אופן הדבקה ב-CMV

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• אופן הדבקה ב-CMV
    ליאת
    09/11/2011

שלום. אני בשבוע 20 של ההריון ומעולם לא נחשפתי ל-CMV.אתמול שיחקתי עם תינוקת של חברה בת קצת יותר משנה שמבקרת במעון. אני לא יודעת אם היא חולה, אך מניחה שהיא יכולה להיות חולה כיוון שחשופה להרבה ילדים.

הרוק שלה נגע לי בידיים. זמן מה אחר כך שכחתי מזה, הרוק התייבש ונגעתי כמה פעמים באף שלי. מה הסיכוי להדבק ב-CMV בדרך זו? מה אורך חיי הנגיף מחוץ לגוף, כלומר כמה זמן לדוגמא, הוא יכול לשרוד על היד שלי, ברוק יבש אם נגעתי ברוק של מי שחולה ב-CMV,?

אני כמובן אלך לעשות בדיקה, אבל אוכל לעשות זאת רק בעוד 3 שבועות ובינתיים אני מאוד דואגת...

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אופן הדבקה ב-CMV

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אופן הדבקה ב-CMV - תגובה

ד''ר אריק האס
    09/11/2011

תודה על השאלה. אני לא יודע כמה זמן הנגיף יכול לשרוד מחוץ לגוף, בעיקרון הוא צריך רוק ויכול לישאר על משטחים כל עוד שהרוק לא מתייבש. מעל 80% מנשים נחשפו לCMV מתי שהוא אפילו אם לא יודעים כך שאני לא יכול להסכים עם המשפט פתיחה - קרוב לוודאי שכן נחשפת לCMV מתישהו, השאלה אם היה מספיק חשיפה לגרום לתגובה סרולוגית כך שהתינוק שלך יהיה מוגן. לפי משרד הבריאות אינו מומלץ לבדוק נוגדנים לCMV אחרי שבוע 13 אלא אם כן מדובר בחשיפה למקרה ידוע כסובל מCMV אקוטי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

ליאת
    09/11/2011

תודה על התשובה המהירה. בבדיקת דם לא נמצאו נוגדנים ל-CMV. זה אומר, שהתינוק שלי לא מוגן. לכן אני מודאגת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנטונת

ליאת
    09/11/2011

האם מה שאמרת אומר, שגם אם נחשפתי בעבר, לא נדבקתי. וזה אומר שלא כל חשיפה לנגיף גורמת הדבקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנטונת - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/11/2011

נכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו