פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם לאלרגיה
    מיכל
    09/05/2010

שלום
    עלי לבצע בדיקת דם IgE בעקבות אלרגיה חריפה שפרצה (פריחה ארטיקרית) בזמן הריון שבוע 13 מלפני כשבועיים.
    קיבלתי שתי זריקות של phenergan 25mg ו- שתי זריקות של solu medrol 125 mg
    בהפרש של יומיים. לאחר מכן המשכתי במשך 10 ימים לקחת האיסטון כדור ליום ולורטידין כדור ליום.

שאלתי היא מתי אני יכולה לבצע את הבדיקה ?
    כמה זמן עלי לחכות לאחר סיום נטילת כל התרופות ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם לאלרגיה

הוספת תגובה

• מיכל

ד``ר בן רנר
    09/05/2010

שלום.
    ניתן לבצע את הבדיקה ללא כל הגבלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אלרגנים
    אייל
    09/05/2010

מישהו יןדע מה משמעות ניקוד 12.0 לבדיקה (קוד 9100)?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אלרגנים

הוספת תגובה

• אייל

ד``ר בן רנר
    09/05/2010

שלום
    זה קוד לרופאים בקופת החוליםמכבי לבדיקות אלרגיה .אין כל קשר למטופלים ואני מתפלא שהגיע אלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם לאלרגיה
    לולי
    09/05/2010

שלום
    ברצוני להבין מה אומרות התוצאות הבאות:
    platelets 550
    lymphocytes % 55.4
    lymphocytes 3.49
    eosinophils 6.2
    ige immunoglobulin E 77
    האם זה מראה על בעיה כלשהי???

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת דם לאלרגיה

הוספת תגובה

• לולי

ד``ר בן רנר
    09/05/2010

שלום.בדיקות תקינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצות יתושים ואסטמה של העור
    רעות
    09/05/2010

שלום, אני בת 26 וכבר 4 שנים שיש לי אסטמה של העור בחלק העליון החיצוני של הירך הימנית. לרוב זה לא מגרד, רק לפעמים ויש כתם קבוע שלא משתנה. רופאי עור הביאו לי כל מיני משחות, אך אף אחת מהם לא עזרה. כבר הרבה זמן שאני לא מטפלת בזה בכלל. לפני שבועיים התחילו לעקוץ אותי יתושים, בכל הגוף. אני עושה הכל כדי להרחיק אותם ושמה פניסטיל וחומץ על העקיצה למנוע גירוד. שום דבר לא עוזר. הם ממשיכים לעקוץ אותי והבנתי שהם נמשכים יותר לאנשים שיש להם אסטמה של העור. האם זה נכון? והאם לאחר טיפול נכון באסטמה הם לא ימשיכו לעקוץ אותי בכמות כזאת? כמו כן, מה אפשר לעשות כדי לא לגרד, מאחר וכל הרגליים שלי עם צלקות מגירודים משנים קודמות ועכשיו יש לי פצעים מהגירודים החדשים?
    תודה רבה,
    רעות.

הוספת תגובה

• עקיצות יתושים ואסטמה של העור

ד``ר ולרי טפליצקי
    09/05/2010

שלום רעות,
    נגד גרד של עקיצות וגם של "אסטמה של עור" משתמשים בכדורים אנטיהיסטמיניים כמו לורסטין וגם משחות מסוג בטקורטן. רצוי לקחת טיפול זה באופן ממושך, כל יום במשך עונת ההחמרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצות יתוש ואסטמה של העור

רעות
    09/05/2010

תודה ד"ר.
    האם אפשר לקנות את התרופות האלו ללא מרשם רופא? ומה השם שלהן?
    תודה,
    רעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה/עקיצות?
    קרן
    08/05/2010

