מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון לאלרגיה בשילוב אריוסליה04/08/2008
האם יתכן ששילור חיטונים לאלרגיה ואריום במשך כשנה יגרום לעליה במשקל וחוסר יכולת לרדת. אני בת 25.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליה
ד``ר בן רנר04/08/2008לא אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב ולביציםטל03/08/2008
שלום רב, יש לי תינוקת בת כמעט שנה. לאחר חשד לאלרגיה לחלב וביצים ערכנו טסטים אשר יצאו חיוביים הן לחלב והן לביצה (גם חלמון וגם חלבון). האלרגייה התבטאה בהופעת פריחה בעיקר על העורף ועיניים דומעות. המלצת הרופא הייתה להימנע ממתן מזון המכיל חלב וביצים ובדיקה חוזרת בעוד שנה. כמו כן יש לצאת מהבית עם טיפות פניסטיל וכרגע אין צורך במזרק. אני רוצה לציין שאני מניקה ובשבוע שעבר התחלתי בשילוב פורמולה צמחית (איזומיל). לפני כמה שאלות: 1. האם אני יכולה לשלב בתפריט שלי חלב וביצים (כרגע אינני אוכלת כלל מכיוון שאני מניקה). 2. האם כדאי לחכות עם החיסון של גיל שנה MMR? ליתר ביטחון? 3. האם החיסונים האחרים , המחומשת אינם כוללים חלבון ואין חשש לחסן? 4. האם ניתן לקבל דעה נוספת לגבי האלרגיה בעוד כמה חודשים? 5. האם אפשר לתת מאכלי פרווה כאשר יש שם חומרים מתחלבים??? מה בדבר מרגרינה? 6. מהו הסיכוי (סטטיסטית) שהאלרגיות יחלפו? 7. האם כדאי לחכות עם מתן מזון אחר אשר ידוע כאלרגני לגיל יותר מאוחר משנה, כגון: בוטנים (במבה), דגים, דבש וכו... אשמח אם אוכל לקבל מענה, הרבה תודות ורק בריאות!!! טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
ד``ר בן רנר03/08/2008שאלות רבות.תעייני בפורום ותמצאי הכל.בקצרה.זרקי פניסטיל והצטיידי במזרק.חכי עם המאככלים האלרגנים עד לגיל 3. כל עוד את מניקה אין התוויה ברורה לא לאכול חלב וביצים אבל יש שנוהגים כך.חסני כמקובל ללא שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה לבן 13יואב01/08/2008
בני בן 13 וסובל מאורטיקריה מזה כשבוע מעבר לתופעות הפריחה המוכרות בימים האחרונים הוא סובל מאד מכאבי פרקים בכפות הידיים עד כדי שלא יכול להזיז עד לפני יומיים טיפלנו עם תרופות אנטי היסטמיניות וסטרואידים לאחר ביקור אצל רופא מסויים הוא המליץ בתוקף להפסיק את הסטרואידים ולעבור לאוטרקס השאלה שלי היא האם התופעה של כאבי הפרקים אכן מוכרת וקשורה לאורטיקריה שכן אני בכל אופן מהפורומים השונים לא נתקלתי בעוד מי שהתלונן על זה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב
ד``ר בן רנר02/08/2008כאבי פרקים קימים ומלווים לעיתים תופעות אורטיקריאליות .ייתכן והמחלה הבסיסית קשורה לפרקים והפריחה משנית .אורטיקרה של שבוע נחשבת חריפה וחולפת מעצמה ואין צורך בברור מיוחד.סביר שמקורה זיהומי.במידה והתלונות נשארות מעבר לשישה שבןעות פני למרפאה אלרגית לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע שיער בבקשה עזרה דחופהאירין31/07/2008
צבעתי לצבע בלונד וזה הבהיר לי את השיער וזה ממש שרף לי ואחרי ששטפתי זה המשיך לשרוף וגם בקרקפת השיער כאילו נשבר לי ונהיו לי קצת קוצים האם זה מסוכן והשיער ינשור? בבקשה אני על סף דמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירין
ד``ר בן רנר02/08/2008כנראה גירוי מהחומר שיפסיק לאחר זמן. צבע הבלונד דוקא לא גורם לאלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?...ארז31/07/2008
שלום. אני בן 33 ובחיים שלי לא הייתי אלרגי לכלום... לאחרונה התחלתי להפגין תגבוה אלרגית- התעטשויות ברצף ונזלת מימית. תגובות אילו מתרחשות בעקר בעבודה, למרות שאני עובד שם הרבה זמן ולא היה לי כלום עד לאחרונה!? מה אני יכול לעשות? המליצו לי לשון עם מפזר אדים קר?! או\ו ליטול תרופות נגד אלרגיה?... תודה ארז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארז
ד``ר בן רנר02/08/2008לשם כך יש מרפאות למחלות אלרגיה.קדימה גש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לנסוע או עדיף לשנות יעד?ד``ר בן רנר28/07/2008
שלום,
אני אלרגית לבוטנים ומסתובבת עם אפיפן באופן קבוע בגלל רמת האלרגיה הגבוהה שלי.
בו זוגי ואני רוצים לטוס לחופשה בתאילנד ורציתי לשאול עד כמה מסוכן לטוס לשם ואם יש מישהו שאלרגי לבוטנים שהיה שם והצליח לשרוד. ידוע שתאילנדים משתמשים לרוב בבוטנים בהכנת המזון וגם אם לא אוכל משהו עם בוטנים, מסוכן גם לאכול מכלי שהכיל מזון עם בוטנים.
מה כדי לעשות? האם אפשר לנסוע או עדיף לשנות יעד?
תודה רבה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד אומרים בוטנים בתאית?
ד``ר ולרי טפליצקי30/07/2008שלום רב,
נכון , בתאילנד משתמשים בבוטנים הרבה מאוד.
המלצה שלי : ללמוד כיצד אומרים בוטנים בתאית, ללמוד לשאול "האם קיימים במנה בוטנים?".
לבקש במלון לרשום על הנייר תרגום לתאית של מילים הבאות כדי להציג את הרישום במסעדה: אלרגיה לבוטנים ALLERGY TO PEANUTS, ללא בוטנים NO PEANUTS, ללא שמן בוטנים NO PEANUT OIL, ללא רוטב בוטנים NO PEANUT SAUCE.
לאכול במקומות מסודרים. וכמוון להסתקל ב4 עיניים על המנה עצמה.
לקחת מספר מזרקי אפיפן. ללמד את בן זוג להשתמש באפיפן. לקחת תרופה אנטיהיסטמינית לטיפול בתגובה קלה.
ראי בלינקים הבאים מה אנשים כתבו על זה בפורום כל שהוא (באנגלית)
http://boards.gapyear.com/index.php?op=vt&c=9&f=285&t=176512
http://forum.virtualtourist.com/discussion-419653-1-1-Travel-0-0-Phuket-discussion.html
כשתחזירי משם, תעדכני אותי בבקשה איך היה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל30/07/2008החלטנו לוותר על התענוג של תאילנד זה לא כיף לדאוג כל הזמן למרות שזה קורה בכל מדינה בעולם - אני מסתכלת ב7 עיניים תאילנד היא מדינה של בוטנים עם כל הצער יש עוד מקומות בעולם שאפשר לטוס אליהם. תודה רבה על הלינקים :) ועל ההשקעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהליאן28/07/2008
רציתי לדעת מה הסיכויים של אלרגיה לביצה לחלוף? בני בן השנה אלרגי לביצה. אלרגיה מאד חריפה שמתבטאת בבצקות ופריחה אפילו כשמנשקים אותו לאחר מאכל שאחד המרכיבים שלו מביצה הוא מתחיל לפרוח. אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לביצה חולפת
ד``ר ולרי טפליצקי30/07/2008אלרגיה לביצה חולפת אצל רוב הילדים.
בינתיים צריך מאוד להיזהר.
רצוי מאוד שיהי לך מזרק אוטומטי אפיפן לטיפול במקרה אלרגי קשה.
ניתן לבצע טסטים לאלרגיה לביצה כל6-8 חודשים ולעקוב אחרי העלמות הרגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לביצה
ליאן30/07/2008האלרגולוג המליץ רק על טיפות פנסטיל ואמר שבמצבים יותר גרועים זה רק טיפול רפואי.לא היה מוכן לתת מרשם למזרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפני לאלרגולוג עוד פעם
ד``ר ולרי טפליצקי30/07/2008תפני אליו עוד פעם ותספרי על המקרה עם נשיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה - פסיפלורה האם הוא פרי אלרגנסמדר28/07/2008
האם לפסיפלורה יש השפעה אלרגנית? בני בן ה 5 סובל מאטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור) והשבוע לאחר אכילת פסיפלורה האסטמה שלו החמירה האם זה מיקרי או שישנה אפשרות שהפסיפלורה מעוררת את האלרגיה או מעצימה את האלרגיה שכבר קיימת אצלו לתשובתכם המהירה אודה , בני מאוד אוהב פסיפלורה ובינתיים אני מונעת ממנו את אכילת הפרי עד שאוודא שאין קשר ישיר בין החמרת המחלה לבין אכילת הפסיפלורה תודה סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיפלורה פרי אלרגני
ד``ר ולרי טפליצקי30/07/2008שלום רב, לא צריחה להיות בעיה באופן כללי אצל ילד עם אטופיק דרמטיטיס מאכילת פסיפלורה.
כמוון אפשר לפתח אלרגיה לפסיפלורה והיו אצלי מטופלים אם אלרגיה כזאת.
הקשר בין החמרת התופעות ואכילה צריך להיות ברור ומהיר, אפילו מיידי. מה שקורה שבוע אחרי אכילת פסיפלורה אינו קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למתכותג'ני27/07/2008
בבדיקה בבית חולים נעשה טסט במדבקות והתגלתה אלרגיה קשה לניקל, קובלט, נחושת וזהב שגשוגת. אני עוברת שיקום פה ואמורה לעגן את השתלים בעזרת מוט עדין (דולדר בר) עשוי מקובלט האם מסוכן?? והאם יש תחליפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה קשה לניקל, קובלט,
ד``ר ולרי טפליצקי30/07/2008להימנע משימוש במתכות.
לגבי תחליפים לשאול את רופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה אחרי מקלחתמאיה27/07/2008
שלום, כבר פעמיים (לא רצופות) בפרקי זמן מסוימים שמתי לב כי לאחר יציאתי ממקלחת ישנה פריחה קלה על גופי. האם זה יכול להיות אלרגיה למים? כי ניסיתי להתקלח ללא סבון ופריחה זו עדיין הופיעה, לא במקומות מוגדרים - כמה כתמים בידיים, כתם קל בפנים..לא בבטן ולא בגב.. אודה אם תוכל לאפיין את סוג הפריחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרלת למים
ד``ר ולרי טפליצקי30/07/2008יש תופעה של חרלת אחרי חשיפה למים: פריחה של כתמים עם מעט נפיחות אחרי חשיפה למיים.
ניתן לקחת אנטיהיסטמיני לפני מקלחת ולצפות להקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבלירון27/07/2008
אחי הגדול בן 17 והוא אלרגי לחלב. רציתי לשאול האם יש דרכים לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים
ד``ר ולרי טפליצקי30/07/2008חסרים פרטים על מחלתו, האם עבר טסטים אלרגיים, מה קורה אחרי חשיפה לחלב?
אם הוא באמת אלרגי או רגיש ללקטוז? האם עבר טסטים אלרגיים?
אם הוא אלרגי, אז דרך לטיפול רק מניעה של חשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה במשך שבועיים שהתבטאה בגירודים ברגלייםד``ר בן רנר25/07/2008
יש לי אלרגיה במשך שבועיים שהתבטאה בגירודים ברגליים. טיפלתי במשחות לא עזר וקיבלתי גם כדור לאלרגיה בשם "אירוס" שגם לא עזר. מה עלי לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים ברגליים
ד``ר ולרי טפליצקי27/07/2008שלום רב,
לא ניתן לאבחן ולעזור לך ללא בדיקה, בלי לראות איפה מגרד, האם קיימת פריחה, אודם, יובש ועוד.
תבקש הפנייה לאלרגולוג או תפנה ישירות.
להפסיק נטילת אריוס 3-5 ימים לפני בדיקה אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה...נעמה25/07/2008
שלום, הייתי בחוף ים (אבל לא נכנסתי למים..) אתמול והיום והתחילה לי פריחה מוזרה בצוואר בפנים ובידים זה מגרד מאוד..לקחתי כדור נגד אלרגיות ושמתי אלוורה וזה עדיין מגרד,מה ניתן לעשות? וממה זה היה יכול להיגרם? (אכלתי פיצה עם פטריות לפני זה..אך לא ידוע לי אלרגיה מסוימת לפטריות..) אשמח לתשובה בהקדם,שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חלפה הפריחה?
ד``ר ולרי טפליצקי27/07/2008שלום רב,
האם חלפה הפריחה?
אם לא גשי לרופא משפחה להיבדק קודם כול.
הוא יחליט על צורך ביעוץ אלרגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאלרגייה לקרדית אבק הביתמעיין25/07/2008
החבר שלי סובל מאלרגיה לקרדית אבק הבית אתמול לאחר שהתאמן הייתה לו פריחה בכל הגוף, הוא הרגיש שממש שורפים אותו מבפנים בנוסף הוא התעלף והיה מבולבל במשך כרבע שעה לאחר מכן לא זכר מזה כלום ונישאר רק עם כאבי ראש.. האם הסיממפטומים האלו נורמליים לאלרגיה כזאת? או שייתכן שמדובר במשהו אחר? אשמח לדעת מה אפשר לעשות, איזה טיפול יש לזה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
ד``ר בן רנר25/07/2008אין קשר בין השניים .מדובר בפריחה תוך מאמץ .בד"כ מעבר לגרד ולפריחה אין תלונות נוספות .היות ואת מתארת "עילפון"ועוד יש לפנות למרפאה אלרגית בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וגרד בכפות ידייםענת24/07/2008
ב חודש האחרון אני סובלת מתופעה מוזרה ץ מדי פעם בשעות הערב יש לי גרד חזק בכפות הידיים , מיד אח"כ יש מעין אודם ונפיחות כעקיצת יתוש . הגרד מלווה במין כאב המקרין עד למרפק . בד"כ סימן דמוי עקיצה עובר אך הפעם נשאר כבר יום שלם . האם מדובר באלרגיה או דבר אחר ? לתשובתך המהירה אודה מאוד כיוון שהדבר מלחיץ מאוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד``ר בן רנר24/07/2008ע"פ התיאור מדובר בחרלת (אורטיקריה)פתחי את הערך ברשת ותזהי את התלונות.התופעה ברת חלוף אבל רצוי לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)