פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאות יומיות - רגישות לחלב?
    מאיה
    23/09/2009

שלום,
    בני בן השנתיים סובל מהקאות ברמה כמעת יומית לרוב אחרי בקבוק מטרנה / דייסה חלבית,
    בדרך כלל ההקאה מגיעה לאחר שיעול פתאומי שמופיע אחרי ששותה את הבקבוק
    מגיל 4 חודשים טופל בזאנטק עם שיפור לסירוגין וחזרה להקאות לאחר הפסקת הטיפול
    לאחרונה עשינו צילום קיבה וושט שהראה רפלוקס קל עד בינוני (שלא מסביר את ההקאות החוזרות)
    עשינו גם גסטרטסקופיה עם ביופסיות שהייתה תקינה לחלוטין
    רופא הגסטרו שלח אותנו לבצע בדיקת רגישות לחלב וסוגי מזון נוספים
    היום החלפנו את המטרנה החלבית לסויה ולמשחתנו הילד לא הקיא בכלל (אתמול הוא הקיא פעמים, בבוקר ובערב)

יש לי 3 שאלות:
    1 - האם הרגישות לחלב יכולה באמת לגרום להקאות מזרקה יומיומיות?
    2 - האם ניתן לזהות את הרגישות לחלב גם אם בתקופת הבדיקה הוא לא יצרוך מוצרי חלב? (במידה ונעביר אותו לכלכלה צמחית)
    3 - בדיקת האלרגיה תתאפשר רק בעוד כחודש, איך נדע האם מוצרי סויה עדיפים על מוצרי החלב? נניח ויש לו רגישות לחלב ולא ניתן לו מוצרי חלב - המצב ישתפר במיידי או שייקח זמן עד שיפסיק להקיא?

תודה מראש,
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גליאה

ד``ר בן רנר
    23/09/2009

לפי האנמנזה התינוק רגיש לחלב ויש לבצע בדיקת אלרגיה מידית .מדוע יש לחכות חודש קשה לי להבין.את הבדיקה אפשר לבצע בכל מצב. לפי הרגישות ניתן להחליט איזו כלכלה לתת ולא להפך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התור הקרוב אצל אלרגולוג

מאיה
    23/09/2009

רק בעוד חודש. אני מנסה להקדים ללא הצלחה בינתיים.
    אשמח אם תוכל לענות על שאלות נוספות ששאלתי.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיה

ד``ר בן רנר
    24/09/2009

עד לתור תני סויה בלבד! ואז תבצעי את הבדיקות.אין קשר בין הבדיקה לכלכלה.הסבירות של רגישות לחלב גדולה וזו כנראה תהיה הבחירה
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה כל כל צודק!

מאיה
    05/10/2009

אנחנו נותנים לילד חלב סויה מזה שבועיים. ההקאות ירדו לרמה של פעם בשבוע אם בכלל. אנחנו הולכים לעשות את הבדיקה השבוע ואז נדע בוודאות אך ככל הנראה באמת מדובר ברגישות לחלב.

שאלה אחרת - הילד מסרב לאכול מטרנה צמחית, כנראה זה לא טעים לו, אוכל רק חלב סויה, או משקה אורז / שיבולת שועל עם הדייסות הנמסות. שמתי לב שאחוזי השומן במשקאות הללו הם מאוד נמוכים, 2% בקושי והערך הקלורי שלהם נמוך מאוד ביחס למטרנה. ולמרות שהילד אוכל עכשיו את ה 300 גרם ולא מקיא הוא לא מעלה במשקל ואף נראה שאיבד קצת ממשקלו. מה אתה ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם אלרגיה
    טלי
    23/09/2009

שלום,

בני בן שנה ועשרה חודשים ביצע מס' פעמים תבחיני עור ונמצא אלרגי מאוד לחלב לביצים ושומשום.

נשלחנו לבדיקת דם ולהלן התוצאות:

שאלותי הן:

Almond F20 | KU/L | *

0.5

|

Egg White F1 | KU/L | *

48.7

|

Milk F2 | KU/L | *

50.3

|

Wheat F4 | KU/L | *

0.2

|

Soybean F14 | KU/L | *

1

|

Peanut F13 | KU/L | *

0.6

|

Sesame Seed F10 | KU/L | *

1.4

|

IgE-Immunoglobulin E | Iu/ml | (

0 *

245 )

352

|

1.באיזה רמה האלרגיה?

2. האם צריך להסתובב עם מזרק אפיפן?

3. באיזה גיל זה מתחיל לחלוף. אם בכלל..

4. האם ניתן לשלוח אותו לגן ללא חשש?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם אלרגיה

הוספת תגובה

• טלי

ד``ר בן רנר
    23/09/2009

אני הייתי מציע לפנות לאלרגולוג שאתם נמצאים אצלו במעקב ולדון איתו.הנושא של רגישות למזון לא יכול להתבסס על שאלות תשובות אינטרנטיות בלבד.
    ע"פ הבדיקות שצרפת אכן רגיש לחלב סומסום סויה וביצה .ככלל הרגישים למזון חייבים להסתובב עם אפיפן על צרה שלא תבוא. אורח החיים חייב להיות נורמלי כולל גן בית ספר וכד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לרגישות לחלב אצל תינוק
    שרית
    23/09/2009

שלום,
    בני בן 4 חודשים סבל מכאבי בטן והתפתלויות לאחר האוכל, גרפסים ללא סוף שיהיו מונעים ממנו לישון יותר מעשר דקות. בכל 3 החודשים הראשונים לחייו הוא ינק באופן מלא. בהמלצת רופא ילדים ניסינו לשלב אלגיקל קיד, זנטק, אינפמיל AR ולאחר התייעצות עם רופא גסטרו - עברנו לנוטרמיגן באופן מלא והפסקתי להניק מאחר וקיים חשד לרגיות לחלב. היה חדש לריפלוקס - אך בבדיקת שיקוף בריום התברר שהריפלוקס קל מאד וזו לא הסיבה לאי השקט הנורא. לאחר שבוע-שבועיים עם הנוטרמיגן חל שיפור גדול, הוא התחיל לסופסוף לישון ולחייך. מאחר והאפשרות של ריפלוקס הופרכה, הרופאים טוענים שכנראה קיימת לרגישות לחלב. היום המצב אומנם השתפר, אבל הוא פולט את האוכל בכמויות גדולות ועדיין מתקשה בעיכול שעות ארוכות לאחר הארוחה.
    ביצענו בדיקת דם לאלרגיה שתוצאותיה היו שליליות. רציתי לדעת מה דעתך והאם ניתן ואף רצוי לבצע בדיקת אלרגיה לחלב. האם התופעות שהזכרתי אכן יכולות להעיד על אלרגיה לחלב ובמידה וכן האם נוטרמיגן הוא האופציה היחידה שקיימת.
    אגב, בבדיקות אלרגיה שעברתי נמצא שאני אלרגית לקרדית האבק ולפריחה של כמה צמחים. גם בעלי אלרגי מאד בעונות מעבר. האם ייתכן שגם בני התינוק אלרגי בעקבות הרגישויות שלנו?

אשמח לתגובה בהקדם.
    תודה.

הוספת תגובה

• שרית

ד``ר בן רנר
    23/09/2009

שאלת הרגישות לחלב עולה לדיון כל הזמן בפורום ואציע לך לדפדף ולקרא.יש כמובן לבצע בדיקת רגישות לחלב בהקדם וצריך היה לעשות זאת מזמן .האבחנה מידית ואין צורך להתחיל בבדיקות שלא לצורך.נוטרמיגן הוא מזון המרכב מחלב מעוכל ואינו גורם לאלרגיה לכן הוא אידאלי לתינוקות להוציא את הטעם שפשוט "נורא" בצעי את הבדיקות ונבחן את התוצאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינגולייר
    אפרת
    23/09/2009

רק מתחיל החורף והבת שלי חוטפת התקפי שיעול בלתי פוסקים.
    היא מעולם לא אובחנה באסטמה אלא באלגיה
    הייתי אצל הרופא והוא נתן לי סינגולייר כטיפול מונע לחודש
    שאלתי אם יש תופעות לוואי?והאם התרופה הזו נחשבת כסטריאואידים?

לקביעת תור
    סגירה
    סינגולייר

הוספת תגובה

• סינגולייר

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/09/2009

זה לא סטרואיד, נסבל היטב בד"כ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב שחלפה אצל בן שנתיים?
    עדי
    22/09/2009

שלום רב,

בני אלרגי לחלב מאז שנולד. הביטוי תמיד היה פריחה בעור.
    אתמול, בגיל שנתיים, חזרנו למרפאת אלרגיה וביצענו טסט בעור שהראה כי האלרגיה חלפה.
    אחר הצהריים נתתי לבני מעט מוצרי חלב (כחצי מעדן, באופן הדרגתי, כפי שהוסבר לי ע"י הרפא).
    לא עלתה לו פריחה, אך כמה שעות אחרי זה הוא עשה קקי כמעט שילשולי.

שאלתי היא, האם יתכן כי הטסט שעשו במרפאה יצא שלילי, פריחה בעור לא מופיעה, אך בכל זאת קיימת אצלו רגישות בבטן למוצרי חלב?
    או שאולי רק מדובר בתקופת הסתגלות של הגוף למזון החדש?
    אם כן, תוך כמה זמן זה צפוי להסתדר?

תודה רבה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/09/2009

אם הוא אכל חצי מעדן ולא פרח ולא גירד ורק "כמה שעות אחרי זה הוא עשה קקי כמעט שילשולי" - הוא כנראה לא אלרגי לחלב פרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפסט ונרידרם משחה
    עידית
    21/09/2009

שלום,

רציתי לדעת האם התרופות הללו מכילות קורטיזונים או/ו סטרואידים?

לקביעת תור
    סגירה
    טלפסט ונרידרם משחה

הוספת תגובה

• טלפסט ונרידרם משחה

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/09/2009

טלפסט לא מכיחל, נרידרם כן מכיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות אלרגיה
    ענת
    21/09/2009

שלום רב,

אני סובלת מאטופיק דרמטיטיס כרוני (בגיל 12 היו כמה שנים של פריחה קשה ורגיעה של 8 שנים. כבר שנתיים סובלת שוב) ומטופלת ביומובט ובאלוקום. מאז כשנתיים אני סובלת, 5 פעמים בשנה בערך, מקוצר נשימה בעיקר בלילות אשר נמשך מספר ימים. לפני 3 חודשים קוצר הנשימה לווה בנזלת אלרגית אשר גרמה לסינוסיטיס ומקרה זה חזר על עצמו לפני כשבועיים שוב. במקרים אלו טופלתי ע"י אנטיביוטיקה (מוקסיוויט) וקלארינס. רופא המשפחה הפנה אותי לאלרגולוג. היום היה לי תור ועשו לי טסטים (2 טבלאות של 8 כ"א), כאשר לא היו ממצאים אלרגיים. הרופא שלח אותי לבדיקות דם ובאתר אני כבר יכולה לראות תוצאות. כל תוצאות הבדיקה (30 אלרגנים) הן 0.10> IU/ML

מה זה אומר?

תודה,

ענת

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות אלרגיה

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/09/2009

זה אומר שאין אלרגיה לאלרגנים אשר נבדקו.
    אטופיק דרמטיטיס זה בעצם פריחה מגרדת מסוג אקזמה. לפעמים זה קשר לאלרגנים שבאים במגע עם העור ולא כאלה שנשאפים מין האוויר (שבדקת בבדיקת דם וטסטים עוריים).
    סוג רגישות שבמגע בודקים עם תבחיני מטלית - מדבקות על הגב.
    כדאי לך לבצע גם בדיקה זאת אצל אלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד בגפיים
    ישראל
    21/09/2009

לאחרונה הופיע אצלי תופעה של גירוד בגפיים ובראש בשעות הערב לאחר שאני חוזר מהעבודה ,התופעה מתגברת כשאני אוכל פרי או משהו מתוק

לקביעת תור
    סגירה
    גרד בגפיים

הוספת תגובה

• גרד בגפיים

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/09/2009

גרד הרבה פעמים קשור לאלרגיה, כולל אלרגיה לפרות, מזון אחר (צריך להיות קשר ברור ומיידי).
    ישנם גם סיבות אחרות, לדוגמה אלרגיה לאלרגנים נשאפים מין האוויר כמו אבק, אבקנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלגיה לאופטלגין ואספירין
    הדי
    21/09/2009

שלום רב,
    בגיל 19 אובחנה אצלי אלרגיה לאופטלגין ואספירין ומאז איני נוטלת כדורים אילו.
    חלפו 12 שנים מאז וברצוני לשאול האם ייתכן שהאלרגיה חלפה? האם ניתן לבדוק את העניין באמצעות בדיקה כלשהי?
    עליי לציין כי את האיבחון לאלרגיה הראשונית ביצעו עבורי על סמך הסימפטומים שהופיעו ( נפיחות בעיניים) ולא באמצעות בדיקה.

אודה לתשובתך
    שנה טובה,
    הדי

לקביעת תור
    סגירה
    אלגיה לאופטלגין ואספירין

הוספת תגובה

• אלגיה לאופטלגין ואספירין

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/09/2009

אין בדיקה של אלרגיה לאופטלגין ופניצילין.
    ניתן לבצע תגר: לקחת את התרופה ולעקוב אחרי ההתפתחות התגובות,
    צריך לבצע זאת בהשגחה במרפאת אלרגיה בבית חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה
    אייבי
    21/09/2009

האם אלרגיה יכולה להוביל לחוסר שינה?
    הכוונה היא שחוסר שינה ועוררות יתר הם תופעה ישירה של האלרגיה ולא מצב שבו חוסר השינה נגרם בגלל תוצאות האלרגיה (נזלת, קוצר נשימה וכו')

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

ד``ר ולרי טפליצקי
    21/09/2009

האם אלרגיה יכולה להוביל לחוסר שינה? - כן
    הכוונה היא שחוסר שינה ועוררות יתר הם תופעה ישירה של האלרגיה ולא מצב שבו חוסר השינה נגרם בגלל תוצאות האלרגיה (נזלת, קוצר נשימה וכו') - לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה חדשה?!?
    רונן
    20/09/2009

שלום רב,

הנני אלרגי לאבקני עצי הזית כך גם בני משפחתי, הפריחה בדר"כ בחודש אפריל מאי.

בחודש האחרון אוגוסט ספטמבר (ליתר דיוק 6 שבועות) הנני ובני משפחתי סובלים מאלרגיות (נזלת אלרגית חריפה )בדר"כ בסופי שבוע זה מחריף. הנני גר באיזור המרכז ובני משפחתי גרים באיזור ירושלים. האם יש פריחה של צמח חדש או פרי חדש שיובא לארץ?!? מעולם לא אני ולא בני משפחתי סבלנו מתופעות אלרגיה בתקופה זו של השנה - מה זה יכול להיות?!? זה גם די ממושך כמעט חודשיים!!!

תןדה מראש
    רונן

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה חדשה?!?

הוספת תגובה

• אלרגיה באוגוסט

ד``ר ולרי טפליצקי
    21/09/2009

פתחתם כנראה אלרגיה לאבקנים של דשא ועשבים, לדוגמת לענה (שיבה),
    ניתן לקחת תרופות נגד אלרגיה גם בתקופה זו של השנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ואסטמה
    יונתן
    20/09/2009

שלום בתבחינים תת עוריים שנעשו בחודש שעבר נימצא רגישות לקרדית האבק זית אלון ציפור גן עדן ותיקנים
    ביצעתי בדיקת דם ige ויצא 492 העים ערך זה נורמלי
    כמו כן רציתי לשאול עים האלרגנים האלה נירכשים הוא היתי רגיש עליים כול חיי וכמו כן סובל מהסטמה מהאביב האחרון יכול להיות שיש קשר בין האלרגנים לבין האסטמה כמו כן מטופל בטלפסט סימבולאייר סרטייט 500
    כמו כן אני גר בסביבה רווית עצי זית מה לעשות ?
    העים יש תרופה שמורידה את ערך ה ige בתודה
    יונתן

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ואסטמה

הוספת תגובה

• יונתן

ד``ר בן רנר
    20/09/2009

לפי הבדיקות שעשית אין עוררין שאתה אלרגי.לכן פנה למרפאה בה עברת ברור ובקש פתרון.ציפור גן עדן איננו צמח אלרגני ואינו צמח שנבדק באופן שגרתי אם בכלל לכן יש לבדוק אמחנות התוצאה .יש בהחלט תרופה המורידה את רמות הIGE הנקראת XOLAIR

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד עיניים חוזר כבר מספר חודשים
    שרי
    20/09/2009

שלום רב לדוקטור,

אני בשנות שלושים מוקדמות,

בחודש יוני, בתחילת הקיץ, החל להופיע גרד בעיניים, שמעולם לא הופיע קודם בצורה כה עיקשת.

התופעות הן:
    גרד טורדני מאד
    מחוץ לעין מתחתיה לעיתים גם מגרד, בפס שלה למטה
    אדמומיות בתוך העין
    יש לציין שאין כמעט הפרשות!
    לעיתים תחושת הגרגר חול בעין, אך יום אחרי זה נעלם, ונשאר רק גרד ואדום.
    תחושת יובש ועקצוצ שהולכת וחוזרת.
    התחושה שנשארת היא בעיקר הגירוד הנוראי ואדמומיות בלבן של העין, אך בחלק הלבן לא שקרוב אל האף, אלא הצד השני לכוון הרכות.

והלכתי כבר שלוש פעמים, ולשני רופאים,

בכל פעם קיבלתי טיפות שהקלו, אך התופעה חזרה אחרי כמה שבועות שוב ושוב.

הרופא אומר שזו אלרגיה ואין מה לעשות ושטיפות לא יעזרו, עובדה שלא עזרו עד עכשיו.
    שאלתי אותו אם אפשר להזאיר ככה עין אדמומית עם גרד ללא טיפול , וזה לא יזיק, הוא אמר שאין נזק להשאירה ככה, אלא אם כם האדמומיות גוברת מחריפה ויש הרבה הפרשות.

מבחינתי להשאיר ככה עין אדומה ומגרדת ללא טיפול, לא הגיוני שלא יהיה נזק.

מצד שני אין פתרון מאף טיפות שלקחתי זה חוזר שוב ושוב.

יש לציין שלא נחשפתי לשום חומרים או מגורים חדשים, הכל אותו דבר.

אני מעונינת לדעת לפי היסמפטומים ממה אני סובלת ומה המחלה הזאת?
    ושנית מה הטיפולים המומלצים לה.
    לא יתכן שאדם יחיה על טיפות כל חודש כל השנה.
    ומצד שני לא משאירים ככה עין בהזנחה, זה נשמע לי לא תקין.

אז מה עושים ומה זה המחלה הזו??

בתודה מראש.

הוספת תגובה

• שרי

ד``ר בן רנר
    20/09/2009

דלקות עיניים הם מחלות מטרידות והטיפול שמור לרופאי העיניים.במידה והגורם אלרגי ניתן לבדוק ע"י תבחינים במרפאה אלרגית אך התןצאות מאכזבות.בנושא העיניים כולם צודקים.רופא העיניים שטוען שאפשר להמשיך בטיפול ושאין פתרון מידי וגם את שלא מקבלת את העובדה שאפשר ,לחיות" עם עיין אדומה ולהשתמש תדיר בטיפות.. קבלי את עצת רופא העיניים ובנוסף בצעי ברור אלרגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשת מערכת חיסונית
    אריאל
    19/09/2009

שלום,
    בשנים האחרונות אני סובל מחולי חוזר ונשנה, שמתבטא בעיקר במערכת הנשימה (חולשה, נזלת ושיעול, בדרך כלל ללא חום). קיימות תקופות בהן כל בשבוע שני אני נדבק במשהו. אני טס הרבה, ויש לי ילדים רכים בגיל הגן, מה שאולי חושף אותי יותר. כמו כן, ההתאוששות לוקחת ימים מרובים.

נבדקתי בערבר לאלרגיות ללא ממצאים.

בכל מקרה, פניה לרופאי אוזן-גרון לא הביאה פיתרון לבעיה, ונראה שאני פשוט סובל ממערכת חיסונית חלשה. תהיתי אם יש רופא מומחה לעניין המערכת החיסונית (או באופן כללי פרקטיקה רפואית ספציפית) בה אוכל להיעזר.
    אני פתוח לכל כיוון ומחשבה.
    תודה מראש,
    אריאל

לקביעת תור
    סגירה
    חולשת מערכת חיסונית

הוספת תגובה

• אריאל

ד``ר בן רנר
    20/09/2009

ניתן לבדוק את תקינות המערכת במרפאתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגי'X
    דודו
    18/09/2009

כמה זמן אפשר לקחת כדורי אלרגיX בלי לגרום לעצמי נזק. יש לי אלרגיה שבאה לידי ביטוי בקוצר נשימה ובנזלת בייחוד בשכיבה ועקב כך קשה לי לישון. האם ניתן לקחת את הכדור הזה לפני השינה ולאורך כמה זמן? חודשים?

בברכת שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגי'X

הוספת תגובה

• דנציג

ד``ר בן רנר
    18/09/2009

ניתן לקחת תקופה ארוכה לאורך חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה