מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טסט נשאפיםתומר20/02/2009
כמה זמן לפי הטסט עלי להפסיק לקחת סטרונאז וטלפסט? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסט נשאפים
ד``ר ולרי טפליצקי22/02/2009להפסיק טלפסט ל5 ימים, להמשיך סטרונז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיס וכלביםהדס20/02/2009
שלום, לילדי בן ה-4 יש אטופיר דרמטיטיס קלה ואסטמה. בבירור אלרגיה לא נמצאה אלרגיה לכלבים (רק לקרדיט אבק הבית וחתולים). האם אפשר לקחת כלב הביתה או שיש בכך סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס וכלבים
ד``ר ולרי טפליצקי22/02/2009אין המלצה חד משמעית. כעת אין לילדך אלרגיה לכלבים, אך יש לו נטיה לפתח אלרגיה. לכן הסיכוי שלו יותר גדול לפתח בהמשך אלרגיה לכלב.
ואז תעמדו בפני שאלה מה לעשות אם הכלב החמוד.
תצתרכו לשקול את כל האפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אני אלרגית?הדס20/02/2009
אלרגיה ופריחה בכל הגוף החלה שבוע לאחר לידה, לאחר טיפול תרופתי של שבועיים וחצי בטלפסט + פרדניזון הפריחה נעלמה אך הגרד נשאר. אילו תוצאות בדיקת הדם שלי לאלרגיה למזונות, בכל שאר קבוצות המזון יצא נגטיב מלבד זה(קבוצה 7) וזה מה שהיה כתוב: FP7M Food Panel 7 0.11Class 0 ve למה אני אלרגית, אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני אלרגית?
ד``ר ולרי טפליצקי22/02/2009התוצאה היא שלילית גם כן. CLASS 0 זה שלילי.
כנרא אין קשר לאלרגיה.
אחרי לידה יש מצב של פריחה מגרדת שנקרא PUPPP. זה מצב שנמשך כמה שבועות וחולף. בינתיים מקבלים טיפול אנטיהיסטמיני האם צריך גם פרדניזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגיתמיכל19/02/2009
שלום, אני סובלת מזה שנה מנזלת אלרגית. הסימפטומים במקרה שלי הם: נזלת דביקה ושקופה (ממש כמו דבק מגע),אף סתום, ריריות מנופחות בחלל האף, וקושי נשימתי בעיקר בלילה. התופעה התחילה פחות או יותר כשעברנו דירה מת"א לנס ציונה (אולי יש פרדסים בסביבה...). רופא אף אוזן גרון רשם לי תרסיס טיפולי לאף שמעבר לעובדה שהוא לא כ"כ אפקטיבי, אני מפחדת להתמכר אליו. אני נורא סובלת כבר תקופה ארוכה, האם יש פיתרון/טיפול אחר המתאים לבעיה שלי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית
ד``ר בן רנר19/02/2009הסימנים שתארת עשוים להתאים לנזלת אלרגית.
אנא פני למרפאה אלגית בסמוך למקום מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לברכהבלזם דלית18/02/2009
שלום ביתי שחיינית מקצועית בת 18.5 משתתפת בימים אלו באליפות הארץ בשחיה בקיבוץ"אשדות יעקוב " . בכל פעם שהיא מגיעה לברכה זו היא חוטפת אלרגיה בכל הגוף בצורת פריחה וגרדת בעיקר באיזור האוזניים והצוואר .היתה בעבר אצל אלרגולוג שנתן לה לורטדין . לפי המלצת האלרגולוג החלה ללקחת לורטדין מתחילת השבוע על מנת לנסות ולמנוע את האלרגיה .אך לצערי זה לא עזר והיא פורחת ומתגרדת . יש לציין שרק בברכה זו היא מקבלת את האלרגיה . פנינו בעבר למנהל הברכה שטען שהוא משתמש בחומרי חיטוי מקובלים . בקשתי היא איך אנו עוזרים לה לעבור את ארבעת ימי האליפות ללא אלרגיה . והאם לורטדין יכול להשפיע על יכולת התפקוד שלה . ( נקטנו פעולות מנע ומרחנו וזלין על איזור האוזנים והצואר על מנת שיהיה איזשהוא "בידוד "בין המים והגוף) אשמח אם תענו לי בהקדם תודה בלזם דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בבריכה
ד``ר ולרי טפליצקי19/02/2009שלום רב, כנרא שבת שלך פתחה רגישות למיים או כלור שמוסיפים למיים לצורך חיטוי מסוג אורטיקרית מיים.
צריך לבדוק שזה לא רגישות לקור.
האם זה קורה בבריכה ציבורית בלבד או גם במקלחת בבית?
בבריכה ציבורית ריכוז של כלור יותר גבוה.
זו תופעה מוכרת ולא קל למדרה. תרופות אנטיהיסטמיניות לסוג לורסטין לא כל כך עוזרות.
מריחת וזלין על כל הגוף לפעמים מונעת.
מומלץ יבוש מהיר וחימום אחרי הטבילה . זה מפסיק התפתחות הפריחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיהליהיא18/02/2009
הבן שלי בן שנה וחודש. אובחן ע"י אלרגולוגית כאלרגי לביצים ולשומשום. הבדיקה נעשתה על הידיים, שמו לו טיפות ודקרו אותו. לאחר רבע שעה הרופאה איבחנה אותו. כל אותו אחר הצהריים, הוא היה מאוד היפראקטיבי, תוקפן ועצבני. האם זאת תופעת לוואי של החומר ששמו לו על הידיים ? ואם כן - מתי זה יעבור לו ? ועוד כיוון מחשבה שהיה לי, מאחר והוא עם התפרצות של אטופיק דרמטיטיס בלחיים על הפנים, אולי עצבנות והיפראקטיביות היא תופעה של האטופיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבנות והיפראקטיביות
ד``ר ולרי טפליצקי19/02/2009עצבנות והיפראקטיביות היא בגלל גרד של אטופיק דרמטיטיס ולא בגלל הטסטים האלרגיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגית לכל המזון שאני אוכלת, מה לעשתמר17/02/2009
אני בת 25 וחצי לפני שלוש שנים איבחנו אצלי את תסמונת המעי הרגיז אתמול עשיתי בדיקות אלרגיה בפעם הראשונה בחיי, וגילו שאני אלרגית לבוטנים, שקדים, חיטה, שיבולת שועל, שיפון, שומשום, סויה וקקאו. בנוסף לכל אני צמחונית , לכן המזון העיקרי שלי הוא דברים שעשויים מהדברים שאני אלרגית אליהם. האם יכול להיות שאין לי תסמונת המעי הרגיז, והשלשולים שהיו לי בעבר הם כתוצאה מכך שהאוכל שאני אוכלת לא טוב לי???????? האם להפסיק לאכול את כל הדברים שאני אלרגית אליהם? דבר שהוא מסובך לי ביותר, כי זה מותיר לי רק מבחר מצוצמם ביותר של מזון שאני יכולה לאכול. ואני לא מתכוונת לאכול דגים או בשר בגלל שאני צמחונית מאידלוגיה. בברכה תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למזון
ד``ר ולרי טפליצקי19/02/2009אלרגיה למזון מופיעה בד"כ לא ככאבי בטן ושלשול בלבד אלא גם פריחה בגוף, נפיחות בפנים, חולשה וחולי.
מצד שני טסט אלרגי למזון חיובי לא תמיד מצביע על קיום רגישות בפועל.
לכן במקרים כמוך מומלץ לבצע תגר עם המזון שגביו קיים חשד לאלרגיה.
אוכלים באופן מבוקר לחם שיפון למשל ועוקבים אחרי התופעות. במקרה ואין שום תופעה שלילית קובעים שאין צורך להימנע ממזון זה.
תגר זה מומלץ לבצע במרפאת רופא אלרגיה בפיקוח והשגחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב אםאילה17/02/2009
שלום לכם, אני מניקה את בני ובגיל חודשיים הוא פיתח קשקשת קשה בקרקפת ורופאה אחת מיד שאלה אותי אם אני אוכלת דבש ואכן יומיים קודם קניתי עוגת דבש הביתה ואכלתי ממנה. לקח חודשיים להתגבר על התופעה (רופא אחר טען שאין קשר לדבש). בינתיים פיתח בני גם אלרגיה בגוף, כל הגוף מלא בפצענים מחוספסים (הבטן, הגב והפנים). השאלה היא שוב אם זה ממזון מסויים (אולי ברוקולי שאכלתי חדש ואולי תותים?), אני לא יודעת איך לבדוק את זה מאחר והתופעות האלה לא עוברות במהרה ולוקח זמן רב להתגבר עליהן. איך אפשר לדעת אם זוהי באמת רגישות כתוצאה מחלב האם? בתודה מראש, אילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אצל תינוק
ד``ר ולרי טפליצקי19/02/2009זה נשמע כמו אטופיק דרמטיטיס או אסטמה של עור. זאת מחלת תינוקות ממושכת בד"כ. לפעמים זה כשור לאלרגיה למזון למשל חלב פרה.
צריך לבדוק אלרגיה אצל התינוק ובמקרה וכן יומלץ לאם לא לעכול מוצרי חלב כל עוד היא מניקה.
לסוגים אחרים של המזון זה בד"ר לא קשור אצל תינוקות שיונקים.
לא צריך להגביל מזון כל שהוא לפני שמתיעצים עם אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיות לבע"חיונתן פולדס17/02/2009
שלום רב אנוכי עוסק מזה שנים רבות בזואותראפיה (טיפול נפשי באמצעות בע"ח) מפתח אלרגיות חמורות לבע"ח (בוצעו טסטים). מעוניין לבצע מיפוי הרבה יותר מדוייק בעזרת טסטים למגוון בע"ח עימם אני עובד:זוחלים, ציפורים,פרוותיים (מכרסמים שונים).הבנתי מפרופסור שליט כי קשה מאוד למצוא מכון\מרפאה אשר ברשותה מגוון חומרים לטסטים. אשמח לעזרתכם לייעוץ למי יש בארץ ולמי לפנות אף בחו"ל. בכבוד רב יונתן פולדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בע"ח
דר ורנר17/02/2009המגוון המצוי הוא זה המיוצר באופן מסחרי.כול מרפאה מחזיקה את השכיח בלבד.נגישים הם כלבים חתולים ארנבות אוגרים המסטרים סוסים פרות .אלרגנים לחיות אחרות אינם בשימוש .ניתן ליצןר באופן פרטני אלרגנים מכול חייה וחיה ולבדוק אך אין מי שיעשה את זה באופן מעשי.באילו חיות מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה אצל תינוקדורי16/02/2009
שלום רב, אני מתנצלת מראש על ההודעה הארוכה. יש לי בעיה שמאוד מדאיגה אותי. אני אימא לתינוק בן חודש וחצי. כבר שלושה שבועות התינוק סובל מסוג של פריחה, אשר החלה מפצעונים קטנים מאוד, ללא צבע, ללא מילוי, ואף לא נראים לעין, אלא בכיוון אור מסוים ובנגיעה. הפריחה סביב העיניים, לאחר מכן הפריחה התפשטה לאיזור האוזניים, לחיים, מצח, עור הקרקפת. בתקופת ההתפשטות הפצעים הפכו להיות אדומים וגדולים יותר, אך עדיין ללא מילוי לבן או אחר בראשם. בפניה לרופא ילדים המטפל קיבלנו תשובות: פריחה של תינוקות - יעבור, תגובה להורמונים של האם - יעבור, פריחה מיליה - תעבור לא לעשות כלום, ורק בפניה האחרונה כאשר המצב בפנים הפך להיות ממש קריטי (אדמומיות חזקה, נראה שמפריע לתינוק כנראה מגרד, איבד תיאבון) הרופא אמר שכנראה זו אלרגיה. המליץ לי לא לאכול צבעי מאכל ונתן קרם לחות לפנים כי עורו של התינוק נהייה מחוספס מאוד ובנגיעה כמו קליפה קשה. ביקשתי הפניה לרופא עור, האבחון שנתנו היה ATOPIC DERMATITIS. רופאת עור נתנה מישחה ELOCOM וקרם לחות אחר לפנים. כמו כן כל הרופאים ממליצים להשתמש בBALENEUM באמבטיות. אני מניקה את התינוק, אין תחליפי חלב בכלל. כיום המצב הוא שהפריחה עברה לאיזור הצוואר (בקיפולי עור הפצעים הפכו להיות גדולים יותר), כתפיים, חזה (עד קו הפטמות), ובגב באיזור המותניים. לאחרונה בפנים הפריחה כמעט עברה, רק העור עיין יבש וכמו קליפה דקה. אבל בשאר האיזורים עדיין לא. בדיוק בימים אלה אני הפסקתי לאכול מוצרי חלב (שתיתי חלב סויה), ירוקות ופירות אדומים, מתוקים ועוד השאלות: 1. האם ניתן בצורה כלשהי לאבחן אצל התינוק בן חודש וחצי אלרגיה למשהו? אם כן , איך ניתן לעשות זאת? 2. קראתי שלהרבה תינוקות יש גם אלרגיה לסויה. האם יכול להיות ששמן BALENEUM שהוא על בסיס סויה גם גורם לאלרגיה (במידה ויש לו אלרגיה לסויה) 3. כמה זמן יכול לקחת תהליך החלמה של עורו של התינוק אם אני הפסקתי לאכול את כל המאכלים האלרגניים 4. האם בכלל במצב של הנקה מלאה האוכל שאני אוכלת עלול לגרום לאלרגיה או שכמו שאמרו לי כמה דרך חלב אם לא ניתן להעביר משהו (בין היתר גם הרופא ילדים אמר שלא נראה לו שזה מהמאכלים שאני אוכלת). אני אשמח לקבל כל המלצה, התינוק שלי מאוד סובל. המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורי
ד``ר בן רנר16/02/2009במידה וזו אטופיק דרמטיטיס זו תפרחת אלרגית.הסיבה בד"כ גנטית עם שכיחות מרובה של תופעות אלרגיות .בגיל כו צעיר הכול יכול לעבור ולנבא קשה.בכול מקרה במידה ואכן זו האבחנה התופעה תחלוף עם הזמן.
אטופיק דרמטיטיס קשורה באחוזים גבוהים לרגישות למזון אבל לא בהכרח.ניתן לבדוק זו גם בגיל צעיר זה.
אין קשר לבלנאום ולסויה באכילה.
הנקה בהחלט יכולה להעביר אלרגיות אבל למה ואם בכלל ניתן לבדוק.
יש להתאזר בסבלנות.זו תופעה שלא חולפת ביום או שבוע או חודש.יש לבצע אבחנה נכונה,ברור מתאים וטיפול נכון.אין מקום לפניקה.חפשי ברשת מידע תחת הכותרת אטופיק דרמטיטיס או אטופיק אקזמה
דבר אחרון-הזמן יגיד אם זו האבחנה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
דורי17/02/2009שלום תודה על התשובה דר' ורנר. אשמח לקבל הבהרה לגבי המשפט "אין קשר לבלנאום ולסויה באכילה. " - הכוונה שאין אלרגיה לסויה? הרי זו הייתה שאלתי, במידה ויש לבני אלרגיה לסויה, האם בלנאום (שהוא על בסיס סויה) עלול גם להשפיע, או שרק מאכלים הם האלרגנים? איך ניתן לאבחן האם יש אלרגיה מסוג כזה או אחר? אני הבנתי שיש בדיקת דם אבל עושים אותה לילדים בני שנה ומעלה ולא בגיל קטן יותר. תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסויה
דר ורנר17/02/2009את מדברת על רגישות למזון שאין לה קשר לשמן האמבט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לתרופותקרן13/02/2009
שלום רב, אני אלרגית לתרופות, לא ממש ידוע למה ורק בעת נטילת התרופות אפשר לדעת בדיוק. התופעה היא בצקות בעיניים. תרופות כמו: אופטלגין, נורופן, אדקס, וכל סוגי האנטיביוטיקות. האם יש אפשרות להגיע לאבחנה כלשהיא בנוגע לרגישות? האם ניתן לטפל בזה? זה מקשה מאוד כי עכשיו לדוגמא יש לי סינוסיטיס ואני מתלבטת בכלל אם לקחת תרופה- קלרידקס. תודה רבה, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לתרופות
ד``ר ולרי טפליצקי15/02/2009שלום רב,
ברוב המקרים חשודים לאלרגיה לתרופות רבות, לא מדובר באלרגיה לתרופות אלא בתופעה של נפיחות עיניים בלתי תלויה מסוג אנגיואדמה.
צריך לפנות לאלרגולוג כדי לאבחן ולזהות גורמים וטיפול אפשרי,
ולטפל בתופעה עם תרופות נגד אלרגיה בהצלחה רבה בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרדשרון13/02/2009
בת 35. אתמול בבוקר התעוררתי עם פריחה על הצוואר, העורף, קצת על החזה והמצח. הפריחה מגדרת מאוד ומציקה. אני מניחה שזו אלרגיה, אם כי ממש לא ברור למה כי אני לא אלרגית. היום (36 שעות אחרי) זה אפילו נראה גרוע יותר (יותר אדום ומלא). מה עושים? איך מקלים? מתי זה צפוי לחלוף? האם מומלץ לטפל או לתת לזה לחלוף לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה וגרד
ד``ר ולרי טפליצקי15/02/2009הסיבות לפריחה מגרדת הם רבות כולל מחלות אלרגיות, אורטיקריה (חרלת).
עם פריחה לא תחלוף וכן תפריעה צריך להיבדק על ידי אלרגולוג כדי לאבחן ולבדוק אפשרות של אלרגיה.
יש לשים לב לקשר בין הפריחה למזון ותרופות כמו תרופות לכאב ראש, אנטיביוטיקה.
כשקשר הזה אינו ברור, אלרגולוג יבצע בדיקות - טסטים אלרגיים לחיפוש אלרגיה למזון או אלרגנים נשאפים.
טיפול עם תרופות אנטיהיסטמיניות ניתן ברוב המקרים ובד"כ יעיל.
תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה רעה בעקבות חשיפה לפורמליןרן12/02/2009
שלום, אני סטודנט שנה א' לרפואה ובסמסטר האחרון נחשפתי להרבה פורמלין כחלק מהדיסקציות באנטומיה. לאחר החשיפות אני מרגיש רע באופן כללי - כואב לי מאוד הראש, הגרון (כאשר אני מדבר) וגם אוזן שמאל משום מה. אין לי פריחה ולכן אני לא חושב שזו אלרגיה. כמו כן, הסימפטומים הופיעו לאחר מספר חשיפות ולא בחשיפה הראשונה. שאלתי סטודנטים אחרים ולמרות שכאבי ראש הם תופעה שכיחה, לא מצאתי מישהו שהתלונן על כאב גרון או אוזן במיוחד. יכול להיות שאני רגיש יותר להשפעה של פורמלין או שאני סתם מתבכיין? יש טעם לבדוק אם אני אלרגי, ללכת לרופא בכלל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה רעה בעקבות חשיפה לפורמלין
ד``ר ולרי טפליצקי15/02/2009שלום רב,
לפורמלין יש השפעות רבות על הבריאות לרבות גרימת כאב ראש, צריבת עיניים, גירוי של ריריות, התפתחות אלגיה. הוא אף אסור לשימוש במספר מדינות אירופה.
מצד שני הסימפטומים שלך לא ספציפיים ויכולים לנבוא גם מצינון, עייפות וגם אלרגיה לאלרגנים נשאפים רגילים.
כדאי להיבדק על ידי רופא משפחה וגם אלרגולוג לנוכחות של אלגיה נוספת לאלרגנים נשאפים רגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לכלביםמיכל12/02/2009
הבאנו כלב הביתה ומסתבר שאני אלרגית גם לכלבים (בעבר אובחנתי כסובלת מכל מיני אלרגיות בינהם גם חתולים אך לא כלבים). האלרגיה מתבטאת בגרד בצוואר בתוך האוזניים בהתעטשויות ונזלת רבה, צריבה בעיניים וכן קוצר נשימה, בקיצור ממש לא נעים. אני ממש רוצה לגדל כלב בשביל ילדי האם יש משהו שניתן לעשות כדי שלא אסבול. תודה מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכלבים
ד``ר ולרי טפליצקי15/02/2009טסט אלרגי חיובי לא תמיד מעיד על רגישות בפועל. האם מצב החמיר מאז נוכחותו של כלב בבית?
הטיפול נגד אלרגיה כולל טיפול סביבתי(ניקיון טוב ואוורור),
קיים טיפול תרופתי המקובל והיעיל ברוב המקרים.
וטיפול חיסוני עם זיריקות של האלרגנים כדי לצור עמידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע לשיער לאחר פריחהמירב11/02/2009
שלום, כ-10 ימים לאחר הלידה הופיעה אצלי פריחה בגוף. רופא עור טען שמדובר באלרגיה אך לא ידוע למה וטופלתי על ידי פרדינזון - 3 ימים במינון 30 מ"ג, 3 ימים נוספים במינון של 20 ו-3 ימים נוספים במינון של 10 מ"ג. היום זהו הכדור האחרון. גופי כבר נקי מהפריחה ומגירוד. שאלתי היא האם כדאי להימנע לעת עתה מצביעת שורשי השיער או שאין קשר ? אציין כי אני רגילה לבצע צביעת שיער והפריחה לא נבעה מצבע שיער כיוון שלא צבעתי כבר למעלה מחודש. תודה, מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
דר ורנר11/02/2009היות ואין לך פריחה בקרקפת לא סביר שיש קשר לצבע השיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)