מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה, המוגלובין גבוה במיוחד!מיטל05/09/2011
שלום רב,
אני בת 23 ומלפני כ- 10 שנים התחילה לי פריחה באזור הזרועות.
לא משהו מיוחד שהתרחש פשוט עם הזמן נוצרו לי מין כתמים אדומים תת עוריים.
רופא העור הפנה אותי לבדיקות דם ויצא לי המוגלובין גבוה כאשר הנורמה היא עד 158 ויצא לי 1733. מזה אומר ?? בנוסף בבדיקות דם הקודמות יצא לי
Antinuclear Ab Adults מעל הטווח ן- RNP Ab. האם זה קשור לראומטולוגיה??
והאם זה מצריך טיפול מיוחד בנושא?
מצורפות התשובות של הבדיקות ותמונה להמחשה של הפריחה התת עורית.
שם הבדיקה | שם רופא | תאריך | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
כימיה בדם
Creatinine (B) | | 10/08/11 | mg/dl | *
0.5 (
0.51 )
0.95
|
המטולוגיה-כללי
ESR 1 hour | | 04/09/11 | mm/hr | (
0 )
20 *
34
|
המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי
Monocytes % confirm. | | 04/09/11 | % | *
1.3 (
3 )
13
|
Basophils % confirm. | | 04/09/11 | % | (
0 )
2 *
2.7
|
אימונולוגיה
Antinuclear Ab Adults | | 10/08/11 | | (
0 )
1 *
6
|
RNP Ab | שדה קובי | 10/08/11 | U/mL | (
0 )
5 *
11.4
|
אלרגיה
IgE-Immunoglobulin E |158 *
1733
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה, המוגלובין גבוה במיוחד! - תגובה
ד``ר בן רנר06/09/2011שלום בבדיקה יש סמנים אלרגים חיוביים.אך אני מתקשה להבין עם זה 1733 או 173.3את שאר הבדיקות אי אפשר לפענח.גשי בכל מקרה למרםאה אלאגית ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין אבק "רגיל" לקרדית אבק?יוסי05/09/2011
שלום דוקטור
1.מה ההבדל בין אבק "רגיל" לקרדית אבק הבית?
2.האם אדם המאובחן כאלרגי לקרדית אבק הבית הוא בעל רגישות יתר וולסבול מתגובות אלרגיות גם בכל הקשור לאבק רגיל?
3. האם אצל אדם עם אלרגיה לקרדית אבק הבית יכולה להיווצר אסטמה לאחר חשיפה ממושכת לאבק "רגיל"? האם הסבירות שיפתח אסטמה לאחר החשיפה לאבק "רגיל" גבוהה יותר מזו של אדם בריא שאינו אלרגי לכרדית אבק הבית?
אשמח לקבל מאמרים רפוואים \ מחקרים לשאלות 2 ו-3. (גם באנגלית)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדית האבק
צ05/09/2011קרדית האבק זה מין ג'וק בגודל מיקרוסקופי (שאי אפשר לראות אותו בלי מיקרוסקופ) שחי בתוך האבק. תעשה חיפוש תמונות בגוגל ותוכל לראות מה זה בדיוק. האלרגיה היא לג'וק הזה, זה לא שיש אבק רגיל ועוד אבק מסוג אחר. קרדית זה פשוט מה שחי בתוך האבק ה'רגיל'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין אבק "רגיל" לקרדית אבק? - תגובה
ד``ר בן רנר06/09/2011שלום אבק מורכב מחול ושיריי חומרים אורגנים ואנאורגנים.קרדית היא חרק מקרוסקופי הניזון מעור אדם וההפרשות שלהם גורמת לאלרגיה א.אבק ביתי מכיל מספר רב של קרדיות .אבק המדבר מכיל לרוב חול בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו לשאול מה ההבדל בין בזלת לפודל?
סנונית הגבעות20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה..מורן04/09/2011
בזמן האחרון התחילו לצאת לי בגוף כמו מן עקיצות יתוש כאלה שממש ממש מגרדות..יש לציין שבמהלך היום פחות..בדרך כלל שאני מגיעה מהעבודה בערב ויושבת הם מתחילים פתאום לצאת..אני מורחת על זה פנסטיל ג'ל וזה מרגיע את הגירוד ואחרי כמה דקות הם נעלמים..האם זה יכול להיות מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה.. - תגובה
ד``ר בן רנר06/09/2011שלום .מדובר קרוב לוודאי בפריחה הנקראת חרלתזה לא מסוכן וחולף בבא הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לעקיצותצ04/09/2011
שלום,
בני בן שנתיים. מאז שנולד הוא רגיש לעקיצות (העקיצה מתנפחת מאוד, אדומה ומפתחת שלפוחית אם לא מורחים בטאקורטן). הוא ישן כל לילה עם מנורה נגד מעופפים, עם מכשיר נגד יתושים ועם מאוורר (שנאמר לי שמפריע לחרקים להתעופף).
לא מזמן הוא נעקץ ברגל וכנראה שבאותו מקום היתה גם עקיצה של עכביש וזה התפתח לו לדלקת די חמורה. הוא קיבל אנטיביוטיקה די חזקה למשך שבוע וגם 3 ימים של טיפות פניסטיל. לפני מספר ימים הוא נעקץ שוב, ביד, ומההתחלה שראיתי את העקיצה הקפדתי למרוח לו בטאקורטן אבל הפעם משום מה המשחה כלל לא השפיעה. התפתחה לו שלפוחית וקצת אחכ ראיתי שהיד שלו ממש נפוחה ופרקי האצבעות אדומים. הלכנו איתו לטרם ושוב נתנו לו אנטיביוטיקה לשבוע ושלושה ימים של פניסטיל.
רציתי לדעם האם יכול להיות שרגישות לעקיצות מחמירה עם הזמן או אולי הוא פיתח חסינות לבטאקורטן? האם עלי להתחיל 3 ימי טיפול של פניסטיל כל פעם שאני רואה עקיצה כדי לא להגיע לדלקת? הרי נראה לי לא הגיוני שהוא יפתח דלקת ויקבל אנטיביוטיקה ככל פעם שהוא נעקץ....
האם יש איזשהו טיפול מניעתי כלשהו? למי אני יכולה לפנות בנושא?
תודה מראש!!
צ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לעקיצות - תגובה
ד``ר בן רנר06/09/2011שלום גשי למרפאה אלרגית להדרכה.זה לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לרטיבות ועובש - דחוף!רונית04/09/2011
שלום רב,
יש לי חנות בגדים שיש בה כמות גדולה של רטיבות על הקירות.(וגם אבק..)
שהייתי ממש קטנה גילו אצלי אלרגיה לעובש ולאבק.
לאחרונה יש לי המון כאבי ראש, וקשיי נשימה מינורים - השאלה שלי - מעבר לניקוי הרטיבות מהקירות, מה אני יכולה לקחת כדי שזה לא יתפתח למשהו רציני יותר?
ויטמנים, תרופות?
יש משהו לעשות? אני דיי מודאגת כי שמעתי שהיו מקרי מוות.
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לרטיבות ועובש - דחוף! - תגובה
ד``ר בן רנר06/09/2011שלום.אין מקום לבהלה .לא מתים מזה .גשי למרפאה אלרגית לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבת שנתייםאמא04/09/2011
יש לי ילדה בת שנתיים שמפתחת הרבה דלקות עיניים.
התחלתי לעקוב אחרי הדלקות לראות מתי הם מתחילות, וראיתי שכל פעם שאנחנו נוסעים לביקור בעיר אופקים, אצל קרובי משפחה (הביקור תמיד כולל לינה) היא חוזרת עם דלקת עיניים, חוץ מזה אין לה דלקות בכלל.
אני חוששת שהיא אלרגית למשהו שם, איך אפשר לדעת למה? (אויר? אבקת כביסה?)
המון תודה!
אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לבת שנתיים - תגובה
ד``ר בן רנר06/09/2011יש מרפאה אלרגית לברור העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי רגישות לסויהשני03/09/2011
שלום רב,
כיצד אוכל לזהות האם בתי בת ה-4 חודשים רגישה לסויה? (ידוע כבר שהיא רגישה ללקטוז)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי רגישות לסויה - תגובה
ד``ר בן רנר03/09/2011תבצעי תבחינים במרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי פרדניזון - ומודאגיוסי03/09/2011
היי אני בן 24 בריא בד"כ עושה ספורט, מלבד אורטיקריה ואנגיאודמה לפני כשלושה חודשים לקחתי כדור של פרדניזון (20 מ"ג) - או שניים (למחרת עוד אחד, פשוט אינני זוכר אם זה היה כדור בודד או שניים), מאחר ויש לי אורטיקריה קשה בכל הגוף שלא נעלמת.
הכדור לא עזר לטיפול באלרגיה ולכן הפסקתי.
לאחרונה גילו אצלי וירוס שמקבל ביטוי כאשר המערכת החיסונית נחלשת ולא מטפלת בוירוס כראוי. לקחתי את הכדור בזמן שהיה לי סטרפטוקוקוס בגרון, שחזר על עצמו עוד פעמיים לאחר מכן.
השאלה שלי: האם ייתכן שכדור או שניים של פרדניזון ייפגע במערכת החיסונית לזמן רב או בצורה כה קשה??
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי פרדניזון - ומודאג - תגובה
ד``ר בן רנר03/09/2011לא .2 כדורי פרדניזון לא גורמים לנזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגוליר וטסטים לאלרגיהיעל02/09/2011
שלום.
בתי בת 4ורבע. אסמטית ומטופלת במשאף פליקוסוטיד וסינגוליר.
האם לפני שמבצעים טסטים לאלרגיה צריך להפסיק לקחת סינגוליר? וכמה זמן לפני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינגוליר וטסטים לאלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר03/09/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בני- אלרגיה לחלביאיר01/09/2011
שלום וברכה,
בני מאז שהוא נולד לקח מטרנה, רק בהתחלה קצת, ואח"כ רק חלב אם. היה לו אטיפיק דרמטיטיס.
בגיל חודשיים נתנו לו סימילק, ולאחר כשעתיים הקיא המון כמעט ללא הפסקה, נהיה חיוור ולפרק זמן מסויים לא הגיב. בסוף הוא היה מאושפז כמה ימים, עשו לו המון בדיקות ולא ממש ידעו מה קרה (אובחן כ-ALTE או תגובה אלרגית לחלב). כמובן שמאז לא נתנו לו חלב, לקח רק חלב אם ולפעמים נוטרמיגן.
בגיל 9 חודשים אמרו לנו לנסות לתת 10 CC של מטרנה. ניסינוף עם אותה תוצאה- לאחר שעתיים הקאות, הלכנו למיון. היה פחות מהפעם הראשונה, אולי כי שתה הרבה פחות. זה עבר לבד.
עכשיו בגיל שנה עשינו לו בדיקת F2, והתוצאה היא 0.4
Class : Conc.(KU/L)
---------------------
0 : 0.00-0.34
I : 0.35-0.69
II : 0.70-3.49
III : 3.50-17.49
IV : 17.5-52.49
V : 52.5-99.99
VI : >=100
(זאת התוצאה שאמרה להסביר)
השאלה שלי- האם על פי זה הוא לא אלרגי לחלב כבר?? כי נשמע לי מאוד מוזר שרק לפני 3 חודשים הייתה לו תגובה אלרגית ושעכשיו פתאום הוא לא. אם הוא כבר לא אלרגי, אז אפשר לתת לו גם מוצרי חלב וגם מטרנה?
תודה רבה!
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בני- אלרגיה לחלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי01/09/2011שלום רב,
בדיקת דם מראה תוצאה מאוד נמוכה. ככל הנראה הוא לא אלרגי לחלב. לפני חשיפה חוזרת לחלב פרה ממליץ להשלים בירור אצל אלרגולוג עם טסט עורי לחלב פרה. טסט עורי הוא יותר רגיש מבדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה31/08/2011
האם ניתן לשלב זילרגי לטיפול באלרגיה עם נטילת גלולת הריון מרסילון?ימתי יש ליטול את הזילרגי?בערב בבוקר או בכל זמן
נוסף לכך האלרגיה שלי חזקה מאוד עיניים מגרדות אף סתום ובשעות הלילה גם שיעול האם זילרגי מספיק חזקה או יש משהו טוב יותר
אשמח לשמוע תשובה שכן איני גרה בארץ
בברכהובתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר בן רנר01/09/2011שלום חנה .אין מניעה להשתמש בזילרג'י.אם אין לך הטבה נסי מינון כפול או החליפי את האנטיהיסטמיניקה בסוג אחר.טלפסט איראוס למשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבאביטל31/08/2011
שלום,
הבן שלי בן 10 חודשים ויש לו אלרגיה לחלב די חמורה, היינו איתו במיון כשהיה בן חודשיים ומאז פעם בכמה חודשים אנחנו הולכים לעשות בדיקה.
עד עכשיו הוא קיבל בנוסף לאוכל הנקה (לעיתים רחוקות מקבל מטרנה צמחית) ועכשיו הוא מתחיל מעון
רציתי לדעת האם ניתן לתת לו מעדן סויה? והאם יש בגיל הזה יש משהו שאני יכולה להביא למעון שיתנו לו מיידי במקרה שנחשף בטעות לחלב
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
ד``ר בן רנר01/09/2011יש להצטייד במזרק אפיפן למקרה חירום .ניתן לתת סויה ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעץ תאנה?לאה30/08/2011
לפני כ 5 ימים קטפתי תאנים והתחכחתי בעלי העץ ובענפיו, לאחר כיום הופיע על גופי פריחה שמתפשטת כל יום יותר מהגפיים לצוואר ולפנים ושאר הגוף.
אני חושדת שזה התחיל כתוצאה מהקטיף. האם ידועה אלרגיה כזו.
היום קיבלתי זריקת קורטיזון אך אינני רואה הקלה. תוך כמה זמן אמור לפעול הקורטיזון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לעץ תאנה? - תגובה
ד``ר בן רנר01/09/2011שלום לאה
את צודקת עץ התאנה גורם לאלרגיה במגע עם השרף בשמש.בעבר נהגו זקננו להשתמש בתכונה זו ע"מ לרפא יבלות. מדובר בכויה בלבד כתוצאה מהחומר האלרבי הנמצא בחלב התאנה תוך חשיפה לשמש.תאנים יש לקטוף בערב ובבגדים ארוכים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריחה מפושטת
לאה01/09/2011תודה רבה עבור תשובתך! זה לא נראה כמו כוויה אלא פריחה שהתחילה כנראה מכמה מוקדים, אכן כפי הנראה מאיזורים שהיו חשופים לשמש, אך התפשטה לכל הגוף באופן חריף. רק היום - כ 5 ימים לאחר הקטיף מתחילה נסיגה.
מה תפקיד הקורטיזון בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריחה מפושטת - תגובה
ד``ר בן רנר03/09/2011למעשה אין לא תפקיד כי זו כויה אך היות והפרדניזון מדכא תגובה דלקתי נהוג לתת אותו למרות שאפשר ורצוי בלעדיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריחה מפושטת - תגובה
ד``ר בן רנר03/09/2011למעשה אין לא תפקיד כי זו כויה אך היות והפרדניזון מדכא תגובה דלקתי נהוג לתת אותו למרות שאפשר ורצוי בלעדיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסט לחומרי הרדמה כלליתלאה30/08/2011
עד כמה שהבנתי טסט כזה מתבצע בבית חולים באישפוז יום.
מה הסיכונים לאדם שאלרגי לתרופות NSAIDs ואוגמנטין לעבור בדיקה כזאת? כששמעתי בטלפון "אל תדאגי, לא ננפח אותך" (אולי בציניות) נכנסתי לחרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסט לחומרי הרדמה כללית - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/08/2011שלום רב, אין קשר בין אלרגיה לNSAID ואוגמנטין וחומרי הרדמה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בכל הגוףרחל30/08/2011
שלום רב!
לפני מספר חודשים עשיתי שתלים בפה .
אחרי כארבע חודשים התחיל לי גירוד בכל הגוף הייתי אצל רופא עור
והבחין שיש לי אלרגיה לניקל אחרי שעשיתי טסט.
רציתי לשאול האם יתכן שזה התחיל בגלל השתלים שעשיתי בפה?
האם לשתלים יש חומר ניקל?
יש לציין שאת השתלים עשיתי בקופ"ח כללית.
מצפה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בכל הגוף - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/08/2011שלום רב,
אלרגיה לניקל זה דבר שכיח. חלק משתלי שיניים מכילים ניקל.
יש לשאול רופא שיניים איזה שתלים הושתלו, עם ניקל או בלי. מומלץ לקחת שם מלא של שתל ורשימת מרכיביו מלאה.
ניתן אצלי לבצע בדיקת נרחבת יותר של חומרים דנטליים כולל כול המתכות הדנטליות ולא רק ניקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)