חיסונים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים
    דנה
    11/08/2011

שלום ד'ר
    יצא לי לדחות את חיסון המחומשת וחיסון צהבת B שניתנים יחד בגיל 6 חודשים בשלושה חודשים איחור ראשית מכיוון שבתי התינוקת חולה ושנית אין תורים קרובים במרפאות
    האם זה "קריטי" לבצע חיסון באיחור כזה??
    כתוצאה מכך אני אצטרך לדחות את החיסונים של גיל שנה וכך הלאה אני קצת חוששת מהבדל כל כל גדול בחודשי החיסון
    אשמח לייעוץ דנה אמא לחוצה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    11/08/2011

דנה,

תודה על השאלה. איחור בחיסונים הוא דבר נפוץ. הוא לא משפיע על צורך להשלים אותם. כלומר עדיין "קריטי" כלשונך להשלים אותם. זה לא מסוכן ויש הרבה עדות שעדיין פועלים כמו כשניתנים לפי הלוח. ברוב הטיפות חלב אחיות מבינות כשהיה איחור עקב מחלה ומנסות להכניס תוך 2-3 שבועות שלא יהיה איחור יותר גרוע. המנה רביעית של מחומשת אמורה להינתן בין 12-18 חודשים כך אם תחסני עכשיו לא יהיה עיכוב בשני החיסונים שציינת. רוב הילדים סובלים ממחלות ויראליות ולפעמים חידקיות בשנה ראשונה של החיים. אין צורך לחשוש מהשלמת חיסונים כפי ההמלצות מסיבה זאת ותזכרי שאת לא לבד.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו