מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבאסי26/02/2009
אני אלרגי לאבק הבית ורציתי לדעת אם ישנה תרופה או כל משהו אחר שתעלים את זה ממני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסי
ד``ר בן רנר26/02/2009כן, טיפול חיסוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריך פירוט ....
אסי26/02/2009מזה אומר הטיפול החיסוני הזה ... תן לי קצת הרחבה מוזר ששאלתי כל רופא עד היום ואמר לי שאין מה לעשות רק כדורים יום יומיים או שרק יכול לעזור לי טיפול צמחים איך שזה לא נקרא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסי
דר ורנר27/02/2009כנראה שאתה פונה למי שלא מומחה.רגישות לאבק ביתי ניתנת לאבחון רק במרפאות אלרגיה ולא בשום מקום אחר.לכן סביר שרק שם תקבל את הפתרון.לגופו של עניין הטפול החיסוני נקרא בלעז אימונוטרפיה והרעיון להזריק כמויות משתנות של אבק או כל אלרגן אחר עד להשגת מצב אימונולוגי כזה,הגורם למערכת החיסון להגיב בצורה נורמלית לחשיפת האלרגנים השונים. הטיפול בכדורים הוא מקובל ויעיל אך נותן מענה סימפטומטי כל עוד הוא ניתן(אם בכלל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה וחיסוןגיל25/02/2009
בני בן שנה וארבעה חודשים. בגיל שנה נתנו פעם ראשונה ביצה ולאחר שעתיים נפיחות בעניים ופריחה ללא קשיי נשימה ורצנו איתו למיון. בבדיקות אלרגיה נמצאה תגובה גדולה לבוטנים, בינונית לביצה ובינונית לבננה. ברקע נויטרופניה. האם מומלץ לקבל חיסון MMR ואבעבועות על מרכיבי החלבון שבו? ואם כן, תחת השגחה? אנו בדילמה ומבינים את חשיבות החיסון אך חוששים. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לביצה וחיסון MMR
ד``ר ולרי טפליצקי26/02/2009מומלץ לבצע חיסון MMR בהשגחה מיוחדת.
תקבלי מכתב על כך אצל רופא אלרגולוג או רופא ילדים.
למרות שדרושה השגחה, החיסון הינו בטוח גם לילדים עם אלרגיה לחלבון ביצה.
בלי ואם קשר לחיסון כדאי שיהיה ברשותך מזרק EPIPEN לשימוש במקרה אלרגי קשה במקרה והילד נחשף לבוטנים או ביצה במקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת סבתא לבצקת בגרוןד``ר בן רנר25/02/2009
שלום
הרופא איבחן לי בצקת בגרון ואמר אם אפסיק לעשן הבצקת תעבור
הייתי מעוניינת לדעת אם יש תרופות סבתא או תרופות אחרות על מנת לרפא את הבעיה
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת בגרון
ד``ר בן רנר25/02/2009בצקת בגרון הוא מונח כללי ולא ספציפי.פני למומחה אאג'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפנים כתוצאה מפילינג לייזריפית25/02/2009
לפני כשבוע עשיתי פילינג לייזר בפנים (טיפול שני מתוך ארבע) ולפני יומיים לאחר ירידת הנפיחות והעיקצוצים הופיעה לי פריחה בכמעט כל הפנים כמו חררה, נקודות אדומות כשבחלקם ראשים לבנים, על עור שהוא עדיין אדמדם ,בעיקר בלחיים וצידי המצח. בטיפול הראשון זה לא קרה ואני בלחץ נוראי. האם זו אלרגיה ללייזר? זיהום? היש טיפול או משחה שתעזור, או שאני בצרות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית
ד``ר בן רנר25/02/2009למעשה הרופא שעשה את הפילינג אמור היה לתת לך את כל האינפורמציה.בכול מקרה אומר שמדובר בתופעת לוואי מוכרת ושכיחה של טיפולי הפילינג.החומר הכימי הנמרח על העור מקלף את העור תוך יצירת כויה חלשה.לפעמים עוצמת הכויה גדולה יותר.אל תלחצי .בסוף התהליך העור יתחדש .הדבר עלול לקחת זמן רב. אין ברירה העור הישן התקלף ויש לחכות בסבלנות לחדש שיתאושש.עצתי אל תמשיכי בטיפול! חסל סדר הפילינג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפנים לאחר פילינג לייזריפית25/02/2009
לפני כשבוע עשיתי טיפול פילינג לייזר אצל רופא (שני מתוך סדרה של ארבע) לפני יומיים כשהנפיחות כבר ירדה לגמרי יצאה לי פריחה בכמעט כל אזור הפנים בו טופלתי (בעיקר לחיים וצידי המצח). הפנים כרגע אדומות וישנם פצעונים כמו חררה ואני בהסטריה. בטיפול ראשון לא היה לי ככה. מה עושים? האם זו אלרגיה ללייזר?? יש טיפול / משחה או שאני בצרות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית
ד``ר בן רנר25/02/2009את בצרות אבל הם יחלפו.אין מקום להיסטריה.יתכן ויש מקום לטיפול כמו לכויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 11 חודשלילך24/02/2009
במהלך השבועיים האחרונים בני כל הזמן מגרד בעיניו בלי סיבה הנראית לעין. מה יכול לגרום לכך?? זה לא כי הוא עייף, וגם לא נראה שיש בעין איזושהי בעיה או משהו.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
ד``ר בן רנר25/02/2009גשי לרופא העיניים.הוא הכתובת ואין בילתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה ובדיקות דםרחלי24/02/2009
שלום רב, לפני כלושה שבועות הופיעה לי פריחה עם גרד במקומות שונים בגוף. אחרי כמה ימים נעלמה. לפני כיומיים חזרה שוב אך יותר גרוע, בכל הגוף ועם עיניים נפוחות. הייתי בטיפול אצל רופאת עור שנתנה לי אריוס (לפני כן הייתי במיון ונתנו לי שם זריקה, סטרואידים ואהיסטון). כנראה אורטיקריה. שלחה אותי הרופאה לבדיקות דם והנה כמה תוצאות שהייתי רוצה לדעת מה משמעותן (קצת מדאיג אותי) קיבלתי גם הפנייה לאלרגולוג... מדאיג מאוד ובעיקר מציק ומגרד! כימיה בדם ALT (GPT) | | 24/02/09 | U/l | ( 0 ) 31 * 37 | המטולוגיה-כללי ESR 1 hour | | 24/02/09 | mm/hr | ( 0 ) 20 * 28 | המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר WBC-Leucocytes | | 24/02/09 | 10*3/micl | ( 4.5 ) 11 * 11.2 | הודעות לבדיקת eGFR מתאריך 24/02/2009 60 ml/min/1.73m²-מ לודג eGFR 'ש 18 לעמ םיקדבנל עצובמ בושיחה | | |
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
ד``ר בן רנר24/02/2009התוצאות במייל לא ברורות כי אין הקבלה לבדיקה על פניו הכול תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר תפיחה e500 ו e503 הם עשויים משמרים?ד``ר בן רנר24/02/2009
אני אלרגית לשמרים (די חדש..).רציתי לדעת אם חומר תפיחה e500 ו e503 הם עשויים משמרים?
מותר לי לאכול מוצרים שרשום בהם את חומרי התפיחה האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאור
ד``ר בן רנר24/02/2009שמרים הם עובשים (יצורים מהחי)ואילו חומרי התפיחה הם תוספי מזון (Food additives) אלו חומרים המוספים למזון לצורך מטרה טכנולוגית. אלו הם חומרים, שבדרך כלל אינם נצרכים כשלעצמם כמזון או כרכיב במזון כמו כן, אינם נחשבים כחומרי מוצא ליצור המזון (1-7). הם נבדלים מתוספי תזונה (Dietary supplements) בכך, שהאחרונים היכולים להיות ויטמין, מינרל, חומצת אמינו צמח או מזון אחר, והם אושרו לצריכה כמזון זמין ונצרכים כשלעצמם במטרה להשלים את התזונה (3).
תוספי המזון מצוינים ברשימת הרכיבים של המזון ומאופיינים במספר ולפניו האות "E". חלק מתוספי המזון טבעיים וחלקם מסונתזים באופן מלאכותי, ולמרות היותם מופקים מלאכותית הם מופיעים באופן טבעי במזונות. למשל חומצה ציטרית (חומצת לימון) המסומנת כ-E-330, משמשת כתוסף בעל מספר תכונות: מווסת חומציות, מונע חימצון. חומצה זו מופקת באופן מסחרי בראקציה באופן טבעי בפרי ההדר לימון (8).
חומר התפיחה E500 הוא חומר המשחחר גז ומגדיל את נפח הבצק.הוא מחכה את פעולת השמרים זול יותר והוא חומר כימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העץ הנסים Moringaסופיה24/02/2009
לפני כשנתיים העיניים שלי התחילו לשרוף בכל בוקר, מפני שעברתי לדירת גן עם עץ זית בחצר וחשבתי שאני סובלת מאלרגיה לפריחה של העץ ושאחרי האביב אני אפסיק לסבול. שנתיים לאחר מכן ואחרי מעבר לדירה נוספת, עדיין סבלתי בכל בוקר מעיניים שורפות ונפוחות והמצב אפילו החריף. לאחר ביקור אצל רופא עיניים הבנתי כי הבעיה היא באמת אלרגיה, כנראה לפרווה של בעלי חיים (יש לי חתולה חמודה בבית). לאחר טיפול תרופתי מצב האלרגיה אמנם השתפר, אך על חשבון הראייה שלי שהפכה למטושטשת.מסיבה זו וגם מן הסיבה שאני לא מסוגלת לשים משחה בעיניים לאורך זמן, חיפשתי פתרון אחר. ואז, חבר סיפר לי על צמח מורינגה , בכלל בהקשר אחר לחלוטין של שיפור התזונה חיזוק המערכת החיסונית ועוד... מיד נכנסתי לאינטרנט וחיפשתי מידע על העץ המופלא הזה. מה שמצאתי כל כך הרשים אותי שהייתי חייבת לנסות, ומיד קניתי בקבוק עם קפסולות של עלי המורינגה . התוצאות היו מצויינות ומיידיות עד כדי כך שלא האמנתי שזה יכול להיות. האלרגיה ירדה ב- 90% בערך, אני נושמת מצויין, הסינוסים נעלמו, הנפיחות בעיניים ירדה, אני מלאה אנרגיה, והחתולה חזרה לישון איתי במיטה, והכל תוך ימים ספורים. פשוט נס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופיה
ד``ר בן רנר24/02/2009יפה.אם זה עזר מה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה קטוןהילה23/02/2009
שלום, אני אלרגית לקטון רציתי לדעת האם החומרים הבאים הם גם מהקבוצה הזו :pirctone benzophenone-4 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקטון
הילה23/02/2009שלום, שכחתי עוד רכיב dimethicone תודה רבה, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה
ד``ר בן רנר24/02/2009דימטיקון הוא שם נרדף לסיליקון משמש לעידון (מגע קטיפתי)הקרם בלבד.הוא נמצא בתכשירים יקרים בלבד בגלל העלות הגדולה שלו.אין לו קשר לקטון(שהוא חומר משמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה
ד``ר בן רנר24/02/2009הבנזופנון הוא חומר הבולם קרינת שמש והפריקטון הוא חומר שומני.אין להם קשר עם הקטונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה + קוורצטיןidanofar23/02/2009
שלום, האם ידוע על הטבה בעוצמת התקפי אלרגיה (המתבטאת בנזלת מיימית ועיטושים רבים) בשימוש בתוסף תזונה קוורצטין? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IDANOFAR
ד``ר בן רנר24/02/2009לתוספי המזון אין קשר לנזלת אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה- לא ידוע מה הסיבה!רחלי22/02/2009
שלום רב, אני בת 27, בריאה בדר"כ ולא לוקחת תרופות באופן קבוע (למעט גלולות יסמין) לפני כחודש הופיעה אצלי פריחה עדינה ביריכיים. לא יחסתי לזה חשיבות רבה. לאחר שבועיים הפריחה התפשטה לאזור החזה ולפנים. הגעתי למיון, עשו לי בדיקות דם ומדדו לי לחץ דם. רופאת העור שהגיעה אמרה שאולי זה אורטיקריה. היא המליצה לי ללכת לרופא עור להתייעץ. יום למחרת הלכתי לרופאת עור בקופת החולים. היא נתנה לי כדורי אריוס למשך 10 ימים ומשחת בטאקורטן. זה עזר מהר ונעלם. כעת, לפני יומיים שוב התחילה לי פריחה, אם כי חמורה יותר, בכל הגוף, מגרדת נורא, עם עיניים נפוחות. חשוב לציין שגם הפנים מלאות בפריחה. לא נעים.נראה זהמצב, הפעם, גרוע יותר. מצורפת תמונה של הפריחה ברגל. פניתי למרכז לרפואה דחופה (זה היה אתמול בשבת). הרופאה הפנימית שם נתנה לי זריקה בישבן נגד הגירודים, נתנה לי כדורי סטרואידים ואהיסטון. נתנה לי גם מרשם ללורטדין וכדורים נוספים של פרנדיזון למשך יומיים נוספים. התחלתי אתמול בלילה לקחת לורטדין והבוקר לקחתי אץ הפרנדיזון. עדיין לא עובר ומגרד נורא. נראה שהמצב דומה לאתמול. לא גרוע יותר אך לא פחות גרוע. הרופאה הפנימית שלי המליצה לי לקחת הפניה לאלרגולוג לבדוק מה הסיבה לפריחה. פרט נוסף שיכול לעזור- רופאת העור אמרה לי, לאחר הפעם הראשונה שיצאה הפריחה- להימנע מדגים ופירות ים. נמנעתי למשך כל התקופה. ויומיים לפני שיצאה לי הפריחה בפעם השניה אכלתי סרדינים.אולי זה קשור לזה אם כי לא נראה לי כי כל חיי אני אוכלת דגים ואף פעם לא היתה לי בעיה. בחיים לא היתה לי פריחה, אני בריאה בדרך כלל וזה נורא מלחיץ אותי. אשמח לייעוץ, לאיזה אלרגולוג עלי לפנות וכיצד עלי להתנהג עם מצב חדש זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה- לא ידוע מה הסיבה!
ד``ר ולרי טפליצקי22/02/2009שלום רב, לא מצאתי שום תמונה מצורפת.
האלרגולוגים אכן מטפלים באורטיקריה בד"כ בהצלחה רבה ועושים טסטים אלרגיים לגילוי הסיבה.
נא לפנות לאחד האלרגולוגים בסביבה שלך או אלי או לד"ר בן ורנר לבדיקות והמלצת טיפול.
אם הפריחה תמיד מופיעה לאחר אכילת סרדינים או דגים אחרים, כנרא פתחת אלרגיה לדגים. ניתן לבדוק זאת בטסטים עוריים. כדאי להביא לבדיקה דגימה מסרדינים שאכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עצתכםCertificate22/02/2009
במידה והפורום לא רלוונטי, מתנצל, אנא התעלמו. אשמח לקבל המלצה (אפשר גם במסר פרטי) לרופא (גם פרטי) רלוונטי לבדיקה וחוות דעת נוספת. (לדעתי רופא אף אוזן גרון מומחה בכיר, אלרגולוג, או כל רופא אחר שיתכן ורלוונטי) חשוב לי שמדובר יהיה ברופא מומחה, בכיר ובעל שם וניסיון רב. בת 29, בריאה לחלוטין, רגישות וכאבים בחלק העליון של האף, סטרואידים ומי מלח (בהמלצת רופא) שנלקחים, מקלים מעט, אך זה כמובן לא פתרון קבוע. עיבוי רירים/תאים אתמואיצליים, כנראה בשל אלרגיה, נשללה דלקת בסינוסים ברנטגן ו CT, כמו כן נלקחה אנטיביוטיקה שלא עזרה, רופא אף אוזן גרון אמר כי צבע הדלקת הוא אלרגי. תודה ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא עצתכם
ד``ר ולרי טפליצקי22/02/2009אם הומלץ לך על אלרגולוג אז הגעת למקום הנכון,
פני לד"ר בן וורנר השותף שלי לניהול הפורום והוא יעשה לך טסטים אלרגיים כפי שצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלריגה חריפההילה21/02/2009
שלום אני הילה בת 19 לא מזמן גיליתי רגישות חריפה שיש לי לצבעי שיער .. ובכן בגיל 16 עשיתי קעקוע מחינה , ומשם הגעתי לטיפול נמרץ , קני הנשימה שלי התנפחו והיה קשה לי לנשום , בבית חולים איבחנו שאני רגישה לחינה . ובכן שנה לאחר מכן החלטתי לצבוע את השיער לחום , ותופעת האלרגיה שלי חזרה שוב רק בצורה יותר חריפה , הראש שלי התחיל לפתח פצעים מוגלתיים על הקרקפת ומסביב לה , בנוסף איבדת הכרה . בגיל 18 כבר הוחלט לעשות לי בדיקת רגישויות ברמב"ם (שיטת המדבקות ) לאחר כמה שבועות שתשובות הבדיקות הגיעו גילו אני רגישה לבסיס של צביעי השיער ולכול החומרים שמורכבים בצבע שיער . נוושא זה מתסכל אותי , אני בתור נערה מתבגרת ממש רוצה לצבוע את השיער . השאלה שלי היא , האם ניתן לקבל זריקות או טיפול מסויים כדי למנוע את האלרגיה הזו <? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לצבעי שיער
ד``ר ולרי טפליצקי22/02/2009אין טיפול בזריקות שמונע את התגובה, אלרגיה הזאת היא לכל החיים.
עם רגישות כל כך חזקה כמו שלך, לא מומלץ לנסות לצבוע שיער ללא מחשבה תחילה.
כן ניתן לקחת את התוצאות של תבחיני מטלית, לראות את כל הרגישויות ולנסות למצוא צבע שיער ללא מרכיבים שאת נמצאת רגישה אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dyshidrotic dermatitisרחלי20/02/2009
שלום רב, בני בן שנתיים וחודשיים סובל מאלרגיות מזון רבות כמו גם אסטמה נשימתית. מזה למעלה משנה סובל מפצעים מוגלתיים ומטופל במשחות סטרואידיות ואנטיביוטיות . לאחר כל טיפול שיש הטבה הפצעים חוזרים ובהחמרה. אובחן שסובלמ dyshidrotic dermatitis כתוצאה מאלגיה למגע ונשלח לתבחין מטליות. להערכתי הלא מקצועית הוא אלרגי כנראה לאדמה. שאלה : בהעדר מינון מדיוק לאמבטיה, האם קלי לא מהווה סכנה לפעוט ? האם שהייה בים המלח יכולה להואיל ? האם ידוע לך איזה בית חולים עושה תבחין מטליות לילד היות ובכל מקום אליו פניתי הובהר לי שתבחין כזה עושים למבוגרים בלבד האם מחלקת אלרגיה או עור עושה תבחינים כאלו ?. לתשובתכם אודה רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dyshidrotic dermatitis
ד``ר ולרי טפליצקי22/02/2009שלום רב,
תבחיני מטלית ניתן לבצע בכל גיל, רוב האלרגולוגים עושים זאת, כולל אנוכי.
המחלה האלרגית עורית אכי שכיחה בגיל תינוקות היא אטופיק דרמטיטיס או "אסטמה של עור". מצב זה קשור לאלרגיה למזון וגם לאלרגנים שנשאפים כמו אבק. אלרגיה זאת היא גם סיבה לאסטמה נשימתית.
ברוב המקרים ניתן להתאים טיפול יעיל. שהיה בים המלח לפעמים עוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)