מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה +גרדסמדר15/04/2009
מזה 3 ימים מופיעה פריחה מגרדת בעיקר ברגליים אבל גם בידיים ובבטן. הפריחה באה ונעלמת מידי כמה שעות, וכשהיא נמצאת היא מאוד מגרדת. בנוסף היה חום נמוך לפני כמה ימים וגודש בדרכי הנשימה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה +גרד
ד``ר ולרי טפליצקי16/04/2009על פי דבריך מדובר באורטיקריה, סרפדת. מטפלים בזה עם תרופות אנטיהיסטמיניות ובמקרים יותר קשים גם סטרואידים במינון לא גבוה.
במקרים מסויימים ניתן בעזרת טסטים אלרגיים למצוא גורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לכאורהרעות14/04/2009
מזה כ-8 חודשים אני סובלת מתופעות שנראות כמו אלרגיה. התופעות, שמתחילות בבוקר עם היקיצה, כוללות גודש באוזניים ובאף (נזלת שקופה) גירוד בחך, עיטושים חזקים, פריחה בפנים ובגוף(פצעונים קטנטנים).
כדורים אנטי היסטמינים ותרסיסי אף סטרואידיים שניתנו לי לא פתרו את הבעיה (לורסטין, אריוס). בבדיקות הדם שנערכו לא נמצא חשד לאלרגיה ועל כן רופאת המשפחה קבעה שמדובר בפעילות יתרה של רירית האף, נתנה לי תרסיס אף שבעיקרו מורכב ממי מלח. אף הטיפול הזה לא עוזר לי ואני רק חוטפת כאבי ראש מהשימוש בתרסיסי האף.
אציין שרמת ויטמין D שלי נמוכה מאוד (11).
האם קיים קשר בין רמות נמוכות של ויטמין D לתופעות הללו ומהי המלצתך לבירור וטיפול אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכאורה
ד``ר ולרי טפליצקי16/04/2009ויטמין D אינו קשור ככל הנראה.
קודם כל צריך לבצע טסטים אלרגיים, כדי לוודא נוכחות של אלרגיה או לשלול.
ברוב המקרים ניתן להתאים טיפול תרופתי גם במקרים "הלא אלרגיים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלרגיה מסוג קדחת השחתעדי14/04/2009
שלום,
שמי עדי ואני סובל מאלרגיה זו כבר מס' שנים, כאשר היא מורגשת יותר בעונות המעבר.
הבנתי שיש זריקה שניתן לקבל (פעם או פעמיים בשנה) והיא מציעה פתרון טוב יותר במקום לקחת כדורים כל הזמן....
האם זה נכון? איפה ניתן לקרוא חומר ממוקד על זריקה זו? מה דעתך??
תודה מראש,עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באלרגיה מסוג קדחת השחת
ד``ר ולרי טפליצקי16/04/2009את מתכוונת כנראה לזריקת סטרואידים. זה טיפול יעיל אבל גורם לחשיפה לסטרואידים סיסטמיים, דבר שאינו מומלץ כטיפול בחירה, בתור ראשון. זה טיפול הכי קל בביצוע וקבלה אבל לא הכי קל בתופעות לוואי. מבחינה זו ברוב המקרים עדיף לקחת תרופות אנטיהיסטמיניות וספריי מקומי של סטרואידים לתוך האף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אף אחד לא עונה לו?!?!
מור17/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה. התשובה אקטואלית להיום?
מור17/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה. התשובה אקטואלית להיום? - תגו
ד``ר ולרי טפליצקי18/04/2011שלום מור, נגון התשובה עדיין אקטואלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגי או לא?!דנה14/04/2009
שלום רב
בני בן 13 וחצי מקבל ראפאפן 500 כטיפול מונע, פעם ביום, מידי ערב כבר כחודשיים. לפני כן הוא קיבל מנה רגילה של 10 ימים פעמיים ביום. לפני כחמישה ימים הופיעה פריחה בלחיים( כמו אדמומית) ברגליים בגו התחתון ובישבן. פריחה עדינה הייתה גם על הגב והחזה. התחלנו פניסטיל ונאמר להפסיק עם האנטיביוטיקה. השאלה שלי היא יכול להיות שהוא אלרגי לראפאפן לאחר תקופה כזו ארוכה שהוא לוקח את זה? ואם כן היכן אפשר לבדוק בודאות שזוהי אכן פריחה לאנטיביוטיקה ולא משהו אחר? יש בתי חולים או רופאים שיכולים לאשר בודאות שהוא אלרגי לראפאפן?
בברכה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגי או לא לרפפן
ד``ר ולרי טפליצקי16/04/2009סבירות שמדובר באלרגיה לרפפן אינה גבוה. הילד מקבל רפפן כבר זמן רב ללא בעיה. השינוי במינון לא יגרום להתפתחות תופעות אלרגיות.
אין טסט אלרגי שיבדוק סוג כזה של הרגישות.
כן קיין טסט אלרגיה לתגובה מיידית לפניצילין.
ניתן לבצע בירור אלרגי למציאת אלרגיה לגורמים נוספים כמו אלרגנים נשאפים או מזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
דנה16/04/2009שלום רב
הוא קיבל מנה של 10 ימים קודם ורק לאחר מכן התחיל טיפול מונע. האם תוכל לומר לי היכן מתבצעות הבדיקות לרגישות לפניצילין. באיזה בית חולים. תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
ד``ר בן רנר17/04/2009הטסט מבוצע במספר בתי חולים.היכן את מתגוררת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דנה18/04/2009נצרת עלית אבל אין לי בעיה לנסוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
ד``ר בן רנר20/04/2009במידה ואת חברה בכללית יש מרפאה אלרגית בנצרת פני לשם.אין צורך לנסוע.המרפאה שלי בבית החולים קפלן מעט רחוקה עבורך.אם לא תסתדרי הודיעי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעקיצותגלינה מטוף13/04/2009
זאת כבר שנה שלישית, שכשאני יוצאת מהבית שלי הפרטי לחצר (בתקופה החמה) ואפילו בלי לדרוך על הדשא או לשבת בכלל, אני שבה כעבור מספר דקות עם מספר עקיצות על גופי (אינני יודעת אפילו מה עוקץ אותי) וזה מתפתח לגרוד נוראי שאני מתאפקת שלא לגרד. העקיצה מתפתחת לממדים עצומים.
רופא המשפחה שאל אותי בפעם הראשונה אם זה הכשה של נחש.
יש לציין שיש לי כלבה בבית, אבל היא מטופלת בכל הטיפות, החיסונים והקולרים האפשריים ועובדה שכשהיא בבית ואני מחבקת אותה לא קורה לי דבר.
האם יש לקחת רק טיפול מקומי לאחר העקיצה ? לצאת מראש כשעל גופי מרוח נוזל נגד חרקים (זה קרה לי רק בחצר שלי ובחצר של חברה בעיר אחרת), או לקחת מראש כדורי אלרג'יקס נגד התופעה ?
וה כ י ח ש ו ב, אם הייתי יודעת על מקרים דומים, שאול צריך לטפל בחצר עצמה במשהו שימנע את העקיצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלינה
ד``ר בן רנר13/04/2009עקיצות בתקופות החמות קשורות בד"כ לעקיצות פרעושים.אם יש לך חיית בית הסיכוי גדול יותר.בכול מקרה רצוי לבדוק .במרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ובדיקות אלרגיהמיכל12/04/2009
שלום,
אני בת 14 וסובלת מתופעות אלרגיה מתמשכות. התקפי האלרגיה מתבטאים בגירוד בכל הגוף , נפיחות בפנים, אודם בפנים, עיניים צורבות ושורפות,וכן בעיקר בקשיי נשימה מהאף.
לפני כשנתיים הופנתי לאלרגולוג , שם עשו לי בדיקות מיידות וגילו שאני אלרגית לקרדיט האבק. מאז טופלתי בכדורי אלרג'יקס . ובכן, הכדורים חדלו להשפיע עליי , וההתקפים החלו להיות בלתי נסבלים וללא הפסקה.
בעקבות ייעוץ מרופאת המשפחה , קיבלתי זריקת קורטיזון - ויומיים לאחר מכן זריקה נוספת, במינון גבוה יותר , כיוון שהזריקה הראשונה לא השפיעה. הופנתי שוב לאלרגולוג , שהפנה אותו לבדיקות דם מקיפות לאלרגיה. כרגע , לא כל תוצאות הבדיקות הגיעו אך אלו תוצאות הבדיקות שהגיעו לבנתיים:
Dermat. pteronyssin .4.54 Class 3
Italian Cypress 0.11 Class 0
Pecan 0.13 Class 0
Oak 0.14 Class 0
Olive 0.11 Class 0
COMPLEMENT C3 154 (נורמה 180- 90)
COMPLEMENT C4 26 (נורמה 40- 10)
House Dust - Greer 0.19 Class 0 ve )מה זה אומר הve בסוף? זה לא כתוב ליד האחרים)
ורמה די גבוהה של Ig-E TOTAL 246.7 , בעוד הנורמה היא בין 0-100.
האם זה מעיד על פיתוח אלרגיה לדבר נוסף בנתיים? ובכן, מה אתה ממליץ לי לעשות?
יש לציין כי היני שחיינית - אני שוחה כ-6 אימונים בשבוע , ולכן האלרגיות מקשות עליי גם בשחייה.
האם ייתכן שאני אלרגית למרכיב ממי הבריכה (כמו כלור ) ?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד``ר בן רנר13/04/2009התופעה כנראה חרלת (URTICARIAׂ והיא אמנם מציקה אך חייבת להיות פריחה אדמומוית.אם אין לך פריחה אלא רק גרד האבחנה ייתכן ושונה.הנזלת קשורה לרגישות לקרדית אך לא הגרד!
הרגישות שמופיעה דף הבדיקה מעידה רק על רגישות לקרדית האבק.המשיכי טיפול אצל האלרגולוג שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף מגורה עם פצעונים וקילוףאושרי12/04/2009
שלום לכולם
מאז שאני זוכר את עצמי יש לי גירוי באף שמתבטא באדמומיות ובהמון פצעונים קטנים
ולאחר מכן האף מתקלף , ואז יש שבוע הפסקה בגירוי ואז שוב פעם הכל חוזר
רציתי לדעת אם יש מישהו שיודע ממה נובע הגירוי?
רק אוסיף שהפצעונים והגירוי הם רק באף
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אף
ד``ר בן רנר13/04/2009רצוי לבדוק בדיקה ממשית.ע"פ התאור אני לא יכול לתת אבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אהיסטון לילד בן שש וחציאביגיל12/04/2009
שלום רב,
רציתי לדעת מהו המינון של טיפות אהיסטון לילד בן שש וחצי? הילד סובל מאלרגיה ופריחה בצורת בועות ואורטיקריה בכל הגוף. יש לי אהיסטון בבית ושכחתי מהו המינון המומלץ לילד בגיל זה.
אודה לתשובתכם הדחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהיסטון
ד``ר בן רנר13/04/200915 טיפות X 3 ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לתמ"ל אצל תינוקתריטה08/04/2009
בתי בת חצי שנה ניזונה מהנקה ומוצקים.
מספר פעמים בודדות שניסיתי לתת לה תמ"ל (מטרנה/סימילק) נגמרו בהקאה (כמות מאוד גדולה של קיא מתוך שינה - זה היה די מפחיד)
אצל המטפלת היא קיבלה פעם או פעמיים סימילאק והכל עבר בשלום.
יש לציין שבבית ניסינו לתת לה את התמ"ל לפני השינה בלילה, והיא אכלה אותו אחרי הרבה בכי והתנגדות (אבל הרעב הכריע אותה בסוף).
ממה שאני יודעת אלרגיה לחלב מתבטאת בד"כ בפריחה. אבל אני כמובן לא רופאה.
והשאלה היא האם ייתכן שזו גם סוג של אלרגיה או שאולי זה נובע מאוכל כבד יותר לפני השינה.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטה
ד``ר בן רנר09/04/2009הפתרון הפשוט והיחידי הוא לבצע בדיקת רגישות לחלב במרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה וחיסונים כטיפול באלרגיה לאבקדני06/04/2009
אני בן 22 סובל מנזלת ועיטושים, ערכתי בדיקות ונמצא כי אני רגיש לאבק הבית ולסוג של דשא כלשהו.
הרופא רשם לי ספריי לאף ותרופה שנקראת TELFAST, בנוסף לכך האחות אמרה לי שאני צריך לבוא לחיסונים אחת לשבוע במשך שנה שלמה ואח"כ פעם בחודש לשארית החיים.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, האם יש אופציה להיות מטופל רק ע"י חיסונים ללא התרופות או ההפך רק ע"י התרופות וללא החיסונים?.
ושאלה נוספת היא האם יש אפשרות שהחיסונים לא בהכרח יהיו לשארית חיי אלה לתקופה מוגבלת של מספר שנים (יש לציין שבעברי טופלתי מספר שנים בחיסונים בלבד אך התופעה של הנזלת חזרה).
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד``ר בן רנר07/04/2009החיסון ניתן
למשך 5 שנים ואם קבלת בעבר אתה בוודאי זוכרעדיפים בכול מקרה החיסונים עדיפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דני08/04/2009ז"א זה יהיה יעיל גם אם אני אקבל אך ורק את החיסונים ללא התרופה והספריי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד``ר בן רנר09/04/2009החיסונים משפיעים רק לאחר תקןפה לכן בתחילה יש לחת תרופות במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה יכול להיות אלרגיה למוקסיפן?שיר05/04/2009
בני בן 10 חודשים. לפני כחודשיים קבל מוקסיפםן בשל מחלת חום עם לויקוציטוסיז של 32 אלף. בזמן קבלת התרופה הופיעו כ- 3 נקודות שתאורן עיגול אדום עם בליטה קטנה באמצע. הפעם קבל בשל דלקת אוזניים. בימים הראשונים לא הופיע דבר. לאחר כ- 5 מי טיפול הופיע תגובה מאד דומה למחלת פה וטלפיים: פצעים בפה ובסנטר וכל פעם הופעת פצעים חדשים חלקם עם שלפוחיות ב4 גפיים ובאוזן. בגב יש פריחה קלה של נקודות קטנות מרוכזות בקו הטיטול ומעט בבטן. התופעה הופיעה עם חומים סביב 38.5. האם זו יכולה להיות תגובה אלרגית למוקסיפן? יש לציין שנתתי פנסטיל טיפות אתמול (לא יודעת כמה מזה שתה) לא פפחתו הפצעים אלה להפיך, אבל יונק יותר טוב ובפה יש פחות פצעים. וכן ישן בילילה טוב יותר (בתוספת נורופן של עזר בלילה קודם). תודה
שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה יכול להיות אלרגיה למוקסיפן?
ד``ר ולרי טפליצקי05/04/2009מדובר כאן בפריחה אשר מופיעה לאחר מספר ימי טיפול עם מוקסיפן, ולא אחרי נטילה הראשנה. במקרים כאלה הקשר לנטילת המוקסיפן אינו חד משמעי. צריך לפנות לרופא ילדים או אלרגולוג לבדיקת הפריחה. במקרה של חשד לאלרגיה למוקסיפן, הרופא יפסיק את התרופה וישקול לתת תחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט שכן
שיי11/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בין אורטיקריה לאנגיאודמה תורשתיתודים04/04/2009
שלום רב,
אני מאובחן מזה כשנתיים כסובל מאורטיקריה אדיאופטית+אנגיאודמה. היום נתקלתי לראשונה בחומר כתוב על מחלה בשם אנגיאודמה תורשתית. מה שעורר את תשומת ליבי זה שעיקר הופעות האורטיקריה שלי היא בכפות הרגליים והידייים, שפתיים והעפעפעיים. וכן, המחלה אצלי החמירה בצורה בלתי נשלטת לאחר ניתוח בהרדמה מלאה, וכן מחמירה בעקבות שימוש בחלק מהתרופות. עוד נקודה חשובה שהאורטיקריה שלי לרוב אינה מלווה בגרד, אלא רק במקומות מסויימים כגוך הרגליים. תסימנים אלה מאוד אופיניים כמו שראיתי לאנגיאודמה תורשתית. למרות שיש לציין כי במשפחה לא קיימים מקרים כרוניים אלא הופעות בודדות לאורך החיים. אני מטופל באנטיהיסטמינים שמשתלטים היטב על המחלה, אךלאחר אותו ניתוח בהרדמה מלאה, השפעתם הפסקיה ולקח כ-4 חודשים להחזיר את האיזון לגוף. כעת כדור אריוס ביום מחזיק ותי ללא הופעה של המחלה כלל במשךחודש ויותר. חשוב לציין שהפסקת שימוש באנטיסהיסטמינים מחזיר את הופעת המחלה בצורה קיצונית, כלומר לאחר 4 ימים כל הגוף מכוסה מכף הרגל ועד הראש באנגיאודמה. לאור הרקע הנ"ל, האם ניתן לקבוע בודאות שהאבחנה של האורטיקריה אכן נכונה, או שכדאי לבדוק את האפשרות שמדובר באנגיאודמה תורשתית.תשובה נחרצת לשאלה הבאה יכולה לספק את התשובה, האם אנטיסהיטמינים יעלים לטיפול באנגיאודמה תורשתית?במידה ולא,אז בודאות יש לי אורטיקריה.
במידה וכן, אני כנראה זקוק לבירור חוזר. אשמח לחוות דעתך,
תודה, ודים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין אורטיקריה לאנגיאודמה תורשתית
ד``ר ולרי טפליצקי05/04/2009אנטיסהיטמינים לא יעילים לטיפול באנגיאודמה תורשתית.
אורטיקריה לפעמים מחלה מאוד ממושכת, עפילו שנים רבות, ניתן לקחת את אריוס תקופה ממושכת, גם שנים.
מכוון שבחלק מהמקרים אורטיקריה קשורה לאלרגנים של מזון, כדאי לבצע טסטים אלרגיים למזון.
במקרים נוספים פריחה היא לא אורטיקריה אלא אטופיק דרמטיטיס, לכן כדאי לבצע טסטים אלגיים לבדיקת אלרגנים נשאפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקרדית אבק הביתאורלי כהן03/04/2009
בני בן השלוש וחצי סובל מנזלת וקוצר נשימה, שנקבעה כאסתמה על ידי רופא המשפחה (אחת לחודש בחורף ובקיץ זה חוזר פחות). קראתי כתבה של ד"ר שלמה בר סלע לגבי הקשר בין אלרגיות לאסתמה.לקחתי את בני למרפאת אלרגיה שם עשו לו טסטים ונאמר כי הוא אלרגי לקרדית אבק הבית. בני מטופל בסינגולייר, אך ההתקפים עדיין חוזרים אחת לחודש ואנו משתמשים במקרים אלו גם באינהלציות עם ונטולין ובודיקורט. האם אכן האלרגיה לקרדית היא זאת שגורמת לנזלת ולקוצר הנשימה. אם כן, איך יתכן שזה חוזר רק אחת לחודש, הרי הקרדיות נמצאות איתנו כל הזמן...?
שאלה נוספת - הבנתי שמגיל 6 ניתן לעשות חיסונים נגד אלרגיית הקרדית. האם חיסונים אלו אכן יעבירו את האלרגיה ובעקבות כך גם את הנזלת וקוצר הנשימה? והאם חיסונים אלה עשויים להזיק לגוף? (שמעתי שסטרואידים פוגעים בכבד ובחלקים פנימיים נוספים). תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקרדית אבק הבית
ד``ר ולרי טפליצקי05/04/2009התקפים אסטמטיים אכן יכולים להתרחש פעם בכמה זמן במקרים של אסטמה קלה אך ישנם מקרים יותר חמורים עם התקפים בלטי פוסקים.
אצל ילדים קטנים קרדית אבק בית זה לא טריגר היחיד להתקפי אסטמה. גם זיהומים וירליים רגילים הם טריגר נפוץ.
בנוסף לטיפול תרופתי צריך לבצע טיפול סביבתי : להוציא שטיחים, לשאוב אבק ממזרן וכרית וצתחת למיטה וסביבה.
טיפול חיסוני זה טיפול הכי טוב. הוא בונה עמידות ומחזיר את החסינות נגד קרדית אבק בית ואלרגנים נוספים. טיפול חיסוני זה לא סטרואידים, אלא תמצית של אלרגנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטהרי אויראריאלה02/04/2009
אני חולת אסטמה מגיל חצי שנה (כיום בת 32) ורציתי לשאול האם מטהרי אויר ביתיים אכן יעילים לניקוי האוויר בימים של אובך ועד כמה הם מאפשרים סינון של האוויר ובמידה והם אכן יעילים על מטהרים אל אילו חברות הייתם ממליצים?
תודה מראש :-) אריאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטהרי אויר
ד``ר ולרי טפליצקי05/04/2009בימי אובך צריך לסגור חלונות ולהפעיל מזגן אם חם. להפעיל מטהר אוויר זו גם אפשרות טובה במיוחד אם אי אפשר לסגור חלונות או להוציא שטיחים מהבית או משרד (במקרה ואת אלרגית לקרדית אבק).
לא אוכל להמליץ לך על מכשיר כזה או אחר. אין בידי נתונים השוואתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העור בתינוק בן 9 חודשיםlimor02/04/2009
שלום רב
לפני כמה ימים רופא הילדים איבחן אצל בני בן ה9 חודשים אסטמה של העור
לאחר שמגיל 3 חודשים היו לו פריחות חוזרות ונישנות בפנים בצוואר ולפעמים בקפלים של הרגליים
נתן משחה שנקראת אלקום
שאלתי היא האם יש לתזונה שלו השפעה הוא ניזון ממוצקים כבר זמן רב ולא מזמן הוסף גבינה קוט'ג ודומיו (לא מעדנים מתוקים) ויוגורט פשוט
והוא אמור לאכול חלמון ביצה ..האם יכול להיות שזה יחמיר את האסטמה של העור?
האם כדאי לי להחליף לו את הגבינה וכו' במעדני סויה?
ואיך אפשר להקל עליו עם הגרד (משום מה הוא מגרד רק בצוואר)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה של העור בתינוק בן 9 חודשים
ד``ר ולרי טפליצקי05/04/2009שלום רב,
ברוב מקרי האטופיק דרמטיטיס ("אסטמה של עור") אין צורך להימנע ממזון חלבי או ביצים,
במקרה והם יגרמו להחמרה ניתן לבדוק אלרגיה בעזרת טסטים עוריים אצל אלרגולוג..
במרבית המקרים "אסטמה של עור" קשורה לאלרגיה לאלרגנים נשאפים לדוגמה קרדית אבק בית.
גם זה ניתן לבדוק אצל אלרגולוג.
ברוב המקרים ניתן להשתלט על הפריחה וגרד בעזרת טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)