מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אלרגיה - חרלתטלי10/02/2009
לבתי בת השנתיים אובחנה חרלת לפני כחצי שנה ולאחר כ- 6 שבועות נעלמה. לאחרונה התופעה חזרה שוב מס' פעמים למשך תקופות קצרות (עד 10 דקות). קשה לי לזהות כתוצאה מימה היא מתרחשת. כיצד ניתן לבדוק ללא בדיקה חודרנית, האם בדיקת b.e.s.t תתאים לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרלת
ד``ר ולרי טפליצקי11/02/2009יש לאלרגולוגים טסטים שמאפשרים לזהות גורם לאלרגיה במזון או אלרגנים נשאפים בחלק משמעותי של המקרים.
ניתן גם לבדוק אלרגיה בבדיקת דם RAST על פי הפניית אלרגולוג.
במקרים רבים אין גורם אלרגי חיצוני והסיבה לפריחה קשורה לנוגדנים עצמיים אשר נוצרים בתוך הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבאמא09/02/2009
בני בן 7 חודשים,ינק באופן מלא עד גיל וחצי חודשים, כאשר התחיל לאכול תמ"ל חלבי הופיע לו כמעט בכל פעם אדמומיות או פריחה קלה באיזור הפנים (בד"כ עבר לבד אחרי מס' דקות ושלוש פעמים נתתי פנסטיל, הרופא טען שזו לא אלרגיה לחלב כי לטענת אם זו היתה אלרגיה זה לא היה רק בפנים אך לחר שניסינו צימחי לא הופיעה שום פריחה או אדמומיות והכל היה בסדר אז הפכתי את זה לקבוע ועד עכשיו הוא אוכל איזומיל. שאלתי היא האם כדאי לנסות כבר עכשיו לחזור לחלבי ולראות את התגובה או שזה מוקדם מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד``ר בן רנר10/02/2009רצוי לברר כי אם מדובר ברגישות לחלב אזי היא חולפת במשך השנים הראשונות(עד גיל 3)ברב המקרים.אין מקום להגביל את הילד ללא סיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לחלב
אמא11/02/2009תודה על תשובתך המהירה. רוב הסימנים הובילו לאלרגיה אז הרופא המליץ לנסות צמחי ואכן זה היה לטובה. הרופא טוען שזה מוקדם לעשות בדיקת אלרגיה למרות שאני יודעת שאפשר כבר מגיל 0 , אני גם יודעת שעדיף להמנע מתחליפים צמחיים כל עוד אפשר אז מה אפשר לעשות לדעתך? אני חשבתי לנסת שוב ולבדות שוב את התגובה אך אני שואלת כי אני יודעת שאם אכן זו אלרגיה לחלב זה יכול להחמיר את האלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לחלב
לירון17/02/2009תשובה בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תגר לאטופןשולה09/02/2009
שלום , לפני כשנתיים בעקבות שימוש באטופן, פיתחתי מה שנראה כתגובה אלרגית קשה - גירוד בבטן, נפיחות בעין ובמפרקים וקושי בבליעה שנעלמו לאחר זריקות בחדר מיון ובמרפאה. מאחר ואני סובלת מכאבים כרוניים בכתפיים , הרופא במרפאת כאב המליץ לבצע בדיקת תגר לאתופן כדי להיות בטוח שהתגובה אכן היתה לאטופן ואכן אסור לי לקבל תרופות מסוג NSAID - מאחר ואלה התרופות הכי יעילות לטיפול במצבי. האם לדעתך יש צורך בבדיקה כזאת או שהתגובה שהיתה לי מספיקה כדי להוכיח אלרגיה ? האם יש סיכונים בבדיקת התגר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולה
ד``ר בן רנר09/02/2009אין צורך.התאור מספיק.מדעית יותר מדויק לאבחן תרופה בתגר אך אם האנמנזה בטוחה חבל על הסבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש ואדמומיות מסביב לפה והצווארד``ר בן רנר08/02/2009
שלום.
בימים האחרונים יש לי יובש ואדמומיות מסביב לפה. בנוסף אתמול הופיעה אדמומיות והתחיל לגרד לי באזור הצוואר והחזה.
אני סובלת מאלרגיה לאבק שמתבטאת בהתעטשויות בלתי פוסקות ונזלת אלרגית.
מזונות חדשים (לחלוטין) שנחשפתי אליהם לאחרונה הם תאנים מיובשות וקינואה.
האם ידוע כי קינואה או תאנים מיובשות עלולים לגרום לאלרגיה?
תודה מראש,
אנני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד``ר בן רנר08/02/2009תופעה של אלרגיה לתאנים קימת אבל לא שכיחה.רגישות למזון תתבטא בפריחה כללית בגוף ולא באזור ממוקד כמו שתארת. רגישוך למגע יותר הגיונית. לכן פני למרפאה אלרגית לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפניצילין / מוקסיפןדורון08/02/2009
שלום, בני (10 חודשים) טופל במוקסיפן בשל דלקת אוזניים לאחר שבוע הופיעה פריחה בבטן + "כתמים" אדומים בלחיים ופריחה בפנים. האם זו אלרגיה למוקסיפן ספציפית או לפניצילין בכלל ומה מומלץ לעשות (בדיקת אלרגיה??) תודה. דורון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפניצילין / מוקסיפן
ד``ר בן רנר08/02/2009פריחות המלוות מחלת חום אינן אלרגיות. התופעה של הופעת פריחה לאחר מחלת חום ומוקסיפן היא נפוצה. הסבירות שילדך רגיש לפניצלין קטנה.
ניתן לבדוק ע"י מתן מןקסיפן כשהילד בריא בהשגחה רפואית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
דורון09/02/2009בני נטל מוקסיפן במהלך דלקת אוזניים ללא חום ,האם עדיין תשובתך שאין בהכרח קשר ישר לרגישות לפניצילין? האם מומלץ לבצע בדיקת אלרגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורון
ד``ר בן רנר09/02/2009עדיין מדובר בדלקת ! החום הוא רק סימפטום.האבחנה בעינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה מחומרים המכילים erythroאירה06/02/2009
נבדקתי אצל רופא עור ונמצא כי אני אלרגית לחומרים המכילים erythro אנטיביוטים מהמשפחה הזאת. ולטטרציקלין האם ייתכן שאני אלרגית גם לחומרים אחרים הדומים לאלו? כדי למנוע אלרגיה בעתיד אני כרגע עם אלרגיה מאוד חריפה בפנים עם אודם גירוי ושלפוחיות מרובות קטנטנות. האם אלרגיית עור יכולה להיות עם כאלה שלפוחיות? וניתן לי קרם בטאקורטן למריחה האם הוא יעזור לשלפוחיות? אני רואה שהוא עזר להורדת אדמומיות אבל מה עם שלפוחיות? מאוד חשוב לי שתתייחסו לזה כי זה בפנים ונורא מפריע לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החוש השישי
ד``ר בן רנר07/02/2009הבדיקה שבצעת מכילה גם חומרים נוספים להם לא נמצאה רגישות.המשחה הסטרואידית שאת נוטלת מופחיתה את התהליך הדלקתי ולכן האודם נסוג.בהמשך אני מניח שגם הפצעים יחלפו.התיעצי עם הרופא שבדק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מזרני לטקס מונעים אלרגיותנעמה06/02/2009
אני סובלת מקרדית אבק הבית ושמעתי שיש חברות כמו אירופלקס וכד' שמספקות מזרני לטקס חקרתי את הנושא והבנתי שמדובר בחומר טבעי המופק מעץ הגומי, שמבטיח, גמישות מלאה בכל תנועה. אומרים עליו גם שהוא אנטי-בקטריאלי ואנטי-אלרגני, כלומר מתאים לאנשים שרגישים לקרדית אבק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי
ד``ר בן רנר07/02/2009המונח אני אלרגי חביב על המשוקים .המזרון אינו מוצר הגורם לאלרגיות.הוא ממילא עטוף בכיסוי .קרדית האבק נמצאת בסדינים ובכיסויי המיטה.אין לקרדית מה לחפש בתוככי המזרן כי המזון שלהם היינו קשקשי העור נמצא על פני השטח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות למתכותליבי06/02/2009
אני מפתחת אלרגיה למתכות,למעט זהב-באזניים.כעת ברצוני לבצע פירסינג באף וברצוני לבחון בטרם מעשה האם ובאיזה עגיל כדאי להשתמש.קיימת "מתכת רפואית" טיטניום שחור המומלצים ע"י המבצעים-כיצד ניתן לבצע בירור רפואי אחראי בטרם מעשה,לבחירת החומר הבטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליבי
ד``ר בן רנר07/02/2009האמצעי הבדוק להימנע מבעיות הוא המנעות מפירסינג. מעבר לטרנד האופנתי הפעולה כרוכה בסכנות ויש להמנע ממנה. המבצעים אינם אנשי רפואה ולפתרונות שהם מציעים יש להתיחס בהתאם .אם את רגישה למתכות אחת כמה וכמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאוזינופיליה המשך...נטלי05/02/2009
שוב תודה על תשובתך המהירה... אני מנסה להבין מה ההגיון בביצוע rast בפאנל הקבוע אם בני כלל לא נחשף אליהם. הרי ברור שהתוצאות תהינה כפי שהן כי הוא לא אכל ביצים, אגוזים וכו' כאשר דיברתי עם המכון בשניידר וביקשתי שיבצעו rast למאכלים שבני נחשף אליהם נאמר לי שאין טעם להתעקש על כך , הצעתי לשלם מכיסי הפרטי על האמפולות הנוספות אך נתקלתי בסירוב בהסבר כי הבדיקה איננה אמינה דיו. אני יודעת שבארה"ב הם מבצעים rast למוצרי המזון שאליהם נחשף האדם אם יש חשד ל-ee או food allergy למה בישראל זה לא נעשה? אם אכן מדובר באלרגיה למזון אז איך אדע מה לתת לבני לאכול ומה לאו? האם התוצאות יכולות בעתיד להשתנות לרעה ופתאום יכול להופיע שוב חשד ל- ee? האם תוצאות ה- rast הן תלויות משך החשיפה כלומר ככל שנחשף אליהם יותר כך הערך יכול להיות גבוה יותר? אני אשלח לך בפקס את כל הבדיקות אך אנא אמור לי איך אוכל לגמול לך על טוב ליבך , האכפתיות שלך והתעניינותך בבני? שוב תודה לך.... כן ירבו כמוך... נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד``ר בן רנר06/02/2009בדיקות הRAST נעשות לפי פנלים מוכנים ולא לפי דרישה אלא אם יש חשד לאלרגן ספציפי.במידה ולא אין צורך לעשות מעבר לכך.בדיקות ספציפיות נעשות רק במכוני מחקר לצורך עבודות מחקר .היות והתינוק לא נחשף תחסכי את הבדיקה ואין צורך להתעקש כי התוצאות לא יהיו משמעותיות. בכול מקרה ע"מ שבדיקה תהיה משמעותית יש למצא עדות קלינית או לחשוף את הנבדק למבחן תגר.לכן עשי מה שניתן (אפשר גם בב"ש דרך המעבדה המרכזית של קופ,ח)וחסכיי מעצמך טרדה.העובדה שלא אובחן EE היא נהדרת ובא לציון גואל.הזמן יעשה את שלו וככול הילדים אני מניח שיעבור את התקופה הנוכחית בשלום.אעיין בבדיקות שתשלחי ואחר כך נדון.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאוזינופיליה- המשך...נטלי05/02/2009
ד"ר ורנר שלום רב, רציתי לעדכן אותך במתרחש ולבקש את דעתך בנושא. לפי הביופסיה (נלקחו 7 ביופסיות- מהוושט, מהקיבה ומהתריסריון) אין עדות לEE. לפי חלק מתוצאות Rast: banana 0.22 class 0 beta lactoglobulin 0.33 class 0 casein 0.13 class 0 milk 0.33 class 0 לפי ד"ר ארנון אין לכך משמעות. כעת הם חושבים על כיוון המטולוגי. נותר לי לבצע בליעת בריום בשאלה של חסימה. שאלותיי אליך: 1) איך מאבחנים EE בביופסיה עצמה. סופרים כמות? האם ייתכן שיהיו אאוזינופילים בקולון? ואם כן איך ניתן לאבחן זאת? 2) מדוע ליד יתר התוצאות ב RAST מופיע 0.10 > ? האם זה אומר שמאכלים אלו בכל זאת גורמים לו לסוג של תגובה אלרגית? האם העובדה שיתר התוצאות הן נמוכות מ0.1 מצביע על כך שבני טרם נחשף אליהם? 3) האם ה RAST יכול לבדוק מזונות שטרם נחשפו אליהם ולתת תשובה אמינה ומהימנה? 4) האם הכיוון שלנו הולך בדרך הנכונה (הכוונה לבריום והכיוון ההמטולוגי)? האם יש לך איזשהן תובנות, רעיונות וכיוון אחר של מחשבה? תודה על הכל ומקרב לב, נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאוזינופיליה- המשך...
נטלי05/02/2009ד"ר ורנר היקר, ברצוני להודות לך מקרב לב על מה שעשית למעני עד כה. אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס להודעתי הנוכחית ולהביע את דעתך כי כפי שכבר ציינתי אני סומכת עליה ובוטחת בך. בכבוד רב ושוב תודה, נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטלי
ד``ר בן רנר05/02/2009אני שמח שהתשובה היא שלילית ולא צריך לדאוג. האבחנה נעשית בביופסה ומכוון שהתשובה של הRAST גם היא שלילית אין רגישות למזון. ערכים חיוביים נחשבים מעל 0.35 וגם זה במידה והקליניקה מתאימה. מה מספר האאוזינופילים? אני לא זוכר שכתבת לי.
1)בביופסה רואים את התמונה של הEE במיקרוסקופ והממצא הוא מאד אופיני.הספירה היא כמותית.סביר להנחיח שלא יהיו EE בקולון .
2)אין אלרגיות בלי חשיפה. אם הממצא נמוך מ 0.1 משמעותו שהאלרגיה לא קימת.
3)ראי תשובה מס' 2.
4)לאור העובדה שמחלות נדירות הן נדירות בסופו של דבר, סביר להניח שהתופעות של הילד שלך יחלפו עם הזמן.
היות ולא בדקתי את בנך, אין מניעה לבצע את הבדיקות. אם ברצונך לקבל חוות דעת יותר מפורטת תעבירי לי התוצאות של הבדיקות בפקס 09-9500175 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בבקשהאירה04/02/2009
יצאה לי אלרגיה חריפה בפנים וחזה יומיים אחרי שהחלתי לשתות תה שמכיל סרפד כיצד ניתן לטפל בזה? זה מגרד לי ונראה ממש כמו סרפדת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוש שישי
ד``ר בן רנר04/02/2009ניתן לרכוש אנטיהיסטמיניקה ללא מרשם בבתי מרקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש באףתומר03/02/2009
לפני כ7 שנים אבחנו אצלי אלרגיה לקרדית האבק וקצת לעובש. כאשר רוב הבעיה הייתה נזלת אלרגתית כ5 שנים עברתי חיסונים שעזרו מאוד אך לקראת הסוף פתאום החלה החמרה והאף הפך להיות סתום הרופא החליט לסיים את הטיפול (לפני שנתיים) קיבלתי קלרינס לחודש אשר עזר ומאז אני משתמש בsteronase aq תרסיס כאשר אני מרגיש שהאף נסתם יותר מדי... עברו שנתיים כעת אני כבר בן 20 האם לאחר הצבא יהיה טעם לנסות לבצע חיסון שוב? האם עדיף לזנוח את הסטרואידים דרך האף (שמעתי שגם לזה יש תופעות לוואי, האם זה רציניי?) ולפנות לכדורים אנטי היסטמינים דור 3 כמו Fexofenadine? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש באף
ד``ר ולרי טפליצקי04/02/2009שלום רב,
טיפול נגד אלרגיה מורכב מ3 מרכיבים: טיפול סביבתי, תרופתי וחיסוני.
טיפול סביבתי נגד קרדית אבק בית כולל: הוצאת שטיחים, שאבת אבק ממזרן וכרית ועוד...
טיפול תרופתי: כדורים אנטיהיסטמיניים מסוג טלפסט או אריוס או לורטדין. ספריי לאף פליקסונז או סטרונז. בשילוב או בנפרד. תופעות לוואי מאוד מעטים גם בשימוש ממושך מאוד.
חיסונים שה טיפול אולטימטיבי.
תפנה לאלרגולוג בצה"ל ואחרי השרות להתאמת הטיפול למצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
תומר08/02/2009Fexofenadine או טלפסט יעיל גם לגודש באף? ומה המינון המומלץ למבוגרים? 180 פעם ביום? 120? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועם
ד``ר בן רנר09/02/2009שני המנונים טובים למבוגרים.אני מעדיף 180אך הכול בחירה אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ורנר - אלרגיה לדבוריםשרי03/02/2009
שלום ד"ר ורנר, בילדותי טופלתי (במשך הרבה שנים) על ידך ועל ידי האחות אלזה. החיסונים (אלרגיה לדבורים, ביטוי כמעט מיידי בנשימה), לא צלחו מי יודע כמה ובשלב כלשהו (בצבא) נמאס לי והחלטתי להפסיק הטיפול. האם במהלך העשור+ האחרונים היה שינוי במתודה? יש טעם לחזור ולנסות? אני מסתובבת עם אפי פן בתוקף ומשתדלת להיזהר, אך ברור לי שהדחקה אינה שיטת הטיפול המתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרי
ד``ר בן רנר04/02/2009עד כמה שאני זוכר למרות שלקח זמן רב מאד לחסנך לא נעקצת שוב ולכן אי אפשר לדבר על כשלון.עם השנים הרגישות יורדת מאליה .האפיפן פתרון יעיל אך הוא חייב להיות ברשותך כל הזמן .ניתן לחזור על תבחיני העור אך מה שקובע באמת היא העקיצה.למהדרים ניתן לבצע עקיצת תגר יזומה אך באין החלטה להתחיל חיסונים מחדש אין בה צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ורנר
שרי25/02/2009המזל עדין אתי לעניין העקיצות ואני משתדלת להיות עירונית ככל יכולתי. אין לי עניין להיעקץ באופן יזום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרי
ד``ר בן רנר25/02/2009מקובל עלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד נוראי בכל הגוף בהריון!!!סובלת מאוד02/02/2009
שלום רב, אני בשבוע 32 בהריון ראשון. בת 25, בחייים לא סבלתי מאלרגיות או פריחות.!! בערך משבוע 29- התחילה לי סוג של פריחה באיזור הבטן, נקודות קטנות. הלכתי לרופא עור שאמר שזה תופעה הריונית ונתן לי למרוח קלמין. לאחר שבוע התופעה התפשטה לגמרי על כל הבטן, שבוע לאחר מכן כבר כל הבטן ממש התנפחה, ז"א שנהיו ממש כמו בועות כאלה אדומות וזה היה נראה כמו סוג של כוויה על העור, עד שלא יכלתי להשים חולצה עלי מרוב שזה שרף וגירד, כמו כן התפשט על על הידיים ובית החזה. נסעתי למיון באיכילוב, שמה הפנו אותי לרופאת עור שנתנה לי קורטיזון לוריד, וטיפול של שבוע בכדורי היסטון פעמים ביום, סיימתי את הטיפול הבטן השתפרה מעט, אך עדיין כל הגוף מגרד, הידיים, הרגלים, החזה, הישבן, אפילו הקרקפת שלי מגרדת, קשה לי מאוד לישון בלילה, קשה לי ללבוש בגדים, קשה לי ללכת לעבודה. הלכתי לרופאת נשים שלי, ובמבט חטוף ממש היא אמרה לי שזה PUPPP, אפילו בלי לשלוח אותי לרופא מומחה או משהו כזה, ואני ממש סובלת, רציתי אולי עוד חוות דעת. אני אציין, שכלל אני לא מרוצה מהרופאת נשים שלי, אבל כבר לא נעים לי עכשיו לעבור לרופא נשים אחר, אני כבר בסוף ההריון, זה מקובל בכלל...?? בבקשה אם משהו יוכל לעזור לי אודה עד מאוד.!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת
ד``ר בן רנר02/02/2009מדובר בפריחה הריונית המופיעה בסוף ההיריון בזמן הלידה ואפילו לאחר מכן.הסיבה כנראה תגובה בלתי רצויה לתהלכים הקשורים בהיריון.{רגישות לחומרים מהשיליה ועוד)למעשה הסיבה לא ידועה.הטיפול לפי עוצמת הפריחה.היות את קרובה ללידה השאלה מה לעשות תלויה ברופא הנשים.המטרה להקל ולעבור את הלידה בשלום.הפריחה נעלמת לאחר מכן אם כי באיטיות והכל לפי המקרה הספציפי.המשיכי בתרופות ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרדמירב02/02/2009
היי, מיום שבת יצאה לי פריחה בחלק העליון של הגוף (עד איזור המפשעות). מבדיקה של רופאה מדובר בפריחה בעקבות אלרגיה. אני מנסה לחשוב מה אכלתי או באיזה חומר שונה השתמשתי ומעלה בדעתי רק משחה בשם טרידרם שקיבלתי בעקבות פריחה בישבן. שאלתי היא - אם התחלתי את הטיפול בטרידרם ביום שישי בצהריים ייתכן ורק בשבת בערב יופיעו תופעות אלרגיות או שאם הייתי אלרגית למשחה הנ"ל האלרגיה היתה מתפתחת עוד ביום שישי ? תשובתך חשובה לי כדי לאתר את הגורם לפריחה. תודה, רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
ד``ר בן רנר02/02/2009נראה ששתי הפריחות הן אותה הפריחה אלא שהישבן הקדים את הגוף.הטרידרם לא גורם לפריחה.אציע אנטיהיסטמיניקה כאריאוס לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)