פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחתול
    רחל
    22/06/2008

שלום, לאחרונה התחלתי לסבול מגירודים כתוצאה ממגע עם שיחער חתול ואף ליטופו, העניין הוא שיש לי כבר מספר שנים חתולים ורק עכשיו התחילו תגובות אלו, האם יתכן שזה קשור לחתול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחתול

הוספת תגובה

• רחל

ד``ר בן רנר
    22/06/2008

סביר שכן.ניתן לבצע תבחין אלרגי לקביעת האבחנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרלת-טיפולתרופתי נוסף
    ענבר
    19/06/2008

תודה על תשובתך הקודמת, האם טיפול תרופתי נוסף זה סטרואידים (כן, זה עוזר מייד, אבל מפחיד, במיוחד לאורך זמן.) ? האם יש תרופה ללא סטרואידים? לגבי הבירור האלרגי- אמרולי שחבל על הזמן ולא יגלו ממה זה, האם אכן ניתן לגלות? (הבירור כרוך בסבל רב לילד שכן דורש הפסקת האריוס למספר ימים- שהםמספרימים בהם הילד לא יכול להתרכז בשום דבר ולא לישון. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חרלת-טיפולתרופתי נוסף

הוספת תגובה

• יש תרופות נוספות שלא סטרואידים

ד``ר ולרי טפליצקי
    20/06/2008

יש תרופות נוספות שלא סטרואידים, למשל תרופות אנטיהיסטמיניות, סינגולאר.
    טסטים עוריים אלרגיים ניתן לבצע אחרי הפסקת אריוס אפילו ליום-יומיים בלבד.
    בירור אלרגי ניתן לבצע גם בעזרת בדיקת דם ללא צורך בהפסקת אריוס.
    החלמה מלאה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרוד באוזן ובגרון
    עינת
    19/06/2008

שלום, לפני מספר שנים גיליתי כי אני אלרגית לקרדית הבית. טופלתי במשך כשלוש שנים ע"י חיסונים במחלקת האלרגיה בתה"ש, מה שעזר מאוד עם הנזלת וההתעטשויות הבלתי פוסקות אך לצערי אני עדיין סובלת מגירודים עזים בתוך האוזן ובגרון ואני לא יודעת מה לעשות נגד הגירוד המשגע הזה מלבד לצקצק בגרוני. אשמח לשמוע את עצתך

לקביעת תור
    סגירה
    גרוד באוזן ובגרון

הוספת תגובה

• לבדוק רגישויות נוספות

ד``ר ולרי טפליצקי
    20/06/2008

לזחור על בדיקות אלרגיות, לבדוק רגישויות נוספות פרט לקרדית אבק בית,
    טיפול עם תרופות אנטיהיסטמיניות ויתכן גם נגד רפלוקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה בעור?? - חשיפה לקור.....
    אלעד
    18/06/2008

שלום, אני אלעד בן 29 ובשנתיים האחרונות קורה שלאחר חשיפה קצרה לקור
    (לדוגמא אם אני נכנס למסעדה ממוזגת) הזרועות והברכים מתכסים בפריחה
    מגרדת ומציקה,(דומה לעקיצות בכמות גדולה מאוווווד) לאחר שאני חוזר למזג אוויר חמים יותר לאט לאט זה נעלם ומשאיר אדמומיות באיזור., קרה גם שיצאתי מרכב חמים לקור בחורף...
    רופא המשפחה אמר שזו אלרגיה ויש להשתמש באנטי היסטמינים (לורסטין ושות')
    ואין מה לעשות, האמנם???
    סיטואציה כזו מביכה מפריעה לי מאוד בעבודה וכן עם חברים....
    מה עושים??????

תודה רבה.

הוספת תגובה

• למזלך אתה גר בארץ חמה

ד``ר ולרי טפליצקי
    19/06/2008

מדובר במצב שנקרא אורטיקרית קור או חרלת קור. מצב לא נדיר ובד"כ כרוני.
    למזלך אתה גר בארץ חמה. תחשוב על אנשים שגרים בלפלנדיה ומפתחים אלרגיה חרלת קור.
    טיפול אנטיהיסטמיני יכול לעזור ולהקטין רגישות ולשפר את המצב. אלרגולוגים מטפלים בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצות, והתקשחות של העור

דינה
    26/01/2010

שלום, קוראים לי דינה ואני בת 17. כשאני נעקצת ע"י יתושים או קרציות מתפתח אצלי פצע.
    ניסיתי מס' משחות אבל הן לא כל כך עזרו. רציתי לדעת אם אתה יודע על תרופה או חיסון שיכולים למנוע או להקטין את ההשפעה של העקיצות.
    חוץ מזה ב-3 שנים האחרונות כל חורף מתפתחת אצלי דלקת ביד ימין, העור שלי מתקשח ונוצרות מעין שריטות שמתרפות מאוד לאט.הדלק התפשטה מכמה אצבעות לרוב החלק הקדמי של כף היד.
    אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דינה

ד``ר בן רנר
    26/01/2010

לדאבוני אין טיפול מונע לעקיצות.ניתן למרוח משחות הדוחות יתושים אך לאחר העקיצה אין הרבה מה לעשות.אפשר למרח משחה אנטיהיסטמינית כפניסטיל, משחה סטרואידית כהידרוקורטיזון ,לקחת כדור אנטיהיסטמיני הנמכר ללא מרשם אך הכול עם היענות חלשה.לגבי העור ה"מתפוצץ "בידים.סביר שזו אקזמה של כפות הידים ורצוי לבדוק במרפאה אלרגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריוס תרופה
    ענבר
    18/06/2008

כמה זמן אפשרלקחת אריוס ברצף? ילד בין 9 שלוקח 7.5 כל יום כבר שלושה חודשים (ועדיין נשאר עם כתמי חרלת מגרדים בכל הגוף) האם יש פתרון, או רק הקלה על הגירוד?

לקביעת תור
    סגירה
    אריוס תרופה

הוספת תגובה

• לשפר את המצב

ד``ר ולרי טפליצקי
    19/06/2008

אפשר לשפר עוד את המצב עם טיפול תרופתי נוסף ובירור אלרגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לצבע שיער
    חן
    17/06/2008

צבעתי את השיער לפני יומיים וכל הראש שלי התנפח ... אחרי כמה זמן זה עובר?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לצבע שיער

הוספת תגובה

• זה יעבור אחרי מספר ימים

ד``ר ולרי טפליצקי
    18/06/2008

זה יעבור אחרי מספר ימים, בהנחה שמדובר באלרגיה לצבעי שיער.
    טיפול עם תרופות אנטיהיסטמיניות ולפעמים סטרוידים מזרז החלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי קוצר נשימה
    איריס
    15/06/2008

שלום אימי בת 80 סובלת מקוצר נשימה עברה תפקודי ריאות שהיו תקינים עם חסימה קלה בסימפונות.לאחר בירור אצל מומחה ראות הובחנה כחולת אסטמה ומטופלת בבודיקורט רספיולס וארובנט.כולל טיפול מונע בסטרואידים פומיים.למרות הטיפול בין תקופות ההפוגה מופיעים קצרי נשימה מלווים בציפצופים הגורם המדויק עדין לא זוהה.עלה בדעתי אולי בסביבתה יש גורם להתלקחות הציפצופים.בחדר השינה מזרן בן 10 שנים ישנה על כריות נוצות וסמיכת פוך נוצות בסלון הדירה וילונות בד.האם אלה עשויים להוות גורם אלרגן.לא עישנה מעולם. . מחלות רקע ילד סוכרת הצרות קלה באורטה תודה והמשך יום נפלא. האם אנשים מעל גיל 50 נדיר שיסבלו מאסטמה או אלרגיה?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי קוצר נשימה

הוספת תגובה

• ניתן לפתח אלרגיה בכל גיל

ד``ר ולרי טפליצקי
    16/06/2008

זה לא נדיר. כל אלו שסבלו מאלרגיה לפני גיל 50 ימשיכו לסבול גם אחרי.
    בנוסף ניתן לפתח אלרגיה בכל גיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוק אנאפילקטי ברגישות לחלב
    יאיר
    15/06/2008

שלום רב,

לפני מספר ימים גילינו, בצורה מפחידה ומסוכנת, כי ביתנו המקסימה בת ה- 3.5 חודשים רגישה לחלב. לאחר שנתנו ל מטרנה חלבית היא פלטה, התקשתה בנשימה, הופיעה פריחה בכל הגוף והיתה במצוקה נשימתית ניכרת (שוק אנאפילקטי בהגדרתו הרפואית). צוות טיפול נמרץ שהגיע לביתנו הזריק לה אדרנלין והציל למעשה את חייה.

מאז קיבלה אשתי הנחייה שלא לאכול מוצרי חלב וסויה עד לסיום ההנקה וכמובן שלא לאפשר לביתנו להתקרה לחלב/סויה. במקביל הומלץ לנו לשלב בתזונה נוטרמיגן.

מספר שאלות חשובות שמטרידות אותנו :

1. ביתנו מסרבת בתוקף לאכול מהנוטרמיגן (האמת, טעמתי וזה נורא)- מה האפשרויות החרות להאכלה? בשלב כלשהו אשתי צריכה לחזור לעבודה ואנחנו צריכים להרגיל למזון נוסף. מה עושים?

2. נאמרלנו שניתן לבצע טסטים רק בגיל שנה- האם זה נכון? זה היה מאוד עוזר בהזנה לו ניתן היה לבצע טסט לפחות לסויה כבר עתה...

3. מה הסיכוי לצאת מזה בעתיד? לאור חומרת האירוע הראשוני..

4. כל נושא סימון רכיבי המזון הוא זוועתי. לדוגמא: מה זה "חומרים מתחלבים" והאם ניתן לאכול אותם ברגישות לסויה/חלב? דגשים לתשומת לב..

מצטער על אריכות שאלותיי אך אנחנו מודאגים מאוד

תודה

הוספת תגובה

• אפשרות אחרת די יקרה היא נאוקייט

ד``ר ולרי טפליצקי
    16/06/2008

שלום רב,
    רצוי כבר בשלב זה לפנות לאלרגולוג ולעבור איבחון ולקבל כל המידע הדרוש מהמומחה לאלרגיה ישירות ובעל פה.
    אלרגולוג יכול לבצע טסטים ולפי הם להמליץ על פורמטלה על בסיס סויה שהיא טעימה וטובה.
    התינוקות מתרגלים יפה גם לנוטראמיגן,
    אפשרות אחרת די יקרה היא נאוקייט - על בסיס חומצות אמינו.
    בנוסף מאוד מומלץ לרכוש מזרק EPIPEN לשימוש בארוע אלרגי חמור.
    להימנע מכל מוצרי חלב. בארץ זה קל יותר מאשר בחו"ל: שימוש במוצרי פרווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגן מזרון-היכן אפשר לקנות?
    ירדנה
    15/06/2008

שלום רב

בני סובל מאלרגיה קשה מאוד לקרדית אבק הבית,בעבר הזמנתי לו מגן מזרון וכרית מחברה שכיום לא מיצרת יותר מגני מזרון ולפי בירורים שונים שעשיתי לא קיימת עוד חברה אחרת שמוכרת פה בארץ
    את המגנים האלו
    הידע שלי באנגלית לחלוטין לא מאפשר לי להבין את הרשום באתרים שדרכם אולי ניתן להזמין מגנים כאלו דרך האינטרנט
    מאוד יעזור לי אם אוכל לקבל שם של אתר מחו"ל שדרכו מוכרים מגני מזרון שהכי טובים לסובלים מאלרגיה קשה לקרדית,או אולי יש בארץ כן מישהו שמייצר את המגנים האלו?

המגן מזרון שיש לנו התבלה ובני מאוד מאוד סובל מזה,הוא לא מצליח לישון טוב בלילות וחוסר השינה משפיע עליו קשה בעיקר מכיוון שהוא סובל מבעיות בריאותיות נוספות ,
    הוא ילד שסובל מהרבה תופעות לוואי מתרופות אז אני משתדלת לתת לו כמה שפחות תרופות נגד האלרגיה
    אז כל ידע אודות מקומות שדרכם אפשר להזמין מגני מזרון שמתאימים לסובלים מאלרגיה קשה
    יעזור לנו מאוד מאוד מאוד
    תודה מראש על כל עזרה

הוספת תגובה

• חיפוש בגוגל בעברית: מגן מזרן

ד``ר ולרי טפליצקי
    16/06/2008

תעשי חיפוש בגוגל בעברית: מגן מזרן. יש מגוון רב של המוצרים. לעדיף כאלה שמגנים גם מפני מיים לבידוד מושלם מהאבק.

זה נתונים של חברה כל שהיא מהגוגל.
    אינני אחראי על איכות המוצרים. לא בדקתי.
    "טלפון להזמנות: 5735555-03
    פלאפון: 5750107-054"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לאבק ועוד
    סלב
    15/06/2008

לפני מספר שנים אובחנתי כאלרגי ל2 סוגים של קרדית האבק, דשא, ולענה.. רופא המשפחה שלי גם טוען שיש לי אלרגיה לחילופי עונות..

לאחר שניסיתי תרופות שונות שרשם לי אלרגולוג, וגם טיפולים אלטרנטיביים ניסיתי, נואשתי כי דבר לא עזר לי.. הדבר היחיד שהוצע לי הוא הטיפול בזריקות, שאינו פרקטי כ"כ בשבילי שכן אני אדם נייד מאוד, ולא בטוח שאוכל לשמור על רציפות הטיפול.
    הסימפטומים העיקריים הם אף נוזל\סתום כל הזמן ועיטושים רבים.. יש לי גם הרבה פצעונים על העור אך נדמה לי שאין לכך קשר..

אני עומד להתחיל עבודה חדשה ורצינית, וקינוחי האף המתמידים והעיטושים ממש מפריעים לי..
    בנוסף, אני מרגיש כאילו בזמן האחרון העיטושים שלי הרבה יותר חזקים ורציניים..

האם יש דרך כלשהי לטפל בבעיה שלי בלי הטיפול של הזריקות, ובהקדם?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לאבק ועוד

הוספת תגובה

• להשתלט על הנזלת

ד``ר ולרי טפליצקי
    16/06/2008

לנזלת אלרגית עקשנית יש טיפול תרופתי, סביבתי וחיסוני.
    לא זכור לי מקרה שלא ניתן היה להשתלט על הנזלת על ידי תרופות או שילובי התרופות. היום ישנם גם תרופות חדשות ויקרות יותר ויעילות יותר ממה שנסית בעבר כנרא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך ממושך זה כמה זמן?

יניב
    16/06/2008

ממושך יכול להיות 3 חודשים, חצי שנה או יותר?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה טלוי בפעילות של המחלה

ד``ר ולרי טפליצקי
    16/06/2008

זה טלוי בפעילות של המחלה. לפעמים מצב משתפר ועובר, ולא צריך שום טיפול.
    לפעמים מחמיר וצריך להוסיף עוד תרופות.
    בגיל שנה עוברים לסירופ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה חמורה - עזרה דחופה בבקשה
    ono
    15/06/2008

הי. משעות הצהריים יש לי גרדת ואזורים אדומים רחבים. זה התחיל מהבטן, המשיך לחזה ומשם לדב ולצוואר. מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• לקבל טיפול

ד``ר ולרי טפליצקי
    16/06/2008

במקרה ולא פנית עדיין לרופא, כן צריך לפנות לרופא המטפל הקרוב והזמין, לעבור אבחון ולקבל טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניסטיל טיפות - טיפול ממושך
    יניב
    14/06/2008

שלום רב,
    בני בן החצי שנה אובחו כסובל מאסטמה של העור במידה חריפה יחסית. הוא אלרגי למספר מזונות וייתכן כיגם בנשימה, ישנה אסטמה ואלרגיות במשפחה.

שאלתי:
    טיפות פניסטיל מאד עילות, המליצו לנו על טיפול של שלוש פעמים ביום אך אינני יודע למשך כמה זמן מותר ולכן הורדנו לפעם ביום.

הרופא המטפל איננו כרגע ואנחנו לא מצליחים למצוא את התשובה לשאלה שעל פניו נראית כפשוטה. האם טיפות פניסטיל לתינוק בן חצי שנה עם אסטמה חריפה בעור עם גרד ממושך ניתן לתת לאורך זמן ואם כן כמה זמן/כמה פעמים ביום ומה הנזק?

איננו רוצים להשתמש בסטרואידים, לפחות כמה שפחות והפניסטיל נמצא יעיל.

בברכה,
    יניב.

הוספת תגובה

• באופן ממושך

ד``ר ולרי טפליצקי
    16/06/2008

אין בעיה מוכרת בלתת פניסטיל פעמיים- שלוש ביום באופן ממושך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב
    מיכל
    13/06/2008

שלום ד"ר!
    התינוקת שלי כנראה אלרגית לחלב.
    היא מקיאה פורמולות על בסיס חלב ולא מקיאה את הפורמולה של הסויה.
    בנתיים היא יונקת אבל החלב מתמעט.
    היא בת חודשיים וחצי.
    אני אוכלת המון מוצרי חלב ושותה גם המון חלב. איך ייתכן שאין לה כל בעיה עם החלב שלי למרות שאני אוכלת ושותה המון חלב ופורמולות על בסיס חלב היא מקיאה?
    היא יכולה להקיא אחרי שעתיים( אם נותנים הרבה) ואם נותנים כמות קטנה היא יכולה להקיא גם אחרי 14 שעות.
    היא רק מקיאה ואין לה פריחה או קשיי נשימה, נשלת והיציאות שלה תקינות ( גם אחרי מתן הפורמולה החלבית)
    רופא הילדים אמר אין טעם לעשות כרגע טסטים. אבל אני רוצה, כי אני רוצה לראות אם היא באמת אלרגית ואם לא אז לנסות להרגיל אותה לפורמולה חלבית.
    אם אין לה בעיה עם החלב שלי אולי זאת לא אלרגיה?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב

הוספת תגובה

• מיכל

ד``ר בן רנר
    14/06/2008

חבל שאני נתקל שוב ושוב בתשובות כאלה ממטופלים המצטטים רופאי ילדים.(אם אמנם כך נאמר)יש מקום ורצוי לבצע בדיקת אלרגיה לחלב ללא קשר לגיל!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה למתכות ותכשיטים מרודיום
    ד``ר בן רנר
    13/06/2008

שלום,
    אני בת 25 ואני סובלת מאלרגיה למתכות לכן אני לא יכולה לשים עליי תכשיטים שעשויים ממתכות פשוטות. לא מזמן אמרו לי שאני כן יכולה לשים תכשיטים אשר עשויים מרודיום. אמרו לי רודיום לא יעשה לי פריחה ולא יגרום לתגובה אלרגית. רציתי לבדוק האם זה נכון?

הוספת תגובה

• לנה

ד``ר בן רנר
    14/06/2008

רודיום הוא הציפיו לזהב הלבן ונותן את הברק . כל תכשיטי הזהב הלבן מצופים ברודיום .אם תצליחי ?ייתכן.אם הרגישות חזקה אין ברירה אלא לנסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה חריפה לחלב בתינוקות
    יאיר
    12/06/2008

שלום רב,
    בתי בת ה-3 חודשים עברה לפני מספר ימים התקף חמור של רגישות לחלב (שוק אנפילקטי) ולמרבית המזל ניצלה תודות לפעולה והגעה מהירה של מד"א לביתנו והזרקת אדרנלין.
    כהורים טריים המעכלים את שאירע יש לנו מספר שאלות בנושא זה:
    1. לנוכח ההתקף החמור והקשה של ביתי (כתוצאה מאכילת מטרנה) האם ישנו סיכוי שבעתיד הרגישות תיעלם?
    2. האם ישנה קורולציה בין רגישות יתר לחלב בפרט לבין אסתמה?
    3. האם כתוצאה מ"הגילוי" של רגישות היתר לחלב ייתכנו רגישויות הקשורות לכך (מלבד סויה) שאיננו יודעים עליהן?
    4. מה הגיל המינימלי לביצוע RAST ראשון?
    5. האם ישנה סכנה גם במגע עורי ולא רק בבליעה לפיתוח תגובה אלרגית?
    6. הבנתי שהאפיפן מותאם לגילאים גדולים יותר - האם אתה ממליץ על נטילת אפיפן (שלא נצטרך) גם בגיל 3 חודשים?

מצטער על אריכות שאלותיי
    אודה להתייחסותך

הוספת תגובה

• דקל

ד``ר בן רנר
    12/06/2008

שלום.הרגישות לחלב חולפת במרבית המקרים עד לגיל 3 שנים.רצוי לעבור בדיקה מקיפה במרפאה אלרגית.יש אפיפן לילדים. בדיקה עורית ניתן לעשות מגיל אפס.RAST יעשה ממילא רק האלרגולוג בזמן המתאים.במגע עורי אפשר לקבל התקף לרב רק פריחה מקומית באזור המגע.האסטמה קשורה אך הדיעות חלוקות בין החוקרים .תחשבי חיובי הכל עובר להוציא מקרים חריגים מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה