סלמונלה אריזונה בתינוק בן 1.7

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• תודה לתגובה

גיא
    27/11/2011

שלום ד"ר האס

תודה רבה על התשובה.

הילד בסדר גמור הוא לא משלשל וגם אין לו חום.
    רופאת הילדים אמרה לנו לתת לו פרופיוטיקה וזהו.

אני מבין שפשוט אין מה לעשות עם זה, זה משו שחיים איתו וזהו.

האם אני צודק?

בתודה מראש
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סלמונלה אריזונה בתינוק בן 1.7
    גיא
    06/11/2011

שלום
    קיבלנו תוצאות של בדיקת צוואה של בני, בתוצאות הייתה שורה של סלמונלה אריזונה.
    באותו הזמן גם קיבלנו טלפון מרופאת הילדים ששלחה את כל המשפחה להיבדק.

חיפסנו מידע ברשת ולא היה שם יותר מידי לא על טיפול ולא על המחלה עצמה, חוץ מזה שחיידק זה לא מופיע בבני אדם אלא רק בחיות.

האם תוכלו לעזור לנו ולשפוך אור , כדי שנדע עם מה אנחנו מתמודדים.

בברכה
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סלמונלה אריזונה בתינוק בן 1.7 - תגובה

ד''ר אריק האס
    08/11/2011

גיא,

תודה על השאלה. סיכמת פחות או יותר מה שידוע על החידק. הוא במשפחת סלמונלה. בד"כ יש העברה מזוחלים במיוחד צב, אחד מהסיבות שאני ממליץ לילדים לא לגעת בצבים. יש דיווחים גם מבעלי חיים אחרים כולל מוצריהם. לילד בריא אין משמעות מיוחדת והייתי מנסה לא לטפל אלא אם הילד לא מפסיק לשלשל. אין סיבה לבדוק קרובי משפחה אם אין להם סימנים של שלשול או חום. יש חשיבות לזהות מקרים למי שסובל מליקוי ממערכת החיסון (חולי סרטן וכדומה) ויש סיכוי שהוא לא יצליח להכיל ולהתגבר על החיסון. אם יש החלטה לטיפול, התרופה מומלצת נקבעת ע"י מבחני רגישות במעבדה שזיהתה את החידק. כדאי לבדוק ספירת דם אם לא נבדק עד עכשיו, ואם יש רקע של זיהומים או חוזרים או חום כרוני כדאי להתייעץ עם אימונולוג על צורך לבירור נוסף

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

גיא
    25/11/2011

תודה רבה על התשובה ד"ר האס

המקום היחיד שלילד היה מגע עם צב זה פעילות בגן שמגיעים אליהם חיות מגן החיות התנכ"י. האם צריך לעשות אם זה משהו?

לבנתים הצטרף למשפחה אח קטן, האם יש לינקות באמצעים כדי שהוא לא ידבק?

בתודה מראש
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/11/2011

גיא,

זה לא חייב לבוא מצב- זה פשוט הסיבה הכי "שכיחה" במחלה נדירה. אני אישי מלמד את הילדים שלי לא לגעת בצבים - אם יש לך הצעה אחרת אני אשמח לשמוע. לגבי התינוק, קודם כל מזל טוב! אין המלצות מיוחדות מעבר להגיינת ידים שגרתית.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו