שלום רב

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    כרמית
    12/10/2011

אני אימא טריה ויש לי ילד ראשון בן חצי שנה והיום הוא קיבל את החלק האחרון של הפטטיס בי. תוך כדי שהאחות מכינה את כל מה שצריך לחיסון היא דיברה איתי בלי הפסקה ואז ראיתי אותה זורקת את המחט של המזרק לפח ואז לא יודעת אם שמה מחט חדשה לא ממש ראיתי ומחדירה למחט את חומר החיסון. לא ברור לי מדוע היא זרקה את המחט, כאילו ניתקה אותה. האם כך זה מקובל? חשבתי שאולי היא נדקרה תוך כדי שהיא דיברה איתי אז לכן היא זרקה את המחט? כיצד מתבצע החיסון, האם מוציאים מזרק נקי חדש ומה עושים אחכ?
    אני לא רגועה ועשיתי טעות שלא שאלתי אותה במקום ואני בחרדות.
    איך אפשר לדעת שהיא לא נדקרה, הרי טעויות קורות ובסוף החיסון היא שטפה מהר ידיים, מדוע? הרי אין לה מגע עם הדם של התינוק, אז אני לא מבינה.....והאם תוך כדי שהיא מנתקת את המחט היא לא יכולה להיפצע? זו מין מחט מאוד ארוכה.
    אודה לתשובה,
    חג שמח,
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב - תגובה

ד''ר אריק האס
    14/10/2011

מורן,

תודה על השאלה. אני חושב שאת צריכה לירגע. היחס בין מטפל ומטופל הוא תלוי בראש ובעיקר באימון אחד בשני - אם את חוששת שהיא עשתה "משהו" למה את לא חוששת שהוא הזריקה חיסון אחר בטעות, או אולי חומר אחר מסוכן בטעות?

אינני יודע למה היא זרקה את המחט. לפעמים כששואבים הנוזל של החיסון משתמשים במחט יותר גדול כדי שהזרם יהיה יותר טוב - ואז מחליפים לקטן לזריקה עצמה. אבל זה לא משנה. כדי לקבל טיפול את צריכה להיות רגועה. אם מלחיץ אותך שהאחות מדברת כשהיא מכינה את החיסון, אפשר להבא לבקש הסבר ישיבה פנים-מול-פנים ולא כדי עבודה - אבל לא לחשוש שמהשהו נעשה לא כשורה.

אני לא מבין למה את חושבת שהיא נדקרה, אבל זה לא ענינך. לידיעתך, שטיפת ידיים מומלצת לפני ואחרי כל נגיעה עם מטופל, אם כי ראיתי הרבה חריגים מנוהל זה אבל אין לחשוש שמשהו קרה בגלל שטיפת ידיים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו