פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת דיפרוספן לאחר ניתוח פלסטי באף
    איריס ב.
    12/05/2010

עברתי ניתוח פלסטי באף לפני 3 חודשים. הרופא אמר שיש נפיחות וצלקת. הוא ממליץ על זריקת דיפרוספן באף. מה ההשפעה של זריקה כזאת? האם היא תפתור את הבעיה? ומה תופעות הלוואי?

תודה
    איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איריס

ד``ר בן רנר
    12/05/2010

שלום איריס
    ממדובר בזריקה סטרואידית (קורטיזון) האמורה לזרז ולהוריד את הנפיחות המקומית .אין מניעה לקבל את התרופה.הניסיון של המנתח עשיר ושמעי לעצתו.גם אם לא תקבלי הנפיחות תחלוף עם הזמן.בכל מקרה התרופה "רק" תזרז את התהליך (אם בכלל)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד בגפיים
    יואש
    12/05/2010

לאחר שאני עובד בגינה שליד הבית,אני מקבל גירודים בגפיים,אבל רק כאשר הם חשופים.אם אני לובש מכנסיים ארוכים נעליים וחולצה ארוכה ,אין בעיה.
    אולי זה אלרגיה למשהו בחוץ?
    בתודה
    יואש

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד בגפיים

הוספת תגובה

• יואש

ד``ר בן רנר
    12/05/2010

שלום יואש.
    בהחלט ייתכן וצמח מסויים בגינה בד"כ שיחים גורמים לתופעה.עליך לגשת למרפאה אלרגית לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה כן או לא
    שוורץ שולמית
    12/05/2010

מזה כשנה וחצי אני סובלת מאוד מהתקפת אלרגיה בערך פעם בשבוע - ההתקפה מלווה בעשרות התעטשויות ונזילה בלתי פוסקת של מים (נוזל מימי ולא מוגלתי) מהאף, מהעינים וכו.
    בבדיקת שערכתי הסתבר שIg-E TOTAL נמצא בדיוק באמצע 49 בין 0 ל-100
    האם התופעה שאני סובלת ממנה היא אלרגיה או בעיה רפואית אחרת
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה כן או לא

הוספת תגובה

• שוורץ

ד``ר בן רנר
    12/05/2010

שלום שולמית.
    הערך של IGE רומז על נטיה לאלרגיה .לאנשים אלרגים יש IGE גבוה יותר מאשר לאנשים רגילים אך לא בהכרח.למעשה אם הערך לא גבוה אין לו משמעות.הבדיקה הקובעת היא הIGE הספציפי לאלרגנים השונים או תבחיני העור.אז גשי לבדיקה במרפאה אלרגית.חבל לסבול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת דם לאלרגיה
    ליה
    11/05/2010

שלום רב ותודה מראש על תשובתך.

בתי בת ה3 סובלת מאלרגיה לשומשום. היום קבלנו תוצאה בבדיקת הדם שנתבקשה על ידי הרופא.
    מה המשמעות התוצאה 0.4
    יש לציין שעד כה עשו לה טסטים ואכן אלרגית. האם היא עדיין אלרגית על פי תוצאה זו?
    רב תודות,
    ליה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקת דם לאלרגיה

הוספת תגובה

• ליה

ד``ר בן רנר
    11/05/2010

שלום ליה
    תוצאה זו מצביעה שאין רגישות לשומשום.יש לבצע תבחין עור ומבחן תגר לשומשום ע,מ לשלול את הרגישות. לחלוטין. אילו תלונות היו לה כשאובחנה הרגישות לשומשום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה!

ליה
    12/05/2010

כשהיתה בת 8 חודשים הגננת נתנה לה טחינה.הסימנים היו הקאות,פריחה בגוף ובצקת באוזניים.
    מדי שנה הרופא עושה לה טסט בעור - תבחין עור? ויוצא שהיא עדיין רגישה.אני מופתעת לגלות שאין רגישות לשומשום.קבעתי תור לרופא ונראה מה הוא יגיד. סליחה על הבורות,מהו מבחן תגר? ומה עליי עוד לעשות על מנת לוודא סופית שאכן היא לא רגישה לחלוטין.
    שוב תודה מראש על התייחסותך.
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר באינזים g6pd
    הילי
    11/05/2010

היי,
    בני בן השנה עם חום של כ-39 כבר 3 ימים והרופאה אמרה שיש לו קצת דלקת אוזניים- היא נתנה לנו אוטידין-טיפות אוזניים, ואמרה לשים לו כל הזמן שמתלונן

לפי הרשימה שלי אחד החומרים שם (antipyrine) נמצא ברשימה של החומרים שאסור לתת בריכוז גבוה
    למי שיש את החוסר באינזים הנ"ל
    שכחתי לציין בפני הרופא שיש לו g6pd.. האם כדאי להמשיך עם הטיפות ?

ובכלל.. מה הם התרופות שלא רצוי לתת שיש את החוסר ב-G6PD ? כי שמעתי שגם פולידין לא רצוי למרוח..
    עוד שאלה בקשר לזה- אמרו לי שגן מסוכן להריח פול.. האם נכון ?

תודה רבה,
    הילי.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר באינזים g6pd

הוספת תגובה

• הילי

ד``ר בן רנר
    11/05/2010

שלום.
    המשיכי בטיפול! אנשים החסרים באנזים G6PD עלולים לפתח המוליזה(פרוק של כדוריות דם אדומות)במקרים מיוחדים.בכל מקרה המנעי מפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לסטרואידים
    דן
    11/05/2010

שלום.גילו שאני אלרגית לסטרואידים משני קבוצות-B D.
    רציתי דעת איפה יש רשימה של משחות לעור,טיפות עינים ,טיפות אף ,משאפים שעשויים מהם.
    אני סובלת מאלרגיה רב מערכתית-בעינים,באף,אסטמה ובעור ואני מפחדת כי לא תמיד שמים לב לרגשישות שלי.הייתי רוצה לבדוק אם אני לא אלרגית לתכשירים שאני משתמשת בהם.
    אשמח אם יש לך מידע בנושא(בעברית)

ושאלה נוספת-מהו האנטיאסטמין החזק ביותר?כרגע אני משתמשת בפרותיאזין(3 פעמים ביום)ועדין נכנסת ויוצאת מבי"ח כול הזמן בגלל האלרגיות הקשות!

תודה מראש על העזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לסטרואידים

הוספת תגובה

• ברגישות לסטרואידים

ד``ר ולרי טפליצקי
    11/05/2010

שלום רב,
    האם שמדובר ברגישות לסטרוידים על פי בדיקת מטלית?
    בגלל ההבדלים בין הסיווגים ממולץ לקחת גם רשימה אצל רופא שעשה בדיקה ומצא רגישות.
    צריך לקחת בחשבון שלא תמיד קיים קשר ברור בין הרגישות שנמצאה בטסטים ורגישות במציאות.
    צריך לוודא רגישות לסטרואיד מסויים על ידי בדיקה עצמית עם מריחה על העור הסטרואיד החשוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דן
    21/05/2010

כן.מדובר ברגישות לסטרואידים לפני מבחני מטליתשנעשו לי בעבר במחלקת עור(כך שאין לי עם מי לדבר על זה כול כך כרגע..).ולכן רציתי לשאול:
    1.האם זה קשור רק למשחות בעור או גם שהסטראוידים האלה יכולים להופיע בטיפות אף,משאף לאסטמה,טיפות עינים וכו'..?
    2.אם כן,איפה אפשר להשיג רשימה של תרופות שמכילות את שני הסטרואידים שאני אלרגית אליהם ?
    3.ושאלה נוספת-מהו האנטיאסטמין החזק ביותר?כרגע אני משתמשת בפרותיאזין(3 פעמים ביום)ועדין נכנסת ויוצאת מבי"ח כול הזמן בגלל האלרגיות הקשות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענו לי...

דן
    27/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לסטרואידים

ד``ר ולרי טפליצקי
    30/05/2010

שלום מני, עניתי לך כבר ב11 במאי.
    בגלל ההבדלים בין הסיווג של הסטואידים ממולץ לקחת רשימה של סרואידים אצל אותו רופא\ת עור או אלרגיה שעשה בדיקה ומצא רגישות.
    צריך לקחת בחשבון שלא תמיד קיים קשר ברור בין הרגישות שנמצאה בטסטים ורגישות במציאות.
    צריך לוודא רגישות לסטרואיד מסויים על ידי בדיקה עצמית עם מריחה על העור של הסטרואיד החשוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לשוקולד מריר?
    תומר
    11/05/2010

כל פעם, בוודאות, כאשר אני אוכל קוביית שוקולד מריר אני עושה אפצי בזמן האכילה או לאחר מכן.

מה הסיבה לכך? האם זה אומר שלא כדאי שאני אוכל שוקולד מריר?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לשוקולד מריר?

הוספת תגובה

• תמר

ד``ר בן רנר
    11/05/2010

שלום תומר.
    ניתן לבצע תבחין לשוקולד(קקאו) ולטבליה עצמה.השכיחות של רגישות לשוקולד עם תלונות נשימתיות איננה שכיחה
    אבל קיימת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת ומקום אפשרי לרכישה
    יוגב
    11/05/2010

קיים ברשותי שם של תרופה Bio Groom Lido-Med Anti Itch Spray אודה מאד לקבל חוות דעת עליה וכמו כן מקום אפשרי לרכישה.

התרופה הנ"ל היא בשימוש בארה"ב עבור בני אנוש וכלבים.

הוספת תגובה

• יוגב

ד``ר בן רנר
    11/05/2010

שלום יוגב
    לצערי אין לי מידע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לבוטנים
    מיכל
    10/05/2010

שלום רב! לבתי בת ה9 התגלה אתמול כי יש לה אלרגיה לבוטנים. היא נמצאת כבר 8 שנים במעקב צמוד ע"י גסטרולוג עקב משקל וגובה נמוך מוגדרת FTT . עברה לאחרונה בדיקות נוספות ובבדיקת ANA היתה חיובית. היא כבר שנה עם זונדה ועוברת בקרוב הכנסת גסטרוסטרום. שאלתי האם יתכן קשר בין האלרגיה לבוטנים לבין גדילה איטית וחוסר שגשוג? ומה לגבי הבדיקה החיובית ANA ? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לבוטנים

הוספת תגובה

• מיכל

ד``ר בן רנר
    11/05/2010

שלום מיכל
    אין קשר בן הרגישות לבוטנים למצב שאת מתארת.ANA חיובי מצביע על קיום נוגדנים כנגד מרכיבי גרעין התא. סביר שיש קשר למחלת הרקע ממנה סובלת הילדה.הכנסת גסטרוסטום איננו דבר שבשגרה לFTT .ייתכן ויש לילדה רגישויות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בכשל חיסוני
    מוריה
    10/05/2010

ידוע שאלרגיה זהו כשל חיסוני של הגוף, אני סובלת מגיל 12 בערך מהכדוריות הלבנות ואושפזתי בגלל זה, היה חוסר גבוהה בכדוריות לבנות בדם. ומאז אני רק מפתחת אלרגיות עוד ועוד וכל שנה מתחדשת עם חומר נוסף שעלול להזיק לי... לדוגמא בטסטים האחרונים ראו שאני אלרגית לחתולים (יותר מ 3 בדיקות טסט בשנים האחרונות )
    האם לפנות לטיפול אימונולוגי יכול לעזור?
    בפעם האחרונה שניסיתי לעבור חיסונים לא הלך.... וכנראה שהטיפול הזה לא בשבילי גם מהמלצת הרופא !
    האם קיימת דרך אחרת לחיות ללא תרופות ולטפל?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בכשל חיסוני

הוספת תגובה

• מוריה

ד``ר בן רנר
    10/05/2010

שלום מוריה
    אלרגיה איננה כשל חיסוני אלא תופעת לואי לתפקוד מוגבר של מערכת החיסון שמוביל לתוצאה לא רצויה.לא הבנתי את הפגם שלך בכדוריות הלבנות אבל באופן כללי הפרעה בכדוריות הלבנות לא קשורה לאלרגיה.במידה והטסטים חיובים המערכת החיסונית עובדת היטב ומזהה את הגורם.לו היה כשל המערכת לא הייתה מזהה דבר.
    הטיפול החיסוני הוא המומלץ ביותר.מי שיעץ לך ההפך כנראה שידע פרטים שלא ידועים לי .אם עברת את הטיפול ונכשלת זה דבר אפשרי בהחלט היות ויעילות הטיפול היא בן 70-80%.
    במידה ואינך מעונינת בטיפול התרופות הן המוצא היחידי..אין פטנט אחר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינון ואיבוד חוש ריח
    איציק
    10/05/2010

שלום
    בחצי שנה האחרונה אני סובל מאיבוד חוש ריח ולעיתים קרובות צינון, זה משהו שבא והולך.
    הופניתי לרופא אא"ג, הוא קבע שזו תופעה אלרגית.
    נתן לי זריקת דיפרוספן. הזריקה עזרה למשך חודש בערך אבל גרמה לי לתופעות לוואי די מעצבנות.

ניגשתי למרפאת אלרגיה בכדי לבדוק למה אני אלרגי, כל הטסטים היו שלילייים.
    תוצאות בדיקות הדם גם היו שליליות, כאילו שאני לא אלרגי לכלום.

יכול להיות שאני אלרגי למשל לחתולים וזה לא עולה בבדיקות השונות?

אלה תוצאות הבדיקות:

Ig-E TOTAL 84.5 IU/ml

GP1M Grass Panel 1 <0.10 Negative
    Dermat. pteronyssin. <0.10 Negative U/ml
    Dermat. farinae <0.10 Negative U/ml
    MP1 <0.10 Negative
    WP1M Weed Panel 1 <0.10NEGATIVE
    Italian Cypress <0.10 Negative U/ml
    Pecan <0.10 Negative U/ml
    Oak <0.10 Negative U/ml
    Olive <0.10 Negative U/ml
    FP50 M Food Panel 50 <0.10 Negative U/ml
    FP51M Food Panel 51 <0.10 Negative U/ml
    FP73M Food Panel 73 <0.10 Negative U/ml
    FP7M Food Panel 7 <0.10 Negative U/ml
    FP15M Food Panel 15 <0.10 Negative U/ml
    FP1M Food Panel 1 <0.10 Negative U/ml
    FP2M Food Panel 2 <0.10 Negative U/ml
    FP3M Food Panel 3 <0.1 NEGATIVE U/ml
    House Dust - Greer <0.10 Negative U/ml
    Animal Panel <0.10 Negative U/ml

לקביעת תור
    סגירה
    צינון ואיבוד חוש ריח

הוספת תגובה

• איציק

ד``ר בן רנר
    10/05/2010

שלום איציק
    מסתבר שאינך אלרגי.רגישות לחתולים מתגלת בתבחינים באופן מידי.דיפרוספן כתרופת חירום מצויינת אך לא כטיפול קבע. עלך ליטול תרופות מקובלות כאנטיהיסטמיניקה ותרסיסים לאף .אין טיפול אחר למי שאינו אלרגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה
    בנימין דויד
    10/05/2010

שלום רב
    ברשותכם יש לי שתי שאלות אחת:
    האם עודף ליחה בגוף נגרם כתוצאה מאלרגיה לדבר מסוים,מהי ליחה וכיצד היא נאספת בגוף
    מה עושים נגד הצטברות ליחה בגוף,תזונה אני מאמין זה פקטור משמעותי,שנים אני לא נוגע במוצרי חלב ואחרים שמעוררים ליחה אך עדיין יש בקרים שאני מתעורר עם הצטברות של ליחה אשר משפיעה עלי ברמה האנרגטית מאוד.
    השאלה השנייה האם מתכת מסוג אמלגן בסתימות הפה יכולה ליצור לייצר אלרגיות,היכן עושים בדיקת אלרגיות למתכות אם יש דבר כזה בכלל
    תודב רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעזרה

הוספת תגובה

• זוד

ד``ר בן רנר
    10/05/2010

שלום דוד.
    עודף לילחה עלול להיגרם מתגובה אלרגית לשם כך גש למרפאה מקצועית אלרגית לבדיקה
    אמלגן המכיל כספית יכול לגרום לתופעות אלרגיות אם כי ההתלהבות מהגורם הזה נעלמה במרוצת השנים.ניתן לבצע בדיקת רגישות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת דיפרוספאן ובעיות עור
    ד``ר בן רנר
    10/05/2010

רצית לברר תוך כמה זמן הזריקה משפיעה על בעיות עור.
    קיבלתי אתמול בצהריים את הזריקה ועדיין אין שינוי גדול
    קצת מיואשת
    ד.

הוספת תגובה

• דליה

ד``ר בן רנר
    10/05/2010

שלום דליה
    עלי לאכזב אותך .השפעת הדיפרוספן על תופעות עור שולית .התרופה מצוינת למחלות פרקים אסטמה ונזלת אך לעור מסתבר שאין לה השפעה.אם יש אז היא קצרת טווח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לתערובת מרקפטו
    דפנה ברזילי
    10/05/2010

ערב טוב.. רציתי לשתף, ואולי גם להעזר בכם..
    לפני בערך שנה, אולי קצת יותר, אובחנתי כאלרגית לתערובת מרקפטו, וזאת בעקבות ניתוח פולשני, שחשף אותי ללייטקס בצורה קיצונית.
    כמובן מאז חיי גיהנום. האלרגיה מתבטאת בשלפוחיות קטנטנות על אצבעות הידיים, לעיתים במקומות אחרים, גם אם הם לא נחשפו למגע של החומר. מאז, אני לא יכולה לעשות המון דברים, לא יכולה לגעת כמעט בכלום, משתמשת בחומרי ניקוי אקולוגיים, לא לובשת כל דבר, לא נועלת כל דבר וכו' וכו'..! תקופה מאד קצרה הצלחתי להתגבר על התופעה, להפטר מהאלרגיה, ואפילו עור הידיים נראה מצוין, אך שוב חזרה האלרגיה, למרות שלא זכור לי שעשיתי משהו יוצא דופן.
    רציתי בראש ובראשונה, להקים קול צעקה, על כך שמרפאות לא מחזיקות כפפות ונילין, במעבדה אחת הציעו לתת לי כסף, ושאלך אני לקנות להם. בתי חולים אף הם נטולי כפפות ונילין, שלא לדבר על העובדה שהאלרגיה כוללת גם את ידיות המכשירים, צינורות וכו'.
    בנוסף, רציתי לדעת אם יש אי אלו בדיקות שלא ביצעתי, ושאוכל לבצע ע"מ לראות האם חל שינוי, או למקד את התוצאות, ובכך אולי אדע להמנע ביתר דיוק מהדברים האסורים לי. עוד רציתי לשאול אם ניתן לדעת אם זה פסיכוסומטי, או שזה בעקבות הניתוח, אם יש משחות שאפשר למרוח על העור הפגוע בכדי לאחות את הסדקים הנותרים לאחר התייבשות השלפוחיות, ואת המראה הכללי של העור.. הוא ממש לא אסתטי. ממש ממש קשה לי להתנהל, אני אובדת עצות!
    אודה לכם מאד על תשומת הלב ועל התשובה, דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לתערובת מרקפטו

הוספת תגובה

• דפנה

ד``ר בן רנר
    10/05/2010

שלום דפנה
    את מערבבת שני חומרים שונים.לטקס הוא גומי לבן ואילו מרקפטו הוא הגומי השחור.(או המאיצים שבחומר)היות ויש לך בעיות שלא נתנות לפתרון ברשת אציע שתפני למרפאה אלרגית לליבון הבעיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באנטיהיסטמין לטיפול באלרגיה
    קרן
    09/05/2010

שלום רב,

הנני בת 32 וזו עונת אביב שניה שממנה אני סובלת מאלרגיה שמתבטאת בעיטושים, נזלת וגירוד בעיניים. בשנה שעברה רשם לי הרופא אנטיהיסטמין מסוג טלפסט. השאלה שלי היא האם ניתן לקחת את הכדור כ-SOS או שכך זה לא יעיל ועדיף לשמור על רצף? התופעות מתגברות בסופ"ש כאשר אני נמצאת יותר בבית ופחות בעבודה (אני גרה בקיבוץ שיש בו הרבה טבע), וחשבתי להיעזר בכדור רק בזמנים אלו.
    אשמח להבהרה בעניין,

תודה מראש..

הוספת תגובה

• קרן

ד``ר בן רנר
    10/05/2010

שלום קרן
    ניתן להעזר בכדור לורסטין הניתן לרכישה ללא מרשם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה