פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לתירס???
    עינת
    22/05/2010

לבני בן ה-13 יש פצעים אדומים על הגוף שמתרבים בחודש האחרון. אני רצה בין רופאי עור, תרופות, אנטיביוטיקה....
    הרופא האחרון רוצה לעשות ביופסיה כשברשימתו 5 מחלות עור שונות!!!!???

הפצעים הופיעו לאחר שבני אחל לאכול קופסאות של תירס (ללא חומר משמר) , כל יום אחת-שתיים. ולאחר שהבית עבר ריסוס נגד ג'וקים. בעבר אכל קלחים של תירס מידי פעם.

ברצוני לשאול, האם יכול להיות קשר בין התירס לפצעים (שרק מתרבים) או לריסוס?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לתירס???

הוספת תגובה

• עינת

ד``ר בן רנר
    23/05/2010

שלום עינת.
    יש רגישות לתירס אבל לאבחון יש צורך לפנות לברור אלרגי ולא לרופא העור.אם קבלת 5 אבחנוות מבדלות סימן שהאבחנה אינה ברורה ביופסיה היא פרוצדורה פשוטה וקלה ואם זה יזרז את האבחנה אין כל מניעה לעשותה.יפה שקבלת אבחנות מבדלות בד"כ מעטים נוטים לעשות זאת בשיתוף החולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה נמשכת גם עם סטרואידים
    שרון
    22/05/2010

שלום, לפני כשבועיים התחלתי לקבל טיפול ב ZINAT עקב דלקת ריאות.
    לאחר מס' ימים קיבלתי במקביל גם DALACIN לדלקת חריפה בשיניים.
    לקראת סיום האנטיביוטיקה השנייה קיבלתי פריחה בכל הגוף, כולל גרד חריף, הפריחה בתחילה הייתה מלווה בגבשושיות שנעלמו ונשארה פריחה "מטיילת" באיזורי גוף שונים.
    כפי הנראה לדעת רופאי משפחה מדובר באלרגיה ל DALACIN.
    אני מטופלת מס' ימים ב TELFAST (אנטי היסטמין) וביומים האחרונים ב PREDINZON (סטרואיד),
    למרות זאת לא נעלמה האלרגיה והיא צצה ביתר שאת באיזורים שונים בגוף כדוגמת: זרועות ידיים.
    אשמח מאוד לשמוע האם זהו מצב הגיוני.ומה עליי לעשות.
    ברצוני להוסיף כי אני בעלת נטייה לאלרגיות שונות, בתקופת טיפולי IVF, לפני מס' שנים סבלתי גם כן מאלרגיה חריפה להורמונים.
    בתודה מראש,
    שרון , בת 40.

הוספת תגובה

• שרון

ד``ר בן רנר
    23/05/2010

שלום שרון
    ייתכן ומינון התרופות אינו מספיק. ולכן את סובלת. רפואה היא אומנות וכמו לכל אמן לכל רופא נסיון משלו בטיפול.במידה והגורם הוא התרופה האנטיביוטית התלונות יחלפו כעבור זמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה אביבית בעיניים אצל הפעוט ...
    דינה
    22/05/2010

בני הבן שנתיים סובל מאלרגיה בעיניים וכחודשיים מטופל (ללא הצלחה רבה ) באנטיביוטיקה (טוברקם )
    וסטרואידים (מקסיטרול בטיפות ).לאחרונה מטופל בדתאמיצין ופוסיטלמיק.שמנו לב שפוסיטלמיק מחמירה את הדלקת בעיניים ולכן אחרי 5 ימי טיפול הטיפול הופסק.כעת מטופל כ10 ימים בדתאמיצין ללא שיפור גדול.אני חוששת מתופעות הלוואי של הטיפול הסטרואידי (קטרקט וגלאוקומה) ולכן רציתי לשאול לגבי טיפול הומאופטי באלרגיה.האים יש טעם לנסות גם את הטיפול הזה ואים כן-מתי לגשת להומאופט מוסמח-בעת ההפוגה או שניתן כבר עכשיו ?בתודה

הוספת תגובה

• ליקה

ד``ר בן רנר
    23/05/2010

שלום ליקה.
    חס ושלום.את הטיפול ההומאופטי תשאירי לשוטים.העיניים חשובות מדי להתעסק בשטויות.דלקת אביבית היא מחלה כרונית אלרגית של העיניים היכולה חהיות קלה כקשה.יש להשלים ברור אלרגי ולהשאר צמודים לר' העיניים.היות והתופעה חולפת עם השנים הפחד מתופעות לוואי במקום.לכן יש להשמע לרופא העיניים למרות שהבד"כ הוא עסוק מאד .ייתכן וימצא הגורם האלרגי ואז המלאכה תהיה קלה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לניקל בנירוסטה?
    תמי ב
    22/05/2010

שלום רב
    אני סובלת משושנה חוזרת בשתי הרגליים כבר חמש עשרה שנה, ונזקקת לאנטיביוטיקה לעיתים קרובות יותר מהאדם הממוצע. עקב כך פיתחתי רגישות למזונות שונים, בעיקר סולניים, אבל גם מוצרי חלב.
    חוץ מזה, אני אלרגית לקרדית האבק, שרפים שונים של צמחים (מנגו, תאנים, דשא קצור) ורגישה מאוד למגע בניקל (תכשיטים וכו'). האלרגיות הנ"ל היו קיימות עוד לפני השושנה והאנטיביוטיקה.
    לאחרונה הסבו את תשומת ליבי לכך שכל כלי הסכו"ם מפלדת אל חלד, וסירי הנירוסטה, מכילים אף הם ניקל.
    רציתי לדעת האם ידוע על מקרים של רגישות לניקל במערכת העיכול? האם כמות הניקל שמופרשת מהסירים בעת הבישול, ומהסכו"ם בזמן הארוחה היא זניחה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לניקל בנירוסטה?

הוספת תגובה

• תמי

ד``ר בן רנר
    23/05/2010

שלום תמי.םפיגת ניקל במערכת העיכול והשפעותיה נתונות לויכוח נרחב.אמנם יש שחרור זניח של מולקולות בודדות בזמן הבישול בסירי ניקל אולם לדעתי זה בטל בשישים.המשיכי בשגרת חייך ועל תתני לניקל לשבש לך אותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

תמי ב
    24/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה בהריון
    יהודית
    20/05/2010

שלום,
    אני בשבוע 17+2 ומעל לשבועיים יש לי גרד חמור בגפיים שהתחיל ברגליים והמשיך לידיים.
    רופא העור שאליו הלכתי טוען שזו אלרגיה לעקיצות (לא יודע להגיד איזה סוג של חרק) וכי אין טעם לפנות לאלרגולוג.
    קיבלתי מרשם לתרופה בשם זילרג'י אך לא לקחתי אותה מחשש לפגיעה בעובר.
    אני נואשת, ישנה תחושה שאלפי נמלים מתרוצצים לי מתחת לעור והגירוד דורם לפצעים מכוערים ומדממים.
    מה לעשות? האם יש טעם לפנות לאלרגולוג?האם יש אפשרות לקבוע תור חירום? האם ישנן תרופות הבטוחות ב-100% בתקופת ההריון?
    אנא, עזרו לי.
    יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בהריון

הוספת תגובה

• יהודית

ד``ר בן רנר
    21/05/2010

שלום יהודית.
    אני לא מבין מה הבעיה לפנות לאלרגולוג זה לא דבר מסובך בהנחה שאת גרה בארץ . מנם לא ראיתי את הפריחה אבל הסיכוי שמדובר בעקיצות אפסי! מכיוון אלו אינן שכיח ות דווקא בהיריון. ברב המקרים התופעה של גרד ופריחה הריונית החל מהטרימסטר השני היא תופעה ידועה ונמצאת תחת הכותרת הרחבה שנקראת PUPPP.זה גרד הריוני החולף עם המן מעצבן מאד והטיפול באנטיהיסטמיניקה וסטרואידים לפי צורך.גשי למרפאה אלרגית לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני... שאלה קטנה
    שני
    20/05/2010

האם הרופא יעשה לי בדיקה מסויימת של האלרגיה ליתושים ?
    איך הוא קובע שאני אכן אלרגית ?
    הוא מדמה עקיצה ?
    הבעיה שפשוט שרק אחרי יום מהעקיצה מתחיל להתנפח לי ולכאוב לי ...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני... שאלה קטנה

הוספת תגובה

• שני

ד``ר בן רנר
    20/05/2010

שלום שני.
    מדובר בתגובה מאוחרת ולטסט אין משמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בכפות הידיים אצל ילד בן 1:6
    אמיר
    20/05/2010

שלום רב,

לבננו בן השני וחצי הופיעה לפני כשבוע פריחה עדינה בכפות הידיים בלבד.
    הפריחה נראית ככתמים אדומים, תת עוריים, ללא גלד / גירוד / פצעים כלשהם.

במקביל אליה, הופיעו מספר מועט של שלפוחיות (פצעונים) קטנות מלאות בנוזל שקוף בעיקר באזור הידיים ואמות הידיים בלבד.

הילד לא מתלונן על כאבים או גירוד בשלפוחיות או בידיים.

קיבלנו משחה אנטיביוטית (בקטרובן) מהרופא למריחה על השלפוחיות. היא אכן צדימצמה את שטח השלפוחית ואת האודם סביבה, ונראה כי השלפוחית נסגרת. אין שינוי בהיקף / עוצמת הפריחה.

האם מדובר באלרגיה כלשהיא, או בוירוס פנימי?
    בתודה, אמיר

הוספת תגובה

• אמיר

ד``ר בן רנר
    20/05/2010

שלום אמיר
    ע"מ לאחן יש לראות.לעיתים תפרחות בידים הן ממחלה ויראלית ולפעמים לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ?
    ליטל
    19/05/2010

כיצד ניתן להרגיע פריחה וגירודים בפנים לבנתיים,במידה והתור לרופא עור נקבע רק לעוד שבוע??
    האם מריחת קרם אלוורה זה טוב ? מה לגבי מי פנים \ אלכוהול?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ?

הוספת תגובה

• רינת

ד``ר בן רנר
    20/05/2010

שלום רינת
    אם בגרד אלרגי המקום אינו ר' עור אלא אלרגיה!אלואה ורה מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבחין עור חוזר
    יהב
    19/05/2010

שלום רב התינוק שלי בן 13 חודשים ניזון מנוטרמיגן מגיל חודשיים בשל פריחה ובצקת כתגובה לפורמולה חלבית. לפני כשבועיים עבר תבחין עור לחלב שהיה שלילי והחל באשפוז יום לקבל חלב פרה ללא כל תגובה. קיבלנו הנחייה להתחיל לתת כל יום מנה אחת חלבית. ביום השלישי הופיעה פריחה על הצוואר והזרועות והגב. במשך כמה ימים הפריחה "נדדה" ממקום למקום נעלמה בצוואר והופיעה בזורעות נעלמה בזרוע אחת והופיע בשניה. נתתי מנה אחת של אנטיהיסטמין (6 טיפות פניסטיל) והפריחה נעשתה מאוד חיוורת. עכשיו עלינו לעבור תבחין עור חוזר ובדיקה לראסט. השאלה היא האם את תבחין העור החוזר ובדיקת הראסט צריך לתת תחת מתן חלב או שעלינו להפסיק את מתן החלב? האם הפסקת החלב עלולה לפגוע בתוצאות הבדיקה או שההפך עדיף לעשותה אחרי שהפסקנו? (אין לי גישה לאלרגולוג עד שבוע הבא בגלל החג).

לקביעת תור
    סגירה
    תבחין עור חוזר

הוספת תגובה

• ענת

ד``ר בן רנר
    20/05/2010

שלום ענת
    תבחין העור שלילי אך התגר חיובי! לכן התינוק רגיש לחלב ומיותר להתעסק בבדיקות נוספות.מה שקובע הוא התגר! תמשיכי בפורמולה אם נוטרמיגן יקר עברי לסויה.בדיקות חוזרות בגיל שנתיים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

יהב
    21/05/2010

בימים בהם נערך התגר היה מאוד חם ולעיתים יוצאת לו פריחה כתוצאה מהזעה אנחנו מעוניינים להבחין בין פריחה אלרגית כתוצאה לחלב לבין פריחת זעה הרי אין טעם להמנע ממוצרי חלב עד גיל שנתיים אם זו לא אלרגיה. עם כל הכלים שיש ברפואת אלרגיה אין דרך לאבחן פריחה אלרגית ולהבחין בינה לבין פריחה רגילה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

ד``ר בן רנר
    21/05/2010

שלום ענת.
    הנושא שאת מעלה הן כבר לא עניין לפורום אלא לפגישה רופא מטופל. בפורום אני נותן הכונה בלבד. כל השאר תצטרכי לברר עם רופא האלרגיה באופן פרטני . זו מומחיותו של המומחה.. אם תרצי תוכלי לפנות גם למרפאתי .
    דר' בן ורנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצת דבורת במבוס
    צבי
    18/05/2010

מהי השפעת עקיצת דבורת במבוס ביחס לעקיצת דבורה רגילה?

האם מי שמחוסן לעקיצת דבורה רגילה הוא גם מחוסן לעקיצת דבורה זו?

האם גם לעקיצתה יש תרומה בריאותית כמו לדבורת הדבש?

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצת דבורת במבוס

הוספת תגובה

• צבי

ד``ר בן רנר
    20/05/2010

שלום צבי.דבורת הבמבוס שונה מדבורה רגילה.התגובות האנפילקטיות אינם שכיחות אבל קימות.אין חיסון לארס דבורת הבמבוס ובליאת ברירה החיסון נעשה לדבורת הדבש הרגילה.היעילות מסתבר דווקא טובה בגלל מרכיבים משותפים של הארס.לכן יש להתחיל בחיסון מקובל לארס דבורים.יש להשתמש באפיפן בזמן הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלבון חלב אצל בן שנה
    דנה
    18/05/2010

שלום,
    הבן שלי אובחן כסובל מאלרגיה לחלבון חלב בגיל 5 חודשים -בעקבות הופעת תסמינים כגון פריחה אופיינית הקאות ושלשול לאחר חשיפה לתמ"ל חלבי בגיל זה .
    האבחון אצל אלרגולוג נעשה בטסט עורי.
    נשללה אלרגיה לסויה.
    בטסט עורי מחודש שנערך עכשיו -בגיל שנה -עדיין יש אלרגיה לחלב, והוסבר לי שהטסט בודק רק אלרגיה לחלב בקר
    שאלתי האם ניתן לתת חלב עיזים הוסבר לי כי מומלץ שלא בגלל הסטטיסטיקה (ומשהו שמתחיל בcross ... ) כלומר בגלל שיש סיכוי רב יותר שמי שאלרגי לחלב בקר יהיה אלרגי לחלב עיזים.
    כמו כן נאמר לי כי לא ניתן לבדוק חד משמעית האם אלרגי לחלב עיזים ולכן יש להמנע.

אשמח לדעת האם ידוע לכם על בדיקה שניתן לבדוק באמצעותה האם אכן אלרגי לחלב עזים ?

תודה מראש

הוספת תגובה

• דנה

ד``ר בן רנר
    20/05/2010

שלום דנה.
    ילד רגיש לחלב פרה רגיש גם לחלב עיזים! אין הבדל! יש גם תבחין ספציפי לחלב עיזים ואני לא מבין מדוע נאמר לך שאין!.(טוב שיש פורום!)בקיצור תני לתנובה להתפרנס בשלב זה מאחרים.בדיקה נוספת יש לבצע אחת לחצי שנה עד שנה.הרגישות אמורה לעבור ב90% מהילדים עד גיל שלוש.חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לעקיצות יתושים
    שני
    17/05/2010

שלום רב,

אני חיילת בת 19 .

בשנה שעברה הבחנתי בעקיצת יתוש ביד וזה התנפח לי וכאב לי נורא

הלכתי לחדר מיון ונתנו לי אנטיהיסטמינים ואנטיביוטיקה .

אחר כך כבר היה חורף והכל היה בסדר,

עכשיו התחיל שוב הקיץ

ובכל פעם שעוקץ אותי יתוש זה פשוט מתנפח לגדלים של בערך קלמנטינה אם לא יותר

וזה ממש כואב , מגרד ומציק

מה גם שזה משאיר לי צלקות למרות שאני כמעט ולא מגרדת .

האם זו אלרגיה ? מה ניתן לעשות?

אני משרתת בבעקת הירדן שזה איזור מאוד חם יחסית לשאר הארץ ( בקיץ מגיע ל 50 מעלות) ויש שם המווווווון יתושים וחרקים מוזרים שלא ראיתי בחיים,

נמאס לי כבר למרוח את עצמי באל תוש 24 שעות ביממה .

אם אני אלך לרופא הוא יכול להמליץ על העברה לבסיס אחר ?

יש ביחידה עוד בסיסים של אותה יחידה שקרובים לירושלים ואני גרה בירושלים .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לעקיצות יתושים

הוספת תגובה

• שני

ד``ר בן רנר
    17/05/2010

שלום שני. עזרה בתנאי השירות תוכלי לקבל רק ממרפאה אלרגית צבאית.אם את מתגוררת בירושלים פני ליחידה לאלרגיה בהדסה הם יבדקו ויתנו לך אישורים במידת הצורך.
    לדאבוני תצטרכי להמרח באלתוש כל התקופה כי אין אמצעי טיפולי אחר. לאנטיביוטיקה אין מקום כלל בטיפול בעקיצות היות וזו תגובה אלרגית לארס ולא תגובה זיהומית.אנטיהיסטמיניקה עוזר בקושי.אציע למרח משחה סטרואידית כמו למשל בטקורטן וליטול מספר ימים כדורי סטרואידים אם הנפיחות גדולה מאד וכואבת.ברור שכל הטיפול חייב להעשות בהנחיית הרופא לאלרגיה. אחרי שתלמדי את ה"פטנט" הטיפולי תדעי לקחת לפי הצורך לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת ו...

שני
    17/05/2010

המהירה !!
    :)
    רציתי לשאול אם זו באמת סיבה מספקת כדי לעבור בסיס ?!
    אני פשוט נורא סובלת שם מהיתושים ( אני שם כ 3 חודשים )
    לא משנה כמה אלטוש אני מורחת, הם מוצאים מקום אחר לעקוץ וזה מתנפח לי לבערך גודל של קלמנטינה אם לא תפוז ..למשך שבוע, שבוע וחצי ואחר כך גם משאיר צלקות :(
    באמת יכולים להעביר אותי בסיס בגלל אלרגיה ליתושים ?
    כי הרי הבקעה זה ה- מקום ליתושים ... ירושלים פחות..
    מה אתה חושב ?
    תודה רבה עם העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לביצים
    אפרת
    16/05/2010

שלום,

בתי בת שנה ושבוע.
    לפני מספר ימים טעמה בפעם הראשונה ביצה בדרך עקיפה - אכלה עוגה המכילה ביצים וכן "נשיקה" שהייתה על העוגה = קציפת ביצים.
    לאחר שאכלה התחלנו לראות פריחה אדומה על הפנים שנראתה שמגרדת לה, עפעף עין אחת התנפח מעט. כעבור כשעה הכל עבר. הילדה לא בכתה או הראתה חוסר נוחות.
    התייעצתי עם טיפת חלב שכן חיסון גיל שנה מתקרב - אמרו לי לעשות בדיקה קטנה בבית כדי לוודא שזה אכן מהביצה - להכין ביצה קשה ולתת לה יום אחד ביס קטן מהצהוב ויום אחר ביס קטן מהלבן ולראות מה קורה.
    1. אם אכן אלרגית לביצים - מה הסיכוי שזה יעבור ? מתי ?
    2. יש טיפול או שפשוט עלינו למנוע מאכלים המכילים ביצים ?
    3. האם גם בתגובה של פריחה (ולא קוצר נשימה חלילה) - יש לבצע את חיסון גיל שנה בביה"ח ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לביצים

הוספת תגובה

• אפרת

ד``ר בן רנר
    16/05/2010

שלום אפרת
    אם זה היעוץ שקבלת מטיפת חלב אז אנחנו בבעיה גדולה .מבחן התגר (לתת ביצה ולראות)לא עושים בבית ועושים רק בליוית רופא ובמרפאה אלרגית בעלת נסיון! לתת ביצה לפי ההממלצה בהנחה שהילדה אלרגית יכול לגרום לתגובה לא נעימה בלשון המעטה. בכל מקרה התגר הוא רק השלב השני בבדיקה. בשלב הראשון יש לגשת למרפאה אלרגית ולבצע תבחינים לביצה ולפי התוצאות להוציא מסקנות.החיסון MMR הוא דבר שונה ולאחר שנדע היכן אנחנו נדון בזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני אובחן שהוא אלרגי לביצים

מיטל
    28/05/2010

בני בן 8 חודשים בגיל 7 חודשים הוא קיבל טעימה מטחינה הגענו איתו לביה"ח כי היה לו קוצר נשימה ופריחה בפנים בצוואר ממש כמו כוויה ושילשולים.
    בני נשלח לאחר המקרה הזה לבדיקה דם כדי לראות למה הוא עוד אלרגי ,בתוצאה של הבדיקה אובחן שהוא אלרגי לחלבון של הביצים .
    בגיל חודש וחצי אבחנו לבני אסטמה עור.
    בשירשור הקודם קראתי שעושים לילדים שאלרגים לביצים חיסון בגיל שנה.איזה חיסון זה?למה הוא מועיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיטל
    28/05/2010

רציתי להוסיף שבחודש וחצי האחרונים היה לו דלקת באוזניים ופעמיים דלקת בקני הנשימה האם זה קשור לאלרגיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל

ד``ר בן רנר
    28/05/2010

שלום מיטל.דלקת אוזנים בילדים איננה קשורה ישירות לאלרגיה אך ילדים אלרגים עלולים לסבול יותר בגלל נזלת כרונית ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל

ד``ר בן רנר
    28/05/2010

שלום מיטל.
    קשה לי למצא סדר והיגיון בתאור. אם הילד סבל מקשיי נשימה לאחר טחינה מה הקשר לביצים? טחינה מיוצרת מסומסום ולא מביצים.אם בבדיקת הדם נמצאה רגישות לביצים ואין לילד רגישות קלינית לביצים ואוכל ביצים ללא בעיות יש לחזור על הבדיקה אבל ע:י תבחיני עור.את חייבת לבדוק האם בוצעה בדיקה לסומסום.לגבי החיסון הכול תלוי עם רגיש או לא לביצים בפועל.באיזה בית חולים בוצעה הבדיקה.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מיטל
    28/05/2010

הילד מעולם לא אכל ביצים בעקבות המקרה לטחינה בוצעה בדיקה בביה"ח קפלן כדי לבדוק לאילו מאכלים הוא אלרגי ומצאו בבדיקה שהוא אלרגי גם לביצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל

ד``ר בן רנר
    30/05/2010

שלום מיטל
    הקשר לביצים בספק .יש לבצע תבחיני עור ולא בדיקת דם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבחיני עור

מיטל
    01/06/2010

בביה"ח שעשו לבני את הבדיקת דם לבירור לאיזה מאכלים הוא אלרגי שאלתי למה לא עושים לו טסטרים בעור אז אמרו לי שהבדיקה היא יותר מדויקת.
    אני באמת בספק לגבי הבדיקה דם שעשה בביה"ח כי עשו לו את הבדיקה לאור המקרה של הטחינה ובתוצאה יצאה ביצים ולא שומשום.
    קרה שקרה בגן לפני שבוע הגננת נתנה לו שלוק /קרחון כזה והוא התנפח באיזור העין .אחרי טיפול בפנסטין הכל עבר.
    לא מסוכן שהוא מקבל פנסטין לעיתים קרובות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל

ד``ר בן רנר
    01/06/2010

שלום מיטל
    לא מסוכן בכלל.
    בקפלן שתי מרפאות אלרגיה.עשי תור למרפאה שלי ונבדוק מחדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם לאלרגיה
    לולי
    16/05/2010

לביצים 47.3
    חלב 3.5
    בוטנים 20.8
    שומשום - הראה שאין קטן מ 0.1
    יש לציין שביצה הוא אכל ולא היו שום סימנים לא פריחות ולא הקאות , אבל בגלל שלא אהב לאכול ביצה רציתי לבדוק את זה לפני גיל שנה . לגבי הבוטנים , אמרו לי שיש לבדוק כי זה קשור לשומשום
    והוא אכל במבה ולא קרה לו כלום , לאחר הבדיקה על העור נתתי לו למחורת במבה והוא הקיא מס' דקות לאחר מכן .
    רציתי לדעת מה מצב חומרת האלרגיות ,ואיך אפשר להסביר לגבי הביצה והבוטנים שאכל ,
    ולגבי השומשום הרופא טוען שהטסט על העור יותר ודאי מבדיקת הדם , אכן הדבר נכון??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם לאלרגיה

הוספת תגובה

• לולי

ד``ר בן רנר
    16/05/2010

בוקר טוב לולי.
    התוצאות מצביעות על רגישות גבוהה לבוטנים ביצים ופחות אבל קיים לחלב.שומשום שלילי.התוצאות בעור יותר מהמנות אבל רק במידה ובדם התוצאה שלילית.במידה והיא חיובית בדם ברור שתהיה חיובית גם בעור.ע"מ לבדוק את ההשפעה הקלינית יש לבצע מבחן תגר מעשי.העובדה שאינו אוהב ביצים מצביעה על אלרגיה ולמרות שלא קרה דבר .אל תחכי שיקרה.הרגישות לחלב וביצים חולפתו במשך השנים הרגישות לבוטנים לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת עם g6pd והנקה
    אפרת
    13/05/2010

שלום,

נולדה לי תינוקת בריאה עם מחסור ב g6pd . מאחר ואני מניקה רציתי לדעת מאיזה מאכלים עליי להימנע (חוץ מפול ) כדי למנוע תגובה אלרגית מטעם התינוקת?

ב. האם עדשים לסוגיהן, שעועית ירוקה ,לבנה , חומוס מבושל - נכללים גם הם באיסור האכילה ?

ג. לשיכוך כאבים עבורי לאחר הלידה האם ניתן להשתמש באופטלגין טיפות או באדוויל ?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת עם g6pd והנקה

הוספת תגובה

• ורדה

ד``ר בן רנר
    13/05/2010

שלום ורדה
    תחיי חיים רגילים! אין לך כל הגבלות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה