מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחלב?נתי07/07/2008
שלום רב ביתי בת 9 חודשים. אובחנה כאלרגית לחלב פרה ולסויה בגיל חודשיים. היא היתה מקיאה לעיתים מיד לאחר בקבוק תמ"ל ולעיתים לאחר 8 - 12 שעות. כאשר נתתי לה תמ"ל צמחי התגובה היתה אף קשה יותר הקאות רבות לאחר 3 שעות מהבקבוק והיא היתה אפטית וישנונית (שינה עמוקה שלא יכולנו להעירה) לאחר 8 שעות היא חזרה לעצמה. בעקבות כך אני מניקה אותה בלבד.בנוסף בגיל 4 חודשים הילדה סבלה מכאבי בטן עיווטיים קשים. עשינו לה המון בדיקות והכל היה תקין. לאחר שבועיים הומלץ לי שעלי להפסיק לצרוך מוצרי חלב, ואכן לאחר מס' ימים הכאב חלף. מאז אני לא אוכלת מוצרי חלב. עשיתי לה טסטים עוריים בגיל חמישה חודשים גם לחלב וגם לסויה שניהם היו שליליים. האלרגולוג הציעה לחשוף אותה לחלב, אך פחדתי ולא עשיתי זאת, כי שמעתי שהטסטים לא אמינים. יש לי מס' שאלות: 1. האם תגובה של הקאה מצביעה על אלרגיה קשה שרוב הסיכויים שלא תחלוף? 2. האם הטסטים העוריים אמינים? ומה המשמעות שהם שלילייים? 3. הרופאת ילדים אמרה שנעשה לה מבחן "תגר" בגיל שנה במרפאה. מהו המבחן? 4.האם את ממליצה על בדיקת דם לפני ביצוע המבחן?האם בדיקת דם אמינה ב- 100%? תודה וסליחה על השאלות הרבות, ישנה הרבה אי וודאות סביב האלרגיה. נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטים עוריים חוזרים
ד``ר ולרי טפליצקי08/07/20081. האם תגובה של הקאה מצביעה על אלרגיה קשה שרוב הסיכויים שלא תחלוף?
- אין תצפית כזאת, רןב הסיכויים שהיא תחלוף.
.2 האם הטסטים העוריים אמינים? ומה המשמעות שהם שלילייים?
- הטסטים אמינים. הם שלילים זה אומר שסבירות לאלרגיה היא נמוכה אך לא אפסית.
כדאי לבצע גם בדיקת דם לאלרגיה לחלב כדי לוודא זאת.
3. הרופאת ילדים אמרה שנעשה לה מבחן "תגר" בגיל שנה במרפאה. מהו המבחן?
- אם הכוונה היא למבחן תגר: זה מתן מדורג של אוכל חלבי בהשגחה ובמעקב.
4.האם את ממליצה על בדיקת דם לפני ביצוע המבחן?האם בדיקת דם אמינה ב- 100%?
- אני ממליץ על בדיקת דם או על טסטים עוריים חוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבדניאלה06/07/2008
שלום, בני בן ה-6 חודשים סובל מאלרגיות מרובות בהן אלרגיה לחלב. תוצאות בדיקת הדם לאלרגיה הראו את המספר 16 וגם בטסטים על הידיים הוא יצא אלרגי. מדובר בילד יונק שהתגובה האלרגית יוצאת כאטופיק דרמטיטיס על העור.הוא אלרגי למספר דברים נוספים. שאלתי: אלרגיה לחלב אומרת לא להאכיל בחלב יוגורט וכדומה זה ברור. אך האם גם לא לתת ביסקוויטים לתינוקות שהם חלביים, היינו לא פרווה. האם אסור מוצר שאינו פרווה? עכשיו הוא מתחיל לאכול ואני רוצה לדעת האם אלרגיה לחלב אומרת אכילת פרווה בלבד או שמא מותר מזונות שהם מכילים חומרים מתחלבים, לציטין או אבקת חלב? אני הפסקתי אכילת חלב אך זה לא עזר וכיום אני אוכלת כרגיל (הוא יונק) הוא אלרגי לביצים (תשובה בדם 0.5) וזאת הפסקתי לגמרי משום שהבנתי שאלרגיה לביצים היא חריפה בהרבה. אודה על תשובתך, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בשתי מילים
ד``ר ולרי טפליצקי06/07/2008רק פרווה!
ואם פריחה חזקה, אז גם את תפסיקי לאכול מוצרי חלב כל עוד את מניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאכול פרווה בנהקה?
דניאלה06/07/2008הפריחה מאד חזקה ואני הפסקתי תקופה עם מוצרי חלב אך זה לא הטיב. בטוח שיש קשר ושהחלב עובר בהנקה כי אמרו לי שלגבי חלב זה לא בטוח...?? משום שלאכול פרווה עבורי זה מאד קשה במיוחד שאני לא יכולה גם ביצים. תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהפריחה מאד חזקה
ד``ר ולרי טפליצקי08/07/2008שלום רב,
לפעמים במצב כזה כשהפריחה מאד חזקה, כדאי להפסיק הנקה ולעבור להזנה עם פורמולה צמחית או נוטראמיגן או נאוקייט.
להפסיק הנקה בגיל 6 חודשים זה כבר לא כל כך נורע.
אני מדגיש כאן שלא ראיתי בעצמי את התינוק ויעוץ הוא תאורטי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לגומי בכפות הרגלייםדור05/07/2008
שלום, אני אלרגית לגומי בכפות הרגליים ולכן אני חייבת ללכת עם גרביים העשויות 100% כותנה ונעלי עור. עד לפני מספר שנים, הלכתי עם נעלי ספורט העשויות מעור אך בשנים האחרונות אני לא מצליחה להשיג נעליים מסוג זה. אני זקוקה לנעליים כאלו מכיוון שאני עוסקת במהלך השבוע בספורט. רציתי לדעת האם יש דרך כלשהי להעביר אלרגיה זו? הודה אם תשיבו לי תשובה בקרוב, דור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נוספות בכפות הרגליים
ד``ר ולרי טפליצקי06/07/2008שלום רב,
יש לזכור שקיימות בעיות נוספות בכפות הרגליים שמדמות אלרגיה אך הם לא אלרגיים.
לדוגמה: רגל האטלט שזה פטרת חוזרת אצל ספורטאים שמזיעים הרבה ברגליים - טיפול נגד פטריות.
בעיות הלא אלרגיות נוספות הם פסוריאזיס, דיסהידרוזיס, קרטוליזיס.
תכנסי ללינק הבא באנגלית:
http://www.visualdxhealth.com/diseaseGroups/itchyHandsFeet.htm
לאלרגיה לגומי אין פתרון חוץ ממניעת חשיפה לגומי, בידוד הרגל עם גרביים עבות, ובמקרה של הפריחה וגרד שימוש במשחת סטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעטשויות רבותשרית04/07/2008
שלום רב. שמתי לב מתי שהאף שלי חשוף לשינוי טמפרטורה ממעבר חד מחום לקור, ישר אני מתחילה להתעטש הרבה זמן. בעבר הרחוק, עברתי שלוש פעמים ניתוח פס היות וסבלתי מסינוסיטיס כרוני. זה עבר. אני לא מקוררת. אבל ברגע שאני נמצאת במקום חם ומייד עוברת למזגן , או למקום קריר- ישיר מקבלת התקף התעטשות. מימה זה נובע ומה הטיפול, וזה כבר שנים כך....תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בריניטיס ווזומוטורית
ד``ר ולרי טפליצקי04/07/2008מדובר בריניטיס ווזומוטורית - רגישות של רירית האף לשינוי אקלים, חום, קור סביבתי.
שווה לנסות טיפול עם כדורים אנטיהיסטמיניים או ספריי אנטיהיסטמיני לאף רינולסט או ספריי סטריאידים לאף פליקסונז. הם מרגיעים את הרגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחני in vitro על סרום חולים כדיורד02/07/2008
היכן אפשר לבצע מבחני in vitro על סרום חולים ( screen רחב) , על מנת לזהות אלרגיה לאלרגנים ספציפים? מי מבצע מבחנים כאלו? מה צפויה להיות יעילותם בזיהוי אם מבחני עור נתנו תשובה שלילית? האם תשובתך היתה שונה אם לא מדובר האסטמה אלא באטופיק דרמטיטיס? האם מבחנים אלו נפוצים, כמה ואילו אלרגנים נבחנים, ומה יעילותם? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות של ב. דם דומה לזו של טסט עור
ד``ר ולרי טפליצקי03/07/2008שלום רב,
ישנה אפשרות לבדוק אלרגיה גם בבדיקת דם בהפנייה של רופא אלרגולוג ברוב הקופות בהשתתפות עצמית או ללא, טלוי בקופה.
נבדקת אלרגיה לאותם כמעט האלרגנים כמו בטסט עורי אם טסט עורי היה נרחב. באסטמה בודקים אלרגנים נשאפים ובאטופיק דרמטיטיס לפעמים כדאי לבדוק גם אלרגיה למזון.
רגישות של ב. דם דומה לזו של טסט עורי.
שווה לבצע אם חשד לאלרגיה הוא גבוה.
לא לשכוח שקיימת גם אלרגיה לאלרגנים שבאים במגע עם האור וזה נבדק בטסט אלרגי אחר שנקרא PATCH TEST.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום על הפניםשרית30/06/2008
תינוק כבן חצי שנה מידי פעם מתעורר בבוקר עם דלקת אדומה על שתי הפנים עד לעינים. כעין כוויה. העור אדום ומעט יבש. אמרו לי לרחוץ אותו בשמן בלונאום, זה לא עוזר. ולעיתים זה נעלם. הוא שותה מטרנה, והתחיל לאכול ירקות. איני יודעת מדוע יש לו מידי פעם כעין כוויה על כל הפנים כמה ימים וזה חולף ושוב מתפרץ, מה הסיבה והטיפול? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחה אלרגיה למזון: חלב פרה, ביצה,
קשה לאבחן ולהמליץ ללא בדיקה בזמן האמת.
אם זה נראה לרופא הילדים כמו האלרגיה, יש לטפל עם טיפות פניסטיל, משחות שונות ולהבדק על ידי אלרגולוג ולשקול לבצע טסטים אלרגיים למציאת האלרגן הקשור.
בגיל הזה שכיחה אלרגיה למזון: חלב פרה, ביצה, חיטה, שומשום, בוטנים, סויה.
בברכה
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בתינוקותמלכה29/06/2008
בני בן השישה וחצי חודשים החל לאכול מרקים על בסיס ירקות בלבד. אתמול הוסיפה לו אימי מרכיב של דלורית במרק והיום אף המטפלת הוסיפה מרכיב זה ולאחר מס' שעות הופיעה כתם אדום מתחת לאחת מעיניו וכן במשך היום הוא שפשף את העיניים וגרד אותן כך שהן היו אדומות ודומעות, בנוסף החלה לו נזלת קלה אך שקופה. האם ייתכן שזאת תגובה אלרגית? האם תגובה אלרגית יכולה להיווצר רק תוך מס' שעות או גם לאחר יום/יומיים? או שהחשיפה היום היתה חשיפה שניה ולכן חמורה מן החשיפה הראשונה? האם בתור טיפול ראשוני ניתן לדחות עד מחר בצהריים ע"מ שיראה אותו רופא או שעליי לתת לו טיפול ראשוני מיידי כגון פניסטיל ואם כן כמה טיפות? וכמה פעמים ביום (הוא שוקל כ-8 קילו...)? השאלה אם פניסטיל בעייתי במידה וזאת לא אלרגיה ואולי כדאי להמתין לבדיקת רופא? לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייד ועד כשעתיים אחרי האכילה
תגובה אלרגית מתרחשת בד"כ מייד ועד כשעתיים אחרי האכילה.
לפני שמחליטים על טיפול רצוי לקחת את התינוק לבדיקת רופא.
לא סביר שבחשיפה הראשונה לדלורית התינוק יפתח עליה אלרגיה. זה תהליך ממושך שלוקח שבועות-חודשים-שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לויטמינים?ורדית29/06/2008
שלום. אני בחודש שישי להריון, קניתי פחות משבוע ויטמינים Prenatal מבית Nutre life. ביום הראשון של לקיחת הויטמינים, (המינון הוא פעמיים ביום-בוקר וערב) לאחר הטבליה השניה התנפחו לי בפתאומיות הקרסוליים, חשבתי שזה מהריון והמשכתי עם הויטמינים. לאחר יומיים כשהנפיחות ירדה הופיעה לי באותם מקומות של הנפיחות פריחה אדומה ומאוד מגרדת. האם יכול להיות שזו תגובה אלרגית לויטמינים?, חוץ מהויטמינים לא שיניתי כלום. תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לויטמינים זה לא דבר שכיח
ד``ר ולרי טפליצקי03/07/2008אלרגיה לויטמינים זה לא דבר שכיח .
יתכן ומדובר בבצקת ורידית של הריון ודימומים קטנים עוריים אך צריך לראות את הפריחה כדי לאבחן.
כדאי להבדק גם על ידי רופא פנימאי ורופא נשים.
ויטמינים רצוי להפסיקם אם זה לא מאוד נחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה - כמה זמן?נורית29/06/2008
שלום, כיצד יודעים לאבחן כי מדובר באלרגיה ולא מחלה, צינון וכו', כמה זמן אלרגיה נמשכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה זה מצב מתמשך
ד``ר ולרי טפליצקי03/07/2008נכון, אלרגיה זה מצב מתמשך,
כשמדובר בנזלת אלרגית היא נמשכת כל עונת הפריחה באביב או בסתיו טלוי בסוג הצמח האלרגני, או אפילו קבוע במקרה של אלרגיה לקרדית אבק בית.
זה מלווה בתופעות נוספות כמו גרד אף, עיניים, עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריהנטלי26/06/2008
שלום לפני ארבע ימים היתה לי פריחה מפושטת על כל הגוף, עם פלקים אדומים שחלפו רק אחרי שלקחתי טיפות של פניסטיל. היום חתכתי אפרסק ונתתי לבת שלי לאכול מהיד שלי ולא אכלתי.כשעה לאחר מכך התחילו גירודים בכף הרגל וכמו עקיצות. האם יתכן שזה נגרם מהמגע באפרסק? בפעם הקודמת כאשר התגובה היתה חריפה, אכלתי אפרסק. מאז לא אכלתי. האם אפשר לברר למה אני רגישה ואם כן איזה בדירה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לאבחן אלרגיה לאפרסק
ד``ר ולרי טפליצקי27/06/2008שלום רב,
ניתן לאבחן אלרגיה לאפרסק ודברים אחרים בטסטים עוריים אצל אלרגולוג.
לא לכל אלרגולוג יש אקסטרקט אפרסק לבדיקה. אצלי יש אותו.
צריך לברר לפני שבאים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה חריפה לחלב ולסויהענת26/06/2008
שלום, לבני בן השנתיים וחצי יש אלרגיה חריפה לחלב שנמדדה גם ב- TEST על העור וגם בבדיקת דם RAST, כמו-כן נמצאה אלרגיה לסויה, חלבון ביצה ושמרים , במידה פחותה. הוא אוכל טוב מאוד כל מה שאנו נותנים לו לאכול אך גם אני וגם בעלי חשים שהוא חלש לפעמים וצבע עורו חיוור ואיננו בטוחים שהוא מקבל מהתזונה את כל שהוא צריך כיוון שנאסר עלינו לתת לו חלב וסויה לחלוטין, בדיקות דם האם יש תוסף תזונה שמומלץ לילדים בגילו ? האם יש בדיקות נוספות פרט ל - RAST שניתן לבצע כדי להבין את מצבו ? הוא מטופל אצל רופא אלרגיה של קופת חולים כללית אשר המליץ להביא למרפאה חלב עזים ובפאלו ולנסות ב- TEST האם הוא רגיש אליהם ואז לנסות לתת לו באופן מבוקר במרפאה אודה לעצת מומחה של האתר האם אנו בכיוון הנכון מבחינת השלמת התזונה והטיפול בשנה הבאה הוא יחליף גן , האם מקובל לבקש שילדים לא יביאו לגן חטיפים חלביים ? ילדים מכבדים זה את זה ובדרך כלל כך מגיע אליו משהו חלבי בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף של בן אדם לא זקוק לחלב
ד``ר ולרי טפליצקי27/06/2008שלום רב,
פתרונות הם רבים,
ניתן לתת חלב עורז עם קורנפלקס בבוקר,
שקדים ושומשום זה מקור טוב לסידן.
בשר ודגים הם מקור טוב לחלבון,
בשר זה מקור של ברזל.
ניתן בהחלט להסתדר בחיים ללא חלב ומוצרי חלב, גוף של בן אדם לא זקוק לחלב לאחר גיל יונקות.
ילדים לא מביאים אוכל לגן בד"כ, אך הגננת צריכה לדעת שאסור לתת לילד ביצים ומוצרי חלב וסויה.
רצוי שיהיה אצלכם ובתיק של הילד מזרק EPIPEN לטיפול מיידי בהתקף אלרגי חמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענת29/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה חריפה בעינייםלימור26/06/2008
שלום רב, אני סובלת מבעיה באיזור העיניים של גרד נורא ולאחר שאני מגרדת את העיניים יש תחושה של ליכלוך בתוך העיניים. נ.ב.- זה היה לי בעבר והפסיק ושוב חזר מה עושים? זה פשוט נורא בגלל הגירודים איזור שמסביב לעיניים ממש כואב מחכה לתשובתך תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אלרגולוג לא זמין, גשי לרופא עיני
ד``ר ולרי טפליצקי27/06/2008צריך למצוא סיבה לגרד עיניים וכך להתאים טיפול.
לשם כך לבצע טסט עורי אצל אלרגולוג.
כשמדובר באלרגיה מטפלים עם תרופות אנטיהיסטמיניות.
ישנם תרופות אנטיהיסמיניות שנמכרות בבית מרקחת ללא צורך במרשם.
אם אלרגולוג לא זמין, גשי לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לקור, והתעטשויותדוד צדקה25/06/2008
כבר תקופה מאוד ארוכה אני שם לב לזה שאני מתעטש כל יום כמה פעמים, אני יכול להצביע חד משמעית על חלק מהמקרים שטיפה קריר לי ויש אני מתעטש. לעיתים הדבר קורה גם ללא שינויים בטמפ'. לרוב ההתעטשויות מגיעות בגל ומלוות בנזלת שקופה. ההתעטשויות מאוד חזקות וישנו גירוי מאוד חזק באף. התופעה לא עונתית. מה יכול להיות המקרה שלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד צדקה
ד``ר בן רנר25/06/2008שלום .מדובר בנזלת וזומוטורית הנגרמת משינויי טמפרטורה ועוד גורמים המשפיעים על זרימת הדם באף.התסמונת יכולה להופיע כתסמונת בודדת וכן בתוך מכלול התלונות של נזלת אלרגית.כדאי לבדוק.במידה והסיבה רק שינויי טמפ' הטיפול תרופתי .במידה ויש אלארגיה הטיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופותעינת24/06/2008
ביתי סובלת מאורטיקריה כרונית ומטופלת ב ALLERGY - CARE (Cerrtizine Dihydrochlorid שזו התרופה האנטי אלרגית שהכי משפיעה עליה ובפרדניזון.
אני משתדלת שתשתמש כמה שפחות בפרדניזון לאור תופעות הלוואי של תרופה זו.
לאור זאת, האם ניתן לקחת את ה- ALLERGY - CARE פעמיים ביום או שני כדורים ביחד (כל כדור 10 מ"ל)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת שילובי תרופות אנטיהיסטמיניות
ד``ר ולרי טפליצקי25/06/2008אני נמנע מלתת יעוצים לגבי מינונים של התרופות על גבי אינטרנט. מינון רגיל של הALLERGY CARE מעל גיל 6 הוא כדור אחד פעם ביום. במקרה וזה לא מספיק רצוי לעבור לתרופה אחרת ו\או לתת שילובי תרופות אנטיהיסטמיניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לכלבנועה ונה24/06/2008
שלום רב,
בתי בת שבועיים וחצי ובשבוע וחצי האחרונים החלה להשמיע קולות חרחור מרובים (במהלך השינה, למרות שהיא ממשיכה לישון גם עם החרחור, ובזמנים בהם היא עירנית). בזמן החרחור עושה רושם שיש לה קשיי נשימה ברורים, היא מאדימה ומזיזה את הידיים והרגליים במאמץ. החרחורים נמשכים גם אם מרימים אותה על הידיים או משכיבים אותה על הבטן, אך הם פחות קשים בתנוחות אלה.
כמו כן, היא מתעטשת מדי פעם אך ללא נזלת.
בביקור אצל הרופא לפני מספר ימים הוא הציע לתת לה קלין אף לטיפול בגודש אפשרי באף אך זה לא עזר כלל.
יש לציין כי יש לנו דוברמנית מעורבת בבית, כמעט בת 6 אותה אנחנו מגדלים מגיל חודש, ויש לה שערות קצרות והרבה נשירה. (הכלבה חיה בחצר ולא נכנסת הביתה ובכל זאת יש בבית שיערות שכן נכנסות).
שאלתי היא האם יתכן ובתי פיתחה אלרגיה לשיער של הכלבה בתוך מספר ימים, או שאולי יש לה אלרגיה לאבק, ובכלל האם החרחורים הם סימן לאלרגיה? האם כדאי לקחת אותה כבר עכשיו לאבחון אלרגיה או להמתין? (כמו כן, האם כדאי לנסות ולספר את הכלבה?, משהו שאף פעם לא עשינו עד כה).
תודה רבה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב דמוי סטרידור
ד``ר ולרי טפליצקי25/06/2008שלום רב,
על פי תאור שלך זה לא נשמע כמו אלרגיה, אלא כמו הפרעה קטנה בדרכי האוויר שגורמת למצב דמוי סטרידור.
זה עובר לעט לעט עם הגדילה.
יש לקחת את הילדה לרופא אף אוזן וגרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)