מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות לאלרגיה והנקהיעל16/07/2008
שלום, האם ניתן לבצע תבחינים לאלרגיה בזמן הנקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה
ד``ר ולרי טפליצקי17/07/2008אין שום בעיה לבצע תבחינים עוריים לאלרגיה בזמן הנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה חריפה לחלבימית16/07/2008
בהמשך לפניה שלי ...שכחתי לציין כי האלרגולוג צייד אותנו במזרק אפיפן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיפן - זה נכון
ד``ר ולרי טפליצקי17/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה חריפה לחלבימית16/07/2008
בני בן שנתיים ושבעה חודשים.עוד כשנולד בבית החולים הקיא פורמולות חלביות.לאור זאת ניזון מהנקה+מוצקים עד גיל שנה ושלושה חודשים-במהלכם ניסיתי לתת לו 80 מ"ג פורמולה חלבית ותגובתו היתה הקאות ופריחה.בגיל שנה ושלושה חודשים אלרגולוג ביצע טסט עורי והתוצאה היתה אלרגיה לחלב+.בגיל שנה ועשרה חודשים נתתי פיסה זעירה ביותר של שוקולד חלב התגובה היתה פריחה ואדמומיות חזקה בעור הפנים הצואר,העורף והחזה ושלפוחיות קטנות לבנות מעל העור המגורה.התגובה התפשטה במהירות וטיפלתי בפניסטיל.מאז לא נחשף לחלב ומוצריו. השבוע בארוחת הבוקר ילד מהגן נגע בבני בצואר כשעל אצבעו היתה מעט גבינה. לאחר מספר דקות בני החל להתגרד והופיעה אדמומיות ופריחה חזקה עם שלפוחיות קטנות לבנות -באיזור הצאור,הפנים,העורף והגב העליון והחזה.כל זה אך ורק ממגע עם טיפת גבינה.מיד נתנו לו פניסטיל ולאחר שעה נעלמו כמעט כל עקבות הפריחה. באותו יום היינו אצל אלרגולוג,הוא ביצע טסט עורי והתוצאה היתה מיידית וברורה -תגובה חזקה.אלרגיה לחלב +++. שאלתי היא במצב כמו זה ,מה הסיכוי להחלמה או להטבה מבחינה סטטיסטית? מאז המקרה אני חסרת אונים ועצובה .האם יש תקוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושילד ידע להגיד "רק פרווה"
ד``ר ולרי טפליצקי17/07/2008שלום רב,
יש לילדך אלרגיה לחלב פרה, ברורה וחד משמעית.
סיכוי להחלמה בגיל זה הוא לא גבוה אך כן קיים.
בני אדם אינם זקוקים לחלב פרה כדי לנהל חיים תקינים ובריאים.
יש חלב סויה זמין ומועשר בסידן (במקרה והוא לא אלרגי לסויה).
אם אין לך מזרק אפיפן רצוי לרכושו לטיפול במקרה אלרגי קשה.
יש לתת לו מזון פרווה בלבד. ושילד ידע להגיד "רק פרווה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיער ופרדניזוןדוד15/07/2008
רציתי לברר האם קיים סיכון כלשהוא בלקיחת פרדניזון במינון 20מ"ג לאחר השתלת שיער .התרופה ניתנה בגלל סיבות רפואיות אחרות שלא כשורות כלל להשתלה כמו כן לקיחת התרופה היתה 10 ימים אחריי ההשתלה.קראתי באינטרנט שפרדניזון ניתן למושתלים כגון לב ריאות כבד.והוא יעיל ועוזר לקליטת השתל האם גם להשתלת שיער.או לחילופין עלול לגרום נזק. מבקש את תשבתך......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילה חד פעמים מצדיקה את הסיכון
ד``ר ולרי טפליצקי17/07/2008פרדניזון זו תרופה עם תופעות לוואי רבות, בד"כ אחרי שימוש ממושך.
נטילה חד פעמים בהוראת רופא ולצורך ברור בד"כ מצדיקה את הסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר אכילה של עגבניה מופיעה פריחהד``ר בן רנר15/07/2008
יש לי ילד בן שנתיים שלאחר אכילה של עגבניה מופיעה פריחה על פניו כתמים אדומים ממש שלאחר כמה דקות נעלמים,לאחרונה הפריחה החלה להופיע גם בגרון ובחזה ,כתמים גדולים ואדומים ושמתי לב כי בני מגרד את המקום ,האם זו אלרגיה או סתם רגישות לחומציות של העגבניה? נורא מדאיג אותי שכן הוא אוהב עגבניה ואיני מונעת ממנו לאכול אותה. האם זה יכול לגרום למשהו גרוע יותר מעבר לפריחה וגירוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ מדובר בתגובת גירוי בלבד
ד``ר ולרי טפליצקי17/07/2008אלרגיה לעגבניה היא נדירה, בד"כ מדובר בתגובת גירוי בלבד.
במקרה של אלרגיה אמיתית תתכן תגובה חמורה יותר עם נפיחות וקוצר נשימה והתעלפות.
צריך להיזהר.
ניתן לבצע טסט אצל אלרגולוג לשלילת אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של צינון כמו כאב ראש גודש אףחיים15/07/2008
שלום רב! אשמח לקבל הבהרות אודות תופעות אל ו מזה כ10 ימים יש לי,תופעות של צינון כמו כאב ראש גודש אף + כיח מרובה בגרון שלוקח זמן רב בבוקר עד שאני משתחרר מזה בבוקר, חשבתי שהצטננתי עקב שינה בחדר עם המזגן לקחתי במך שבוע סירופ נגד שעול וכדורי דקסמול יום+ לילה, אבל זה לא חולף זה רק הרגיע במקצת את השיעול, אבל הוא חוזר שוב לי בבוקר עם ההתעוררות במהלך היום האף די יבש למרות שאני מתעורר עם גודש באף האם יש אפשרות שזאת אלרגיה ? לי בבית יש מספר עצי נוי ופרחים שלאחד מהם יש פריחה + אבקנים בפרח האם זאת סיבה לכל השעולים והכיח בגרון? או שיש לי זיהום כל שהוא ? מה אני צריך לבדוק עם רופא אשמח לקבל תשובה חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית
ד``ר ולרי טפליצקי17/07/2008יתכן וקיימת נזלת אלרגית. תפנה לאלרגולוג לביצוע איבחון וטיפול.
בינתיים תבקש מרופא משפחה תרופה אנטיהיסטמינית וספריי לאף נגד אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבנתי15/07/2008
שלום ביתי בת 9.5 חודשים היא אלרגית לחלבון חלב פרה ולסויה. האם אפשר לתת לה חלב עיזים? האם חלב עיזים מכיל אותו סוג של חלבון? (לא במקום חלב אם, אלא רק כדי לתת לה מעדנים). תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב עזים לא מומלץ
ד``ר ולרי טפליצקי17/07/2008חלב עזים לא מומלץ, יש הרבה תגובות צולבות.
תתני משקה אורז דמוי חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיותבליך12/07/2008
שלום רציתי לשאול 2 שאלות 1. האם אלרגיות יכולות להתפרץ בעקבות אירוע טראומתי או מתח נפשי או משהו בסיגנון הזה? 2. ידוע לי שאלרגיות יכולות להחמיר האם הם יכולות גם לפחות או להעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/2008שלום רב,
שאלות שלך מאוד כלליות.
נכון שארוע טראומטי יכול לגרום למחלות שונות כולל גם אלרגיות להופיע או לבוא לידי ביטוי באופן חזק יותר מאשר לפני הארוע.
גם נכון שעם הזמן אלרגיה יכולה להיעלם או לפחות כמו במקרים של אלרגיה למזון אצל תינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אצל בן 11ורד12/07/2008
שלום רב. בני בן ה 11 סובל מפריחה מזה שבוע. הפריחה החלה באזור הבטן ועברה בהדרגה גם לגב ואח"כ לגפיים. מדובר בכתמים צפופים ואדומים אותם הגדיר רופא הילדים פריחה מולטיפורמית שהיא תגובה אלרגית. הפריחה מלווה בגרד מציק והוא מקבל אהיסטון (2mg ) פעמיים ביום. יש לציין כי ביממה האחרונה חלה הטבה והפריחה נעלמה מאזור הבטן ורוב הגב. לפני כשלושה שבועות היה אירוע של גירוד ופריחה דומה באזור הקרסוליים בזמן הליכה לצורך ספורט. כמו כן יש לציין כי יש נטיות לאלרגיה במשפחה ובני עצמו סובל פעמים רבות מנזלת אלרגית ועיטושים. שאלותיי הן: 1. האם פריחה כזו יכולה להמשך זמן רב כל כך? 2. האם מותר להמשיך ולקחת אהיסטון במינון הנ"ל (כבר שבוע)? 3. האם יש גורם ספציפי שגורם לאלרגיה (לא הצלחנו לעלות כזה בדעתנו) או שמדובר במשהו אוטואימוני. והאם הגורם הזה יכול להיות משהו שבעבר הילד לא היה אלרגי אליו ולפתע זה השתנה (מזון, סבון וכו')? 4. האם יתכן קשר בין האירוע מלפני 3 שבועות לאירוע הנוכחי שהוא הרבה יותר משמעותי בעוצמתו. תודה רבה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל השאלות תשובה אחד: טסטים אלרגיים
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/2008שלום רב,
לא ברור כעת האם הפריחה היא אלרגית או ווירלית.
לכל השאלות תשובה אחד: טסטים אלרגיים. רק טסטים יכולים לזהות גורם כשהוא לא ברור.
אפשרויות הם מזון, אבק, אבקנים של עצים או דשא,
האם יש לילד גם נזלת או גרד עיניים? אם כן זה מכוון לאלרגיה לאלרגנים שבאוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בעיקבות בצוע פעילות גופניתח.12/07/2008
אני בת 36, לפני כחודשיים ילדתי. לפני ההריון עסקתי בפעילות גופנית בצורה אינטנסיבית, כפי שנהגתי לעשות כל חיי. במהלך ההריון מסיבות שונות לא עסקתי בפעילות גופנית. לפני מספר שבועות, לאחר הבדיקה אצל רופא הנשים שלי ניסיתי לחזור לפעילות קלה, הליכה. בפעם הראשונה, לאחר כ- 10 דקות התחלתי להרגיש גירוד ברגליים שהתפשט בהדרגה לכל הגוף, כעבור 5 דקות נוספות לא יכולתי לסבול את הגירוד והתחלתי לרוץ לכיוון הבית. לאחר כשבועיים ניסיתי לצאת שוב להליכה ושיניתי את המסלול(חשבתי שאולי יש איזשהו פרח שאני רגישה אליו) לאחר כ- 15 דקות שוב התחלתי להתגרד. אני מאוד אוהבת לעסוק בפעילות גופנית, חוסר הפעילות גורם לי לתחושת כבדות ועייפות ואני חוששת להיכנס למצב רוח דיכאוני בעקבות כך. האם מצב זה מוכר? מה עליי לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בעיקבות בצוע פעילות גופנית
ד``ר בן רנר12/07/2008קיימת תופעה כזו.נסי אנטיהיסטמיניקה שעתיים לפחות לפני הפעילות הגופנית ייתכן והגרד לא יתפתח.במידה וכן נסי להפסיק הנקה במידה ואת אכן מניקה.בכל מקרה התופעה תחלוף בבוא העת.
נסי לבצע את הפעילות הגופנית בשעות הקרירות של הבוקר במכנס וגופיה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעציי זית יש פתרוןחיים10/07/2008
כל פעם שאני ניגש בזמן האחרון להשקות את הגינה אני מתחיל להרגיש יובש וגירוד בתך עין ובגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטסטים אלרגיים ניתן לאבחן במדוייק
ד``ר ולרי טפליצקי10/07/2008יתכן ופתחתה אלרגיה לאבקנים של דשא או עץ זית.
אבל יתכן ואתה לא אלרגי. רק בטסטים אלרגיים ניתן לאבחן במדוייק.
תרופות אנטיהיסטמיות עוזרות מצויין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה וחולשהשואלת אא08/07/2008
לפני כחמש שנים הובחנתי כחולה באורטיקריה, בשעתו לא הוצע לי שום טיפול. במשך השנים הופיעו התופעות מספר פעמים, כשבל פעם זמן המחלה ודרגת חומרתה יורדים. קראתי הרבה על התופעה אולם לא מצאתי התאמה מוחלטת בין התופעות מהן אני סובלת לבין התופעות המתוארות באורטיקריה, ואפרט: 1. אמנם הופיעו אצלי כתמים אך הם אינם דומים לרוב התמונות שראיתי בנט, הם מתחילים מנקודה לבנה קטנה ומתפשטים במהירות ונראים כמו זיהום מקומי. (בהתחלה באמת חשדו שמדובר בזיהום) 2. אני סובלת מעט מאוד, מהפריחות בעור, במיוחד שבמשך השנים הן הופכות להיות ממש קטנות. 3. אני סובלת מחולשה איומה ,עד כדי כך שלפעמים קשה לי לדבר. 4. יש ירידה בלחץ הדם. 5. בפעמים הראשונות, סבלתי מכאבים עזים בפרקים, עד כדי אי יכולת ללכת, בפעמים האחרונות כמעט ואין כאבי פרקים. 6. לפעמים מצטרף קוצר נשימה החולף לאחר זמן קצר. שאלתי: האם יתכן שחלה טעות באבחנה, או שמא הסימפטומים כן מתאימים לאורטיקריה? אורה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אא
ד``ר בן רנר08/07/2008האורטיקריה עלולה להיות מלווה בתופעות כלליות אך זאת לעיתים נדירות.ברב המקרים התופעה מתמקרת בעור עם גרד אי שקט.האורטיקריה תופיע כממצא עורי גם במחלות שונות כגון דלקות פרקים ,הפרעות בבלוטת התריס.ממאירות וכיצא בזה.להוציא את בלוטת התריס בה השכיחות מגיעה בבנות לכדי 30% שאר המחלות נדירות אך קיימות.
ככול שמשך האורטיקרה ארוך יותר הסבירות למחלת רקע נדירה יותר.בהנחה שאתסובלת חמש שנים רב הסיכויים שאת בריאה.בכל מקרה כדאי לבצע ברור פנימי מלא במרפאת האם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לבקשה הקודמתדבי08/07/2008
בהמשך לקודם, כאמור, האבחנה כי בני סובל מאסטמה של העור היתה לאחר שביקרנו אצל כמה וכמה רופאים ולאחר שהופנתי לבדיקות אלרגיה אצל אלרגולוג - פרופ' כץ - שלאחר טסטים שביצע על חלב, דגים, ואגבניות טען שהוא לא אלרגי לדבר. עם זאת, לילד יש פריחה (די כרונית) באיזור בטן, ברגליים יש לו פצעים בדומה לפצעי פסוריאזיס וכך גם בקיפולי הידיים וכן הפנים שלו אדומות באיזורים מסויימים בעיקר מתחת העיניים. בכל פעם לאחר שהוא אוכל עגבניה הוא מתנפח בפנים ובצוואר לגמרי ומתמלא פצעים וגרד בדומה לאגזמה, כמו כן הוא לא מפסיק לגרד את העיניים שקצת מתנפחות ונעשות אדומות. התופעה גם מתרחשת בזמן שהוא אוכל דברי חלב. החלטתי, על דעת עצמי, למרות שהרופאים אמרו שאין קשר לדברי חלב, להפסיק ולעבור לסויה וכמעט הכל עבר. יש עדיין אודם קל אבל זה לא מציק לו כמו בעבר וזה לא נורא כל כך. (אני ממשיכה למרוח אותו בא-דרמה וכאמור השאלה שלי היא לגבי הפניסטיל - האם במצבים מסויימים אפשר לתת ובאיזה מינון? אבל גם, האם יכולה להיות טעות באבחנה של הטסטים האם כדאי לבקש שיעשו לךו בדיקות דם מקיפות יותר? האם מישהו יכול לתת לי תשובות מהימנות בכל הקשור לתופעות שצצות אצל בני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבי
ד``ר בן רנר08/07/2008המצאות אלרגנים חיוביים בתבחיני העור לא מורידה מאום מהאבחנה שאינה קשורה לתוצאות חיוביות או שליליות בתבחינים.אסטמה של העור היא אבחנה קלינית ובחלק גדול מהמקרים יש גם רגישות למזונות עד 40% בסקירות שונות.בילדים האבחנה למרות שהיא דיי פשוטה יכולה להיות גם אחרת אבל מהתאור האבחנה ברורה.מצאי לך רופא מקובל עלייך ומלי אחר הוראותיו.להתרוצץ בין רופא לרופא לא יקדם דבר.תהי אופטימית התופעה חולפת במרבית המקרים
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
דבי08/07/2008הסיבה להתרוצצות בין רופאים היא כי שניים לא איבחנו בכלל שמדובר באסטמה של העור, ואם להודות, נתנו ליתכשירים שנראה לי גרמו יותר נזק מתועלת. רק השלישי איבחן הפנה אותי לא-דרמה כשוגם רופא העור אישש את ההבחנה. אני כבר לא מתרוצצת בין רופאים (לכן הפסקתי על דעת עצמי את החלב). ואכן אני מקווה שאתה צודק ושזה יעבור. אגב, אני תושבת מרכז תל אביב, והבחנתי - בשיחות עם אימהות אחרות שהרבה מאוד ילדים באיזור שלי סובלים מאסטמה של העור... מאוד מעניין הדבר הזה מבחינה מחקרית... כך או אחרת. תודה על התשובה דבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניסטילדבי08/07/2008
שלום, הבן שלי - (בן שנה וחודשיים, סובל מאסטמה של העור), אנחנו משתמשים במוצרי א-דרמה אבל לעיתים המצב חמור (אני מעדיפה לא למרוח קורטיזון). השבוע הוא נעקץ הרבה בגן והעור שלו מגיב בנפיחות ואדמומיות יתר. הרופא המליץ טיפות פניסטיל, אבל שכחתי לשאול אותו כמה והוא לא נמצא. באיזה מינונים מותר לתת את הפניסטיל? אודה לתשובה בהקדם תודה, דבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבי
ד``ר בן רנר08/07/2008פניסטיל תרופה ותיקה וטובה אך כבר מחוץ למודה.המינון עד 20-25 טיפות להשיג אפקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לסבון רחצה ואולי גם שמפויניב07/07/2008
שלום. כפי שנאמר בכותרת, יש בי חשש גבוה שמדובר באלרגיה לסבון רחצה ואולי גם לשמפו. האלרגיה מתבטאת ע"י זיעה מרובה באיזור הפנים(למרות שהסבון הוא באיזור הגוף בלבד וחפיפת השמפו בראש. רציתי לשאול איזה סבון רחצה ושמפו מומלץ להשתמש לאלרגניים? החשש שלי אומת כאשר הפסקתי להשתמש בסבון למיניהם במשך יומיים וחלה ירידה משמעותית בזיעה(הזיע היתה באיזור המצח בעיקר) אשמח להמלצות לשמפו וסבוני רחצה שלא מכילים חומרים אשר גורמים לאלרגיות. תודה רבה. נ.ב - האם הינך מכיר מקרה כזה כמו שלי? האם זה היוני שהזיעה נובעת מאלרגיה מסבון? הרי אחרי כל מקלחת אני מזיע נורא. ועוד נתון שאולי חשוב, אמא שלי גם אלרגית לסבון אצלה זה גורם לגירודים, אצלי אין גירודים אך אצלי זה מתבטא בזיעה, הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה זאת לא סימן של אלרגיה. גרד כן.
ד``ר ולרי טפליצקי08/07/2008הזעה זאת לא סימן של אלרגיה. גרד כן. אודם, נפיחות כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)