודי כרישה והכל תקין. מדוע מופיעים שטפי דם אלו? זהו רק גירוד..

לקביעת תור
    סגירה
    שטפי דם מגירודים

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס

הילה
    07/10/2010

כמה עיצות מנסיון של אמא

אל תמרחי משחות עם סטירואידים זה כלל ברזל
    הם גורם המחמיר את המחלה.

תחפשי בגוגל עוד מידע מעבר למידע קונבציונלי.

תחפשי - אטופיק דרמטיטיס

זה המונח לאסתמה של העור.

בהצלחה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה לא מגרדת בעור
    אורטל
    06/10/2010

הבעיה שלי קצת מורכבת אני מקווה שיהיה לכם את הסבלנות לקרוא ולנסות לעזור, אפילו שזה לא מוחשי.
    יש לי מזה שנתיים או יותר פריחות שמתפרשות על כל החלק שמעל החזה.. פריחות שלא מגרדות, אני לא מרגישה אותן אבל הן ממש לא אסטתיות והייתי כלכך שמחה להיפטר מהן.
    אני בטוחה שזה אלרגיה לאיזשהו מזון מסויים אבל ממש לא ברור לי למה. יתכן שפריחה לא תגרד???. כמו כן ישנה פריחה שמופיעה במפשעות ומתפשטת לכיוון הרגליים רק לאחר מקלחת עם מים חמים. העור שלי מאוד אלרגי למשהו והפריחה לא עוברת לי וזה מטריד אותי בחיי היום יום. חשוב לציין שהיא נעלמת לאחר מספר דקות בדיוק כפי שהיא באה.
    הלכתי להמון רופאים והתייעצתי עם המון אנשים ופשוט אין פתרון לזה- הפריחה תמיד חוזרת.
    אשמח לשמוע עצות, הצעות, טיפים, כל דבר שיוכל לעזור לי..
    תודה רבה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה לא מגרדת בעור

הוספת תגובה

• פריחה לא מגרדת בעור - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/10/2010

אורטל שלום רב,
    פתחת רגישות למיים, WATER SENSITIVE URTICARIA. למזלך זה לא מגרד אצלך ועובר מהר.
    עוזר לנגב מהר את הגוף אחרי המקלחת וגם לייבש עור עם פן.
    ניתן גם לקחת טיפול אנטיהיסטמיני ממושך וכדי למנוע את הפריחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורטל
    08/10/2010

תודה רבה על התשובה המהירה.
    ומה לגבי הפריחה שמופיעה בלי קשר למים? סתם כך במהלך היום באזור החזה, איך מטפלים בה?? מה ניתן לעשות בקשר לזה?
    תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ליוד
    אבי
    05/10/2010

שלום,

אני הולך לבצע CT בטן בשאלה של אינסולינומה. הבדיקה צריכה להתבצע אם הזרקת יוד. קראתי את הדף מידע שנשלח אלי וכתוב שם שלעתים נדירות היוד יכול לגרום לתופעות אלרגיות קשות לרבות בצקת כללית, הפרעה בנשימה, שוק אנאפילקטי ובמקרים נדירים ביותר מסתיימות במוות.

אני קצת הורתעתי מזה ורציתי לשאול כיצד אני יכול לדעת אם אני אלרגי ליוד? ואם אני אלרגי ליוד מהם הסיכויים שאחווה תופעה אלרגית קשה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ליוד

הוספת תגובה

• אלרגיה ליוד - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/10/2010

אבי שלום רב,
    אין בדיקה שבודקת אלרגיה ליוד, מדובר בכלל ברגישות מסוימת ליוד ולא אלרגיה במובן מדויק של המילה.
    אם קיים צורך חיוני בביצוע של הבדיקה, אז צריך לבצע, למרות הסיכונים המעטים. המקרים של תגובה לחומר ניגוד הם נדירים ובד"כ לא מאוד חמורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, המשך....

אבי
    14/10/2010

רק רציתי לשאול עוד משהו קטן.......

ממה שידוע לי יוד נמצא בהרבה מזונות כגון דגים. האם זה שאני לא סובל מתופעה אלרגית שאני אוכל דגים אומר בוודאות שאני לא רגיש ליוד.

ואני גם לוקח מולטיויטמין באופן קבוע אשר מכיל יוד וגם מזה אינני סובל מרגישות ליוד. האם זה מעיד על שזה שאני לא אסבול מתופעה מזריקת היוד?

תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת קונחיות
    מירב
    04/10/2010

שלום אני בת 21 סובלת מנזלת אלרגית שסותמת לי את האף וגורמת לי לחסימה בנחיריים בזמן קימה בבוקר..בחודשים האחרונים ישנה החמרה במצב האלרגיה אף סתום וחסום תחושה של התקררות חולשה עייפות הרגשת חולי מידי פעם. ניסיתי סטרואנז עזר והקונחיות פחות חוסמות ויש כניסה של אוויר ואני נושמת שוב מהאף! אבל התופעות לוואי שלו עשו לי רע כמו כל הכדורים האנטי היסטמנים שמשפיעים עליי לרעה מבחינת תופעות לוואי של דפיקות לב לחץ בחזה וכ'..אז אני לא משתמשת באנטי היסמטנים! בחודשיים האחרונים בנוסף לבעיות באף נוצרה לי בצקות נפיחיות בצידי הלשון ובעפעפיים (יתכן שזה אלרגיה או PMS )ויש .בקרים שאני מתעוררת והאף נסתם אני מרגישה שאני ממש נחנקת .אפילו שאני נושמת מהפה.יתכן מהבצקות שיש בלשון? .מחר אני צריכה להכנס לחדר ניתוח לכריתת הכונחיות.אבל אני קצת חוששת ?האם הנפיחות בצידי הלשון יכולה להחמיר בזמן ניתוח לגרום לי לחנק? כי האף יהיה סתום בטמפונים. והפה זה האופציה שלי לנשימה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כריתת קונחיות

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת קונחיות - תגובה

ד``ר בן רנר
    05/10/2010

שלום מירב
    בד,כ אין בעיה אחרי ניתוח כריתת כונכיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצה - זקוקה לעזרה
    ענת
    04/10/2010

שלום רב,
    נעקצתי ביום שלישי שעבר באזור כף הרגל בשעות הערב בפארק, לא ידוע ממה.
    למחרת שהרגל התנפחה מאד פניתי לרופאת משפחה שנתנה לי תרופה אנטיהסטמינית ל 5 ימים וכן אנטיביוטיקה צפורל. כמו כן קיבלתי זריקת אנטיהסטמנית להרגעת המקום.
    הרגל נפוחה מאד עדיין.
    האם ישנה תרופה או טיפול נוסף?
    אודה לתשובה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצה - זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• עקיצה - זקוקה לעזרה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    05/10/2010

שלום ענת,
    תגובה מקומית לעקיצה יכולה להיות ממושכת עד כשבועיים תלוי בסוג החרק. במקרה וזה מאוד מאוד מציק נותנים אפילו סטרואידים וגם משכך כאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים מגרדים באיזור בית החזה
    אפרת
    04/10/2010

לאחרונה יוצאים לי פצעים אדומים קטנים מתחת לבית החזה ברווח בין השדיים ובקו החזיה.
    הפצעים מתפתחים רק לאחר שאני ממש מזיעה והם מאד מגרדים.
    מהו הטיפול או המשחה המתאימים למניעת הגרדת והחלמת הפצעים?
    תודה רבה, אפרת.

הוספת תגובה

• פצעים מגרדים באיזור בית החזה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    05/10/2010

אפרת שלום רב,
    באזור הזה צריך בד"כ משחה משולבת נגד חיידקים, פטריות ודלקת. אני נמנע בד"כ מהמלצה דרך האינטרנט של משחה ספציפית או תרופה בלי שאני רואה את הפריחה ומאבחן אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים באיזור בית החזה

אפרת
    05/10/2010

היתה לי תחושה שכדאי לראות רופא.. אפנה לרופא מתאים באיזור מגוריי. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשימת המוצרים
    אביב
    03/10/2010

האם עדיין ניתן לקבל בפקס או במייל את רשימת המוצרים מבי"ח רמב"ם?

לקביעת תור
    סגירה
    רשימת המוצרים

הוספת תגובה

• רשימת המוצרים

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/10/2010

שלום אביב,
    מה בדיוק אתה מחפש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בפנים
    הילה
    03/10/2010

שלום רב,
    שהיתי עשרה ימים בסיני במהלך השהות הופיעו לי פצעים מוגלתים על הפנים והבנתי שיתכן ואני אלרגית לקרם הגנה שמרחתי בכמויות על הפנים.
    בהמשך הביאו לי לורסטין ומשחה לייבוש פצעי אקנה (לא זוכרת את שמה) כאשר חזרתי לארץ השתמשתי במשחה הקבועה שלי לייבוש פצעים (פלנטגה) ובבוקר כל הצוואר והלחיים נראו כבצקת אחת גדולה עם כתמים אדומים וגירוד נוראי ותחושה של שריפה באזור.
    הגעתי לרופאת משפחה שלא ממש נתנה לי מענה ("המשיכי עם הלורסטין ומשחה חדשה - אולטראלאן").
    גם זה לא עוזר (לא חשבתי אחרת..)
    אני רגישה לכלורמפניקול ולא משתמשת בסינטומיצין וכל השאר.

מבקשת בכל לשון של בקשה, אני ממש אובדת עצות. מה עלי לעשות כדי להפטר מהגירודים והמראה הזה?

אודה מאוד מאוד לתשובה בנדון

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בפנים

הוספת תגובה

• פריחה בפנים

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/10/2010

שלום הילה,
    כאשר תגובה האלרגית היא חזקה, מטפלים עם סטרואידים בכדורים או זריקה.
    תחזרי היום לרופא משפחה או מוקד או לאלרגול לקבלת טיפול זה.
    בהמשך תפני לאלרגולוג לביצוע בירור אלרגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

הילה
    05/10/2010

אכן, רק לאחר שביקשתי..קיבלתי :
    זילרג'י ופרדיניזון, אבל לא נראה שינוי הכל נפוח, אדום ומגרד :(
    מהצוואר ועד המצח כולל..

מקווה שיעבור כבר.
    יש לי תחושה שהזילרגי לא ממש טוב לי..יש סיכוי שיש בו כלורמפניקול?
    כי במיון באיכילוב לפני שנה, הורידו אותו ונתנו לי הייסטון אם אינני טועה..

אני בצפון כרגע, יש לציין שהרופאים כאן לא ממש בעניינים..
    בתחילה קיבלתי משחת אולטראלן שממש שרפה לי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מנות של כדורי אלרגיה
    דורי
    03/10/2010

יש לי אלרגיה כבר כ8 חודשים.
    עד אז לא היה לי שום נפיחות ושום כלום. מאז יש לי כל כמה ימים התנפחות באצבעות ידיים בעיקר, אבל קרה גם הרבה בכפות הרגליים וכפות הידיים - וכמה פעמים אפילו בשפתיים.

הרופאים עשו טסטים לאלרגיה ולא מצאו כלום ורופאה מומחית לאלרגיה אמרה לי שזה סתם אלרגיה וכמו שהיא באה - ככה היא תלך (לי זה נשמע שקר.. מה דעתכם המקצועית?)

בכל מקרה אמרו לי לקחת כדור כל פעם שזה קורה. בהתחלה לקחתי לורסטדין/אלרגיקס ועכשיו זה כבר לא משפיע אז עברתי לאריוס, ולרוב הוא מטפל בזה.

השאלה שלי היא אם לקחתי כדור אלרגיקס וראיתי שהוא לא משפיע - מותר לקחת עוד אחד אחריו (למשל שעה - שעתיים אחרי? לרוב זה משפיע אצלי תוך חצי שעה או בכלל לא) או שאפשר לקחת אריוס אחרי כמה זמן?

מה החוקים לגבי שילוב תרופות אלו?

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מנות של כדורי אלרגיה

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/10/2010

שלום דורי,
    מותר לעשות שילובים של תרופות נגד אלרגיה.
    כאשר יש פריחה אלרגית חזקה מותר לקחת אריוס פעם ביום וזירגי פעם ביום.
    מותר גם לקחת אהיטון עד 3 פעמים ביום. לפעמים עוד לוקחים פרדניזון.
    לתת לך מידה מדוייק לגבי שילוב של התרופות ניתן רק ביעוץ ישיר ולא דרך האינטרנט.
    צריך להתאים טיפול למטופל ולהתחשב בתופעות לוואי כמו ישנוניות יתר ויובש בפה וטשטוש ראיה.
    למשל עסור לנהוג ורכב ולהפעיל מכונות לאחר נטילת אהיסטון ותרופות אנטי אלרגיות נוספות, שגורמות לישנוניות יתר.
    כאשר ההתקפים של נפיחות ופריחה הם שכיחים יש צורך בטיפול קבוע מונע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש טיפול מונע?

דורי
    05/10/2010

כי אני דיברתי עם הרופא שלי והוא והרופאה המומחית ששלחו אותי אליה אמרו לי שאין מה לעשות חוץ מלקחת כדור, וזה קורה רק שוב ושוב.

והכדור אלרגיקס שפעל אצלי תמיד תוך חצי שעה, אני יודע שהוא חלש - אבל עדיין פעל עליי, כבר לא מתפקד ואני לא רוצה לקחת כדורים סתם ככה אם יש פיתרון אחר. חבל לפתח חסינות כזו סתם ככה.

יש טיפול מונע כלשהו?

ומה האיסוא על נהיגה? הוא חל גם על אלרגיקס ואריוס או רק על יותר חזקים?
    כמה זמן אחרי הכדור אסור לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטופל באלרגיה חייב עזרה דחוף
    מיכאל
    03/10/2010

שלום אני סובל מקדחת השחת ומטופל במיזולן ונסוקרט כבר 6 חודשים, לפני כשבוע התחיל אצלי גרד בבית השחי ועבר לכל הגוף, האלרגולוג שלי לא נמצא כרגע בארץ, פניתי לרופא משפחה והוא אמר לי שכנראה הגרד הוא בגלל האלרגיה, ולא צריך בדיקות דם כיוון שעשיתי בדיקות לפני כ 3 חודשים, הוא אמר לי להפסיק לשתות את המיזולן ל 5 ימים ובמקומו לשתות טלפסט 180 ואמר שזה אמור לעזור, השאלה שלי היא האם כדאי להפסיק לשתות את המיזולן ולהפסיק טיפול באמצע והאם זה בכלל כדאי? והאם הטלפסט יכול לעזור?
    הנני מאוד מוטרד
    בתודה מראש מיכאל

הוספת תגובה

• גרד גוף

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/10/2010

שלום מיכאל,
    אתא צריך יעוץ מקצועי, מותר להחליף טיפול אנטי אלרגי אחד באחר ולצפות לשיפור,
    לפעמים צריך להוסיף תרופות נוספות, כמו פרדניזון או אהיסטון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לדבורים
    גלית
    03/10/2010

בהיותי בת 7 כאשר נעקצתי מדבורה, גילו שאני רגישה. התופעות היו חנק, קוצר נשימה והתנפחות. הייתי מקבלת לאחר עקיצה 7 כדורים. שנים נסעתי להדסה לקבל זריקה. אם השנים כאשר נעקצתי הייתי לוקחת האיסטון ויותר מיזה לא הייתי צריכה.

האם יכול להיות שאני כבר לא רגישה לדבורים ? האם יכולה פתאום להופיע החמרה לאחר עקיצה, גם אחרי הרבה עקיצות שקיבלתי והתגובה לא הייתה קשה אלה רק מקומית ?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לדבורים

הוספת תגובה

• אלרגיה לדבורים

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/10/2010

שלום גלית,
    טיפול חיסוני גורם ליצירתת עמידות מפני עקיצות דבורה.
    האם את הפסקת הטיפול החיסוני או שעדיין מקבלת אותו?
    אם כאשר את נעקצת מופיעה תגובה מקומית בלבד, זה לא מסוכן. במקרה כזה לא עושים טיפול חיסוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

גלית
    04/10/2010

ד"ר ולרי שלום

אני כבר שנים שלא מקבלת טיפול חיסוני, כאשר אני נעקצת לוקחת האיסטון אחד.

האם האלרגיה הקשה שהייתה לי בעבר, יכולה שוב לחזור עם השנים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו אלרגיה?
    מירב
    03/10/2010

שלום אני בת 21 סובלת מקרדית אבק הבית נזלת אלרגית אף סתום גודש באף ןואטופיק דרמטיטיס לאחרונה כבר חודשים הופיעה לי בצקות(נפיחות) בצידי הלשון ובעניים חולשות ירידות בלחץ הדם ועייפות , יש לי טלפסט ותרופה שנקראת אריוס 5 מ"ג אבל התרופות האנטי היסטמניות גורמות לי לדפיקות לב מהירות והרגשה כללית לא טובה לחצים בחזה וכ'..אז אני מהססת ולכן אני צורכת ויטמין C כל יום במטרה להפחית את הסימנים אבל זה לא עוזר. אני צריכה עוד יומיים לעבור ניתוח לכריתת קונחיות במטרה לפתוח את האף הם יעשו לי תניתוח למרות הבצקות ?
    ואיזה תרופה אנטי היסמטנית אם פחות תופעות לוואי תוריד לי תבצקות ?ותעביר את האלרגיה .

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו אלרגיה?

הוספת תגובה

• אלרגיה

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/10/2010

שלום מירב,
    בהצלחה בניתוח,
    לא בטוח שבצקת בצידי הלשון ועינים זה בגלל האלרגיה.
    תרופות אניטיהיסטמיניות נוספות הם לורסטין וזילרג'י.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות?
    לודה
    02/10/2010

שלום
    ביתי בת 4.5 חודשים עד כה ניזונה מחלב אם בלבד, לפני כ 3 שבועות חזרתי לעבודה ואני שואבת לה אך עם הזמן החלב פוחת, ובנוסף אני צריכה לנסוע לחול ל4 ימים ואז לא יהיה לה חלב אם ולכן החלטתי להוסיף לה תמ"ל מטרנה, במשך 4 ימים היא קיבלה כל יום מנה אחת ושאר הארוחות היו חלב אם. מאז שהתחלתי לתת לה את התמ"ל היא החלה לפלוט קצת יותר מהרגיל (לא הקיאה) והפליטות היו נוזליות ולא במרקם של קוטג'. לאחר התיעצות עם רופאת הילדים הילדים היא ביקשה שלא אתן לה תמ"ל 4 ימים ומה שקרה שהילדה המשיכה לפלוט קצת פחות אך עדיין פלטה נגיד במקום 4 פעמיים אז פעמיים ועדיין במרקם נוזלי אבל זה ממש קבוע אחרי ארוחה אחת היא יכלה לפלוט 3 פעמים במרקמים שונים וארוחת אחת יכלה לא לפלוט כלל. הרופא קבעה כי הילדה אלרגית לחלב ואמרה לי לשלב לה מוצקים יחד עם הארוחות של חלב אם וזה יספיק לילדה וישלים לה את החסר ועם לא יילך עם מוצקים אז לתת לה נוטרה-מיגן ועם מתחילים עם זה לא ניתן להפסיק עד גיל 8 חודשים לפחות. התחלתי עם המוצקים (הירקות)אתמול והילדה ממש לא התלהבה מזה ועשתה סימן של להקיאה ולכן זה ממש לא יכול להחליף לי ארוחה.
    מה לעשות? האם הילדה שלי אלרגית לחלב רק בגלל קצת יותר פליטות וצריך להתחיל לה את הנוטרה-מיגן?
    לא ניתן לנסות לה סוג תמ"ל אחר ולראות האם התגובה טובה יותר מאשר למטרנה?
    האם אין בדיקה וודעית שבקבע ב 100%האם אלרגית לחלב או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות?

הוספת תגובה

• פליטות

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/10/2010

שלום לודה,
    מעט פליטות זה עוד לא אלרגיה לחלב, ילדים אלרגיים מקאים ממש.
    מצד שני הרופא שלך חושבת שזה אלרגיה.
    כדאי לפנות לאלרגולוג לצורך ביצוע טסטים אלרגיים לחלב פרה ולקבוע עם דרגה גבוה של וודאות קיום של אלרגיה או לשלול. גם בגיל הזה ניתן לבצע טסטים אלרגיים.
    אפשר לנסות ולתת לה סוג אחרי של תמ"ל או להמשך מטרנה אבל רק באישור של רופא ילדים או אלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה