מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אדמת בהריוןענבל06/10/2011
אני נמצאת בהריון בשבוע 29+.
בבדיקה שנערכה לפני שבוע נמצא RUBELLA IGM חיובי, גם על ידי בדיקת המעבדה בתל השומר.
זאת למרות שבשנת 2008 יצא לי RUBELLA IGG חיובי מעל 350. (לא עשו IGM)
הרופאה לא הסבירה אך הדגישה שחייבים לבדוק את העניין, ולא הבינה איך ייתכן
שהייתי מחוסנת וכעת אני עם נוגדנים.....
אשמח להסבר אפשרי ומה היא המשמעות של העניין.
כמו כן, איזו התמחות של רופא מתאימה להתייעצות (נשים או מומחים למחלות זיהומיות?)
תודה על התשובה, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אדמת בהריון - תגובה
ד''ר אריק האס09/10/2011ענבל,
תודה על השאלה. הרושם שלי שהתשובה לא אמיתית. בכל מקרה לא צפוי השפעה על העובר מכיון שהגוף שלך כבר מיצר נוגדנים מגנים שימנע זיהום תוך רחמי. פרטים חשובים שלא ציינת הם גילך, האם חוסנת בעבר, הם קיבלת חיסון כלשהו בזמן לפני הבדיקה, מחלות רקע, ואם את או הילדים שלך היו חולים בזמן אחרון.
ידוע שהריון לפעמים מעורר כל מיני תגובות חיסוניות כך שאני לא בטוח שצריך לבדוק את זה בהריונות עתידיים. להריון הנוכחי, סבורני שרופא נשים עם נסיון בזיהומים לעובר\ילוד הוא הכתובת הנכונה - יתכן שירצה בדיקת מי שפיר (כמובן בהחלטה משותפת אתך) כדי להיות בטוחים שאין העברה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אדמת בהריון - תגובה - תגובה
ד''ר אריק האס09/10/2011כעיקרון, לא אמורים לבדוק IGM בנשים בריאות ואם בודקים צריך לדעת איך לפענח התוצאות בלי לגרום לחששות שכראה נעשה במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)