מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר סויה לחלב אםנעמי10/06/2008
שלום רב, ביתי בת 8 חודשים היא אלרגית לחלבון חלב פרה וסויה. כאשר היתה בת 5 חודשים סבלה במשך שבועיים מכאבי בטן עיווטיים והיא סירבה לאכול, לאחר בדיקות רבות- דם, שתן צואה שהיו תקינות הבנתי בעזרתך שייתכן שחלב שאני אוכלת עובר בחלב ואכן זו היתה הבעיה כעבור 3 ימים הכאב חלף והיא חזרה לינוק. מאז איני צורכת מוצרי חלב כלל והכל בסדר. שאלתי היא האם חלבון הסויה עובר גם בחלב? אתמול אכלתי אוכל סיני והרוטב הכיל "הידרוליזט חלבון סויה" האם זה מסוכן ? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי
ד``ר בן רנר10/06/2008כל המזון המעובד העובר בדם ובנוזלי הגוף נמצא בריכוזים שונים גם בחלב אם.לגבי חלב יש אמנם תיאורים של רגישות לחלב פרה העובר דרך הנקה אבל אלה מקרים נדירים מאד.לגבי סויה הנדירות גדולה עוד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רגישות לחלבHAGIT10/06/2008
שלום רב,
~~~~~~~
אני בת 29 וסובלת מזה חצי שנה מכאבים עזים בבטן תחתונה ימנית.
בבדיקות השגרתיות - לא מצאו משהו שמסביר את התופעה.
ניסיתי לבודד מרכיבי מזון - כדי לראות אם יש מזון מסויים שגורם לי לכאבי בטן.
שמתי לב שחלב ומוצריו מחמירים את הכאב (הפסקת צריכה לא מונעת אותו לגמרי - אך מקילה עליו).
יש לי תור בסוף החודש לבדיקות אלרגיה בבילינסון.
1. האם מתבצעת אוטומטית במסגרת הטסטים גם בדיקת רגישות לחלב ומוצריו (לקטוז)?
או שאני צריכה לבקש זאת מראש?
2. האם ייתכן שעד השנה האחרונה אכלתי חלב ומוצריו ללא כל בעיה, ורק בעת האחרונה פיתחתי רגישות?
3. עברתי פעמיים בדיקות לשלילת מחלת צליאק. שתיהן יצאו שליליות. עם זאת, נראה לי שיש סוגים מסויימים של קמח שגורמים לי רגישות. האם זה מתגלה בטסטים של אלרגיה?
תודה,
יולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב
ד``ר בן רנר10/06/2008את התשובות המלאות תקבלי במרפאה בבילנסון.באופן כללי הכל נעשה ם.רגישות ללקטוז מתבצעת בצורה שונה.סביר שזו הבעיה שלך כמו ליותר משליש האוכלוסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות-שאלה אחרונה - תודה!דניאלה09/06/2008
שאלה אחרונה, תודה!
האם מריחה אחת של אלוקום אחת לשבועיים כתוצאה מגרד אינטסיבי שפוצע (אני מלבישה גביים אך עדיין) נמשך שפוגע בשינה והיותו דלוק ומפריש נחשב שימוש שלא לצורך, או מוגזם?
אני משתדלת להימנע מכך, מורחת כל סוגי הקרמים, ולדה, אדרמה אטופיק קלייר וכו', עושה אמבטיות עם שיבולת שועל נותנת פניסטיל, נמנעת ממאכלים אלרגניים אבל תמיד בסוף שבועיים מגיע פיק כל כך חזק שמפיל אותנו מהרגליים ובתומו אני מורחת אלוקום, מריחה אחת בלבד שמרגיעה.
רגשות האשם סביב מריחת הסטרואידים מאד קשה... מה הנזק?אחת לשבועיים זה לא מעט...האטופיק שאובחנה היא חריפה.
תודה רבה!
דניאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה.
ד``ר בן רנר10/06/2008הטיפול חייב להיות יום יומי ולא לפי הצורך.בצורה כזו לא יהיו התלקחויות.את סוג הטיפול תצטרכי לסכם עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעצי דקלפולק עמי09/06/2008
לפני מספר שנים עברתי בדיקות והסתבר שאני אלרגי לקרדית האבק ולעץ הדקל , התחלתי בטיפולי זריקות אולם לא עמדתי בכך והפסקתי.
כיום אני עובד באילת באזור של עצי דקל וסובל מנזלת קשה , נטלתי ZILERZI אולם זה מרדים אותי.
אשמח לקבל המלצה לטיפול אחר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצי דקל
ד``ר בן רנר09/06/2008רגישות לעצי דקל נדירה ורב התיאורים ממדינות ערב בהם הדקל נפוץ.בארץ ניתן למצא אותה בישובי הבקעה אצל עובדי שדות התמרים.הרגישות מופיעה רק בתקופת ההאבקה של הדקל.הקרדית קיימת גם באילת לאור מזוג האוויר בבתים המבטל את תנאי היובש והחום.אציע לבצע ברור אלרגי עדכני .באילת אין מרפאות לאלרגיה ותצטרך לנדוד לבאר שבע או צפונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצי דקל
ד``ר בן רנר09/06/2008רגישות לעצי דקל נדירה ורב התיאורים ממדינות ערב בהם הדקל נפוץ.בארץ ניתן למצא אותה בישובי הבקעה אצל עובדי שדות התמרים.הרגישות מופיעה רק בתקופת ההאבקה של הדקל.הקרדית קיימת גם באילת לאור מזוג האוויר בבתים המבטל את תנאי היובש והחום.אציע לבצע ברור אלרגי עדכני .באילת אין מרפאות לאלרגיה ותצטרך לנדוד לבאר שבע או צפונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ואטופיק דרמטיטיסדניאלה07/06/2008
שלום רב,
בני בן חמישה חודשים אלרגי וסובל מגירודים קשים מאד. על-פי בדיקות דם הוא אלרגי לביצים בתוצאה של 0.5 ; חלב 16; חתול 7.7; וסויה בפריחה על הפנים לאחר שתיה של תחליף איזומיל 5 CC מקסימום.חלב התקבל גם בטסטים על היד
בני יונק בלבד ואני נמנעת מביצים, משתדלת מחלב, הוצאנו את החתול מהבית וישנה הטבה, האטופיק דרמטיטיס שלו חמורה ומתבטאת באגזמה בעיקר בפנים ובפרקי הידיים.
שאלותי:
1. האם התשובות הללו מעידות אל אלרגיה חזקה, למשל 0.5 לחלבון ביצה נשמע נמוך ביחס ליתר אך הימנעות מאכילה על ידי הטיבה עמו מאד.
2. לגבי חלב, הוא מגיב בפריחה גם למגע אך הבנתי שאם מניקה לא צריכה להימנע לגמרי מחלב אפילו אם הילד רגיש או שאני טועה ועליי לאכול רק פרווה?
3. הכי חשוב: האטופיק מתגברת מאד בבית ומהרגע שיוצאים מהבית זה נרגע. מה עושים, כיצד מגלים למה עוד אלרגי??
נלקחו בדיקות דם ומתוך 50 אפשרויות התקבלו עשר תשובות, כל היתר נאמר: דגימה לא הספיקה, ככל הנראה נעשה בשנית אך ההרגשה היא כי הילד יכול להיות אלרגי לכל. ליד החלון פורח עץ תות, אולי זה? הבאנו מדביר נגד פרעושים משום שיש לנו כלבה (מטופלת אך בכל זאת) ובבדיקת הדם הוא איננו רגיש לכלבים. אנו חושבים שיש משהו בבית ולא יודעים מה.
בתודה מראש, הורים מואשים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה
ד``ר בן רנר07/06/2008לילד "אסטמה של העור" או אטופיק דרמטיטיס.ואין מה להלחץ.לא לכל דבר שנדמה לך הוא רגיש .0.5 היא רגישות נמוכה אבל תבחיני העור הן המדד הנכון והמדוייק ביותר.לאקונומיקה ,לפרעושים,ולעץ התות אין קשר לתופעה .נדמה לי שמי שהסביר על מהות המחלה לא עשה סדר בנושא או שלא ירדתם לסוף דעתו.בכל מקרה התופעה חולפת עם השנים וכל חייו לפניו.בגיל ינקות שכיחות הרגישויות למזון ,שנעלמות עם הזמן.התפרחות יחלפו גם הן.סבלנות!מה שחשוב הוא הטיפול שייקל על התינוק וגם עליכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך אם אפשר הבהרה?
דניאלה08/06/2008תודה רבה אך מה עושים עם הגרד הקשה שפוגע בשינה למעט סטרואידים? משך כמה זמן מותר להשתמש בטיפות פניסטיל?
ומה שלא הבנתי זה כיצד ייתכן שכל תוצאות בדיקות הדם אינן רלוונטיות, האם לדבריך האלרגיות של, כפי שיצאו בבידוקת אינן הגורם (או לכל הפחות מאיץ משמעותי מאד) לאוטפיק, היינו אין טעם בכך שאינני אוכלת את המוצרים אליהם הוא אלרגי?? (אני רק מניקה).
בתוצאות בדיקות הדם יצאה גם רמה גבוהה מאד דמעידה שהילד אלרגי.
תודה רבה על תשובתך!
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטפיק דרמטיטיס
ד``ר בן רנר09/06/2008הגרד חלק מהמחלה אם לא העיקרי .ניתן להשתמש בפניסטיל ללא חשש .סטרואידים ניתנים רק בזמן התקף חריף.הרגישויות שנמצאו אינם הגורם .ייתכן מאיץ אבל לא הגורם היות והוא ניזון רק מהנקה. לגבי המנעות שלך מהמזונות הנושא לא הוכח כיעיל,רמת הIGE מוגברת בילדים אלה אך זה נתון כללי ולא ספציפי כך שאינו משמש אלא כאחד מהסמנים למחלה ותו לא.קיימת קבוצה עם אותן התסמינים ללא סמן חיובי זה.בקיצור סבלנות ורופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דניאלה09/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבון חלביעל04/06/2008
שלום,
בתי בת חמש. לפני כשנה אובחנה אצלה אלרגיה לחלבון חלב (לא אי סבילות ללקטוז). האבחון נעשה דרך בדיקת דם שיצאה חיובית, אבל די גבולית ולא מובהקת. הגסטרו המליצה לאבחן דרך נסיון של שינוי תזונתי - ואכן ברגע שהפסקנו לחלוטין עם מוצרי חלב, נעלמו כאבי הבטן מיד. (בגלל שהסימפטומים לאורך השנים היו בעיקר כאבי בטן, לקח לרופא המשפחה הרבה זמן לעלות על הבעיה. רק לקראת גיל ארבע היא התחילה גם לשלשל ובמקרים ספורים להקיא).
במהלך השנה האחרונה ערכנו בעצת הרופאה נסיונות חשיפה מדי כמה חודשים, שעל כולם הגיבה בכאבי בטן לחשיפה מאד מינורית (למשל פרוסת לחם עם חמאה).
בסוף השבוע האחרון, אחרי ששוב עברו מספר חודשים,
החלטנו לחשוף שוב.
בהתחלה לפרוסה עם חמאה - לא היתה תגובה בכלל.
יום אחר כך מאכל מבושל שמכיל קצת חלב - שוב בלי תגובה
אחרי יומיים נוספים: בקבוקון אקטימל - שוב בלי שום תגובה.
האם אנחנו יכולים להסיק שנפטרנו מהאלרגיה, או שצריך לערוך עוד בדיקות מסודרות?
איך ממשיכים מכאן? בתקוה שלא תגיב גם לאקטימן שקיבלה היום,
אפשר פשוט להחזיר מוצרי חלב לתפריט, או שיש לעשות זאת בהדרגה?
בתודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיזהר ממתן מוצרי חלב לילדה אלרגית
ד``ר ולרי טפליצקי05/06/2008שלום רב,
על פי הסיפור שלך, לא נראה שמדובר באלרגיה לחלב פרה אלא באי סבילות מסויימת.
צריך מאוד להיזהר ממתן מוצרי חלב פרה לילדים עם חשד לאלרגיה שכן התגובות יכות להיות מאוד חזקות.
רצוי קודם לבצע שוב טסטים אלרגיים ובמקרה ושלילים לבצע תגר מסודר עם מזון חלבי כפי שמקובל בהנחיית אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקו לה אי סבילות ללקטוז. זה לא זה
יעל05/06/2008החשיפה היא בהמלצת הרופאה המטפלת.
לפי מה שנאמר לנו, קשה לאבחן חד משמעית, ומאחר שמראש התגובות שלה היו יחסית מתונות, הוצעה לנו השיטה של המנעות ונסיון.
אם היא עדיין אלרגית -
תוך כמה זמן מהחשיפה תופענה תגובות בודאות?
(אני לא חיה בארץ, הבדיקות כאן שונות וכך גם המעקב, לכן רציתי חוות דעת נוספת).
האם העובדה שלא הופיעו תגובות אומרת שכבר אין אלרגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת אלרגיה לחלב?מיכל04/06/2008
צהריים טובים!
בני בן 3 חודשים והפסיק לינוק.
קיבלת מטרנה והקיא לאחר כן סימילאק פעמיים והקיא.
לאחר מכן נתתי לו כמות קטנה של סימילאק והוא לא הקיא.
העלתי את הכמות- הקיא.
הרגלתי אותו לפורמולה צמחית( קצת כל יום) ועכשיו הוא אוכל פורמולה צמחית בלי בעיה.
בעלי לוחץ עלי לתת לו פורמולה חלבית כי הוא טוען שצריך להרגיל אותו גם לזה. אני חוששת שהוא אלרגי /רגיש לחלב.
אם הוא קיבל פעם קצת קצת והוא לא הקיא ה אומר שהוא לא אלרגי? כי אם הוא היה הוא היה מקיא גם מכמות קטנה, לא?
נתתי לו היום שוב קצת סימילאק(30 גרם) והוא עדיין לא הקיא ועברו 6 שעות.
זה מסוכן להמשיך ולנסות לתת לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון- הוא הקיא אחרי 12 שעות
מיכל05/06/2008מה זה אומר?
אני לא רוצה לתת לו איזומיל- קראתי זוועות על הסויה.
זאת אלרגיה? אי אפשר להרגיל את המערכת העיכול שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם או טסט עורי
ד``ר ולרי טפליצקי05/06/2008שלום רב,
צריך לבדוק אלרגיה לחלב פרה על ידי בדיקת דם או טסט עורי אצלי אלרגולוג - זאת דרך היחידה להוכחה או שלילה של האלרגיה.
צריך לוודא קשר ברור בין שתית מזון חלבי והקאות.
בכל מקרה של ספק לעבור לפורמולה צמחית.
להיות בקשר טוב עם רופא הילדים וכל ההחלטות לקבל ביחד עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגיתאיילה03/06/2008
שלום רב,
בתי בת ה-16 סובלת משחר ילדותה מנזלת אלרגית במשך כל השנה. היא עשתה טסטים (לא בבדיקת דם) ובהם לא התגלה הגורם. לא הצלחנו לגלות שום חוקיות. התקפות האלרגיה מופיעות מידי יום ביומו, בכל עונות השנה. התרופה היחידה שלעיתים מועילה היא מס' טיפות של פניסטיל.
שאלותיי הן: האם צריכה כה רבה (אמנם במינון נמוך אך כמעט יום יומי) של פניסטיל אינה מזיקה?
כמו-כן, האם יש טיפול שיכול להקל על הסבל הנורא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט לפניסטיל
ד``ר ולרי טפליצקי04/06/2008יש הרבה טיפולים לנזלת אלרגית ולא אלרגית פרט לפניסטיל המיושן: ספריי לאף, תרופות אנטיהיסטמיניות חדשניות.
צריך לעשות כל מאמץ בחיפוש אחרי האלרגיה.
מצד שני פניסטיל בד"כ לא מזיק גם בטיפול הממושך.
ואם קיימת באף הפרעה מבנית, לפנות לניתוח אצל רופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא אלרגית לתחליף חלב?סיגלית03/06/2008
שלום רב!
אולי זה ישמע (יקרא) מוזר:
אבל יכול להיות שתחליף חלב (במקרה הזה "מטרנה") יכול לגרום לאמא לאלרגיה?
כמובן שאני לא שותה את זה, אבל יכול להיות שהאבקה מתפזרת באויר ואני מפתחת אלרגיה לזה?
אני כבר 3-4 חודשים: מנוזלת, מלאה בגודש באף ומה לא.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרחיש כזה אינו צפוי
ד``ר ולרי טפליצקי04/06/2008תרחיש כזה אינו צפוי אך לא בלתי אפשרי.
יותר סביר שמדובר באלרגיה לאחד האלרגנים המקובלים מהאוויר: קרדית אבק בית, עובש, אבקנים של עצים או דשא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למיי הכנרת.ארז02/06/2008
היי,
כול פעם שאני נוסע לכנרת לגלוש רוח אני חוזר עם תגובה אלרגית של אף סתום ונזלת, לאחר לילה של חוסר שינה התופעות נעלמות.
למישהו יש רעיון ממה זה נובע ומה ניתן לעשות כדי למנוע את התופעה?
ארז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארז
ד``ר בן רנר02/06/2008אלרגיה לכינרת אין.ייתכן והגלישה גורמת לזה .ניתן לבדוק גורמים נפוצים לפני שפונים לבלש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לאצה בכנרת
דניאל טל05/06/2010קורה לי אותו דבר- כל פעם שאני נכנס לכנרת, מספיק שאני טובל את הראש, באותו הלילה וביום למחרת אני סובל מעיניים אדומות ומגרדות ואף מנוזל מאוד.
זה התחיל לפני כשנתיים, בסוף אוגוסט, כשהכנרת הייתה בשפל חסר תקדים.
אני בטוח שזה בגלל אצה מסוימת בכנרת שכנראה החום והמחסור במים באותה תקופה גרם לה להתרבות יתר על המידה והיא שגורמת לי לתגובת הצינון הזו.
יש איזשהי תרופה שיכולה לעזור/למנוע/להפסיק את האלרגיה לאצה?
אשמח לתשובה, דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל.
ד``ר בן רנר05/06/2010שלום דניאל.אלרגיה לכנרת אין ולא לאצות .במידה ויש לך עדיין תלונות גש למרפאה אלרגית לברור העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לכנרת
אפרת03/07/2010מסתבר שזו תופעה מאד נפוצה. זה קורה להרבה אנשים שגולשים בכנרת.
זה קרה לי בשנים קודמות אבל השנה זה נהיה חמור יותר. באמת כמה שעות אחרי הגלישה בכנרת האף לא מפסיק לנזול, כל הדרך חזרה הביתה מלווה בכמויות אדירות של התעתשויות ונזלת (לא כייף בכלל). באותו הלילה אין מצב שאני מצליחה להרדם ובאמת למחרת הסימפטומים האלה הולכים ופוחתים. הבנתי שלאף אחד אין ממש פתרון או מושג מה זה כרגע וזה מאד מציק מכיוון שאין מצב שאפסיק לגלוש בכנרת (בקיץ זה כמעט המקום היחידי בארץ שגולשי קייט ורוח יכולים לגלוש בו) אבל האלרגיה הזו הולכת ונשעית יותר גרועה. יש מצב שמישהו יכול לפתור את התעלומה?! ניסיתי לקחת זילרג'י לפני ואחרי הגלישה וזה גם לא עזר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלת מאלרגיה חריפה ולא מצאוממהמוראן02/06/2008
גילו לי מחודש 9 שנת 07 אלרגיה חריפה מאוד
שמתבטת בפריחה אדומה מקומית ולאחרונה כמו סימני חתכיםמתפשטים יותר
שהלכתי למרם נתנו לי זריקה וזה עזר לי ואמרו לי כל התקף כזה לקחת כדור פרדיזיון ולורסטין כדור
ואני לוקחת ואז לא צריכה ללכת למרם אבל ממש שמנתי מהכרודים הסטרואידים וגם אני מאוד חלשה שאני לוקחת אותם אם זה שזה מעלים לאט לאט את הסימנים
השאלה שלי האם יש כדור לא משמיןוחזק יותר מהלורסטין שיעזור לי בלי סטרואידים
והאם לפי מה שהסברתי זה בשלב יותר מאוחר מגיע לקוצר נשימה וסחרחורת קלה
האם אולי יש לכם מושג למה אני אלרגית?
שזה התחיל זה היה פעם בחודש עכשיו לפעמים זה שלוש פעמים בשבוע
עשו לי כמה תסטים ולא ראו למה גם לקחו לי דם ובדקו ועכשיו אני כל פעם על כדורים ואמרו שאם אני שותה אין טעם לעשות תסטים
איזה דרך יש לגלות מה גורם לי לאלרגיה הזאת אם אני על כדורים
או מאיך שרשמתי לך למה אתה משאר שאני אלרגית
בבקשה עזור לי אני חיה בפחד כל פעם מחדש ואני משמינה כבר עליתי 6 קילו ואני לא ממש רזה
איך אני אדע מה גורם לבלאגן הזה כי אין לי חיים מאז אני מפחדת שכל דבר יכול לגרום לזה
וגם מפחדת מהזריקות שאז שלא לקחתי כדורים הלכתי לעשות וגם שזה מחמיר והתגובה האלרגית רק בתדירות יותר גבוהה
תודה רבה על כל עזרה
שתוכל לתת לי
מוראן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לאלרגיה החריפה שלי
מוראן02/06/2008אני לוקחת רק במצב של התקף אלרגיה לורסטין ישר ופרדניסון
כמו כן המקום האדום גם חם גם שיש סימני חתכים וגם שיש כמו פריחה
אלפי תודות על כל עזרה
מוראן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוראן
ד``ר בן רנר02/06/2008שלחי תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה ואיך לשלוח את התמונה
מוראן03/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי הסתדרתי אשלח מספר תמונות
מוראן03/06/2008הרבה הרבה תודה לך אדוני הרופא היקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוראן
ד``ר בן רנר02/06/2008אני מניח שאת סובלת מתפרחת הנקראת חרלת.במידה ואי אפשר לבצע תבחיני עור ניתן לבצע תבחינים באמצעות בדיקת דם המבוצעת בכל קופות החולים.כמו כן ניתן להחליף אנטיהיסטמיניקה .אל תתיאשי גשי לאלרגולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב ,הודו, אפרסקאורית02/06/2008
שלום
ביתי בת השנתיים וחצי אובחנה כאלרגית לחלב פרה (התנפחות העיניים נזלת,גירודים,פריחה)
אפילו אם מנשקים אותה אחרי ששותים חלב יש לה פריחה
וכל חצי שנה אנחנו הולכים לעשות טסטים
הבעיה היא שכל פעם נוספת אלרגיה אחרת
כרגע אם קורה משהו אז נותנים לה פנסטיל
ממה נובעות כל האלרגיות האלה?
ועוד שאלה אחרונה -האם זה שיש לה כל פעם דיזנטריה קשורה לאלרגיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד``ר בן רנר02/06/2008נטיה גנטית.בכל אופן בילדים התופעות חולםות עם השנים אל יאוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךחלי01/06/2008
אני משתעלת כחודש. השיעול הוא לסירוגין. לקחתי היסטפד בכדורים עזר לי לשבוע ושוב חזר השיעול. עכשיו הרופא נתן לי שוב היסטפד בכדור פעמיים ביום והיסטפד קומפאונד לינקטוס 7 מ"ל פעם ביום. אני חייבת לציין שהשיעול הוא לסירוגין יש ימים שאני לא משתעלת ויש ימים שאני לא מפסיקה להשתעל. אני עובדת בשירות לקוחות ומדברת כל היום בטלפון האם זה מגביר את השיעול ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלי
ד``ר בן רנר01/06/2008שיעול של חודש יחלוף כמו שהחל.בד"כ הסיבה זיהומית.במידה והשיעול לא יחלוף יש לפנות למרפאה האלרגית שם יבוצע ברור מעמיק.ברור נעשה בד"כ רק כשהשיעול הופך כרוני (מספר חודשים!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן לקנות ציוד מתאים לסובליםעמירם אביטל01/06/2008
אני סובלת מאלרגיה לקרדית אבק,הומלץ לי לקנות כרית מתאימה וכן כיסויים,היכן אפשר להשיג את הציוד הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל
ד``ר בן רנר01/06/2008אצל האחים פריד בפ"ת החברה שמיצרת שמיכות פוך.ציין שהפנתה ע"י רופא לאלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב אצל תינוקתמיכל01/06/2008
שלום דוקטור!
ביתי בת חודשיים וינקה.
אני רוצה להפסיק את ההנקה ( מאחר וכבר אין לי מספיק חלב)
נתתי סימילאק- התינוקת הקיאה כמה פעמים.
אחרי יומיים נתתי ממש קצת מטרנה- היא לא הקיאה- אבל פלטה.
יום למחורת היא לא רצתה מטרנה- אכלה ממש טיפה ואכלה רק חלב אם והקיאה.
יומיים אח"כ נתתי לה 70CC מטרנה והיא הקיאה פעמיים.
נראה לי שיש לה אלרגיה לחלב כי היא מקיאה |דכאון| והרופא המליץ לנסות אוכל צמחי.
ניסיתי אתמול לתת לה איזומיל המבוסס על סויה( 40CC והכל בסדר עד עכשיו) והיום נתתי 60CC ועד עכשיו היא לא הקיאה (עברו כבר כמעט 11 שעות)
כשהיא נולדה היא אכלה שבוע מטרנה על בסיס חלב ולא קרה כלום( עד שהיה הרבה חלב).
האם בגלל שהנקתי ואכלתי הרבה מוצרי חלב יצרתי אצלה רגישות?
עלי לציין שאני אוכלת המון מוצרי חלב ושותה ממש הרבה חלב ( כליטר ביום) ולא הייתה לתינוקת רגישות כלשהי לחלב שלי( לא שלשולים ומעולם לא הקאות- היציאות היו תקינות לחלוטין גם כשנתתי את הפורמולה על בסיס החלב).
יכול להיות שיצרתי אצלה את האלרגיה?
אם לא הייתי מניקה וממשיכה את המטרנה היא הייתה בסדר? האלרגיה לא הייתה מתפתחת?
מה אני עושה? שמעתי שיש מזון מיוחד מפורק, אבל אי אפשר לרפא את זה?
אני אוכל לנסות עוד שבוע מטרנה חלבית? או שהתגובה יכולה להיות יותר קשה? ( לא רק הקאות כמו עד עכשיו?)
אני ממש עצובה ...
תודה מראש והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד``ר בן רנר01/06/2008אין מקום להיות עצובה.האלרגיות לחלב חולפות ברוב המקרים .במידה והמטרנה הצמחית מתאימה לילדה השארי איתה ובבווא היום תגמל גם מזה בכל מקרה פני לבצע תבחינים לאלרגיה במרפאה אלרגית ותקבלי הדרכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)