מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה בעור בזמן הריון (דחוף)נורית27/04/2010
שלום
אני בשבוע ה- 13 + 5 ימים וכבר 5 ימים שאני עם אלרגיה בעור. התעוררתי ביום שישי עם פריחה בכל הגוף שהחמירה עם השעות ובמוקד הקופ"ח קיבלתי 2 זריקות של 1) phenergan 25mg
2) solu medrol 125 mg . הפריחה ממש נרגעה כמעט נעלמה. וקיבלתי המשך טיפול של לורטדין. למחרת הפריחה החמירה הרבה יותר מהיום הראשון וביום א' שוב קיבלתי את אותן 2 זריקות. ורופא עור הוסיף לי לקחת עוד כדור של האהיסטון בלילה והלורטדין בבוקר. הפריחה לא עוברת או שעוברת במקום אחד ויוצאים עיגולים במקום אחר ומגרד בטירוף.
שאלותיהן : 1) כמה זמן מותר לקחת את הכדורים הנ"ל בזמן הריון ? נתנו לי ל- 10 ימים ואמרו לי
שעם הפריחה תעלם קודם להפסיק את הכדורים. אבל לא נראה לי שהפריחה הולכת
להפסיק בזמן הקרוב.
2 ) האם אין סכנה בלקחת את הכדורים זמן ממושך ? האפשרות השניה היא סטרואידים
ואני ממש לא רוצה לקחת אותם בגלל ההריון וזה עושה לי להרגיש לא טוב כבר לקחתי
בעבר בגלל אלרגיה..
3) האם אלרגיה בעור שנמשכת זמן ממושך יכולה להשפיעה לרעה על ההריון ?
בעבר סבלתי כבר פעמיים מאלרגיות מלפני כ- 15 שנה (לא זוכרת באיזה חודש). ומלפני 9 שנים גם מאותה אלרגיה וגם בחודש אפריל. ואין לי מושג ממה ההאלרגיה. בעבר ביצעתי בדיקת אלרגיה בדקירות על היד ולא יצא כלום.
הבעיה שטסטים לאלרגיה אי אפשר לעשות עד שהאלרגיה עוברת - אבל היא לא עוברת ואני לא יודעת ממה זה נובע ויכול להיות שאני ממשיכה לאכול או להשתמש במשהו שגורם לאלרגיה.
מה עוד ניתן לעשות מלבד סטרואידים על מנת שהפריחה תעלם מהר ולא תסכן את ההריון ?
תודה וסליחה על אורך ההודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית
ד``ר בן רנר28/04/2010שלום.
פריחות בזמן הריון יש למכביר.בד"כ פורצות(אם בכלל)בשליש האחרון של הלידה.את בתחילת השליש הראשון .בשלב זה המשיכי עם הלורסטין או איראוס.ניתן לקחת בהיריון .לתפרחת יש שם PUPP תוכלי לקרא ברשת.יתכן ותחלוף בדיוק כפי שהופיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאנטיביוטיקה?יסמין27/04/2010
שלום רב,
נטלתי במשך שבוע אוגמנטין (875 פעמיים ביום) וניהיו לי כאבי בטן קשים, שלשול ובחילה.
הרופאה החליפה לי לשבוע נוסף של זינט (500 פעמיים ביום) ואמרה שזה לא אמור לעשות כאבי בטן, אך הכאבים המשיכו.
היום, שלושה ימים לאחר שסיימתי ליטול את התרופה אני עדיין סובלת מאד מהתכווצויות, שלשולים ובחילות.
אני יודעת שאנטיביוטיקה פוגעת בחיידקים "הטובים" במערכת העיכול, ולכן הקפדתי גם ליטול פרוביוטיקה, אבל לפי מה שאני שומעת סביבי התופעות מהם אני סובלת הן קיצוניות.
האם זה יכול להעיד על רגישות לאנטיביוטיקה?
(עברתי ניתוח אפנדציט לפני שלושה חודשים)
אשמח לתשובתכם,
יסמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין
ד``ר בן רנר28/04/2010שלום.כאבי בטן מאנטיביוטיקה אינם נחשבים לתופעות אלרגיות אלא תופעות לוואי בלבד.הסיבות מגוונות .פשוט המנעי אם לא צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימת אלרגיה שמתפתחת עם השנים ?מגי27/04/2010
בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מסוג של אלרגיה לבוטנים ואגוזים למרות שמעולם לא הייתי.
ברגע שאני אוכלת כל דבר המכיל בוטנים או אגוזים אני מקבלת באופן מיידי קוצר נשימה, לעיתים עד מצב של אינהלציה והקאות.
אני מקבלת באופן קבוע פרידניזון 5 מ"ג לדלקת פרקים שקיימת אצלי עקב LUPUS LIKE SINDROM, בזמן נטילת הסטרואידים קוצר הנשימה נעלם, ברגע שאני מפסיקה אותם זה חוזר.
האם יתכן מצב של אלרגיה נרכשת עם השנים ????
תודה
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגי
ד``ר בן רנר28/04/2010שלום.כן אלרגיות נרכשות שמשך השנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה?דורית26/04/2010
שלום,
בני בן ב4 חודשים אובחן כאלרגי לחלב! הוא ניזון מיום היוולדו מסימלאק ועד לפני חודש.
שאלתי היא יש לבני פריחה (נקודות אדומות) בחזה,קפלים ומתחת לצוואר, אני לא חושבת שזה רגישות לחלב, האם הילד סובל מאסמה של העור?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית
ד``ר בן רנר28/04/2010שלום.על סמך תפרחת בודדת אי אפשר לעשות אבחנה.הזמן יגיד ואין שום דחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על שאלתי, אז רושמת שוב. תודהרחלי26/04/2010
אלרגיה פתאומית סיוון
צהריים טובים,
אני בחודש התשיעי להריון.
אתמול בצהריים גיליתי להפתעתי על פני כל השטח של שני הירכיים שלי פריחה אדומה גדולה וחזקה בצורת עיגולים עיגולים, שנראיתה ממש כמו כוויות מהשמש. זה הגיע ממש במפתיע, כי בבוקר זה לא היה. יש לציין שלא אכלתי מאכלים שלא אכלתי קודם, ושכשיצאתי החוצה לבשתי מכנסיים ארוכים- כך שלא היה מגע של הירכיים עם איזשהו עץ וכדומה.
מאוד נבהלתי, אבל לשמחתי הרבה הבחנתי שתוך חצי שעההפריחה נעשית פחות אדומה ותוך שעה היא נעלמה כלא הייתה.
היש הסבר הגיוני לדבר כזה?
האם זה יכול להעיד על משהו במערכת חיסון? האם צריך לבדוק משהו בספירת ד וכדומה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון
ד``ר בן רנר28/04/2010שלום.צטער שדלתי על שאלתך.במידה והכול נעלם אין צורך לבצע כלום.לפעמים מופיע תפרחת הריונית בסוף הריון החולפת לאחר הלידה שמה בלעז PUPP וגם אז אין צורך לבצע דבר.הזמן יגיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים נגד אלרגיהמירב26/04/2010
שלום רב.
מזה 5 שנים אני סובלת מאלרגיות סביבתיות למספר צמחים/פרחים.
רואה האלרגיה המליץ על חיסונים.
רציתי לדעתה אם זה מומלץ.
בשנה האחרונה קיבלתיא ת האלרגיות בצורה ממש קשה. היה לי קושי נישמה ללא שינוים בא.ק.ג וללא סיטורציה נמוכה בכל זאת מאד קשה לי לנשום. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
והאם כדי לי להתחיל לקבל את החיסונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים נגד אלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי26/04/2010חיסונים נגד אלרגיה זה טיפול מומלץ לאנשים שסובלים מתופעות אלרגיות קשות או תמידיות.
צריך להיזהר מתופעות לוואי מוגברות אצל חולים עם אסטמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה זמן פעילות גופניתאיצ'ית25/04/2010
שלום
מזה מספר שנים אני חשה גירוד נוראי בחלקים שונים בגוף בעיקר בגפיים תחתונות בזמן פעילות גופנית או הליכה מהירה. הגרוד הוא בלתי נסבל והתחושה היא שהעור בוער. אין פריחה נראית לעין או גבשושיות.
התופעה מונעת ממני לעשות כל פעילות גופנית באוויר הפתוח. הליכה ריצה טיולים.
כשאני נעצרת ונחה הגרוד עובר אחרי מספר דקות.
הייתי אצל רופאת עור ואמרה שיש תופעה כזאת ואפשר לקחת אנטי היסטמינים..וזהו
לא מצאתי חומר על הנושא ברשת
מבקשת מאד לשמוע מה ידוע על התופעה ומה ניתן לעשות
ברור לי שלא קשור לסוג הבד! לא נראה לי שקשור לזיעה
שמתי לב שקורה כאשר האוויר קריר ואולי לח יותר
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה זמן פעילות גופנית
ד``ר ולרי טפליצקי26/04/2010שלום איצ'ית,
זה דומה לאורטיקריה כולינארגית.
צריך לקחת תרופה אנטיהיסטמינית 30-60 דקות לפני המאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה + שאלה
איצ'ית27/04/2010למרות שאין לי תפרחת בעור? אלא רק גרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה פתאומית של שיעוליעל25/04/2010
שלום,
מזה יומיים אני סובלת משיעול בלתי פוסק, צרידות, ותחושת חנק וגירוי בגרון. התופעות התחילו בצורה פתאומית בזמן ישיבה בפארק. אותן תופעות התחילו באותו זמן (ונמשכות עד עכשיו) גם אצל אחותי, שהייתי עמי, אך אנשים אחרים שהיו איתנו לא סבלו מתופעות דומות.
אף אחת מאיתנו לא סבלה בעבר מאלרגיות.
בעצת הרופא לקחתי אנטי היסטמינים אתמול והיום, אך בינתיים אין שיפור. השיעול מחריף כשאני יוצאת מהבית.
האם יש עוד תרופה שכדאי לנסות? האם יש צורך בבירור אצל אלרגולוג?
תודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעה פתאומית של שיעול
ד``ר ולרי טפליצקי26/04/2010צריך להיבדק על ידי רופא אלרגולוג או משפחה ולשקול לקבל טפול כמו נגד אסטמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה
יעל26/04/2010לא ציינתי שבבדיקתם של שני רופאים בדיקת הריאות הייתה תקינה, והם אמרו שלא מדובר בתופעות אסתמטיות.
בנוסף, צילום חזה היה תקין.
רציתי גם לשאול האם ההתחלה הפתאומית אופיינית לאלרגיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בתינוקתרוני25/04/2010
בתי בת 4 חודשים. הבוקר התעוררה עם פריחה על כל הגוף שהחלה אתמול בערב באזור הבטן. נקודות אדומות צפופות וכן ממש כתמים אדומים בלחיים. הרופאה אמרה כי ככל הנראה מדובר באלרגיה (אין חום נזלת גרון אדום או בעיה באזנים). לפני יומיים החלה לאכול דייסת אורז עם המטרנה (אוכלת מטרנה מיום היוולדה), אך לדברי הרופאה לא סביר שאלרגית לדייסת אורז.
נזכרתי כי ביום שישי ביקרנו בגן החיות ואמנם היא לא יצאה מהעגלה, אך בגן ראיתי כי יש הרבה עצי זית פורחים. היתכן פריחה שכזו מפרחי עץ הזית? והייתכן כי תופיע רק יום לאחר מכן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
ד``ר בן רנר25/04/2010שלום.
אלרגיה לצמחיה מופיעה בגיל מאוחר יותר( 3 שנים לפחות) קימת רגישות גם לדיסת אורז אך זה עדיין לא אומר שזו הבעיה.תפסיקי למספר ימים והתחילי מחדש בכמות מופחתת.אם קיימת רגישות היא תופיע. גם אם אין חום עדיין זו יכולה להיות מחלת ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת תמידית ואף סתוםאלי מנשה25/04/2010
בהמשך להודעתי הקודמת - לגבי חיסונים יש לי בעיה לקבל אותם בזמנים שמחסנים אני חייב להיות בעבודה שלי וזה גם גוזל המון זמן הכי קרוב אליי (רמת -גן) נמצא בפ-ת מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד``ר בן רנר25/04/2010תלוי בקופת החולים לה אתה משתייך.למכבי מרפאות עצמאיות העובדות גם אחה"צ לכללית רק מרפאה בבילסון בפ"ת או זמנהוך בת,א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת תמידית ואף סתוםאלי מנשה25/04/2010
שלום - אני כבר שנים סובל מנזלת תמידית ואף סתום שנובעת בעיקר מקרדית האבק (נעשתה בדיקה) וכמה שאנקה ואשאב האף עדיין סתום כדי לישון טוב ולא להתמכר אני משתדל להשתמש בטיפות אף כבר שנים רק לפני השינה ניסיתי כבר טלפסט קלארינאז זילרזי ולורסטין אך ללא הצלחה יתרה מה שכן טוב לי בחצי השנה האחרונה זהו שילוב של דקסמול סינוס אחד ביום ואחד בלילה ויחד עם זאת 2 לחיצות פלקסונאז לכל נחיר ביום לאחרונה הפסקתי לקחת פלקסונאז כי נאמר לי שהיובש שיש לי בנחיריים הם תופעת לוואי של שימוש יתר כמו כן הורדתי לדקסמול אחד ביום אך המינונים האלה בהחלט לא מספיקים לי השאלה שלי היא מה אתה מייעץ לי לעשות האם יש תכשירים דומים שאפשר לקחת ללא מגבלת זמן וללא תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד``ר בן רנר25/04/2010שלום.אין מניעה להמשיך בטיפול שאתה נוטל .נסה משאף חדש במקום הפליקסונז בהם AVAMIS 2 שאיםות אחת ליום.האם הוצעה לך אימונוטרפיה? אם לא גש למרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pupppמור25/04/2010
לפני מספר שבועות התחיל גרד נקודתי, ייחסתי אותו למתיחת העור. כאשר הגירוד החמיר פניתי לרופא עור שנתן לי משחת יומובט(פעמיים ביום). במקביל נתן לי מרשם ללורטדין אך אמר להתחיל שימוש רק לאחר התייעצות עם רופא הנשים.
עוד לפני שהצלחתי להגיע לרופא העור, הגרד התפשט בצורה דרסטית לכל הגוף- ידיים, ירכיים, רגליים, בטן, גב.
פניתי לרופא כללי שהפנה אותי למיון נשים.
במיון אמרו לי להפסיק מיידית השימוש בחומרים המכילים סטרואידים ואבחנו את התופעה כאלרגיית puppp. ונתנו לי זריקה (שלא עזרה לי) להקלה. שלחו אותי הביתה עם האיסטון ל-5 ימים.
עד עכשיו כל הסיוט הזה ממשיך ואני ממש מטפסת על הקירות. התופעה מחמירה בעיקר בלילה.
האם יש משהו טבעי שיכול לעזור לי.
אני בשבוע 37+1 כרגע ואני ממש לא יודעת איך אשרוד את הסיוט המתמשך הזה עוד מספר שבועות.
חייבת עזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
ד``ר בן רנר25/04/2010שלום מור.
האבחנה במקום וכבר דובר רבות בפורום הזה על התופעה.דפדפי !.היות ואת בסוף ההיריון מצבך טוב יחסית לאלה באמצע ההיריון , בהנחה שלאחר הלידה הכל יעבור.כטיפול קחי כדור איראוס ביום או לורסטין הנמכר ללא מרשם ויטב לך .ניתן לקחת גם שני כדורים ביום! זמנו של האהיסטון כטיפול אנטיאלרגי חלף מזמן אך למרות זאת יש עדיין שרושמים אותו מתוך הרגל ישן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, אלרגיותספיר24/04/2010
היי,
לפני שנים אחדות אבחנו כי יש לי נזלת אלרגית.. בתקופת החצי שנה האחרונה אני סובלת
מנזלת אלרגית ללא הפסקה, עיטושים, עיניים דומעות, שיעולים חריפים, ובנוסף קשה לי מאוד לנשום
יש לי מעין "צפצופים" בנשימה כשאני מתאמצת או בלילות.
כבר פעמיים בדקו אותי בבדיקת אלרגיה של דקירות וגם של המדבקות בגב ולא מצאו דבר.
יכול להיות שבתקופת השנה האחרונה משהו השתנה? מה זה יכול להיות??
אציין גם שאני לוקחת אנטי היסטמינים אבל זה לא ממש מועיל לי..
תודה
ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כרונית
ד``ר ולרי טפליצקי25/04/2010שלום ספיר,
נכון, במקרים אחדים המטופל סובל מנזלת כרונית דומה לאלרגיה אך האלרגיה לא מתגלה בטסטים. במקרים כאלה מדובר בכמה אפשרויות. למשל, יתכן ואת אלרגית לאלרגן שלא נמצא בטסט, לדוגמה בושם או קמח.
יתכן גם שאף שלך רגיש לשינוים סביבתיים, לדוגמה לחות, חום, קור, עישון, זיהום אוויר ועוד. סוג זה של רגישות גם אינו נבדק בטסטים.
החדשה הטובה היא שניתן בד"כ להתאים לך טיפול גם במקרים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אלרגית שלא עוברת - ילדה בת 3אסף24/04/2010
שלום רב,
לפני כשבועיים, לאחר טיול בחורשה, ביתי בת ה-3 חזרה מהגן עם פריחה לא אחידה על הגוף (בעיקר זרוע ימין והבטן). בביקור אצל הרופא הומלץ לנו על טיפול בטיפות פניסטיל במינון 15-20 טיפות, 3 פעמים ביום.
הטיפול אכן הקל על הפריחה והגירודים, אולם גם לאחר שבועיים טיפול, הפריחה מסרבת לעבור. אם אנו מפסיקים את הטיפות, הפריחה מתפרצת שוב (לאחר כשבוע חזרנו לרופא שהמליץ להמשיך עם הפניסטיל).
האם יתכן שתגובה אלרגית תמשך כל כל הרבה זמן?
האם יש טיפול אחר ששוה לבדוק?
באופן כללי, אשמח לקבל יעוץ למשך.
תודה, אסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד``ר ולרי טפליצקי25/04/2010שלום אסף,
זאת לא בהכרך אלרגיה.
יתכן וזאת פריחה לאחר מחלה ווירלית אריטמה מולטיפורמה.
זה יכול להימשך גם יותר משבוע-שבועיים.
במקום פניסטיל אפשר לתת סירופ היסטזין או אריוס או לורטרים, ובמקרים חזקים גם דנלון על פי שיקול דעת של רופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת
רונית26/04/2010גם ביתי עברה את הפריחה הזו והדר צדק זו היתה לה אריתמה מולטיפורמה
תחפשי בגוגל יש מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאור השמש ?אורטל24/04/2010
שלום ד"ר
לאחרונה, מיד אחרי לידת בני השני ( כחודש אחרי ) החלה פריחה מגרדת להופיע בגופי בכל פעם שאני נחשפת לשמש מעל 10 דקות. הפריחה נראת כמו עקיצות יתוש קטנות, על האמה, הזרוע, הצוואר והמחשוף. על הפנים אין כלום וגם לא על המפרקים וגם אין לי כאבי מפרקים .
הופנתי ע"י הרופאת משפחה לראומטולוג לאחר הבדיקות שעשיתי, בנתיים לא ניתן לי שום פיתרון גם לא זמני.
אני מצרפת את הבדיקות לעיונך.
מה זה יכול להיות?
האם יש פתרון לפחות זמני עד שאגיע לראומטולוג ( בדיקה בעוד חודש)?
האם יש עוד בדיקות שאני צריכה לעשות לפני שאני מגיעה לראומטולוג?
תודה מראש על ההתיחסות. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הינה תוצאות הבדיקה
אורטל24/04/2010Complete Blood CountBH1
WBC K/uL 6.10 4 (..*......) 11 BD1
RBC M/uL 5.44 4.2 (.........)* 5.4 BD1
HGB g/dL 11.6 12.3 *(.........) 16 BD1
HCT % 39.4 35 (..*......) 47 BD1
MCV fL 72.4 78 *(.........) 100 BD1
MCH pg 21.3 27 *(.........) 34 BD1
MCHC g/dL 29.4 32 *(.........) 37 BD1
PLT K/uL 224 140 (..*......) 430 BD1
RDW-SD fL 50.2 BD1
RDW-CV % 19.2 11.5 (.........)* 15 BD1
PDW fL -- 9 *(.........) 17 BD1
MPV fL -- 7.8 *(.........) 12 BD1
P-LCR % -- BD1
DifferentialBH1
Neutrophils % % 47.8 37 (..*......) 70 BD1
Lymphocytes % % 38.0 20 (.....*...) 45 BD1
Monocytes % % 8.9 1 (.......*.) 10 BD1
Eosinophils % % 4.8 0 (.....*...) 7 BD1
Basophils % % 0.5 0 (.*.......) 2 BD1
Neutrophils K/uL 2.92 1.5 (.*.......) 7.7 BD1
Lymphocytes K/uL 2.32 1 (....*....) 3.5 BD1
Monocytes K/uL 0.54 0.1 (...*.....) 1 BD1
Eosinophils K/uL 0.29 0 (...*.....) 0.7 BD1
Basophils K/uL 0.03 0 (*........) 0.2 BD1
BiochemistryBH1
AST(GOT) U/L 18 13 (.*.......) 35 BD1
ALT(GPT) U/L 15 4 (...*.....) 31 BD1
Alkaline Phosph. U/L 126 35 (.........)* 104 BD1
Bilirubin, Total mg/dL 0.45 0.1 (...*.....) 1 BD1
GGT U/L 16.7 6 (..*......) 42 BD1
EndocrinologyBH1
TSH mIU/L 1.18 0.35 (.*.......) 4.94 BD1
Free T4 pmol/L 16.04 9 (.....*...) 19 BD1
ImmunologyBH1
Immunoglobulin G mg/dL 1575 700 (........*) 1600 BD1
Immunoglobulin M mg/dL 243 40 (.........)* 230 BD1
Immunoglobulin A mg/dL 284 70 (.....*...) 400 BD1
Immunoglobulin E IU/mL 87.0 0 (........*) 87 BD1
C3 Complement mg/dL 123 90 (..*......) 180 ערכי הייחוס שונו ב-5.10.08
BD1
C4 Complement mg/dL 30 10 (.....*...) 40 ערכי הייחוס שונו ב-5.10.08
BD1
AutoimmunityBH1
Antinuclear Ab Pos. BD1
SerologyBH1
C-Reactive Prot. mg/L <0.425 0 (*........) 5 BD1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לאור השמש ?
ד``ר ולרי טפליצקי25/04/2010שלום אורטל,
ראיתי גם את בדיקות דם שלך.
לפעמים מופיע פריחה מסוג בפיזיקל אורטיקריה: רגישות לגורמים סביבתיים כמו חום, קור, מיים.
תבקשי הפנייה לאלרגולוג,
מומלץ טיפול ממושך עם תרופות אנטיהיסטמיניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש את זה!
Ruti11/10/2010היי, גם לי יש את אותה תופעה בדיוק!! 10 דק אחרי חשיפה לשמש, ומופיע לי בגפיים, בצוואר ובמחשוף. היא התחילה אצלי בפעם הראשונה יום לפניי החתונה (לפני כ-4 חודשים), ועדיין לא עברה. אלרגולוגית שלחה אותי להמון בדיקות דם, ונתנה לי כדור בשם אריוס לקחת פעם ביום, למשך 15 יום, ואח"כ לעשות טסטים לאלרגיה.
הכדור לא הועיל (לוקחת אותו מזה 5 ימים), כל בדיקות הדם יצאו תקינות (רמת הIGe עומדת על 143 שזה לא מעל הגבול העליון). אני ממש סובלת! בחום הזה אני יוצאת מהבית לעבודה עם חולצה ארוכה וצעיף כדי לא לקבל את הנקודות האדומות האלו, פשוט סיוט!
ד"ר מה עושים עם זה?
מצ"ב תמונה של הרגל שלי זמן קצר לאחר חשיפה לשמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש את זה! - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי14/10/2010שלום רותי,
מדובר בסרפדת, יש לזה טיפול תרופתי, והוא בד"כ יעיל. תפני שוב לרופא אלרגולוג להתאמת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לאור השמש ? - תגובה
ד``ר בן רנר12/10/2010לא ראיתי בדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין טיפול קונבציונלי לאורטיקריה סול
שרית14/10/2010חבל על זמנך ועל ציפיותייך - אין להם תרופות אך יש להם דיבורים למכביר.
תחפשי בגוגל - אורטיקריה וטיפול בה
כפי שאני עשיתי וכך החלמתי מהמחלה.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפשי בגוגל
גלית14/10/2010חפשי בגוגל - אורטיקריה וטיפול בה.
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)