מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוטרמגן שלב 2ליבי29/08/2011
שלום רב
בני בן 5.5 חודשים לאחר הנקה מלאה התגלה רגישות לחלב ולכן הפורמלה המומלצת הינה נוטרמגו האם היא פורמלה מספיק בטוחה לתינוקות ואפשר להמשיך ולהתפתח איתה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרמגן שלב 2 - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/08/2011שלום רב, נוטראמיגן בטוח לילדים עם אלגיה לחלב. מספק מזון באופן מתאים. בנוסף ניתן לבצע תבחין עור לבדיקת אלרגיה לסויה ואם יצא שלילי לתת לתינוק תחליף חלב צמחי שהוא יותר טעים ובעל ריח טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבטניםשמואל28/08/2011
שלום,
בני - בן שנה וחצי - אובחן לפני מס' חודשים באלרגיה לבטנים (בדיקת עור). הרופא נתן לנו מרשם לאפיפן.
1. לפני מס' שבועות הוא אכל פיסת עוגיה ביתית שבדיעבד התברר לנו שנעשתה מחמאת בטנים. למזלנו לא ניכרה כל ריאקציה שלילית בילד. האם עלינו לחשוש פחות?
2. האם בדיקת דם היא שיטה מדויקת יותר לבדיקת אלרגיה? האם יש סיכוי שהם יעלו תוצאות שונות מבדיקת עור?
3. התקשרנו למספר בתי מרקחת ובהם לא ניתן היה להשיג את המזרק. האם הוא נדיר? הרופא רשם לנו אפיפן (ג'וניור) האם יש לו מקבילה יותר שכיחה בארץ?
תודה,
שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לבטנים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי28/08/2011שלום רב,
אם הילד אכל עוגיה מחמאת בוטנים ולא הגיב, זה סימן טוב, יש לגשת לבדיקת אלרגיה חוזרת, אלרגולוג ישקול גם לבצע בדיקת דם שלא יותר רגישה מטסט עורי,
מזרק אפיפן לפעמים קשי להשיג, יש לשאול פעמים חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית לאיפורלי26/08/2011
כל פעם שאני מתאפרת יש לי כל מיני תגובות אלרגיות קטנות ומעצבנות: העיניים שלי דומעות ויש לי נזלת. רציתי לדעת האם זה בעיה שקשורה למוצרי האיפור, נגיד, אם אחליף חברה הבעיה תעלם? (ואם כן, איזה חברה מומלצת). או האם לא כדאי לי בכלל להתאפר.
אני חייבת לציין שגם אחרי שאני מורידה את האיפור (יום אח"כ) ממשיכות התופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה אלרגית לאיפור - תגובה
ד``ר בן רנר27/08/2011שלום
נשמע כמו רגישות לחומרי איפור.יש לבצע בדיקות מטלית לחומרים קוסמטים במרפאה אלרגית לזיהוי הגורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה מתמשכתאורית25/08/2011
שלום וברכה !
לפני כשבועיים התחיל אצלי גירוד מלווה בפריחה בידיים, אחר כך המשיך בחלק העליון של הרגליים. עד היום הפריחה ממשיכה והגיעה כבר לכיוון הישבן והגב התחתון+ הצוואר.
בימים הראשנים קיבלתי שתי סוגי זריקות שלא עזרו לי (אחת שמרדימה מאד והשנייה קורטיזון).
הרופא רשם לי טלפסט -פקסופנאדין הידרוכלוריד פעמיים ביום.
נכון להיום כבר שתיתי 18 כדורים, אבל הפריחה לא פסקה ויש לי התקפים של גירוד תורדני עד כדי פצעים מדממים.
היום הרופא רשם לי בנוסף לטיפול הקיים פרטניזון 5 מ"ג 30 כדורים+ כדור גאסטרו 20 מג'.
האם הטיפול הזה אמור לעזור במצבי ועד כמה הוא עלול להזיק ?
אנא חוות דעתכם המהירה.
נ.ב. עדיין לא נעשתה בדיקת ביופסיה,(נקבע לשבוע הבא).
יש חשש שהאלרגיה נובעת ממנת יתר של נטילת מולטיויטמינים על דעת עצמי ( 2 כדורים ביום במשך כשבוע)+תוסף תזונתי "נוטריה".
תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה מתמשכת - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי26/08/2011שלום רב,
פרדניזון בד"כ גורם לשיפור במקרים קשים של הפריחות האלרגיות. אך המינון צריך להתאים. טיפול לתקופה קצרה נסבל בד"כ טוב מאוד. טיפול ממושך כרוך לפעמים בתופעות לוואי רבות: יתר לחץ דם, עלית סוכר בדם, בריחת סידן מעצמות, השמנה קלה בפנים.
תשאלי רופא שלך מה האבחנה שלו ותרשמי כאן. הטיפול תלוי בסוג הפריחה ודרגת הקושי.
ממליץ בחום להגיע לאלרגולוג לבירור האלרגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה דחופה עבורך
שרית28/08/2011מהפרדניזון הסטירואידי תצאי רק בסבל כפול.
יש לך אורטיקריה ואין מרפא קונבציונלי המרפא היחיד בעולם לצרה הזו הוא אלטרנטיבי
תחפשי בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
תגיעי לאתר של המטפל שלי שהציל אותי מהצרה הזו
שם תחפשי ב >>>> אורטיקריה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
אורית30/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולדפילד לבעלי אלרגיה לניקלסגלית25/08/2011
ידוע לי שאני סובלת מאלרגיה לניקל, ולכן עונדת רק תכשיטי זהב. יש אפשרות לענוד גם תכשיטי גולדפילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולדפילד לבעלי אלרגיה לניקל - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי26/08/2011תכשיטי גולדפילד מכוסים בשכבה עבה של זהב ומבחינה תאורטית לא צריכים לגרום לגרד לאנשים עם אלרגיה לניקל,
מבחינה פרקטית אבל, אין לי דיווחים מאנשים שניסו והצליחו.
אשמח אם משהו יענה בפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת - גירודים בחיךאורלי24/08/2011
שלום שוב,
בני (בן 6 אלרגי לקרדית ולחלב) לוקח סלספט כחודשיים וחצי. לאחרונה יש לי תחושה שהתרופה הגבירה לו את הסמפטומים של האלרגיה (הוא נתקף בשיעול עם גרד כאשר הוא בא במגע עם השטיח בבית המלון בחדר - 1 סיסי של דנלון הרגיע אותו).
דבר נוסף החל לו לפני כשלושה שבועות גירוד בחיך העליון.. היום הצצתי פנימה וראיתי שפרט לגירוד יש מעין נקודות קטנות אדומות (עדין ולא מעורר חשש מיוחד).
האם יתכן שאכן תרופה זאת גרמה לסמפטומים של האלרגיה להיות קשים יותר בתקופת קבלת התרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - גירודים בחיך - תגובה
ד``ר בן רנר24/08/2011שלום
התרופה גורמת ליובש קל ויתכן וזו הבעיה.יש לבדוק את המינון שניתן מכיוון שהמינון בילדים לא אחיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחומר הרדמהאורלי24/08/2011
שלום רב,
לפני כמה ימים נפטרה ילדה בת 6 כתוצאה מאלרגיה לחומר הרדמה של רופא השיניים והדבר מעורר בי חששות
בני בן ה - 6 אלרגי לקרדית אבק הבית ולחלב, הוא אמור לבקר אצל רופאת השיניים בשבוע הבא. יש לי שתי שאלות:
1. כיצד אפשר לבדוק האם הוא אלרגי לחומר טרם הזרקתו?
2. אם בעבר הוא עבר הרדמה (טשטוש בעת בדיקת צליאק) והכל עבר בשלום, אזי זה אומר שהוא אינו אלרגי לחומר הרדמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחומר הרדמה - תגובה
ד``ר בן רנר24/08/2011שלום
אסור להתרשם מהכתוב בעיתונים .ברפואה מביאים את המקרים הנדירים והיוצאים מן הכלל ובד"כ בלי סימוכין.אם עבר בדיקה בהרדמה ללא בעיות לא יהיו בעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לשומשום?שיר24/08/2011
שלום רב,
בתי היום כמעט בת שנה. בהיותה בת כחמשה חודשים, פיתחה תגובה אלרגית לאחר שאכלה טחינה לראשונה (היתה אצל המטפלת שתיארה כי לאחר שסיימה לאכול פירות עם טחינה גולמית הפכה להיות אדומה עם נקודות לבנות, והשתעלה/השתנקה -לאחר 20 דקות-ששטפה אותה מעט- עבר הענין) מחשש לאלרגיה לשומשום- פניתי לרופא שהפנה לבדיקת אלרגיה בגיל שנה והמליץ לא לתת לה שומשום ומוצריו עד אז. כך עשינו עד שלאחרונה חמתי נתנה לה בטעות ממרח חומוס (תעשייתי שיש בו כ-15% טחינה)- אך לא קרה דבר והילדה היתה ועודנה בסדר גמור. היא עשתה זאת כשלוש פעמים עד שמישהו עלה על הטעות- ומאז גם אני נתתי לה כמה פעמים חומוס והכל היה בסדר. השאלות שלי הן:
האם אפשר לנסות לתת לה גם טחינה? ושאר מוצרי שומשום?
האם יש טעם כעת בבדיקת האלרגיה? שקבועה לתחילת ספטמבר?
אשמח לתשובה מהירה כדי לדעת כיצד לנהוג!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשומשום? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/08/2011שלום רב,
זה שילדה אכלה מעט חומוס ללא תגובה אלרגית: זה סימן טוב,
קרוב לוודאי אין לה אלרגיה לטחינה.
ליתר ביטחון מומלץ לבצע תבחין עור אצל אלרגולוג כדי לשלול אלרגיה בוודאות לפני שנותנים טחינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדרמוגרפיזם בעזרת אנטיהיסטמיניםד``ר בן רנר24/08/2011
שלום רב,
אובחנתי לפני מספר ימים כי אני סובלת מדרמוגרפיזם.
אני מבינה ע"פ חוות דעתו של הרופא וע"פ קריאה בפורומים שהטיפול הוא לא חד משמעי
וניתן לקחת אנטיהיסטמינים להקלה.
בנוסף אני רואה כי התופעה אמורה לחלוף עד שנה בערך, אני סובלת מהתופעה מזה שנתיים
אם לא יותר אך אף רופא/מומחה שהגעתי אליו לא ייחס לזה חשיבות.
אשמח לדעת אם יש צורך לייחס לזה חשיבות אחרת או לחשוב על טיפול שונה עקב העובדה שהתופעה הפכה לארוכת טווח יותר מהממוצע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמוגרפיזם - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/08/2011שלום רב,
יש לייחס לזה חשיבות רק עם זה מפריע.
במקרה כזה ניתן להתאים טיפול אנטיהיסטמיני קבוע או לא קבוע, לפי דרגת הקושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תבני על טיפול קונבציונלי
שרית28/08/2011דרמטוגרפיזם זה סוג של אורטיקריה
אין מרפא קונבציונלי המרפא היחיד בעולם לצרה הזו הוא אלטרנטיבי
תחפשי בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
תגיעי לאתר של המטפל שלי שהציל אותי מהצרה הזו
שם תחפשי ב >>>> אורטיקריה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב אצל תינוקותאמא של24/08/2011
גיליתי אצל ביתי רגישות לחלב כאשר בערך בגיל 7 חודשים נגעתי בה עם מעט יוגורט והיא הגיבה בפריחה על העור.
בערך בגיל שנה היא נבדקה אצל אלרגולוג שטען שזו ככל הנראה רגישות שתחלוף עד גיל שנתיים.
היום כאשר היא בת שנה ועשר ניסיתי מספר פעמים לגעת בעור שלה בנקודה אחת עם חלב או יוגורט ואין כל תגובה אלרגית.
שאלתי היא עם אילו מוצרי חלב כדאי להתחיל ולהאכיל אותה?
אילו מוצרים יוצרים תגובה יותר או פחות אלרגנית?
האם חובה להגיע שוב לביקור אצל אלרגולוג אם לא נראית כל תגובה למגע עם חלב?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב אצל תינוקות - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי24/08/2011שלום רב,
נכון, קיים סיכוי גבוה שאלרגיה לחלב חלפה (אם בכלל היית).
מטעמי הזהירות מומלץ מאוד להגיע לאלרגולוג, לבצע טסט עורי לחלב, לוודא שטסט שלילי ואז לתת מוצר חלבי. אין הבדל בין המוצרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיסורד24/08/2011
סבלתי מסינוסיטיס בחורף וכבר כחצי שנה יש לי נזלת שקופה והתעשטויות כל היום.רופא אף אוזן גרון אמר לי כי זה לא סינוסיטיס והפנה אותי לאלרגולוג. הייתי אצל אלרגולוג ועשיתי בדיקת אלרגיה שבה לא נמצאה אלרגיה. האלרגולוג אמר לי כי הוא מטפל גם בסינוסים ומה שהיה בעבר זה סינוסיטיס חריפה שלא טופלה נכון והפכה כרגע לסינוסיטיס כרונית והטיפול המומלץ הוא לקחת כחודש אנטיביוטיקה.
מה דעתכם על האבחנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי24/08/2011שלום רב, סינוסיטיס כרוני זה מצב שכיח,אני נותן אנטיביוטיקה תחילה במשך 10 ימים ובמקרה של שיפור משמעותי שוקל להמשיך טיפול או להפסיק. במקרה וללא שיפור יש לבצע בירור רנטגני על ידי CT מערות פנים או צילום רנטגן רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות ואדמומיותרוני24/08/2011
שלום רב,
אתמול אחרי משמרת ארוכה בעבודה גיליתי סימנים אדומים כצורת הרצועות בחזייה שלי, תחילה חשבתי שהחזייה לחצה והשאירה סימן אך למחרת בבוקר הופיעה לי שלפוחית צהובה במקום והאיזור עדיין אדום ומגורה. כשהפכתי את החזייה שמתי לב שמה שעשה לי את זה אלו בעצם פסי סיליקון (נועדו למנוע תזוזה של הרצועות) משום שצורתם זהה לחלוטין לפסים האדומים שעל גבי.
יכול להיות שפיתחתי אלרגיה לסיליקון? או שזאת תוצאה של לחץ מקומי ממושך...
חשוב לי לציין שיש לי חזיות רבות עם סיליקון ומעולם לא קרה לי משהו כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות ואדמומיות - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי24/08/2011אלרגיה לסיליקון מאוד נדירה,
כנראה מדובר בשפשוף או פטרת,
ניתן להמשיך להשתמש בחזייה. במקרה ופריחה תשאר ו\או תחמיר, לבקש טיפול נגד שפשוף ופטרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדית אבק הביתרי22/08/2011
בני בן ה-9 סובל בצורה קשה מאוד מאלרגיה,במיוחד לקרדית אבק הבית.לאחר נסיונות חוזרים ונשנים של טיפולים החלטנו לשנות אזור מגורים.אנו גרים כרגע באשדוד שבה הלחות גבוהה מאוד כמו גם זהום האויר.שאלתי היא לאיזה איזור בארץ מומלץ לעבור שלילדנו יהיה יותר קל לנשום ושהתסמינים יהיו פחות קשים?האם מודיעין באה בחשבון או איזור דרומי יותר(ב"ש והסביבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדית אבק הבית - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי24/08/2011שלום רב,
לצערי אין מחקר בארץ שמשווה שכיחות ודרגת קושי של אלרגיה בערים שונות.
אינני יכול להמליץ לך המלצה מוסמכת.
קרדית אבק בית מעדיפה לחות גבוה וחום גבוה. צריך לוודא ש לחות וחום במודיעין ובאר שבע שונים באופן משמעותי מאשדוד.
מניסיון גם במודיעין ובאר שבע ישנם אנשים רבים שסובלים מאלרגיה לקרדית אבק בית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם ערד?
סנונית הגבעות30/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחומר הרדמהבתיה20/08/2011
האם יש קשר בין אלרגיה לחומר הרדמה לבין בעיות במערכת העצבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחומר הרדמה - תגובה
ד``ר בן רנר20/08/2011שלום
חומרי הרדמה בולמים את הרגשת הכאב ע,י חסימת עצבי הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cholinergic urticariaליאת20/08/2011
בערך כבר 8 שנים יש לי תופעה של כתמים אדומים על העור אחרי פעילות גופנית/מקלחת חמה/ רגעי לחץ. הכתמים מעט מגרדים אך נעלמים ברגע שהטריגר נפסק, התסמינים הללו מתאימים לCholinergic urticaria כפי שנוכחתי להבין מהאינטרנט.
ברצוני להתחיל לעשות פעילות גופנית על בסיס קבוע, ותופעות אלו מפריעות לכך. האם ישנו איזשהו טיפול שיכול למנוע את התופעות האלה? האם לקיחת אנטיהיסטמינים לפני פעילות גופנית תעזור? האם זהו פתרון מספק לטווח הארוך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cholinergic urticaria - תגובה
ד``ר בן רנר20/08/2011שלום
אבחנות לא עושים באינטרנט אלא בחדר הרופא .גשי להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ליאת21/08/2011בוודאי שאני מתכננת ללכת להבדק אך אני כעת בזמן תקופת מבחנים ואלך רק בעוד כשבועיים ולכן רציתי לשאול קודם מתוך סקרנות. חשבתי שלשם כך הפורום, לא ביקשתי אבחנה רק שאלתי במידה ואכן זה המצב האם הטיפול הוא אנטיהיסטמיני בלבד או שיש משהו מעבר והאם זה יכול להיות טיפול לטווח הארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)