מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטון בסבון נוזלי לתינוקות של Johnsoחנה קדמון26/09/2011
האם גם בסבון נוזלי זה יש קטון?
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטון בסבון נוזלי לתינוקות של Johnso - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי27/09/2011שלום רב,
חפש קטון ברשימת המרכיבים בשם METHYLISOTHIAZOLINONE וMETHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בלחיים התחתונות בשני הצדדים?ליאת26/09/2011
שלום,
כבר שבועיים יש לי תחושה מוזרה של יובש בפנים בלחיים התחתונות בשני הצדדים
ההרגשה היא של יובש ואני רואה הבדל בעור הפנים בין למטה ללמעלה....
בעקבות שאני חיה בחול הלכתי לרופא עור והוא בטוח שזה אלרגיה - פעם ראשונה שהייתי בהיסוס האם אלרגיה יכולה לגרום ליובש בעור ולהרגשה לא נעימה...
הוא נתן לי ליטול כדורים לאלרגיה : prednisolone 5 mg
telfast 180mg
וקרם לאיזור היבש בשם : dermatop cream 5mg
כבר ניקיתי את הפנים רק במים ומרחתי את הקרם על האיזור היבש ואני מרגישה שהוא עדיין יבש!
שאלתי היא האם באמת לקיחת הכדורים יכולים לעזור לבעיית העור היבש?
אודה לעזרתכם בתודה מראש ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בלחיים התחתונות בשני הצדדים? - תגובה
ד``ר בן רנר26/09/2011שלום ושנה טוב.
לעור יבש בפנים שימי רק! קרם לחות .אין צורך בכדורים!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיה לחלבענת25/09/2011
שלום רב
בתי כמעט בת 3, אובחנה כאלרגית לחלב בגיל חמישה חודשים. מאז בכל שנה עברה טסט עורי, שגילה נפיחות קלה ואבחנה של הרופא כאלרגית. במהלך השנה האחרונה נתנו לה מספר פעמים מאכלים חלביים, כמו פיצות, עוגות שוקולד ואף מעט אבקת שוקו עם מעט חלב, והתגובה על עורה הייתה לכל היותר פריחה קלה בפנים. היום עשינו לה שוב טסט והתוצאה הייתה- "SKIN TEST 2/5" ו - "HISIAMINE 3/6". ממה שראינו בבדיקה הדקירה של הביקורת הייתה נפוחה בהרבה יותר מהדקירה של הבדיקה של החלב עצמו. הרופא המליץ על מבחן תגר, אולם לפני כן על בדיקת דם לבדיקת רמת הנוגדנים. בתי הגיבה מאוד קשה לדקירות ולא הייתי רוצה להקשות עליה עם בדיקת דם נוספת. האם אפשר לבצע בדיקת תגר גם בלי בדיקת דם? ובכלל - אשמח לדעת מה משמעות התוצאות. תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלרגיה לחלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/09/2011שלום רב, התוצאה של טסט עורי היא תגובה חלשה. זה משתלב עם עובדה שהילדה אוכלת מוצרי חלב ומגיבה באופן קל עם פריחה קלה בלבד. כלומר היא אלרגית לחלב פרה במידה קלה אם בכלל. במקרה ויש רצון להמשיך ולתת מוצרי חלב מומלץ לבצע תיגר בנוכחות רופא אלרגולוג. כך אפשר להתרשם הכי וודאי על מידת האלרגיה ואפשרות אכילה בטוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהרינת25/09/2011
שלום רב
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי ילדה לא בעייתית באוכל בכלל לאחרונה שמתי לב שבכל פעם שהיא שותה חלב היא משלשלת בצורה איומה השאלה אם יש צורך כאן לקחת אותה לבדיקת אלרגיה כדי ללמנוע משהו בעתיד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/09/2011שלום רב, קודם כל לבצע מעקב, האם שלשול באמת חוזר כל פעם אחרי שתית חלב,
ואם כן אז כמה זמן אחרי שתית חלב זה קורה, האם זה מידי או אחרי שעות או אחרי יום,
אם התופעה כן עקבית וממושכת יש להוריד כמות של חלב או להפסיק לגמרי ולפנות לאלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רינת25/09/2011זה מייד אחרי שהיא שותה
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לאלרגיה ללא לקטוזיפה יוגב25/09/2011
שלום
ביתי בת ה-17 סובלת מאלרגיה למגוון של צמחים, אבק, כלב, חתול, עקב כך יש לה בעיקר נזלת אלרגית קשה תמידית (ובתקופות המעבר גם לגירוי בעיניים).
כתוצאה מריבוי הדברים שהיא אלרגית אליהם לא ניתן לתת לה חיסונים. עקב כך היא נאלצת לטיול תרופות. בנוסף היא סובלת מבעיה בספיגת לוקטוז.
כל התרופות לארגיה שניסינו עד כה מכילות בד"כ כמרכיב ראשון לוקטוז (מה שגורם לה אחרי יומיים שלושה לעצירויות קשות), למשך תקופה היא נטלה טלפאסט 180 שאינו משפיע עליה כלל,
התוכלו להמליץ לה על תרופה לאלרגיה שאינה מכילה לוקטוז?
בברכה יפה יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לאלרגיה ללא לקטוז - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/09/2011שלום רב,
כמות הלקטוז שבטבליות של תרופות היא מאוד קטנה ובד"כ לא צריכה לגרום לתופעות לוואי.
ממליץ לנסות אריוס או אהיסון או נוסידקס,
לא לשקוח שקיימים תרסיסים לאף לטיפול באלרגיה, למשל פליקסונז או אוומיס. הם מאוד יעילים והשפעה שלהם מקומית באף בלבד. ללא קשר לרגישות ללקטוז.
בקשר לטיפול חיסוני אני מציע לשקול טיפול חיסוני רק לאלרגנים שגורמים תגובה עורית הכי גדולה ושהם רלוונטיים למצבה.
במקרה ובלתי אפשרי לבצע סלקציה כזו, לשקול לפנות למרפאות אלרגיה בבתי חולים, איפה עושים מיקסים של האלרגנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל .....
יפה יוגב25/09/2011לד"ר ולרי
ראשית תודה על התגובה המהירה.
לצערי גם כמות קטנה של לקטוז גורמת לה לתופעות לוואי במערכת העיכול (ניסנו אריוס, אלרג'י קאר ועוד כמה שאינני זוכרת את שמם).
גם את התרסיסים לאף היא ניסתה וזה לא פתר את הבעיה אלא מאוד חלקית ,האף נשאר סתום ללא חוש ריח עם דיבור מאנפף (רופא א.א.ג רוצה מעוניין לשאוב לה את הנוזלים מהכריות באף אך ללא תרופה מתאימה זה יחזור) וזה גם לא פותר את שאר תופעות האלרגיה.
היא מטופלת ע"י רופא לאלרגיה מבי"ח רמב"ם שטוען שלא ניתן להרכיב לה חיסון.
כך שאני עדיין מחפשת פתרון לתרופה ללא לקטוז.
האם התרופות הנוספות שרשמת (מלבד אריוס הן ללא לקטוז?
בתודה יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל ..... - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/09/2011נבדקו אצל הרוקח לגבי נוכחות לקטוז בנוסידקס, אהיסטון וקלרינז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לחסן?
יפה יוגב25/09/2011לד"ר ולרי
שוב תודה על התשובות, אבדוק את התרופות שהמלצת לנו.
אני מצרפת את בדיקת האלגיה שנעשתה לפני כחודש.
האם אתה חושב שבכל זאת ניתן לתת טיפול חיסוני לאלרגיה? אם כן לאלו מהם? איפה ניתן לעשות חיסונים אלו?
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוז מוסקטרותי23/09/2011
האם מי שאלרגי לאגוזים אלרגי גם לאגוז מוסקט?
אנחנו רוצים להכין עוגה לכיתה ויש ילדה עם אלרגיה לאגוזים, שומשום ובוטנים.
תודה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוז מוסקט - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/09/2011שלום רב, ממליץ להיתרחק מצרות ולהיסתדר ללא אגוזים בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לשימוש באנטיביוטיקהדן23/09/2011
שלום רב,
לאחרונה לקחתי אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן וקלרידקס במשך שבוע בגלל חיידק בקיבה.
היום בבוקר, לאחר אותו שימוש ממושך, גיליתי הרבה נקודות אדומות בעור בגב, בחזה ובכתפיים בעיקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשימוש באנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/09/2011שלום רב, הופעת פריחה אחרי שימוש ממושך באנטיביוטיקה בד"כ אינה קשורה לאנטיביוטיקה או לאלרגיה לאנטיביוטיקה.
יתכן וזה רק צירוף מקרים.
בכל מקרה של פריחה חשודה כאלרגית מומלץ לפנות לאלרגולוג לביצוע בירור ולבדוק אלרגיה לאלרגנים נשאפים או מזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבון חלבמעיין22/09/2011
שלום רב,
בני בן ארבעה חודשים, ניזון מהנקה בלבד.
בגיל חודש הופיע אצלו דם בצואה פעם אחת בלבד ובחודש האחרון הופיע דם בצואה כ- 8 פעמים.
בדיקת תרבית צואה שנערכה העלתה שאין טפילים וכן בדיקת רופא כירורג הייתה תקינה.
אני חושדת שייתכן ומדובר באלרגיה לחלבון החלב ולכן מזה כשבועיים אני נמנעת מלאכול כל מוצר שכתוב עליו "חלבי" אך הדם ממשיך להופיע.
כיצד ניתן לברר זאת? ממה להמנע מלאכול? והאם עליי להפסיק לשתות גם חלב סויה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלבון חלב - תגובה
ניתן לבצע בדיקת אלרגיה לחלב אצל תינוקך.
רופא אלרגולוג יבצע בדיקה זאת במקום.
לפעמים ממליצים לאם המניקה להפסיק אכילת מוצרי חלב פרה באופן זמני ולעקוב אחרי דם בצואה.
אלרגיה לסויה היא הרבה יותר נדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב - גלולות סרזטמעיין22/09/2011
שלום רב,
הנני מניקה באופן מלא את בני בן הארבעה חודשים.
בחודש האחרון התגלה אצלו דם בצואה וכחלק מהבירור אני נמנעת ממוצרי חלב [בשך חשש מאלרגיה לחלבון החלב]
קיבלתי השבוע מרופא הנשים מרשם לגלולות סרזט לצורך מניעת הריון אך בטרם השימוש גיליתי כי הגלולה מכילה לקטוז. האם אוכל להשתמש בה למרות זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - גלולות סרזט - תגובה
אין בעיה בשימוש בלקטוז בכמות קטנה כל כך שקיימת בגלולה.
בכלל עדיין לא בטוח שסיבה לצואה דמית היא רגישות לחלב, לחלב חלב, או ללקטוז.
במקרה של בעיה חוזרת מומלץ בירור אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקטון-בבקשה עזרה!!!איתי22/09/2011
שלום לכולם,
אני אלרגי לחומר קטון,ואני ממש חסר אונים כל הפלג גוף עליון מגרד לי וגורם לי לסימנים לא נעימים ואפילו לפעמים קושי להירדם בלילה.
אני מבקש לדעת באיזה תכשירים לא להשתמש או אם אפשר לקבל רשימת הרכבים שהחומר הזה מופיע בתכשירים ואז אני לא אקנה אותם.
בבקשה עזרה,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקטון-בבקשה עזרה!!! - תגובה
הקטון מופיע ברשימת המרכיבים בשם METHYLISOTHIAZOLINONE וMETHYLCHLOROISOTHIAZOLINE.
חומר זה הוא חומר משמר שקיים ברוב השמפו וסבונים נוזלים.
ממליץ להשתמש בתוצרת חברות ניוואה או שוורצקופ (אין בהם בד"כ קטון).
או להשתמש בסבון מוצק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבון תינוקות נוזלי של JOHNSON
חנה קדמון25/09/2011האם בסבון תינוקות נוזלי של Johnson יש קטון?
איזה סבון נוזלי לכלים אינו מכיל קטון?
בתודה, חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיהסיון21/09/2011
שלום,
בשבוע שעבר ביצענו בדיקת אלרגיות בדם לביתנו בת שנה וחמשה חודשים.
בהיותה בת 5 חודשים גילינו שהיא אלרגית לחלב (קוצר נשימה בעקבות מתן תחליף חלב חלבי), ואז ביצענו בדיקת אלרגיות ומצאו שהיא אלרגית גם לביצה וסויה.
התוצאות שקיבלנו היום הן:
SOYA 0.45 KUA/L ( 0.00- 0.35) (.........)*
MILK (COW) 5.64 KUA/L ( 0.00- 0.35) (.........)*
EGG WHITE 0.54 KUA/L ( 0.00- 0.35) (.........)*
כל השאר היה תקין.
השאלה שלי האם אנחנו יכולים לתת לה סויה וביצה בגלל שהערכים הם נמוכים, או שכדאי להמנע?
בתודה!
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלרגיה - תגובה
במקרה כזה של הערכים נמוכים אך חיוביים מומלץ לבצע תגר במרפאת אלרגיה עם מתן הדרגתי במשך מספר שעות של מוצר סיה וביצה תוך מעקב של אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבגדים חדשיםרמי20/09/2011
כל פעם שאני קונה ומודד בגד חדש יש לי אלרגיה, אני חושב שאני אלרגי לפורמלדהיד איך אפשר לוודא זאת
?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לבגדים חדשים - תגובה
יש לבצע טסטים אלרגיים מסוג תבחיני מטלית. לא כל מרפאת אלרגיה מבצעת טסטים כאלה. מומלץ לוודא בזמן זימון תור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לזיהוי אלרגיה כלשהירובי20/09/2011
איך מתבצעת בדיקה לזיהוי אלרגיה כלשהי והיכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לזיהוי אלרגיה כלשהי - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/09/2011שלום רב, ברוב המקרים לבצעים טסטים אלרגיים במרפאת אלרגולוג,
קיימים טסטים מסוגים שונים, חלקם מידים, חלקם לוקחים מספר ימים, קיימת גם בדיקת דם לאלרגיה ספציפית. הכל בהפניית אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאחר ניתוחרובי20/09/2011
עברתי לפני שבועיים ניתוח (ערמונית לא ממאירה)
חזרתי הביתה לפני שבוע ולאחר כמה ימים אני מתגרד בכל אזור הבטן והגב
האם זוהי אלרגיה למשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/09/2011יתכן ומדובר בסרפדת, כאשר ניתוח היה טריגר.
יתכן גם שמדובר בדלקת בדרכי השתן (שכיחה אחרי הניתוח) ופריחה שקשורה לכך.
מומלץ לקחת טיפול נגד אלרגיה עם תרופות אנטיהיסטמיניות, להיבדק על ידי רופא משפחה, לבצע בדיקת שתן, להזמין יעוץ אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגרדת נעלמה. אז מה זה היה?
רובי25/09/2011תודה לד"ר טפליצקי.
בינתיים הגרדת נעלמה (אחרי שבין השאר שאבתי היטב את האבק וכלי המטה עם שואב אבק המבטיח נטרול קרדית האבק).
אז מה זה היה?
ודרך אגב, מה זה סרפדת?
ושוב תודה ושנה טובה
רובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםרעיה19/09/2011
שלום,
למעלה מחודש עיניי אדומות כואבות וצורבות, הלכתי 3 פעמיים לרופא עיניים, בפעם הראשונה הוא נתן לי טיפות עיניים אנטיביוטיות,בפעם השניה הוא נתן לי טיפות עיניים לדלקת וירלית, בפעם השלישית הוא קבע שזו דלקת עיניים אלרגית ואין מה לעשות.
אני כבר ממש מיואשת וכואבת, האם יש טיפול חדש?
אשמח מאוד אם תעזרו לי תודה מראש,רעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים - תגובה
לדלקת עיניים אלרגית קיים טיפול יעיל. כדי לקבוע שמדובר באלרגיה עושים טסטים אלרגיים אצל אלרגולוג במקום.
לצורך זה תפני לאלרגולוג,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)