מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה בכל הגוף לתינוק בן 1.4מלמד חדוה05/10/2011
שלום רב,
אני אמא לתינוק בן שנה וארבעה חודשים שיהיה בריא ולפני יומיים היה לו חום בלילה לא גבוהה במיוחד 38.0 כשביום למחרת הופיעה לו פריחה בכל הגוף מהרגליים ועד הפנים
הפריחה היא נקודות אדומות וקטנות והרבה .
הייתי אצל הרופאה והיא אמרה שזו כנראה פריחה ויראלית
האם זו יכולה להיות תגובה אלרגית למשהו?
תודה מראש,
חשוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בכל הגוף לתינוק בן 1.4 - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי06/10/2011שלום רב,
פריחה יחד עם חום הוא בד"כ מסיבה זיהומית: וירלית או חיידקית. בפריחה אלרגית בד"כ אין חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאבקתמר04/10/2011
בערך בחודש פברואר השנה התחילה לי תופעה של התעטשויות רבות כל בוקר ברגע שאני מתעוררת ואחה"צ, בערך 20 התעטשויות, אחרי כמה חודשים ראיתי שזה לא עובר והלכתי לעשות בדיקת אלרגיה בה נמצא שאני אלרגית לאבק.
ההתעטשויות פוקדות אותי כל יום בבוקר אחה"צ ולפעמים גם בצהריים, זה מאוד מטריד, אין גרד מיוחד, מידי פעם העיניים קצת רגישות וזה קורה בזמן ההתעטשות, אני גם סובלת מליחה כבר שנתיים והרופא אמר שיכול להיות שזה קשור לאלרגיה.
רציתי לדעת אם יכול להיות שההתעטשויות לא קשורות לאלרגיה כי הן לא מופיעות רק במפגש עם אבק, ולא בתקופות מסויימות אלא ממש כל יום מהיום שזה התחיל ללא הפסקה, לקחתי ספריי לאף ותרופה שרשם לי הרופא אלרגיה וזה עזר אבל אני מבינה שזה לא פותר את הבעיה אז לא רציתי להמשיך, האם זה הגיוני שכל יום אני סובלת מזה במשך תקופה ארוכה (3 עונות וזה אותו הדבר) , זה מאוד מטריד, מה אפשר לעשות? יכול להיות שזה סימפטום של משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבק - תגובה
ד``ר בן רנר04/10/2011שלום
הכל הגיוני .גשי להבדק במרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקרדית האבקשרונה04/10/2011
שלום רב,
בחודש האחרון אני סובלת מאלרגיה נוראית. אני מניחה שזה בגלל שלח עכשיו במיוחד.
נזלת כמובן, גרון ואוזניים מגרדות וגם העיניים מגרדות ואדומות.
אני לוקחת לורסטין, ויש לי טיפות לעיניים אבל לא עוזר...
אני כבר מיואשת בימים האחרונים.
יש עוד משהו שאני יכולה לעשות??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקרדית האבק - תגובה
ד``ר בן רנר04/10/2011שלום
להבדק במרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחיטהא.א.04/10/2011
האם מכשיר הביקום אמין לזיהוי אלרגיות?
הבת שלי בת שנה נבדקה וזוהתה כאלרגית לכל סוגי החיטה. (לא צליאק-אלא רק אלרגיה)
האם הבדיקה אמינה או שיש צורך בבדיקה אחרת לאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחיטה - תגובה
ד``ר בן רנר04/10/2011שלום ,לא .שטויות להמונים חבל על הכסף והמאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מיידי בתגובה אלרגית מפושטתאני04/10/2011
שלום,
אתמול, דקות אחרי שנכנסתי הביתה, החלה להתפשט בגופי פריחה אדומה, מכף רגל ועד ראש. ה"פריחה" היא לא נקודות אדומות אלא כתמים או פיתולים כאלה משולבים אדום-לבן מתחת לעור. העור עצמו חלק והפריחה אינה מגרדת אלא מעקצצת מעט פעם באיבר אחד ופעם באחר. אובחנתי כאלרגית למגוון דברים בילדותי - לעצים שונים, דשא, קרדית האבק ועוד (אין לי את הרשימה המלאה) אך מעולם לא הגבתי כך (לכן גם לא הקפדתי לשמור על הרשימה :-)
לקחתי מייד 40 טיפות פניסטיל (של הבן שלי) ופניתי לרופא משפחה.
הרופא ראה ואמר שאני צריכה לקחת מייידית 3 כדורי פרדניזון (20מ"ג*3) ועוד 3 בכל 3 הימים הבאים. לקחתי את השלושה הראשונים אתמול בערב. הבוקר עוצמת התגובה ירדה דרמטית. יש עדיין סימני אלרגיה "תת עוריים", מוחלשים יותר מאתמול בערב ופחות נרחבים (אך קיימים).
שאלותיי:
1. האם הטיפול בפרדינזון במינון שקיבלתי וכטיפול ראשון הוא מתאים לתיאור שתארתי? מדוע לא לקחת אנטי היסטמין "חזק" בשלב ראשון? לדברי הרופא זה בגלל התגובה המפושטת.
2. במידה והתגובה חולפת לחלוטין האם נכון להמשיך עוד יומיים של הסטרואיד?
3. ההשערות היחידות שעשינו בדבר גורם האלרגיה הם עץ אורן פיני שמונח בימים אלה כ deck בגינה שלנו או אולי משהו בחול מהגן של הבן. לא אכלתי שום דבר בסמוך לארוע. האם ייתכן? לזכרוני אובחנתי בטסט בעבר כאלרגית לעץ אורן אבל יש לנו עצי אורן בקרבת הבית ומעולם לא הגבתי כך. אפשר לבדוק את זה? האם ייתכן? הרי אלו קורות עץ מעובדים וכו..
אשמח מאוד להתייחסותך והמון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מיידי בתגובה אלרגית מפושטת - תגובה
ד``ר בן רנר04/10/2011שלום הטיפול הגיוני אך לו היית פונה לאלרגולוג מוממחה ייתכן והי מסתפק רק באנטיהיסטמיניקה .אין קשר לדק ולרגישות לפריחת האורנים.במידה והתלונות לא יחלפו גשי להבדק ע"י ר' אלרגיה מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפרגקרן כהן02/10/2011
שלום,
בימים האחרונים אני סובלת מסרפדת (urticaria, hives) שמופיעה בשעות הערב, ונעלמת כמה שעות לאחר נטילת אנטי-היסטמינים (זילרג'י). הפריחה מלווה בגירודים, אדמומיות, עיקצוצים וחום באזורי הפריחה. הסרפדת החלה להופיעה יום לאחר שאכלתי עוגת פרג, ונמשכה גם בימים שלאחר מכן, שגם בהם אכלתי עוגת פרג. האם זה הגיוני שהפריחה תופיע כמה שעות אחרי החשיפה לאלרגן? האם ידועה תופעה של סרפדת לאחר אכילת פרג? האם ישנו טיפול נוסף מלבד נטילת אנטי-היסטמינים?
אציין שבנערותי סבלתי מסוג אחר, כרוני, של סרפדת, שנקרא dermographism, אובחנתי כאלרגית לקרדית האבק, אך כבר 8 שנים אינני סובלת מתופעה זו.
לתשובתך אודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפרג - תגובה
ד``ר בן רנר04/10/2011שלום .אלרגיה לפרג אינה שכיחה אך אפשרית .הסרפדת יכולה להופיעה לאחר שנים של שקט .זו המהלך המוזר של התופעה .גשי לבדיקה אלרגית חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לרגישות לחלב בת 7 וחצי חודשיםסיגל02/10/2011
שלום רב,
ביתי בת 7 וחצי חודשים. לפני כחודש הייתה מחלת שלשולים ארוכה. בבדיקת צואה שערכנו נצפו ביצי תולעים והיא קבלה טיפול. מאז המצב לא חזר לקדמותו והיא סבלה מיציאות מרובות ביום (בממוצע 8-9 פעמים), כאבי בטן וגזים משמעותיים שהפריעו גם בלילה. ניסיתי לעבור למטרנה ללא לקטוז/לתת דייסת אורז/לתת פרוביוטיקה ולא עזר. לפני כיומיים החלטתי לנסות לעבור למטרנה צמחית וחל שיפור משמעותי עוד באותו היום אך המצב עדיין לא מושלם. כמות היציאות פחתו מאוד וכך גם הגזים אך זה עדיין לא חזר לנורמה.
מה כדאי לעשות עכשיו?
בתודה מראש ובברכת שנה טובה,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לרגישות לחלב בת 7 וחצי חודשים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/10/2011שלום רב, יש להמשיך בינתיים מטרנה צמחית,
במקרה ויהיה שיפור ברור ממטרנה צמחית לעומת חלבית, ניתן לחשוד ברגישות לחלבון חלב פרה ולפנות לאלרגולוג ולבצע תבחיני עור שבודקות אלרגיה לחלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקל-בטןאריאל02/10/2011
צהריים טובים,
לפני כמה שנים גיליתי כי הינני אלרגי לתרופת קל-בטן אשר גרמה לי להתנפחות הענבל וחשש לחנק ומאז אני נמנע מכך.
עד היום לא הצלחתי להבין לאיזה ממרכיבי קל-בטן אני אלרגי וגם לא בדקתי את זה לעומק.
אני עומד בפני טיסה לנפאל ורציתי להצטייד בתרופות נגד תופעות שלשול וקילקולי כיבה אך אני דיי אובד עצות לגבי אילו תרופות בטוחות ומומלצות לי.
אשמח לחוות דעתכם ועצתכם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקל-בטן - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/10/2011שלום רב, במקרה ואתה אלרגי לקל- מבט שזה ביסמוט סבסליצילט, מומלץ להימנע משימוש בחומר זה. יתר התרופות הם בטוחות בשבילך, כל עוד לא מכילות חומר הנ"ל.
אם אתה לא בטוח שדבקה חומר זה גרם לתופעות של נפיחות של ענבל, מומלץ לבדוק אלרגיה למזון על ידי טוסטים אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאייפק
גלית05/10/2011הי תמר, זה היה לפני כמה שנים. עשיתי מעל 15 טיפולים אצלו (לא זוכרת את המספר המדוייק). בנוסף עשיתי כ 5-6 טיפולים אצל הפסיכולוגית שלו (זה טיפול משולב).
לא היתה הקלה בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלרגיהגלית02/10/2011
אני סובלת מאלרגיה בעשרים השנים האחרונות.
טסטים שבוצעו לפני כ 15 שנים הראו אלרגיה לאבק, קרדית אבק הבית, פריחה של זית וברוש, וממש מעט לבעלי חיים (כיום האלרגיה לחתולים חזקה מאוד).
לאורך השנים המצב רק מדרדר, וכיום אני סובלת מהתקפי אלרגיה רוב השנה (רק העוצמה משתנה). הסימפטומים - אסטמה, אף סתום ונזלת אלרגית עיניים מגרדות ודומעות.
קיבלתי חיסונים במשך כשנתיים (עזרו לתקופה במהלך קבלת החיסונים אולם הפסיקו לעזור לפני שסיימתי את הטיפול).
קיבלתי כדורים ומשאפים שונים וטופלתי במגוון שיטות אלטרנטיביות.
כיום אני לא מגיבה לטיפול בכדורי אלרגיה, לוקחת משאף סימביקורט באופן קבוע ומשתמשת בתרסיסי אף.
האם יש טיפול נוסף אותו אני יכולה לנסות בכדי לטפל באלרגיה ולשפר את איכות החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באלרגיה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/10/2011שלום רב, יש לבצע מחדש תבחיני עור אלרגיים, למצוא אלרגנים חשובים בגרימת התופעות נכון להיום ולהתרכז בטיפול נגדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאייפק
גלית04/10/2011תודה תמר. טופלתי אצל עדי שאנן ללא הצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאייפק
תמר04/10/2011היי גלית
אפשר לדעת כמה טיפולים עשית? והאם לא היתה הקלה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבון חלביולי01/10/2011
שלום רב,
בני בן שנה, בגיל 4 חודשים אובחן כאלרגי לחלבון חלב (כשנחשף למטרנה) שהופיעה ככתמים אדומים על העור וגרד. הרופא אמר שזו תגובה קלה יחסית. אצל אלרגולוג נעשו בדיקות גם לסויה - לא אלרגי. רק חלבון החלב.
מאז ניזון ממטרנה צמחית ומזון מוצק. לא הייתה תגובה אלרגית לשום מזון אחר (גם לא לביצים).
האם ניתן לנסות לתת בתנאים ביתיים מוצר חלבי או שעליי לעשות זאת רק בפיקוח של רופא? והאם יש טעם לנסות בגיל הזה בכלל? הבנתי שזה סוג אלרגיה שלא עובר מהר ואם בכלל....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלבון חלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי01/10/2011שלום רב, מומלץ לבצע טסט אלרגי חוזר אצל אלרגולוג ובמקרה ושלילי לבצע מתן חלב הדרגתי בפיקוח של אלרגולוג. ניסיון כזה בבית יכול להסתיים בתגובה אלרגית ולכן אינו מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורקיטריהקרין30/09/2011
אני בת 33 ומזה ארבעה חודשים סובלת מאורקיטריה. לאורך התקופה נטלתי תרופות רבות: אריוס, אהיסטון, טלפסט, גילקס, מיזולן. לפני כשבוע וחצי התחלתי לקחת טלפסט 180 מ"ג פעמיים ביום וגילקס 25 מ"ג בערב, באותו הערב לקחתי גם אדוויל בעקבות כאב ראש ולאחר מספר שעות התנפחו לי השפתיים והפנים, הגעתי למיון ושם קיבלתי טיפול אינטנסיבי, ההמלצות היו להמשיך טלפסט 180 מ"ג פעמיים ביום, גילקס 25 מ"ג ביום ופרדניזון 20 מ"ג בבוקר למשך שבוע ולאחר שבוע 10 מ"ג בבוקר. לאורך כל התקופה וכל התרופות הללו אין שיפור במצב אלא רק החמרה, בבוקר אני קמה עם פריחה בידיים וברגליים ויש ימים שבכל הגוף כולל נפיחות וכאב. בשעות הצהריים המצב יותר טוב ו לקראת הלילה שוב מתחילה פריחה שמתעצמת בבוקר. עשיתי בדיקת כלליות ובדיקת דם לגילוי רגישות למוצרי חלב ויצא שלילי, התחלתי דיקור סיני.
מה עוד עליי לעשות?
האם יש טיפול תרופתי יעיל יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורקיטריה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי01/10/2011שלום רב, לפעמים לא פשות להתגבר על אורטיקריה. רוב המקרים מסתדרים עם תרופות אנטיהיסטמיניות. במקרים קשים נותנים טיפול ממושך יותר עם פרדניזון. ניתן לנסות סינגולאר ובמקרים עוד יותר קשים נותנים ציקלוספורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעקיצותדניאלה30/09/2011
שלום רב ,
אני בחורה בת 27 בריאה. סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס
מזה כשנתיים מאז שחזרתי מטיול מתאילנד אני סובלת מעקיצות ברגליים , העקיצה מתנפחת נהיית אדומה למשך ימים רבים ולאחר מכן מותירה כתם על העור.
רופא משפה ועור נותנים לי מגוון משחות וכדורים לטיפול באלרגיה ובגירוד ובאדמומיות המשחות לא תמיד עוזרות ולוקח להן זמן רב לפעול.
רציתי לדעת אם אפשר לבדוק למה הגוף מגיב כך ? מערכת חיסונית או משהו אחר ? האם יש דרך להתגבר על כך .זה מאוד מפריע לי
לציין שבתאילנד נעקצתי וזו הפעם הראשונה בה הגבתי כך לעקיצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לעקיצות - תגובה
ד``ר בן רנר30/09/2011שלום
יש מקום להבדק במרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהאסתר27/09/2011
שלום .
חבר שלי סובל מאלרגיה . כל פעם שהוא מקבל אלרגיה מופיעות לו נקודות אדומות הגורמות לעקצוצים.הוא נוטל כדור טלפס ולאחר כמה רגעים נעלם .
יש לי שתי שאלות.
1) האם אפשר להפטר מאלרגיה לצמיתות ?
2) האם אלרגיה יכולה לעבור כתורשה לדור הבא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי27/09/2011שלום רב,
התופעות שאת מתארת נקראות אורטיקריה בד"כ חולפות עם הזמן ולא עוברת בתורשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה מבגדים חדשיםרמי אהרונוב27/09/2011
כל פעם שאני קונה בגד חדש יש לי אלרגיה, גירודים בעור, אדמומיות ובהמשך כאבי ראש, אם אני מוריד את הבגד האלרגיה נפסקת.
האם יכול להיות שאני אלרגי לפורמלדהיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה מבגדים חדשים - תגובה
ד``ר בן רנר27/09/2011שלום פורמלדהיד משמש לעיתים רחוקות לגימור בדים .בגלל הרעילות שלו לא מרבים להשתמש בו.ע"מ להמנע ממגע יש לשטוף את הבגד החדש.ניתן לבצע בדיקות ספציפיות למוצרי טכסטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התגובה ועוד שאלה חשובה!איתי27/09/2011
אני רואה על המון תכשירים את ההרכבים:
Methylparabrn
Methylpropional
הם גם קשורים לקטון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התגובה ועוד שאלה חשובה! - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי27/09/2011אין קשר. METHYLPARABEN זה חומר משמר אחר שיך לקבוצת פרבנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)