חיסון לשפעת

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון לשפעת
    סיגל
    06/10/2011

לדר' אריק הס
    שלום רב!
    אני אמא לשני ילדים בני 6 שנים וארבע שנים, ילדים בריאים בדרך כלל ללא מחלות רקע .
    אני מתלבטת אם לחסן אותם בחיסון לשפעת,האמת שאני חוששת מההשפעות של החיסון וכי יש דעות חלוקות לגביי החיסון והשפעותיו.

אודה לך מאוד על תשובתך סיגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשפעת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לשפעת - תגובה

ד''ר אריק האס
    09/10/2011

סיגל,

תודה על השאלה. אני סבור שכדאי ומומלץ לחסן. אני מתחסן אישי ועושה לילדים שלי. אני מבסס החלטה זו על שנים של נסיון ומחקר שמראה שהחיסון הוא בטיחותי ויעיל, ועל ידע שכשיהיה מגפה ארצית\עולמית של שפעת, אנשים וילדים לא מחוסנים הם יהיו בסיכון הכי גבוה לתחלואה ותמותה.

מבחינה מדעית, החיסון שניתן בזריקה לא יכול לגרום שפעת כי מדובר בנגיף מת שלא גורם למחלה (יתכן שנדבקים ממישהו אחר בזמן החיסון או ממקור אחר). תגובות או תופעות לוואי הן ברוב המכריע קלות (חום נמוך, כאבים באזור הזריקה) כך שהתועלת מול הסיכון מצביע בעד להתחסן. אלה הסיבות ומהלך החשיבה שהם מיצרים המלצתי. עוד שיקול הוא גורמי סיכון בבסיס - עודף משקל, אסתמה, ובעיות בלב הם גורמי סיכון כך שחיסון במצבים כאלה הוא לדעתי חובה.

מצד שני, רוב האנשים יסתדרו עם או בלי חיסון כך שאם את עד כדי כך מודאגת, אולי עדיף שלא תעשי?

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו