מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחלברותי13/09/2008
שלום. ביתי בת 13. בשנתיים האחרונות היא סובלת מליחה, כאבי ראש לעתים ואנגינות תכופות. כמו כן, כאשר אוכלת מאכלית עתירי חלב (כגון-פסטה ברוטב שמנת) סובלת אחר כך מבחילה וכאבי ראש או בטן. מספר פעמים עשינו חודש-חודשיים ללא מוצרי חלב ומצבה השתפר. מאידך, אוהבת דברי חלב וסובלת כאשר לא אוכלת. שאלותי: האם ניתן לבדוק אם אלרגית לחלב? אם כן, האם יש מוצרי חלב שניתן לאכול? האם יש טיפול, מלבד המנעות? בתודה, רותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב
ד``ר ולרי טפליצקי14/09/2008שלום רב,
ניתן לבדוק אלרגיה לחלב על ידי טסטים אצל אלרגולוג או בבדיקת דם אלרגית.
בתך כנרא לא אלרגית, בגלל שאנשים אלרגיים לא מסוגלים לאכול מוצרי חלב בכלל.
יתכן ויש לה אי סבילות של סוכר חלב לקטוז.
במקרה זה האי סבילות היא כמותית. אכילת מוצרי חלב מעל כמות מסויימת תגרום לכאבי בטן. צריך למצוא את הכמות על ידי ניסוי עצמי.
ניתן גם לבדוק אי סבילות ללקטוז על ידי בדיקה מיוחדת במרפאות גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות/ פצעים מגרדיםלי13/09/2008
אני בת 31, ילדתי לפני 4 חודשים (יש קשר?) סובלת מזה כ - 3 שבועות מפצעים שהתחילו תחילה בכפות הרגלים על גב כף הרגל משני הצדדים ולאחר מכן עבר גם לזרועות ומאחורי הברכיים והמרפקים מפצעים דמויי עקיצת יתוש/ עכביש אדומים, עגולים קשים ומגרדים מאדדדד. בתחילה חשבתי שעקץ אותי באמת יתוש אבל כשראיתי שזה מחמיר והתפשט לעוד מקומות הבנתי שזה לא. הפצעים מאד מאד מגרדים - לעיתים מגרדת מתוך שינה ואז הם ממש מזדהמים ובמרכזם נוצר מעין "חור קטן". ממה זה נובע? מה אפשר לעשות? ובנוסף אני מניקה הנקה מלאה מה מותר לקחת ומה אסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים דמויי עקיצת יתוש
ד``ר ולרי טפליצקי14/09/2008על פי תאורך זה נשמע כמו אורטיקריה.
זאת מחלה אלרגית של העור, שקשורה לפעמים לקור, חום, תרופות, אלרגיה למזון וברוב המקרים לנוגדנים עצמיים בגוף.
מטפלים עם תרופות אנטיהיסטמיניות ועושים בירור אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתולים בבטןשני13/09/2008
בני בן חמישה חודשים, נמצא באחוזון נמוך מהאחוזון 5 . ניזון מהנקה ובקבוק אחד סימילאק ביממה. סבל מהתפתלויות בבטן מגיל חודש. סביב שלושה חודשים היתה רגיעה ואז החמרה משמעותית שאולי קשורה לקילקול קיבה שהיה לו(אם יש דבר כזה). מאז לא מצליח לישון כרצף, מתפתל ומתכווץ. מתעורר כ 40 דקות אחרי הארוחה. הצואה שילשולית ורירית. בשעות הערות חיוני וזריזהאם יעבור עד חצי שנה כמו שאומרים הרופאים? האם קשור לבשלות מערכת העיכול? או שישנה דלקת במעי? או חיידק?האם קשור למשקלו המיזערי? טרודה מאוד ואודה על תשובתכם המהירה שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול, כאבי בטן אצל תינוק
ד``ר ולרי טפליצקי14/09/2008לפעמים אלרגיה לחלב פרה מתבטאת כך.
אפשר לפנות לאלרגולוג לביצוע טסטים או להחליף סימילאק חלבי לצמחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ואלגריהשלכת11/09/2008
עשיתי בדיקת דם ויצא שם ערך של EOS% 12. הנורמה לפי מה שכתוב היא בין 0-7 חקרתי באינטרנט וגיליתי שכתוב שזה "מעיד על אלרגיה חמורה". יכול להית שזו הסיבה לסינוסיטיס הכרונ שיש לי למרות ולאחר הניתוח של הזזת המחיצה באף? עשיתי בדיקתה אלרגיה רגילה ונמצא שאני איניני אלרגי לשום דבר. תודה מראש שלכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזינופילים גבוהים
ד``ר ולרי טפליצקי14/09/2008נכון, אוזינופילים קשורים לאלרגיה וגם למצבים נוספים לדוגמה טפילים.
שווה לבצע בדיקת אלרגיה חוזרת, לבצע בדיקת צואה לפראזיטים ולהתיעץ עם ר]פא משפחה לגבי עוד מחלות אפשרויות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן11/09/2008
פעם שמעתי שיש דבר כזה "אלרגיה לזרע", שבה הכימיה בין שני בני הזוג לא מסתדרת והאישה מפתחת תגובה אלרגית לרע שלו. ואז גונבה שמועה לאזניי שיכולה להיות אלרגיה כללית לזרע (לא לבן זוג ספציפי אלא לכל נוזל זרע), ושהיא נוטה יותר להתפתח בקרב נשים ששוכבות עם מספר גדול יחסית של פרטנרים בלי קונדום. יכול להיות שזה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן
ד``ר ולרי טפליצקי14/09/2008זאת תופעה מאוד נדירה. יש כל מיני מיתוסים בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגן בגוףליאת08/09/2008
שלום רציתי לדעת כמה זמן נשאר אלרגן בגוף. נניח אדם רגיש לדבר ולתה (סתם דוגמא). הוא הפסיק לאכול את המוצרים כמה זמן צריך לעבור עד שהגוף נקי לגמרי מהחומרים? שאח"כ ניתן לומר שאם עדיין יש בעייה זה לא מהחומרים האלו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירה
ד``ר בן רנר08/09/2008הגוף מוקף אלרגנים שונים ומשונים בעלי תכונות שונות כל הזמן.מערכת החיסון מתמודדת איחם כל הזמן לעיתים בהצלחה ולעיתים לא.המושג זמן הוא יחסי ורק לתגובה החיסונית יש משמעות.לכן לשאלה שלך אין תשובה..המונח"להתנקות" הוא ספרותי ולא רפואי או שיש תגובה או שאין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה לילדה אלרגיתנתי08/09/2008
שלום, ביתי בת 11 חודשים אובחנה כאלגית לחלב וסויה בגיל חודשיים (הקאות וישנוניות לאחר חשיפה ). למיטב הבנתי היא אלרגית לחלבון החלב והסויה (אלרגיה מסוג 2 שאינה מתווכת ע"י נוגדנים, מאחר ותבחיני העור היו שלילייים). אני רוצה לתת לה ביצה. האם רוב הסיכויים שתפתח גם אלרגיה לחלבון ביצה? האם לנסות בבית או לבצע זאת במרפאה ? (ב 16.9 יש לנו תור לביצוע תבחיני עור חוזרים לפני ניסיון חשיפה לחלב) תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לבדוק אלרגיה לביצה
ד``ר ולרי טפליצקי11/09/2008שלום רב,
לא צפויה בעיה עם ביצה.
יחד עם זאת ניתן לבדוק אלרגיה לביצה בטסטים אלרגיים אצל אלרגולוג בו זמנית עם סויה וחלב פרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיסאסי הרשקוביץ08/09/2008
קיימת קבוצה של חולי אטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור) ובני משפחותיהם.
איננו רופאים או אנשי מקצוע, אלא מתמודדים עם המחלה בעצמנו.
הקבוצה הינה ללא כוונות רווח, בליווי של ארגון עצה (ניתן להתקשר אליהם על מנת לוודא זאת
03-7518334).
בקרוב מאוד (22/9) תתקיים פגישה שבה תהיה הזדמנות להכיר אחד את השני ולשוחח על מטרות הקבוצה והכיוונים בהם נרצה להתמקד.
למידע ופרטים נוספים אתם מוזמנים לבלוג של הקבוצה.
שבוע טוב
-אסי-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס משחה טבעית מדהימה
גיא08/09/2008היי
אני גם סובל מהמחלה הזו הרבה זמן .
כל השנים השתמשתי במשחות סטירואידים שהם לצערי היו המחמירים שלי.
אני משתמש במשחות טבעיות מדהימות והעור נראה חלק וטבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטופיק
אסי הרשקוביץ08/09/2008היי גיא קודם כל תודה על התגובה :) במהלך השנים ניסיתי אינספור טיפולים ותרופות גם קונבנציונליות וגם טבעיות ועדיין לא מצאתי את "המשחה" שתציל אותי ולמרות זאת עדיין לא אמרתי נואש.. ולכן אשמח מאוד לשמוע על התרופות שאתה מסתייע בהן. אתה יכול (אם בא לך) לשלוח לי הודעה למייל בכל מקרה תודה מראש והמשך יום טוב. אסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני אשמח לשמוע על המשחות הטבעיות
ורד18/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבשירי07/09/2008
בני בן 11 חודשים , מגיל 9 חודשים אוכל מוצרי חלב. עדיין יונק , מעולם לא קיבל פורמולה. בשבוע האחרון החלה להופיע פריחה בפנים בעיקר ליד הפה בסמוך לאכילת מוצרי חלב מסויימים, במוצרי חלב אחרים אין תגובה כזו. האם יתכן שאלרגיה לחלב תופיעה רק כעבור חודשיים? האם יתכן שהוא אלרגי רק למוצרים מסויימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת גירוי של עור התינוק
ד``ר ולרי טפליצקי07/09/2008אלרגיה לחלב גורמת לאי-סבילות של כל סוגי המזון החלבי.
מה שאת מספרת מתאים יותר לתגובת גירוי של עור התינוק למרכיבים שונים במזון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- METAL SALTעידן06/09/2008
היי , אני סובל מאקזמה בידיים ואסטמה של העור. ראיתי שעדיף להמנע ממאכלים עתירי METAL SALT ולא הבנתי בדיוק מה הפירוש העברי של זה ומזה בכלל ,ומאילו מאכלים כדאי להמנע. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תרופות חדשות לאקזמה
ד``ר ולרי טפליצקי07/09/2008אנחנו ברפואה קונבנציונלית יודעים שאקזמה לא מושפעת ממזון אצל רוב המבוגרים.
אני ממליץ לבצע בירור אלרגי.
יש בזמן אחרון תרופות חדשות לאקזמה שלא על בסיס סטרוידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור הסביב נגד קרדית.אייל05/09/2008
אני סובל מאלרגיה לקרדיט אבק הבית כבר מספר שנים. ניסיתי טיפולים שונים כולל זריקות ודבר לא עזר. אני בטיפול אצל אלרגיולוג כעת וקיבלתי משאף שמיועד לריאות לשאיפה דרך האף. מיותר לומר שזה לא ממש עוזר. אנטי צריך לנקות את הסביבה שלי כמה שאפשר וחסרים כמה דברים קיוותי שפה אני אוכל לקבל מידע היכן לקנות אותם. 1. הבנתי שממולץ לרסס בACARDUST מיטות וספות , אחת לכמה זמן, ואיפה קונים את זה ? 2. כתוב כמעט בכל אתר על כיסוי למטיה ולכרית, סתם כיסוי או כיסוי מיוחד ? ואם מיוחד, אז איפה קונים.? יש טעם בניילון המזרון ? 3. יש כיסוי\פיתרון לספות שהן לא עור או דמוי עור ? 4. ספרים \ארונות וכו' לא מכילים קרדיט ? 5. לשאוב אבק מספיק עם שואב רגיל (שלנו די ישן) או שצריך משהו מיוחד כמו קירבי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקוח סביבתי של קרדית אבק בית
ד``ר ולרי טפליצקי07/09/20081. הבנתי שממולץ לרסס בACARDUST מיטות וספות , אחת לכמה זמן, ואיפה קונים את זה ? - ב"פרמים", יש גם תכשירים נוספים.
2. כתוב כמעט בכל אתר על כיסוי למיטה ולכרית, סתם כיסוי או כיסוי מיוחד ? ואם מיוחד, אז איפה קונים.? - תחפש "מגן מזרן וכרית" שמגן גם בפני מיים בחנויות שמוכרות סדינים או מזרנים,
3. יש כיסוי\פיתרון לספות שהן לא עור או דמוי עור ? - פשוט תשאב אותם עם שואב אבק.
4. ספרים \ארונות וכו' לא מכילים קרדיט ? - יש לסגור ארון תמיד ולשאב מדי פעם בפנים. ספרים להכניס למגירות.
5. לשאוב אבק מספיק עם שואב רגיל (שלנו די ישן) או שצריך משהו מיוחד כמו קירבי ? - לא צריך את היקר ביותר. מספיק שואב רגיל שמתאים לאלרגיים לאבק אל פי הוראות היצרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסוי למזרון לסובלים מאלרגיה קרדיט
אמא של30/06/2009יגעתי ומצאתי - תאמינו
אז לאחר הרבה הרבה ברורים מצאתי כי תרופארם בנתניה משווקים את הכיסויים למזרונים וכריות ותרסיסים
טלפון לאיש הקשר יוסי 0522750737
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך עזרת לי מאוד:)
דנה19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלה על אלרגיה לאבק
אייל30/06/2009שלום
שמי אייל
אני סובל מאותה בעיה כמוך
לפני כחצי שנה רכשתי מע' ניקוי בשם ריינבו rainbow והתוצאה שקיבלתי פשוט מדהימה
המע' הזו היא בעצם שואב אבק שמסנן את הליכלוך והאויר דרך מים.
מצויין לשאוב איתה את המזרונים הכריות וגם אם מפעילים אותה במרכז החדר היא מנקה את האויר מאלרגנים למינהם ואבק
מקווה שעזרתי
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאייל תודה רבה
לידור19/08/2010אני ינסה את זה כנראה שאני לעולם לא אוכל להשאר בקרבת מעשנים או בקרבת אבק תודה רבה לך עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על ריינבו - שואב אבק
איציק12/09/2010תודה על ההמלצה קניתי לפני 3 חודשים את מערכת הניקוי של ריינבו (בהתחלה נבהלתי מהמחיר- למרות התשלומים)
אבל אחרי ההחלטה ,וואו כל הבית שודרג ונקי כמו שלא היה אף פעם
אפילו הווילונות והמיטות שבחיים לא הגעתי אליהם מנוקים,
באמת מוצר מעולה
וקניתי בזכות המלצה שלך ושל חברים נוספים שיש להם ריינבו כבר 7 שנים
שנה טובה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואב אבק rainbow ריינבו
איציק13/11/2010גם אנחנו רכשנו את המכשיר
היה אצלינו סוכן בהדגמה וקנינו לאחר שראינו את כמות האבק שיצאה מהמזרנים של הילדים,
באמת מנקה מצויין הייתי שמח שהמחיר היה זול יותר
אך בכל זאת המלצתי לאחותי ובעלה שגם הזמינו השבוע יש להם כלב ותמיד יש שערות בבית
שבת שלום,
איציק מאשדוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאייל
ד``ר בן רנר03/04/2010חפש את חברת תרופארם.הם היחידים בתחום ולהם יש יש מירב ומיטב המוצרים לטיפול סביבתי באבק הבית.חסוך מעצמך חיפושים מיותרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העורעידן04/09/2008
שלום, אני בן 24 הינני סובל מאסטמה של העור בשנתיים האחרונות , ומאסטמה רגילה מאז צעירותי. אני רגיש לקרדית אבק הבית ,פריחה של עץ זית ועץ פקאן מבדיקה שעשיתי לפני הצבא. יש לי ממש אקזמה חמורה בידיים ופריחה בגוף שלא ממש עוברת. אני חושש שאולי אני אלרגי לעוד משהו. עשיתי PATCH TEST לפני כחודש ששם עשו לי בדיקה כללית TRUE TEST וטקסטיל ולא נמצאתי אלרגי למשהו. השאלה אם ללכת לאלרגולוג יכול לתרום משהו ? האם יש עוד דברים שאני יכול לבדוק ? יש בדיקה לרגישיות למאכלים מסוימים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה של עור כשהיא קשורה לאלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי07/09/2008אלרגולוגים מטפלים מצויין בתופעות של אסטמה של עור כשהיא קשורה לאלרגיה, כמו במקרה שלך.
ישנם מקרים רבים נוספים של אסטמה של עור ללא אלרגיה, בהם מטפלים רופאי עור.
יתכן ותזדקק בטסטים נוספים או חוזרים. האלרגולוג יחליט במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לפסיפלורהטל03/09/2008
שלום רב! שמי טל ואני בת 21, השבוע אכלתי בפעם הראשונה פסיפלורה, ומיד ביום למחרת הופיעה לי פריחה אדומה בצוואר וכעת זה התפשט לכל איזור הפנים והאוזניים. קודם כל, רציתי לדעת מה יש לעשות בנידון- מריחת משחה מתאימה או לקיחת כדורים לאלרגיה. כמו כן, האם אני צריכה לעבור בדיקות דם על מנת לגלות אלרגיות נוספות? אני חייבת לציין שהפריחה מלווה בגירוד ובפנים אדומות. אודה לכם אם תוכלו להשיב לי בהקדם, תודה, טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למזון היא סגולית לפרי מסוים
ד``ר ולרי טפליצקי07/09/2008שלום רב,
אלרגיה למזון בכלל וגם לפסיפלורה מופיעה בד"כ תוך שעה או שעות ספורות אחרי האכילה ולא אחרי יום שלם.
כדאי לעבור בירור אלרגי אצל אלרגולוג על ידי טסטים עוריים או בדיקת דם.
בד"כ אלרגיה למזון היא די סגולית לפרי מסוים או ירק.
בהתקף אלרגיה לוקחים בד"כ תרופות אנטיהיסטימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה לתינוקתנתי03/09/2008
שלום, ביתי בת 11 חודשיים. אלרגית לחלב ולסויה (תבחינים שליילים, בסוף החודש אבצע מבחן תגר+טסטים חוזרים). באיזה גיל אני יכולה לתת לה ביצה ? בטיפת חלב אמרו לי 11 חודשים, אך זכור לי שנאמר לי שנה. מתי מומלץ? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי גיל שנה
ד``ר ולרי טפליצקי11/09/2008שלום רב,
לילדים אלרגיים רצוי לתת ביצה אחרי גיל שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה אצל תינוקותבת אל01/09/2008
שלום רציתי לשאול לגבי אלחריה ופריחה אצל תינוקות ביתי בת 3 חודשים ויש לה לעיתים קרובות מין כתמים עבים בגוף מלווים בחררות למיניהם היא נרגעת במקלחת אמנם אך הייתי רוצה לדעת מה זה? כעיקרון גם אני טיפוס אלרגי, אך שמתי לב שגם כשאני אוכלת מאכלים מסויימים כמו אפרסק זה משפיע עליה בפריחות בגןוף (היא יונקת) כמו כן היא הייתה אלרגית למטרנה וכעת היא מקבלת סימילאק טופ פריי. החום משפיע עליה מאד רציתי בעקרון לדעת מה אפשר לעשות האם אלו מצבים הניתנים לפתרון או רק להקלה כי גם אני סובלת מאותם תסמינים ועדיין אין לי כל פתרון לבעיה. אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בתינוקות
ד``ר בן רנר01/09/2008הפתרון הפשוט הוא לפנות למרפאה אלרגית במקום מגוריך לבצוע ברור מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)