מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אופן הדבקה ב-CMVליאת09/11/2011
שלום. אני בשבוע 20 של ההריון ומעולם לא נחשפתי ל-CMV.אתמול שיחקתי עם תינוקת של חברה בת קצת יותר משנה שמבקרת במעון. אני לא יודעת אם היא חולה, אך מניחה שהיא יכולה להיות חולה כיוון שחשופה להרבה ילדים.
הרוק שלה נגע לי בידיים. זמן מה אחר כך שכחתי מזה, הרוק התייבש ונגעתי כמה פעמים באף שלי. מה הסיכוי להדבק ב-CMV בדרך זו? מה אורך חיי הנגיף מחוץ לגוף, כלומר כמה זמן לדוגמא, הוא יכול לשרוד על היד שלי, ברוק יבש אם נגעתי ברוק של מי שחולה ב-CMV,?
אני כמובן אלך לעשות בדיקה, אבל אוכל לעשות זאת רק בעוד 3 שבועות ובינתיים אני מאוד דואגת...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אופן הדבקה ב-CMV - תגובה
ד''ר אריק האס09/11/2011תודה על השאלה. אני לא יודע כמה זמן הנגיף יכול לשרוד מחוץ לגוף, בעיקרון הוא צריך רוק ויכול לישאר על משטחים כל עוד שהרוק לא מתייבש. מעל 80% מנשים נחשפו לCMV מתי שהוא אפילו אם לא יודעים כך שאני לא יכול להסכים עם המשפט פתיחה - קרוב לוודאי שכן נחשפת לCMV מתישהו, השאלה אם היה מספיק חשיפה לגרום לתגובה סרולוגית כך שהתינוק שלך יהיה מוגן. לפי משרד הבריאות אינו מומלץ לבדוק נוגדנים לCMV אחרי שבוע 13 אלא אם כן מדובר בחשיפה למקרה ידוע כסובל מCMV אקוטי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
ליאת09/11/2011תודה על התשובה המהירה. בבדיקת דם לא נמצאו נוגדנים ל-CMV. זה אומר, שהתינוק שלי לא מוגן. לכן אני מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנטונת
ליאת09/11/2011האם מה שאמרת אומר, שגם אם נחשפתי בעבר, לא נדבקתי. וזה אומר שלא כל חשיפה לנגיף גורמת הדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד שאלה קטנטונת - תגובה
ד''ר אריק האס10/11/2011נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)