מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות אלרגיהאורלי18/09/2011
שלום
בני אלרגי לחלב. בבדיקות האחרונות עשתה לו הרופאה טסטים עוריים.החלב יצא
5/25. יצאו לו גם הערכים הבאים. לדגים 3/10 וכך גם לסויה ולעשבים 5/6.
השאלות שלי הן:האם האלרגיה לחלב עדיין במצב מסכן חיים?
2.הוא אוכל דגים וסויה..האם הטסטים מראים על סיכוי לפתח אלרגיה לכך?
3.כשהוא נמצא בדשא אז הוא מתגרד קצת.האם לפי התוצאות הוא אלרגי לעשבים?
4.יש לו אלרגיה לקרדית האבק,אך לא ראו זאת בטסטים.זה יצא שלילי.יתכן שתהיה אלרגיה והטסטים יהיו שליליים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר18/09/2011שלום
לגבי סכנת חיים או לא אין מדד ברור והכול תלוי בתגובה שהייתה לו.התוצאות שאת מביאה הן אכותיות ולא כמותיות.אם בעבר הייתה תגובה עורית גדולה יותר סימן שהרגישות קטנה.לגבי השאר אם הוא אוכל דגים וסויה אין לטסט משמעות
הדשא מגרד בגלל שהעלים משוננית בצדדים ואין לזה קשר לאלרגיה.כולם מגרדים.אם תבחין האבק שלילי אין לו רגישות לאבק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אלרגיות
אורלי19/09/2011שלום שוב,
לגבי האלרגיה לקרדית האבק..
העניין מאוד מוזר מפני שלפני כחודשיים הוא קרא בספר שלא נגענו בו המון זמן ופתאום נתקף בשיעול וגרד באזור החזה. לאחר כשבועיים היינו בבית מלון ובכל פעם שהוא בא במגע עם השטיח שנמצא בחדר הוא קיבל התקף דומה.
יש לציין שהיתה לו תסמונת נפרוטית והוא לקח סטרואידים זמן רב במינון מאוד גבוה ובתקופה שבה התרחשו התקפים אלו, המינון ירד בצורה מאוד משמעותית.
אם הטסטים לקרדית האבק יצאו שליליים, איך יתכן שהוא קיבל התקפים אלו? האם לא כדאי לעשות בדיקות חוזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אלרגיות - תגובה
ד``ר בן רנר26/09/2011אפשר ואין מנעה לחזור על הבדיקות מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לקרדית אבק..
אורלי26/09/2011אשמח אם תוכלו לפתור לי את התעלומה. יתכן שנעשה טסט לאלרגיה לקרדית האבק והתצאות לא אמינות? מראות שאין אלרגיה אך בפועל יש סימנים. פירטתי.. אך טרם קיבלתי תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לקרדית אבק.. - תגובה
ד``ר בן רנר26/09/2011תוצאות הבדיקה אמינות .במידה ויש ספק ניתן לבצע תבחין תוך עורי בהזרקה של חומר הבדיקה מתחת לעור.זו בדיקה רגישה יותר ולעיתים נזקקים לה ע"מ לאבחן מקרים גבוליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בבטן ובגבעינב17/09/2011
היי, יש לי פריחה באיזור הבטן ולפעמים בגב היא מופיעה בעיקר אחרי ים(שאני יוצאת מהמים ) מידי פעם אחרי מקלחת ואחרי ספורט (הזעה ), היא לא מגרדת פשוט מפריעה נראה כמו שלפוחיות והיא נעלמת בשך הזמן , הייתי שמחה לדעת מדוע היא מופיעה ואם יש דרך לפתור את זה / לחילופין מה למרוח כדי להעביר את זה . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בבטן ובגב - תגובה
ד``ר בן רנר17/09/2011שלום
זו חרלת .שפר גורלך שאינה מפריעה כי לעיתים היא מגרדת מאד.היא תעבור בבא הזמן ואם מציקה ניתן לקחת אנטיהיסטמיניקה כגון לורסטין הנמכרת ללא מרשם כדור ביום או שעתיים לפני אימון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב מסוג תגובה מאוחרתחגית פ.15/09/2011
שלום רב,
אני אמא לילד בן 3.5 שאלרגי לחלב מסוג תגובה מאוחרת, וכן אלרגי לביצים, לבוטנים ולשומשום גם במגע (ברמה מסכנת חיים). האלרגיה שלו מגיל לידה. כשנמצא אלרגי, בסביבות גיל 10 חודשים, נמצאה בגסטרוסקופיה דלקת בקיבה ובוושט, קיבל בעקבות זאת אנטיביוטיקה ופרפולסיד לריפלוקס, שבנתיים עבר. עשינו לו לפני חודש טסטים עוריים שהראו החמרה באלרגיה לשומשום (+3), ושעדיין אלרגי גם לבוטנים ולביצים. היות והטסט לחלב לא נראה על העור נערך לו מבחן תגר לחלב אתמול (עשינו כבר מבחן תגר לפני שנה, שנכשל, כי הוא הקיא בערב). בתגר של אתמול, עד עכשיו לא הייתה תגובה אלרגית חיצונית, הוא לא הקיא וגם לא שילשל, אך אתמול התלונן על כאבי בטן. (שתה כ-170 מי"ל חלב) בהמלצת הרופא, שאמר כי הוא בדרך הנכונה, נתתי לו היום עוד שתי כפות גבינה לבנה, וכל היום רק נידנדתי לו בשאלות איך הוא מרגיש. לרוב הוא טען שכואבת לו הבטן, ולעיתים אמר שרק קצת, בקיצור, איך אפשר לדעת אם מותר להמשיך ולתת לו חלב, או לחכות עוד כמה חודשים. הרופא אמר שלא ניתן לדעת, ואני מבולבלת, וחוששת שמא יפתח שוב דלקות בלתי נראות במערכת העיכול. לא ממש סומכת על מה שהילד אומר, יש לציין שמיוזמתו לא מתלונן, אלא אם שאלתי לשלומו.
שאלה נוספת- האם אלרגיה לשומשום יכולה לחלוף איי פעם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב מסוג תגובה מאוחרת - תגובה
הילדים מרגישים היטב את הרגישות למזון ונמנעים לרוב ממגע עם אותם המזונות. לא צריך לנדנד לילד איך הוא מרגיש .במידה ולא ירגיש טוב הוא כבר יגיד.הרגישות לשומשום לא חולפת .שמעי בעצת לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבון חלבאולה13/09/2011
שלום רב,
בני עבר טסט לבדיקת אלרגיה לחלב בגיל 8 חודשים ונמצא כי אכן יש רגישות לחלבון חלב.
האלרגולוג המליץ לא לתת שום מוצרי חלב במשך כשנה ולאחר מכן לחזור לבדיקה חוזרת.
אציין כי לא נמצאה רגישות לסויה. כיום כלכלתו היא נוטרמיגן.
שאלתי היא אם מותר לתת לילד עוגה שהיא חלבית? האם בתהליך הבישול חלבון החלב מתפרק או משהו כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלבון חלב - תגובה
ד``ר בן רנר13/09/2011רצוי שלא למרות שהחלבון עשוי להשתנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיות לביצהאנונימי12/09/2011
שלום רב
מבקשת לדעת מה ההשלכות של אלרגיה לביצה מבחינת חיסונים.
(ע"פ תבחיני ראסט)
אני מבינה שיש איסור לחיסון שפעת מה לגבי שאר החיסונים ??.
כמו כן אם תוכל להסביר לי מדוע נבדקת אלרגיה רק לחלבון הביצה ולא לחלמון הביצה.
מבקשת לדעת איזה ויטמין C הינך יכול להמליץ לי שאינו מורכב מפירות וירקות , עקב היות הילד אלרגי לפירות וירקות רבים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיות לביצה - תגובה
ד``ר בן רנר13/09/2011שלום
במידה והרגישות נקבעה רק לפי בדיקת הRAST ולא לפי קליניקה אין לתוצאה משמעות
חיסון שפעת לרגישים (קלינית?)לביצים אין לתת
הרגישות לחלבון חלב היא השכיחהביותר.וטמין סי אינו חומר אלרגני ואין מניעה לתת אותו.
להוציא שפעת ואבעבועות אין מניעה לחיסוני שגרה .ניתן לתת גם חיסונים אלה בהשגחה ובהדרגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לביצה
אנונימי14/09/2011תודה על תשובתך.
ע"פ הבדיקות נבדקת אלרגיה רק לחלבון של ביצה. האם ניתן לתת חלמון הביצה למי שאלרגי לחלבון?
לחלבון הביצה הילד מסרב בתוקף לגעת מאז ומתמיד אך לא כך מצב עם החלמון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לביצה - תגובה
היות וקשה להפריד אל תתני ביצים בכלל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לניקל וקובלטהילה11/09/2011
שלום,
אני אלרגית לניקל וקובלט כבר 3-4 שנים אבל עברתי את הבדיקה רק לפני שנה ויש לי רגישות גבוהה לחומרים.
1. האם יש אפשרות שאכילת מאכלים שמכילים ניקל תשפיע על דרכי העיכול שלי כלומר כאבי בטן/ שלשולים/ עצירויות וכו'...
המידע היחידי שמצאתי בנושא זה שיש כאלה שממליצים להימנע אבל הנושא שרוי במחלוקת.
2. אני לא משתמשת באף תכשיר קוסמטי כבר שנה לא באיפור ולא בקרמים למיניהם ועדין יש לי רגישות בעיניים (אודם, גרד, קלוף העור ושינוי המרקם שלו) אומנם פחות מבעבר כשהייתי מתאפרת.
(בנוסף אני אלרגיית גם לאבק ולדשא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לניקל וקובלט - תגובה
ד``ר בן רנר13/09/2011הנושא לא שנוי במחלוקת ואין מניעה לאכול הכול.יש סברה שבישול ממושך בסיר נירוסטה עלול להכיל מתכת שמקורה בסירים אך אין לדבר סוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה אוטואימוניתרוני11/09/2011
שלום,
אני מקווה שהגעתי לפורום המתאים, אני כבר לא יודעת ממש לאיזה פורום אני שייכת!
אני בת 25, בריאה עד לפני כ8 חודשים שהתחילה לי אורטיקריה כרונית ולאחר טיפול ממושך בסטרואידים ואנטי-היסטמינים היא בנסיגה... אם כי העור שלי ממש לא חזר לעצמו. עדיין נשארים לי סימנים אדומים כאשר אני מתאמצת והמקום מתנפח מעט... בנוסף לוירוסים ושפעות שאני נדבקת כל הזמן לפני כ4 חודשים התפרץ אצלי וירוס "פיאריאזיס רוזאה" ועבר אחרי 3 חודשים... כעת אני מבחינה בעוד נקודות זרות על העור..
עשו לי בדיקות דם, אלרגיה, נשיפה וכל מני ולא נראה שמישהו יודע לכוון אותי על משהו נוסף שאני יכולה לבדוק. לפחות לנסות לברר אם יש מקור שאני יכולה לטפל בו או לפחות לשפר את אורח החיים שלי...
אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על בדיקות נוספות שאני יכולה לערוך...
יש לי המוגלובין מעט נמוך אך מלבד זאת הבדיקות תקינות...
ובנוסף- האם יש בדיקות שיכולות לאשש "מחלה אוטואימונית"??? כי משתמשים במונח כל הזמן בהקשר של אורטיקריה כרונית אך למעשה לא באמת בודקים אם זאת אכן מחלה של המערכת החיסונית (אלא רק על פי סימפטומים והתנהגות).
תודה מראש!!
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה אוטואימונית - תגובה
ד``ר בן רנר13/09/2011שלום בחרי לך רופא אחד שיעשה סדר בדברים! ולא דרך הרשת את מעלה הרבה סימנים ואי אפשר לרכז את כולם בתשובה בודדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ועודאוראל09/09/2011
שלום רב,
בן 25, לפני כ-3 חודשים הייתה לי התקררות, שלאחריה המשכתי להשתעל שיעול יבש. לאחר צילום סינוסים ראו שיש לי גודש באף אבל שום בעיה בראיות (יש אישור לכך לאחר בדיקה של רופא ריאות). הייתי אצל רופאה אחת שהביאה לי כדורים נגד אלרגיה עונתית ל-10 ימים אבל לא היה שיפור. בנוסף נתנו לי אוומיס ופליקסוטייד. גם זה לא עזר. הלכתי לרופא אחר שישר חשב שזה שעלת ונתן לי אזניל למשך 5 ימים ולאחר מכן לעשות בדיקות דם. לאחר 3 שבועות התוצאות של הבדיקה הראו תוצאה גבולית אבל הרופא קבע שהיה שעלת. חזרתי על הבדיקה ושוב יצא גבולי. השיעול אכן עבר, אבל כרגע אני סובל מגודש באף שמתבטא בעיקר כשאני קם בבוקר (כנראה מהלילה). בנוסף לליחה שלא עוברת ומתגברת כאשר אני מדבר. בנוסף לפני כחודש וחצי , בדיוק לאחר סיום השימוש באזניל, התחילה לי פריחה או פצעים אדומים על החזה ובכתפיים. אני סובל מאקנה בדר"כ אבל פה יש ריבוי של פצעים שלא דומים לפצעי אקנה. נוסף על כך ב-3 חודשים האחרונים אני סובל מירידה דרסטית במשקל, נשירת שיער ועייפות יתר. הייתי אצל ד"ר טפליצקי לטסטים אלרגיים. שם הוא מצא אלרגיה לאבק וליבללית הדשא. קיבלתי מיזולן 10 מ"ג לתקופה של חודש ואני לוקח כרגע. האם יש קשר בין כל התסמינים שרשמתי? האם זה אמור להעביר את התסמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ועוד - תגובה
ד``ר בן רנר10/09/2011שלום
היות וד"ר טפליצקי הוא רופא של הפורום פנה ישירות אליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחסוי09/09/2011
שלום לכם לא כל כך ידעתי לאיזה פורום לפנות לכאן היה נראה לי הכי הגיוני
לפני כשבועיים התחיל לי שפשפת במפשעות כמובן וזה בסדר אני רגיל מדי פעם שיש לי בגלל הזעה וכל זה.. אבל בחיים עוד לא קרה לי שזה שבועיים לא עבר.. שבועיים שלמים
זה ממש כל המפשעות אדומות וכמו כתמים אדומים וגם קצת פצעים קטנים אדומים
ניסיתי הכל באמת,לשים דורדורנט,להשתדל לא להזיע,להתקלח פעמיים ביום,לשים משחה נגד שפשפת,שמתי גם יוד,ועוד כל מיני משחות שעוזרות ניסיתי הכל אין לי מושג מה זה זה לא עובר... יש לכם אולי כיוון מה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר בן רנר13/09/2011גש למרפאת עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעץ כל שהיא...ענבל בן מאיר.08/09/2011
לפני כשבוע עברנו דירה לבית קרקע עם גינה,
מאז אני ושנים מילדי פורחים,לי ולבני יש פריחה בצוואר,לביתי בגב.אלו פצעים אדמדמים קטנים ,מגרדים.
בגינה ישנם עצי פרי- גויבה,פאקן,זית,חבוש,תפוזים,רימון,מנגו,לימון,דקל.חלקם מניבים פירות וחלקן לא.
אניחנו נמצאים הרבה בגינה,ומטפלים בעצים,בעיקר בעץ הגויבה,והפאקן.
האם ישנה אפשרות שהפריחה היא מאחד העצים?איך אפשר לדעת?
תודה,
ענבל בן מאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לעץ כל שהיא... - תגובה
ד``ר בן רנר08/09/2011שלום.
כעת זו לא עונת פריחה יתכן והבעיה במקום אחר .גשי למרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעט מורכבת - אלרגיה למי פה?X07/09/2011
לפני שלוש שנים השתמשתי במי פה, התחיל כיוח טורדני , בוצעה בדיקה בגרון - הכל תקין.
הוספק השימוש במי פה - הבעיה חלפה תוך כמה ימים.
כעת שוב - התחלתי שימוש במי פה (מסוג אחר בהשוואה ללפני שלוש שנים, בהמצלמת רופא) - התחיל כיוח תורדני.
האם בספרות ידוע רגישות /אלרגיה בדמות כיוח למי פה (פלואוריד..)?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מעט מורכבת - אלרגיה למי פה? - תגובה
ד``ר בן רנר08/09/2011שלום יש רגישות למרכיבים שונים של מי פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה !!!מורן07/09/2011
היי
שאלתי היא:..כיום בני בן 6 ומגיל 8 חוד' נודע לנו על האלרגיה שלו לטחינה ובוטנים לאחר שניסינו לתת לו במבה וישר הקיא והופיעה פריחה וכן גם טחינה וישר התנפחו שפתיו וקיבל זריקת פנסטיל ומאז אנחנו במעקב,הבוטנים לא עבר עוד והטחינה כן....
נולדה לי בת לפני 4 חוד' ובטיפת חלב אמרו לי לתת לה טעימות מהכל...האם אני צריכה לתת לה טחינה גם או לחכות לגיל שנה כמו שבעבר אמרו לי (פר' עציוני) שיכולתי למנוע מבני את האלרגיה אם הייתי ממתינה לגיל שנה ואז מנסה לתת לו רכיבים אלרגניים...מה עליי לעשות???....
ממתינה לתשובות מקצועיות בבקשה..
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה !!! - תגובה
ד``ר בן רנר08/09/2011שלום
בגיל 4 חד אין לתת מלבד חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ד"ר...
מורן11/09/2011קודם כל תשובה על התשובה המהירה.....
בכוונתך גם לא לתת טעימות של ירקות ופירות...???....ואם כך אז למה בטיפת חלב לוחצים עליי כבר בטעימות של הכל???....
תודה על התשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ד"ר... - תגובה
ד``ר בן רנר13/09/2011שלום.נושא האלרגיה למזון עומדת על פרשת דרכים מדעית .יש דיעות לכאן ולכאן.בכל מקרה לתינוק בריא אין צורך בתוספת. בטיפת חלב עובדת הרוטינה ולפעמים טוב כך.גם בגיל חצי שנה ניתן להתחיל ב ירקות מבושלים ואחר כך פירות בהדרגה. אף אחד לא ממהר ואין מה לרוץ לשום מקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ואינלציהחנה06/09/2011
שלום,אני בת 31
כבר כמה שנים שאני סובלת בתקופה זו מאלרגיה בעקבות צמח בחוץ הבעיה שכל שנה האלרגיה מתגברת ,במשך השבוע שעבר לקחתי זילרגי והמצב היה סביר השבוע הוספו לי התקפות שיעול במיחוד באמצע הלילה,אתמול ממש הרגשתי קושי לנשום היום נבדקתי אצל רופאה והיא נתנה לי טיפול של אנצליה-וינטולין וחומר שנקרא פולמיקורט ביחס של 2 ל0.25 היא אמרה לי לעשות 3 פעמים ביום שבוע מכיון שאני לא גרה בארץ והרופאים פה(רוסיה)נוטים להגזים בנתינת תרופות רציתי לשמוע את דעת הד"ר לגבי מינון ואורך טיפול נדרשים,כמו"כ כבר עברןו שעתיים מאז האנלציה הראשונה ואני חשה כמין רעד כזה בגוף האם זה נורמלי
בתודה מראש
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ואינלציה - תגובה
ד``ר בן רנר06/09/2011שלום
את אסטמתית וחייבת לקחת תרופות מתאימות.אינהלציות טובות רק למקרה חירום ולא כטיפול קבוע.תופעות הלוואי של ונטולין הם דפיקות לב מואצות.יש מקום לטפל במשאפים.כשתגיעי לארץ תעברי ברור מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אללרגיה רציניתנעמי05/09/2011
שלום, אני סובלת מאלרגיה חזקה מאוד לאבק ועונות מעבר וכן בקור, ניסיתי את כל התרופות, מהקלות עד לחזקות וכמעט ללא הועיל, מה עלי לעשות? האם חיסונים זה הפיתרון היחיד? האם הרפואה המשלימה יכולה לסייע? האם יש טיפולים מהירים וקצרים יותר? וכן מדוע לאחר שגילו שאני אלרגית לאבק הזריקו לי איזה זריקה עמוקה יותר מהטסטים וכואבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אללרגיה רצינית - תגובה
ד``ר בן רנר06/09/2011שלום
הטיפול החיסוני עוזר ויעיל לגבי טיפול לא קונבנציונלי אני נגד בתכלית.אין לי מושג מה הזריקו
לך.לא היה צריך להזריק כלום אלא אם היו תופעות לוואי קשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעובש וטחבדגנית05/09/2011
שלום,
אני בת 27, מעולם לא היו לי בעיות במערכת הנשימה בעבר, לא אסתמה, לא אלרגיה. בשנתיים האחרונות אני מתגוררת בדירה שיש בה בעית אוורור רצינית. 3 קירות באדמה ורק קיר אחד חיצוני עם חלון. כשבאתי לראות את הדירה לפני שנתיים כבר אז היה לה ריח של טחב, אבל לא הייתי מודעת לבעיתיות שבכך, אז עברתי לגור שם.ריח הטחב הצטבר ומילא את כל הבגדים שבארון, את החפצים שלי, ואת הדירה ועובש שחור הצטבר במקלחת.בחודשים האחרונים שמתי לב שלאט לאט הנשימה שלי נעשית שטוחה יותר ויותר, עד שהגעתי למצב שאני לא מצליחה לשיר בכלל כי אין לי אוויר. בחודשיים האחרונים הייתי בחופשה, ולכן המון בבית, ולפני שבועיים בערך המצב ממש החמיר, ולא משתנה. אני מתקשה מאוד לנשום, יש לי ממש כל הזמן תחושה של חוסר חמצן, ואני צריכה לקחת כל רגע נשימה עמוקה עמוקה. הרופאת משפחה הפנתה אותי לבדיקת תפקודי ריאות מלאים+ תגר מתכולין. הבדיקה תהיה רק עוד שבועיים וחצי. שאלתי היא האם יכול להיות שפיתחתי אלרגייה שלא הייתה לי בעבר? מה אני יכולה לעשות בינתיים על מנת להקל על המצב הבלתי נסבל הזה שאני לא מצליחה לנשום? והאם יש עוד בדיקות שכדאי שאעשה? (מצאתי דירה אחרת ואעבור בעוד מספר ימים, אך אינני יודעת אם יעבור, כי כרגע אני מתקשה לנשום גם כשאני לא בבית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לעובש וטחב - תגובה
ד``ר בן רנר06/09/2011עד לתוצאות שנתנות בד"כ במקום או למחרת חכי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)