שלום רב,
    לבתי בת ה-5 מופיעים מדי כמה שבועות פצעונים קטנים דומים מאוד לעקיצות יתוש. הפצעונים/עקיצות מגרדים מאוד, ועוברים כעבור ימים ספורים. כל זה לא היה מטריד אותי, אך הפצעונים/עקיצות מופיעים גם באזור העיניים (וגם על הגוף - בטן, ידיים, מפשעה, לחיים) וגורמים לנפיחות, משמעותית בעפעף (כל פעם עין אחת, לא שתיים ביחד). בפעמים קודמות כשהתנפח העפעף, התייעצנו עם רופאי עיניים, שלא ראו דבר בעין עצמה והילדה טופלה בעיקר באנטי היסטמינים (פניסטיל וכ"ד) וחלפו כעבר 3-4 ימים לחלוטין. התופעה החלה באוקטובר האחרון וחוזרת על עצמה זו פעם רביעית מאז (כולל נפיחות באחת העיניים). ילדה שניה שישנה עימה באותו חדר לא "נעקצה", גם לא בפעמים קודמות....לא היה שינוי רואי לציון בסביבתה של הילדה, אוכל וכ"ד. היא לא מתלוננת על מיחושים אחרים, אין חום - היא מתפקדת רגיל לחלוטין.
    אשמח לדעת אם יש לך רעיון מה זה יכול להיות (הרי מה הסבירות שתיעקץ במהלך חצי שנה 4 פעמים בעין????) ואולי המלצה על בדיקות שכדאי לעשות?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה/עקיצות?

הוספת תגובה

• קרן

ד``ר בן רנר
    08/05/2010

שלום
    ילדים הרגישים לעקיצות יפתחו תפיחות באזורי העקיצות מדי עקיצה.אין בזה משהו מיוחד.השאלה אם זו באמת האבחנה.אם כן אין טיפול להוציא דוחי חרקים כילות.הזמן יעשה את שלו והתופעה תחלש עם השנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף סתום
    גלעד
    08/05/2010

שלום רב , בן 28 ואני מבצע מזה שנה וחצי חיסונים לאלרגיה נגד קרדית האבק ( יש לי 2 חתולים בבית ) החיסונים אכן שיפרו חלק מהתסמינים אך האף הסתום עדיין מהווה מטרד , מתי אוכל לדעת אם החיסונים אכן עוזרים , והאם אפשר לעשות משהו בנוסף? אולי ניתוח או טיפול אחר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אף סתום

הוספת תגובה

• גלעד

ד``ר בן רנר
    08/05/2010

שלום לאחר שנה וחצי אתה אמור להרגיש הטבה.כמה הטבה תלוי ממטופל למטופל.ייתכן וזה המירב שניתן לקבל במקרה שלך.ניתן לפנות לאאג ולשקול ניתוח להסרת כונכיות במידה והן מוגדלות.אין להפסיק את הטיפול החיסוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אלרגי לחלב פרה בהכרח?
    יעל
    07/05/2010

שלום רב,
    בני בן 5 חודשים ושבוע, ויונק מלא. טרם התחלנו טעימות.
    בתינוקיה כשנלוד קיבל סימילק מספר פעמים. בגיל חודש קיבל סימילק פעם אחת. הכל היה תקין.
    לפני כחודש קיבל מטרנה, וכעבור 3 שעות הקיא, לאחר מכן הקיא עוד מספר פעמים במשך מספר שעות.

לפני שבוע קיבל סימילק, ושוב חזר על עצמו מקרה ההקאות בדיוק באותו אופן.

1. האם זה בהכרח אומר שיש לו אלרגיה לחלב פרה?

2. האם יש סיכוי שזו אינה אלרגיה אלא שזה פשוט "לא בא לו טוב" מאחר וכל הזמן רק יונק והקיבה צריכה זמן להתרגל לאוכל מסוג אחר? ואז אולי מומלץ למרות ההקאה להמשיך לתת מדי יום פעם ביום, על מנת שהגוף יכיר את המזון החדש ויתרגל אליו?

3. במידה וזו אכן אלרגיה, האם היא יכולה לבוא לידי ביטוי באופן אחר כל פעם? ז"א, האם היא יכולה להחמיר? אם אנסה לתת לו עכשיו אופטימיל (סוג התמ"ל השלישי הקיים), האם הוא יכול פתאום להגיב אלרגית בצורה חמורה הרבה יותר (שוב, בהנחה וזו אלרגיה...)

4. הבנתי שטסטים בגילו אינם מהימנים, ולכן אין טעם לבצעם. האם אכן כך?הרופא אמר לי פשוט לתת לו תמ"ל צמחי. האם זו גם המלצתכם? הבנתי שאינו בריא כל כך...

תודה רבה רבה, וסליחה על האורך,
    יעל...

תודה רבה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    האם אלרגי לחלב פרה בהכרח?

הוספת תגובה

• יעל

ד``ר בן רנר
    08/05/2010

שלום.
    קשה לי להבין איך הבנת שאי אפשר לבצע תבחינים לחלב בגיל זה .אם זה מה שנאמר לך ע"י הצוות הרפואי המטפל בתינוק אנחנו בבעיה ממשית .זה פשוט לא נכון ! בלשון המעטה! אפשר לבצע תבחינים מגיל אפס!
    בצעי בדיקה במרפאה אלרגית ולפי התשובה נמשיך.בינתיים תני תחליף צמחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה אצל תינוקת
    אילנה
    05/05/2010

שלום רב,
    בתי בת חודש וחצי. לפני שבועיים החלה אצלה פריחה כמו אקנה שהתחילה בפנים והתפשטה מאחורי האוזן, בעורף, בחזה המצב החמיר והעור נהייה אדום.
    רופאת עור אבחנה את הבעיה אלרגיה כתוצאה מהאכלה נכונה (אני מניקה וסימילאק על בסיס חלב).
    קיבלתי טיפול פניסטיל 3 פעמים ביום + משחת הידרוגיסטאן למשך חודש.
    החלפתי את הסימיליאק בנומרטיגן. לאחר שבוע הורדתי את המינון לפעמיים ביום את פניסטיל אך המצב חוזר שוב. (אני עדיין מניקה).

1.מה עליי לעשות האם עליי לגשת למרפאת אלרגיה.

יש לציין שכאשר היתה בת 3 שבועות הופיעה לה חום והיא אושפזה ליומיים וקיבלה אנטיביוטיקה.
    והפריחה הופיעה לאחר חמישה ימים האם הפריחה בגלל האנטיביוטיקה שקיבלה.

תודה מראש אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה אצל תינוקת

הוספת תגובה

• אלרגיה אצל תינוקת

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/05/2010

שלום אילנה,
    בכל מקרה של פריחה ממושכת אצל תינוקות מומלץ לפנות לאלרגולוג לבדיקת אלרגינה לחלב פרה או סויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לעקיצה התנפחות מוגזמת
    אמיר
    05/05/2010

שלום
    חברתי בת 31 ואתמול בלילה נעקצה בלחי ע"י משהו בשינה.
    בבוקר היא קמה עם נפיחות מאוד מאוד גדולה בלחי בפנים זה כואב לה וגם במשך הבוקר עלה לה החום.
    היא הלכה לרופאת עור שפסלה כל אפשרות לדלקת בפה וקבעה שאכן מדובר בעיקצה (זה גם מגרד) היא קיבלה אנטיביוטיקה (אוגמנטין) אנטיהסטמין (loratadine) ומשחה (טבעקוטן) ונאמר לה ע"י הרופאה שאם עד מחר בבוקר זה לא יעבור( הנפיחות) לחזור אליה.
    בינתיים שעות הערב אין שינויי,
    השאלות שלי הם כאלה:
    - מה זה יכול להיות (יתוש? חרק אחר איך אפשר לדעת?) יש לציין אנחנו גרים בעיר בדירה בקומה שניה מתחת לגג רעפים ויש לנו גם כלב (אך הוא קיבל טיפול נגד פרעושים וגם אין לו לפי מה שבדקתי).
    - מה עוד ניתן לעשות ומתי צריך לדואג שיש כאן בעיה רצינית מה הסימנים? נפיחות לא יורדת תוך.... שינוי צבע בעקיצה? כאבים אחרים? ומה מומלץ לעשות?
    - לחברתי גם שנה שעברה בתקופה דומה יוני בערך היו עקיתות ברגלים שהתפתחו והתנפחו (לא כמו זאת שבלחי) אז טען רופא עור אחד שמדובר בעקיצות פרעושים אבל שהזמנו ריסוס ובא מדביר לא מצא סימן לשום פישפש או פרעוש או חרקים עוקצים אחרים בדירה גם לאחר חיפוש מדוקדק. ואני כבר אז חשדתי שיש לה איזה תגובה אלרגית לעקיצות בכלל (אולי יתושים? או דברים אחרים) שכן לי לא היו שום בעיות עם העקיצות וגם לא היו לי עקיצות מלבד פה יתוש שם יתוש. איך בודקים עם יש רגישות יתר לעקיצות? ומה ניתן לעשות למנוע את הסימפטומים הלא נעימים של התנפחויות וגירודים מוגזמים? יש כדורים מישחות מיוחדות למי שרגיש לעקיצות?
    - איזה סוג של רופא מתמחה בעקיצות ותגובות רגישות בעור לכך? (רופא עור? רופא של אלרגיות? ) יש איזה רופא מומלץ שמומחה וניתן לפנות אליו רופאי עור רגילים בקופת חולים לא ניראה שיש להם התמחות בנושא ולא מספקים פתרון ואני חושב שצריך כאן מישהו עם התמחות יותר ספציפית בנושא ושואלי גם ידע לאתר את מקור העקיצה מה שיכול לעזור במניעה.

מצתער על אורך השאלה
    ותודה מראש

הוספת תגובה

• נפיחות בפנים

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/05/2010

שלום אמיר,
    במקרה ולא בטוחים שהיתה העקיצה, כדאי להיבדק אצל אלרגולוג,
    לפעמים מדובר במצב בשם אנגיואדמה או אורטיקריה, שזה התקפים של פריחה או נפיחות ללא קשר לעקיצות.
    במקרה ומדובר בעקיצה עם תגובה גדולה, אין צורך בבדיקה אצל אלרגולוג או אנטיביוטיקה, מטפלים עם לורטדין או זילרגי ומשחה מקומית עד השיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לשומשום
    יפעת
    05/05/2010

שלום ,
    בני בן שנה עם אלרגיה לשומשום.
    שנה הבאה הוא מתחיל ללכת לגן ונורא מדאיג אותי שבטעטת יינתן לו מזון שמכיל שומשום .
    כשביקשתי מהרופא תרופה לטיפול מיד קיבלתי תשובה שהוא קטן מידי (משקלו 8.5 ק"ג), האם אכן אין דבר שניתן לתת לו במקרה חירום ? מה עלי /גננת לעשות במקרה חרום ?
    כמו כן האם גרגירי חומוס זה משהו שכדאי להמנע מלתת לו ?
    אודה לתשובתכם .
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לשומשום

הוספת תגובה

• אלרגיה לשומשום

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/05/2010

שלום יפעת,
    בנך אלרגי לשומשום אז אסור לא רק שומשום, טחינה, חלבה. חומוס מותר (ללא טחינה),
    במקרה של תגובה מומלץ לתת טיפות פניסטיל או סירופ היסטזין,
    מזרק אוטומטי אפיפן מתאימים לילדים ממשקל 15 ק"ג.
    מותר ללכת לגן ילדים, אם שמירה בתנאי זהירות הנדרשת. יש ילדים אלרגיים לחלב פרה או ביצה וגם הולכים לגן ילדים ובד"כ ללא בעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לשומשום

יפעת
    07/05/2010

הכוונה לאפיפן גוניור מעל 15 ק"ג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מעל העיניים, תחושת נמנום
    רקפת
    05/05/2010

שלום,
    אני בת 40, בד"כ סובלת מדלקות בסינוסים ונזלת אלרגית, לפני מספר ימים החלו כאבים מעל העיניים ובפנים, העיניים נפוחות וקשה לפתוח אותן, ובעיקר תחושת עייפות ונמנום וגם מעט סחרחורת. נזלת הייתה אבל מעט ובעיקר תחושת לחץ באף ובפנים. הלכתי מייד לא.א.ג שבדק ואמר שהסינוסים נראים בסדר וגם האוזניים והגרון, אך, התופעות לא פסקו וממש מרגישה רע.
    האם ייתכן שזו אלרגיה? כיצד ניתן לאבחן בוודאות? או שפשוט עליי לנסות לקחת כדור אנטי היסטמיני?
    תודה,
    רקפת

הוספת תגובה

• כאבים מעל העיניים, תחושת נמנום

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/05/2010

שלום רקפת,
    אלרגיה לא גורמת לסחרחורת, חולשה, נמנום או כאבים.
    תופעות אלריות הם התעטשות, גרד, נזלת, קשי נשימה, פריחה.
    כדא לפנות לרופא משפחה או נוירולוג לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באנטי היסטמין אצל ילדים
    אלי
    04/05/2010

שלום
    בני בן 8, סובל מזה 18 חודשים מדלקת עיניים אביבית/דלקת הלחמית בצורה קשה. הוא סובל כל הזמן ללא הפוגה. ניסינו טיפולים רבים, אלטרנטיבים וקונבציונלים. מה שעוזר לו כרגע (באופן חלקי) זה תרופה אנטי הסטמינית (אלרג'יקס שהיא OTC) .
    רציתי לדעת אם יש מגבלה על מתן כדור כזה יום יום, או אם יש להגביל את תקופת המתן.
    אציין רק (אולי זה רלוונטי) שאמנם בני הוא בן 8 אך פיזית הוא קטן יחסית בגובה ובמשקל (הוא בעצם כמו בן 7 - גם לפי גיל עצמות).

הוספת תגובה

• אלי

ד``ר בן רנר
    04/05/2010

שלום
    המינון המאושר הוא מחצית המינון למבוגר הינו חצי כדור או 5 סמ"ק של סירופ.אבל בתרופות הללו ניתן לעלות את המינון ללא כל בעיות עד לארבע מהמינון המאושר.תרופה זו לא גורמת תופעות לוואי לאורך זמן..אציע להשאר במינון המאושר לילדים ולשקול טיפול בחיסונים במידה ותמצא רגישות בטסטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימביקורט לאלרגיה
    עידו
    04/05/2010

שלום. ידוע שהתרופה סימביקורט, שמכילה את החומר Budesonide, עוזרת למנוע התקפי אסתמה כי היא נוגדת תגובה אלרגית.

האם היא יכולה למנוע גם התקפי אלרגיה אחרים - כמו למשל אלרגיה לאבקת פרחים? הרי הם גם יוצרים אלרגיה בדרכי הנשימה...

לקביעת תור
    סגירה
    סימביקורט לאלרגיה

הוספת תגובה

• עידו

ד``ר בן רנר
    04/05/2010

שלום
    טעות בידך זו תרופה סטרואידית ללקיחה דרך הפה בלבד.אין היא משפיעה על התסמינים האלרגים בצורתה זו.במידה ותנתן בטבליות דרך הפה תדכא היטב את כל התופעות האלרגיות! הבעיה שאז יצוצו תופעות לואי לא רצויות ולכן אינה בשימוש יומיומי .בהתקפים קשים של קדחת השחת למשל נהוג לתת אותה בזריקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי...

עידו
    04/05/2010

אז איך היא בעצם מונעת התקפי אסתמה? היא לא מחלישה את התגובה האלרגית?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת חיסון
    סהר
    04/05/2010

שלום רב
    מיילדות הובחן
    חוסר בIGM IGA מוגדר [דפישנסי] IGG תקין .
    לפני 10חודשיים חליתי במחלת CMV ועקב כך כנראה IGM הפך חיובי בתוך הטווח התקין .
    למעשה עד היום IGM נשאר גבוה בטווח התקין מה הסיבה לעליה וחוסר הירידה של הערך ?
    האםזה תקין או שיכול להיות שהגוף עדין נלחם במשהו?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מערכת חיסון

הוספת תגובה

• סהר

ד``ר בן רנר
    04/05/2010

שלום.
    לא הבנתי את החוסרים.חוסר בIGA נפוץ מאד באוכלוסיה ואינו גורם לבעיות בד"כ.IGM יכול להיות חסר בצורה סלקטיבית אבל אז לא תהיה עליה ברמת הנוגדן מטיפוס IGG .IGM הוא הנוגדן העיקרי . בזמן זיהום חריף יש עליה מידית ביצור נוגדנים מטיפוס IGM שהוא הנוגדן המגיב ראשון לזיהום .הם נעלמים מיד עם העליה ביצור ה.IGG הנוצר בהמשך . לעיתים הנסיגה ברמת הIGM (שהגוף כבר לא צריך אותו )איטית יותר. הנוגדן מטיפוס IGG למזהם ספציפי כמו לCMV נשאר כל החיים נוגדן הIGM לא!
    בסיכום ההתרחשויות אצלך נורמליות בהחלט.מה שלא טוב הוא הזיהום עצמו אבל כל האוכלוסיה עוברת זיהום זה במהלך החיים ללא בעיות ורק בדיקת נוגדנים מעידה על הזיהום שהיה בעבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיות רבות לבן שנה
    לולי
    04/05/2010

שלום
    בני בן השנה הנקתי אותו עד גיל 9 ח' , הוא אובחן כאלרגי ל: חלב,שומשום , בוטנים וביצה

המוזר שביצה אכל מס' פעמים ולא קרה לו כלום , אך בגל שבתקופה האחרונה סרב לאכול זה החשיד אותי , ובגלל החיסון של גיל שנה פנינו לרופא אלרגיה לבצע טסטים והתוודענו שאכן אלרגי לביצה
    כנל היה לי לגבי בוטנים
    השאלות שלי הן:
    1 האם יכולות להיות כ"כ הרבה אלרגיות?? 7והאם עוד הרשימה יכולה לגדול?
    2. איך זה שלביצה ובוטנים לא היה לו ופתאום התחיל??
    3 . אנחנו צריכים לפנות לבדיקות דם , האם הן יכולות למצוא בשונה מבדיקת הטסט על העור ?
    4 . מה עושים במצב כזה שאף גן לא מקבל אותו וגם הסיכון הוא גבוהה במסגרת עם המון אלרגיות ,הבנתי שביטוח לאומי מכיר בבעיה זו כנכות ???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיות רבות לבן שנה

הוספת תגובה

• לולי

ד``ר בן רנר
    04/05/2010

שלום.נתחיל מהסוף.אין נכות ואני לא יודע מאין שאבת את הרעיון.רצוי לבצע בדיקת דם ע"מ להצליב את הנתונים וע"מ לקבל ערכים כמותיים.אלרגיות מתפתחות עם הזמן .ילד הממאן לאכול מזון מסויים יכול בהחלט להיות אלרגי אליו וזו תגובת מנע טבעית מצד הילד.אחרי תוצאות בדיקות הדם יש לשקול מבחני תגר.העובדה שנתת ביצה ללא תלונות מרמזת שיש אפשרות שאין רגישות. בסופו של דבר מלבד הרגישות לבטנים ואולי שומשום כל השאר יחלפו עם הזמן.הצטידי באפיפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה