מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון טיפול באלרגיהלימונית13/07/2009
ד"ר שלום,
בת 43 +, מזה הרבה שנים מאובחנת כסובלת מאטופיק דרמטיטיס ומנזלת אלרגית.
בזמנו במבחני הטלאי, אובחנה אצלי בעיקר רגישות יתר למרכיבי מתכות (ניקל, פלדיום וקובלט), ולאחר מכן, במבחנים נוספים בהם התבקשתי להביא את התכשירים הקוסמטיים בהם אני משתמשת, נמצאתי אלרגית לרובם, ובתוכם גם למשחה רפואית שניתנה לי (U לקטין). כמו כן אלרגית לחומרים נוספים שבאה איתם במגע, אפילו בדים למיניהם, אבק הבית ועוד.
מאז האבחון אני נמנעת מכל מגע עם מתכות: לא תכשיטים, לא ניטים במכנסיים, לא אבזמים (כמו של סנדלים למשל) שנוגעים בעור, וכו' וכו' וכו'.
בנוסף, יש לי זעה מוגברת, וכל הזמן יש לי משטחים נרחבים בגוף שמפתחים אלרגיות מלוות בזיהום.
לצערי, כל המשחות שניתנו לי וניתנות לי במשך השנים - לא עוזרות, ואפילו מרעות את המצב, גורמות לעיבוי העור ולקשקשת, פצעונים ומוגלה.
סבלתי תקופות ארוכות מאוד מאקזמות בידיים, גם שם המשחות רק הרעו את המצב, ולאחר מכן עברתי שתי סדרות של טיפולים בהקרנות : אחת - טיפול בקרני רנטגן, והשנייה - בקרני UV.
לאחרונה, כאמור, מצבי ממש נורא, אני פורחת נורא, כרגע האזור הנגוע ביותר הוא כל אזור הצוואר ומסביב לו - יורד לכיוון הכתפיים, החזה וכו'.
מיואשת ולא יודעת כבר מה לעשות, מפחדת מאוד מכל משחות הקורטיזונים למיניהן, בגלל השפעתן הגרועה עליי. כל היום מתגרדת ומתגרדת, ובשלב מסוים זה הופך אפילו לכואב.
נראה לי שביקורים חוזרים אצל רופא עור לא יעזרו, ולכן מבקשת עצה כיצד להתמודד ולאיזה סוג רופא לפנות?
בנוסף, בזמנו, כשהגעתי לאיבחונים של אלרגיות, נאמר לי שיש כנראה קשר בין
כמו כן, נמצאת בטיפולי IVF (עדיין ללא ילדים), ולא רוצה להפסיקם. האם יש אפשרות לבדוק ולטפל בעניינים אלה גם במהלך הטיפולים?
בתודה מראש,
לימונית המיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימונית
ד``ר בן רנר14/07/2009מרב תלונות קשה לבודד מרכיב מרכזי.טיפול י פוריות ידועים כמזרזים אלרגיות אל התלונות החלו לפני כן.לאור מורכבות התלונות אציע לפנות לאחת ממרפאות האלרגיה בסביבתך לקבלת יעוץ אישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגית חריפהקרין13/07/2009
שלום רב , אשמח לעזרה
אני סובלת כבר מספר שנים מנזלת אלרגית שרק מחריפה עם השנים, כמובן שעשיתי את הטסט אך לא נמצא כלום, לפני זמן מה רופאת משפחה רשמה לי זריקה שנקראת דיפרוספן (אולי אני קצת מעוותת את השם) 2 מ"ג שעזרה לי ל3 חודשים אך עשתה אדמומיות בפנים למשך מס' ימים י יותר את הזריקה במקומה פבפעם הבא הרופא נתן לי את צלסטון כרונדוז שלצערי עזר לי רק למשך שבועיים, האם יש זריקה נוספת נגד אלרגיה אם כן מה שמה?
האם אני לא יכולה לעשות יותר את הזריקה הראשונה מכיוון שהיא גורמת לי לאדמומיות בפנים?
תודה מרא על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריאל
ד``ר בן רנר14/07/2009הטיפול בדיפרוספן כשגרה אסור ולא מקובל להוציא חולי אסטמה קשה או דלקות פרקים שאין כבר דרך אחרת.במידה והתבחינים האלרגים שליליים לא מדובר בתגובה אלרגית גשי להבדק מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבן שנתייםריבקי13/07/2009
האם ניתן לבצע טסטים בגיל הזה לבדוק למה אלרגי? יש לו אסטמה של העור ובנוף התקפי שיעול כבדים. הרופא איבחן כי השיעול הוא מאלרגיה אבל שלא ניתן לדעת בגיל זה למה. רציתי לדעת האם נכון כי אני שמעתי מאחרים כי כן ניתן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבקי
ד``ר בן רנר14/07/2009ניתן לבצע תבחינים כבר לאחר הלידה.השכיחות לאלרגנים נשאפים בגיל זה נמוכה אך לבדוק אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לאלרגיה לחלבkodaka13/07/2009
בתי בת 3 ו-3 חודשים עברה טסטים עוריים לאלרגיה ונמצאה רגישות לחלב.
בבדיקת דם לאלרגיה לחלב נמצאו הערכים הבאים
KU/L 1.14 MILK
- KU/L 0.23 CASEINE
- KU/L 0.90 Alpha Lactalbumin
- KU/L 0.41 Beta Lactoglobulin
אשמח לדעת מה המשמעות של ערכים אלו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודקה
ד``ר בן רנר14/07/2009הבדיקות מעידות על רגישות מועטה לחלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ברגלייםשירי13/07/2009
שלום, ילדתי לפני חודש ואני מניקה.מאז הלידה הופיע גירוד ופריחה אדומה בבטן סביב הטבור וכמה ימים לאחר מכן זה התחיל גם בגב הרגל ובעקבים(אזור תחתון של הרגל).
פניתי לרופאת עור שאיבחנה אלרגיה ורשמה לי כדורי LORATADINE ומשחת בטאקורטן.. אני ניסיתי לחשוב מה יכול להיות מאז הלידה וחשבתי שזה מכדורי אופטלגין שהתחלתי בביהח והמשכתי גם בבית. הפסקתי את האופטלגין. לקחתי את הכדורים והמשחה שרשמה הרופאה (לא סיימתי הכדורים עד סופם כי הגירוד פסק). אתמול התחיל שוב הגירוד באזור שונה של הרגליים (חלק עליון יותר). כנראה שהאלרגיה אינה לאופטלגין? איך אוכל לדעת ממה זה נובע? האם זה קשור לאוכל??? והאם זה חזר כי לא הקפדתי לסיים את הכדורים? האם קשור להנקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ברגליים
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/2009שלום רב, לפעמים אחרי לידה מתחילה מחלה שנקראת אורטיקריה. מטפלים עם LORATADIN ותרופות נוספות. המחלה יכולה להימשך מספר שבועות.
ניתן לבצד בדיקת אלרגיה אצל אלרגולוג כדי למצוא או לשלול רגישות למזון או רגישות אחרת.
יתכן גם שמדובר בסוג אחר של הפריחה, קשה לאבחן על פי תאור מילולי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד
ד``ר בן רנר14/07/2009בסוף תקופת ההיריון ובתקופת ההנקה יש שכיחות מרובה של תופעת אלרגיות כפי שאת מתארת.קחי לורסטין תקופה ארוכה יותר.במידה והגרד ימשיך יהיה מקום להפסקת ההנקה.גשי למרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ולרי האם יש חדש בנושא קמיל סנסיסולי13/07/2009
ד"ר ולרי, בדקת בנושא קמיל בלו סנסיטיב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנושא קמיל סנסי
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/2009תעתיקי לכאן בבקשה את המרכיבים שלו או תצלמי את התצלום של המרכיבים (רק תצלום ברור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקמיל סנסטיב
סולי14/07/2009לא מצליחה להעביר משום מה את הרשימה אנסה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי eosinophils גבוהים בבדיקת דםנטלי12/07/2009
בדיקת דם שבוצעה לפני חצי שבוע
ילדה בת 5
בריאה
לפני שבועיים סבלה מדיזנטריה+אדנו וירוס (שלשולים שנמשכו 5 ימים) וטופלה באנטיביוטיקה למשך 5 ימים. צואה היום תקינה.
בדיקת הדם בוצעה בעקבות תלונה של עייפות מזה זמן מה.
בדיקת הדם יצאה בגבולות הנורמה, למעט eosinophils, שהטווח הוא בין 0 ל- 5
ויצא לה 29.6.
בדיקה חוזרת (היום) שבוצעה לאחר 5 ימים, הביאה את התוצאות הבאות:
שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
4.5 *
12 )
13.5
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
4.1 *
4.51 )
5.3
|
Hemoglobin | g/dl | (
12 *
12.5 )
15
|
Hematocrit | % | (
34 *
36.5 )
43
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | (
72 *
81 )
88
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
26 *
27.7 )
32
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
32 *
34.2 )
37
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
13.7 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
330 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8.5 *
10.8 )
12.9
|
Neutrophils % | % | *
35.7 (
40 )
60
|
Lymphocytes % | % | *
25.3 (
33 )
48
|
Monocytes % | % | (
3 *
7.1 )
13
|
Eosinophils % | % | (
0 )
5 *
31.6
|
מדובר בבדיקה שנייה לאחר 5 ימים. בבדיקה הראשונה לפני 5 ימים יצא ערך 29.4
Basophils % | % | (
0 *
0.3 )
2
|
Neutrophils # | # | (
1.8 *
4.28 )
8
|
Lymphocytes # | # | (
1.5 *
3.03 )
6.5
|
Monocytes # | # | (
0 *
0.85 )
1.1
|
Eosinophils # | # | (
0 )
0.6 *
3.79
|
מדובר בבדיקה שנייה לאחר 5 ימים. בבדיקה הראשונה לפני 5 ימים יצא ערך 2.56
Basophils # | # | (
0 *
0.03 )
0.2
רופא הילדים הולך לכיוון של חשד לאלרגיה.
איזה אלרגיה יכולה "להתאים" לכזו רמה גבוהה של אזונופילים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזינופיליה
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/2009שלום רב,
הרמה כזאת גבוה של אוזינופילים על פי רוב אינה בגלל האלרגיה אלא בגלל זיהומים טפילים במעיים או מחלות דם או ללא כל סיבה אחרת.
יש לבקש הפנייה לרופא המטולוג וגם לאלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה איטית של כדורים נגד אלרגיהיפעת12/07/2009
שלום,
אני בת 26, בריאה בד"כ, אבל סובלת לעיתים (בעיקר בקיץ) מאלרגיה המתבטאת בנזלת מרובה, עיטושים חזקים, עיניים מגרדות ותחושת תשישות כללית. כל הכדורים שניתנו לי עד כה לטיפול בתסמינים- לורסטין, AERIUS וטלפסט אמנם מביאים להקלה, אבל רק אחרי שעות ארוכות- לעיתים כמעט יום.
האם יש פיתרון שיביא להקלה מהירה יותר? או שאפשר ליטול שני כדורים?
זכור לי שבעבר נטלתי אהיסטון, שפעל מהר ולא השפיע על העירנות שלי. האם יש מניעה ליטול אותו כתחליף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה איטית של כדורים נגד אלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/2009שלום רב,
ניתן לשלב AERIUS או לורסטין עם AHISTON.
ניתן לקחת AHISTON עד 3 פעמים ביום,
בנוסף לכדורים יעזור גם ספריי אנטיאלרגי לאף לדוגמה פליקסונז, רינולסט, סטרונז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה כולינרגית או אנאפילקסיסאור11/07/2009
שלום לכולם
אני סובל מהתקפי אלרגיה שאחרי מאמץ, מאמצים שכוללים ריצות שחייה חדר כושר ועוד
אני עדיין לא בטוח האם יש לי אורטיקריה או אנאפלקסיס
ההתקפים שלי מלווים בעיקר בקוצר נשימה, והתנפחות אזור הפנים- במיוחד העניים!!!
מדי פעם מלווה ההתקף גם בפריחה מזערית, אך לא בכל התקף, בגלל זה אני לא בטוח האם זה אורטיקריה (שהתסמין העיקרי הוא פריחה, ופחות מלווה בקוצר נשימה) או אנאפלקסיס (שלא ממש מסביר את הפריחה)
נכון הטיפול העיקרי שלי הוא ונטולין שכבר איבד השפעה, וכדור שקוראים לו telfast
לפי הרגשה שלי הכדור הזה לא משפיע, וזה בגלל שאחרי שלקחתי אותו במשך שבועיים (כדור ביום) עדיין המצב לא השתנה ואחרי ריצה קלה קיבלתי התקף
צריך לציין שכרגע ההבחנה שנתנו לי הרופאים היא (אלרגיה ל:.... , ואסטמה)
הרגישויות שלי נעות ממוצרי מזון לחומרים שבהם אני יכול לבוא במגע (כמו דשא), וחומרים נשימתיים כמו סוגים שונים של עצים (להנה, זית וכו)
אני נמצא במצב לא נעים, בגלל חוסר בפעילות גופנים משקל גופי עלה, ואני פשוט מרגיש פחות ופחות בריא.
1) האם הזריקות שיש בשוק אמורות לתת לי מענה? (אני שואל כי קיים טווח גדול של ריגישויות)
2) האם יש הנטיהיסטמים חדש אשר יכול לתת לי מענה טוב יותר?
3) האם טלפסט או כל הנטי היסטמין אחר יעלים באם לוקחים אותו רק זמן מה לפני פעילות גופנים כמניעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/20091) האם הזריקות שיש בשוק אמורות לתת לי מענה? (אני שואל כי קיים טווח גדול של ריגישויות) - אם מדובר באפיפן, אז שו שריקה למצב חרום בלבד עם קשי נשימה קשים ומצב לפני התעלפות.
2) האם יש הנטיהיסטמים חדש אשר יכול לתת לי מענה טוב יותר? - צריך למקשם טיפול אנטיהיסטמיני עם שילוב של כדורים שונים.
3) האם טלפסט או כל הנטי היסטמין אחר יעלים באם לוקחים אותו רק זמן מה לפני פעילות גופנים כמניעה? - צריך לנסות כמה סוגים של תרופות אנטיהיסטמיניות, כשעה לפני המאמץ ולראות את השפעתם.
בנוסף צריך לבדוק בעזרת טסטים אלרגיים עוריים רגישות למזונות שונים ואלרגנים נשאפים ולקבוע קיימת ולא רגישות מוגדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפריחת פקאניםסיון11/07/2009
שלום,
בני בן השנתיים סובל מאטופיק דרמטיטיס נמצא רגיש מאוד (דרגה 4) לפריחת עצי פקאן. אנחנו גרים במושב בו עצים פקאן רבים בקרבת הבית. האם מעבר דירה עשוי להפחית את סיכוייו לפתח בעתיד אלרגיות מוגברות ומחלות אחרות הקשורות לאלרגיה (נזלת אלרגית, אסטמה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפריחת פקאנים
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/2009פריחה עצי פקן מוגבלת בד"כ לחודש אחד בשנה - לחודש מאי.
אלרגיה לעצי פקן אינה מסבירה את הסימפטומים הכל שנתיים אם אכן כאלה.
כנרא שהאו אלרגי לעוד דברים(אבקנים? אבק הבית?).
יתכן והעברה לעיר תעזור מבחינת התרחקות מצמחיה,
אך אין בכלל יכולת לחזות עתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב, תירסרותם10/07/2009
שלום, לפני כשבע שנים התגלתה אצלי רגישות למזונות המכילים חלב, רק לפני כחצי שנה ביצעתי בדיקת רגישות ללקטוז שיצאה שלילית, אך עדיין לאחר אכילת מוצרים המכילים חלב או מוצרים המכילים תירס או המצאות באיזורים בעלי ריחות חזקים (פארמים) אני סובלת מכאבי בטן ושלשולים,
האם יש קשר בין הדברים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב, תירס
ד``ר ולרי טפליצקי10/07/2009קיימת אלרגיה לחלב פרה וטירס עם תופעות של פריחה וגרד יחד עם כאב בטן,
קיימת גם אלרגה לבושם עם תופעות של התעטשות, נזלת, גרד עיניים,
ניתן לבצע בדיקת אלרגיה לחלב פרה, טירס ובושם במרפאת אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיה בת שנה וחודשייםהדס10/07/2009
שלום רב,
ביתי בת השנה וחודשיים עשתה בדיקת אלרגיה בדם וזאת התוצאה:
2.25 MILK
- 9.22 EGG WHITE
- 0.25 PEANUT
- <0.10 TUNA
- <0.10 SALMON
- <0.10 SESAME SEAD
- 0.36 SOYBEAN
- 2.22 EGG YOLK
1 100- 0 116.0 Ig-E TOTAL
רציתי לשאול מה זה אומר , וכן לדעת האם מותר לחסן אותה חיסון משולש שבסיסו ביצים.
תודה רבה הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלרגיה בת שנה וחודשיים
ד``ר ולרי טפליצקי10/07/2009על פי הבדיקות היא אלרגית לחלה פרה וביצה.
צרים להימנע מלתת לה מוצרי חב פרה וביצה.
חיסון משולוש בגיל שנה MMR אצל ילדים אלרגיים לביצה מקובל לתת בתנאי השגחה מיוחדים במוקד אישפוז יום או מרפאת אלרגיה אזורית. בכל אזור יש סידור אחר. תשאלי את רופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף...מרינה09/07/2009
התחלתי טיפול בטלפסט לפני כחודש נגד פריחה מגרדת בגוף. התרופה עזרה אולם עכשיו אני סובלת מגדר בעיניים, בפה , נזלת ועייפות כמה כמה ימים
האם זה מצריך טיפול דחוף??
(ידוע שיש לי אלרגיה לקרדית האבק)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף...
ד``ר ולרי טפליצקי10/07/2009בשביל מה לסבול כשיש טיפול? במקרה ותופעות הנ"ל מפריעות לך לחיות, לעבוד, להנות מהחיים ניתן לשפר את המצב עם טיפול תרופתי נוסף.
זאת העונה האלרגית אצל אנשים אלרגיים לקרדית אבק. היא משגשגת בחום ולחות של הקייץ הישראלי. צריך להוציא שטיחים, לשאוב אבק ממיטה, מזרן וכרית, לשאוב ריצפה וחולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפרגרנס כמה שאלות..שרון08/07/2009
ערב טוב ד"ר
אני בת 26 מילדות אני סובלת מאטופיק דרמטיטיס, לפני כמספר חודשים הופיעה לי פריחה
בפנים באיזור הלחיים הלכתי לרופא עור כמה פעמים כל פעם החליפו לי משחות וכלום לא עזר
עשיתי בדיקת אלרגיה למזון וקוסמטיקה וגיליתי שאני אלרגית לFRAGRANCE
ול BALZAM OF PERU יש לי כמה שאלות
1. איך זה ייתכן שאני שנים משתמשת בתכשירים שונים ופתאום אני מפתחת אליהם אלרגיה האם זה הגיוני??
2. המרכיבים שאני אלגית אליהם נמצאים בכמעט כל הקוסטמטיקה ובבשמים מאוד קשה להמנע בשימוש בהם למרות שהחלפתי את כל התכשירים השאלה היא האם יש כדורים מסוימים שאני יכולה לקחת שיעזרו לי למנוע את ההתפרצות של האלרגיה?.
3. במידה ובאתי במגע עם אחד המרכיבים ומתפרצת לי אלרגיה כמה זמן לוקח עד שהמקום מתרפא?? במקרה שלי לוקח שבועות זה תקין??
מצטערת על אורך השאלות פשוט כל הנושא הזה חדש לי ואני מרגישה חסרת אונים..
אלפי תודות
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפרגרנס
ד``ר ולרי טפליצקי10/07/2009שלום רב,
1. איך זה ייתכן שאני שנים משתמשת בתכשירים שונים ופתאום אני מפתחת אליהם אלרגיה האם זה הגיוני??
- כן, הגוף מפתח אלרגיה לדברים שבאים איתו במגע
2. המרכיבים שאני אלגית אליהם נמצאים בכמעט כל הקוסטמטיקה ובבשמים מאוד קשה להמנע בשימוש בהם למרות שהחלפתי את כל התכשירים השאלה היא האם יש כדורים מסוימים שאני יכולה לקחת שיעזרו לי למנוע את ההתפרצות של האלרגיה?.
--- תשתמשי רק במוצים שהם פרגרנס פרי FRAGRANCE FREE. משחות מסוג קורטיזון (דרמלר, אלוקום, בטקורטן וחולי) מונעים את התגובה ומטפלם בה אך רצוי להימנע משימוש בדברים מבושמים.
במקרים של תגובה קשה ניתן לטתפל עם כדור PREDNISON למשך מספר ימים.
תרופות אנטיהיסמטיניות כמו מיזולן, טלפסט, לורסטין עוזרים במקרים קלים יותר לטיפול ולמניעה.
3. במידה ובאתי במגע עם אחד המרכיבים ומתפרצת לי אלרגיה כמה זמן לוקח עד שהמקום מתרפא?? במקרה שלי לוקח שבועות זה תקין??
--- כן, זה לוקח זמן. שימוש בתרופות הנ"ל תקצר תהליך החלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאנזופיליםפיצ07/07/2009
שלום רב,
בתי בת שנה וחודשיים.
בעקבות רמת טסיות דם מתחת לנורמה (130-115), נערכה גם בדיקת משטח מיקרוסקופי.
ספירת הדם ומשטח הדם הראו כמות חריגה של אאנזופילים (הטווח בין 0-3, ולה יש 12.5).
בתי גילתה בעבר סימני אלרגיה למוצרים רבים (פירות, ביצים, אבוקדו), אך לא נבדקה, שכן נאמר לי שבשל גילה הצעיר, סביר להניח שיחלוף מעצמו. ואכן, היום נראה שלמעט אבוקדו, היא אינה מגיבה - כלומר אין פריחות.
השאלה: האם הכמות הגדולה יחסית של אאנזופילים מוכיחה כי הגוף כן מגיב למעשה למשהו?
האם יש צורך בבירור אימונולוגי? או שכל עוד אין פריחה או תסמין אחר, אין טעם להמשיך לדוש בענין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאנזופילים
ד``ר ולרי טפליצקי10/07/2009אוזינופילים זה תאים שקשורים למצבים אלרגיים וזיהומים,
כמות גדולה של אוזינופילים נצפת במחלות אלרגיות עוריות עם פריחה, גרד.
כמות פחות גדולה של אוזינופילים נצפת במחלות אלרגיות של דרכי נשימה עם נזלת, שעול.
רמה של 12.5% על פי רוב אינה מסוכנת או משמעותית.
צריך לבדוק תולעים בצואה ולפנות לאלרגולוג לאבחון מצבים אלרגיים למזון או בדרכי אוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)